Copil de 1 an la drum lung?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

La 1 an si 8 luni 12 orein masina?
adinutza78
Peste 3 saptamani mergem cu micutul la mare si mi-e tare groaza de drum.El nu are rabdare sa stea in scaunul de masina nici 15 minute,darmite 12 ore cat o sa facem pana la mare !!!Am hotarat sa plecam seara,ca este mai racoare si sa doarma el in scaunel.Dar va rezista sa doarma toata noaptea in aceiasi pozitie? Cineva mi-a spus sa-i aranjez un patut pe bancheta din spate,inconjurat de prne ca sa poata dormi mai bine.dar asa nu e in siguranta,prefer scaunul de masina.Cine a mai fost distanta asa mare,rog sa-mi spuna cum a procedat si cum s-au comportat copiii.Multumesc


Natasa
Cred ca e o idee buna sa plecati seara. E racoare si cu siguranta macar citeva ore va dormi. Sa nu renunti la scaunul lui pentru nimic in lume, chit ca va plinge si nu va avea stare. Se supara si ii trece, dar in caz de accident e in siguranta. Daca sta treaz, faceti opriri, lasati-l sa alerge, hidratati-l bine si pe urma din nou la dum, cu o jucarie sau muzica preferata! Drum bun si vacanta placuta!


DidiAlex
Hai poate te ajut io sa iti spun ca noi am facut drumul Germania-Romania in 24 ore. mai exact 1.800 km! si puiulul nostru avea atunci fix 1 an si 7 luni; opriri prea dese si lungi nu am avut asa ca a stat numai in scaunel.
Deci se poate. Important sa ai niste jucarele noi sau ceva de rantait care stii ca ii face placere.


mamagiuliei

Noi am fost anul trecut cu mandra (suntem oradeni), avea 1 an si cateva zile. Am pornit la 19,00 si am ajuns dimineata la 5. Am carat juma` de casa, printre care si o groaza de jucarii sa distram cupilu` pana adoarme. A fost neasteptat de bine tot drumul, Giulia a dormit foarte, foarte bine in scaunelul ei. Noi ne-am oprit doar pt. cina, in rest apa si lapte direct din mers. Am facut o oprire mai mare pe la vreo 2, in rest, raliu sa ajungem. Singura chestiune importanta: desi mergea aerul conditionat, a transpirat, i-am schimbat body-ul si i-am pus un prosopel la spate pe care l-am mai schimbat.
Anul acesta repetam figura. Sper sa fie la fel de bine.

lorena_andreianu

Noi vrem sa tentam iar experienta in iulie. 2500 km... Fr-Ro; mai mult de 20 de ore legate de drum, dar incercam sa facem in 2 zile.

Anul trecut a fost micut (avea 7 luni) si a stat cuminte in scaunel, plus ca-i placea de atunci masina.

Opriri dese si daca da semne de plictiseala, cantati, i-ai ceva de desenat, o tabla din aia magnetica, pune-i cantecele de copii, poezii; ii povestiti ce se intampla pe drum, cum va fi acolo.

Daca nu-i place sa stea in scaun, mai bine plecati noaptea. Va dormi; cat va dormi... Dar in nici un caz sa-l pui nelegat pe bancheta... Doamne fereste!

La dus va fi mai greu, dar la intors sigur se va obisnui. Este mare deja, zici ca are 1 an si 8 luni, deci de-o varsta cu fiu-meu. Te poti intelege cu el. Ii explici ca acolo trebuie stat si gata. La noi merg mereu explicatiile de genul: il vezi pe tati facand aia? sau pe mami cealalta?!

asi
Si noi plecam joi la mare cu Razvan dar am hotarat sa dormim o noapte in Bucuresti la niste prieteni.Vrem sa plecam dimineata pe la 6.30-7 si pe amiaza suntem in Bucuresti.A doua zi plecam spere litoral



Karina
Cu Bogdan noi am inceput calatoriile tot pe la 1 an si 8 luni.
Am facut opriri mai dese decit de obicei si am achizitionat o groaza de jucarii noi. De asemenea, el transpira f. mult, am avut vreo 4-5 schimburi la noi si pe scaunul de masina i-am pus scutece de unica folosinta tip cearceaf (am avut vreo 3 la noi pe care le schimbam la fiecare oprire).
Si noi am calatorit din Bucuresti pina in Ardeal, tot ~ 12 ore.
Acelasi drum l-am facut de curind si sa stii ca diferente prea mari nu sint, doar ca n-am mai avut probleme cu pampersii ca am scapat de ei (Bogdan are 3,5 ani).

Oricum, sub nici o forma sa nu circuli cu bebe fara sa-l pui in scaun. E cel mai sigur asa.


adinutza78
Fetelor,multumesc pentru raspunsuri.Vom porni seara si sper ca va dormi.il voi tine in scaunelul lui.


aissa

Karina ideea cu scutecele puse pe scaun mi se pare grozava. Noi nu avem nici AC la masina (dar vad ca si cei care merg in masini cu aer tot transpira) si de schimbat iau eu haine dar degeaba daca e scaunul ud. Am si eu patrate din alea care pe o parte sunt ca scutecul, pe o parte plastic, la alea te referi tu?


Natasa


CUm sint scutecele tip cearceaf? Unde se gasesc si cum arata, cine le face? ma intereseaza si pe mine perntru ca si baietelul meu pleaca la mare cu bunicii si transpira rau in scaunel (de ce s-or face scaunele din materiale sintetice???)


loreen

Si eu am fost cu copilul de un an la Sibiu la parinti si este destul de chinuitor pentru ei...de dormit insa dorm bine in scaunele de masina...depinde si cum sunt ele structurate...al meu se lasa pe spate destul de mult si sta in el ca in scoica...dar trebuie facute orpiri destul de dese,daca are pauze intre reprizele de somn...
Fata nu suporta centurile si a fost un chin pentru ea sa stea tintuita atata timp...dar nu am acceptat sa stea in alta pozitie deact in scaunul ei...preventia este mai sigura...
Scutece de pus pe scaune ...eu folosesc din acelea de finet pentru infasat cand sunt mici...am mai multe si le folosesc siin masina,dar si in alte ocazii,gen dormit ...sunt practice,absorbante si usor de intretinut...

Drum bun spre litoral si vacanta placuta...

Karina
Aissa, da la alea ma refer.
Se gasesc la Cora sigur, dar cred ca si la alte supermarketuri (de ex. Primavara de pe Compozitorilor, din Bucuresti). Exista 2 dimensiuni, 60x60 si 60x90 si acum am vazut mai multe marci, dar eu folosesc Seni, va trimit pe PM unde le poti vedea. La Cora costa ~ 5,2 RON cele mai mici si ~7 RON cele mai mari.
Eu le folosesc de cind s-a nascut Bogdan, le pun intre salteluta si cearceaf, ca sa nu se murdareasca salteaua daca se intimpla vreun aciident . Dupa un timp le schimb, chiar daca nu s-au murdarit, ca se stringe vata (sau ce-o fi) si se face cocoloase.
Bogdan transpira f. mult si chiar cu aerul conditionat in masina. Intr-adevar husa scaunului e din material sintetic, dar la noi nu conteaza, chiar daca ar fi din bumbac, el tot ar transpira. Si Bogdan doarme f. bine in scaunul de la masina (Chicco), desi e cam la limita (are 3,5 ani si aproape 18 Kg). La anul probabil ca trebuie sa gasim alta solutie, ca scaunul nu va mai fi bun si inca e prea mic pentru centura).

Scutecele astea se mai gasesc si la unele farmacii, dar preturile sint mai mari.

Edit: Cautind sa pun totusi un link catre aceste scutece, am descoperit ca SENI sint produse de BELLA (stiam, dar uitasem) si culmea pe site-ul lor nu am gasit decit poza scutecelor cearceaf Happy !

greierash78

Eu tocmai vroiam sa postez un subiect referitor la scaunele de mashina pt copii din materiale sintetice.Am unul de la chicco, dar transpira rau de tot!Vroiam sa intreb ce naiba sa pun intre bblusha shi scaun!Dar am gasit raspunsul aici!Sper sa gasesc shi eu scutece d-alea de unica folosintza!

aissa

Pai si de ar fi din matase husa, nu aia e buba ci buretul, cel putin al meu (neonato) are sub suprafata husei un strat de buret probabil ca sa stea copilul pe moale. Deci indiferent pe ce sta el (ca poti pune tu un prosop de bumbac, ei transpira pentru ca se incalzeste buretul ala sub ei. Mai ales ca de exemplu modelul meu de scaun avea pentru copiii si mai mici (ca e de la 0 kg) un fel de vesta cu un burete si mai gros, asa ca nici nu vreau sa ma gandesc cum e pentru bebeii mici-mic sa stea in cuptorul ala. Dar importanta e siguranta!

Iar la scutece m-am lamurit Karina, mersi de PM, ale mele sunt de la Fixies si cred ca 60*60, nu stiu insa de unde sunt cumparate ca mi le-a dat cineva cadou si uite ca nu le-am folosit pana acum.

DidiAlex
Multzam fetelor pt informatii de genu' scutece io ii trimiteam cumnatei mele de aici si uneori ramanea in pana..super..nu ne-a dus si pe noi mintea ca au scos si romanii pe piata!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Pazea ca vin!
mate
Peste aproximativ doua saptamani plecam spre Romania,eu si bebe de 1 an si noua luni.Drumul dureaza aprox.25 de ore in avion si alte 8 ore petrecute in 2 aeroporturi(respective Singapore si Amsterdam).In total 33 de ore de drum,cu copilul dupa mine.Vreau si eu sfaturi,idei,ce sa fac atata amar de vreme cu un copil care nu a mai dormit la mine in brate niciodata(el doarme numai in patutul lui,pe burta),daca nu vrea sa doarma,ce ma fac??? Mi-e groaza ca incepe sa planga,ca ii deranjeaza pe vecinii de zbor,ca o sa trebuiasca sa suport priviri dezaprobatoare “uite-o si pe asta cu plodul ei” etc etc.Stiu ca de la Singapore la Amsterdam zburam”noaptea”,insotitorii de zbor sting lumina in tot avionul si se face liniste deplina,toata lumea face nani,parca il vad pe al meu copkil cum atunci se trezeste ca vrea sa alerge,sa vorbeasca vrute si nevrute si asa mai departe.Hai,astept si eu mesaje de incurajare,mi-e asa de frica,parca ma duc la examen,nu alta…

ardeiash
eu i-am cumparat baietelului meu un casetofon micut cu casti.. ii puneam muzica pentru copii... pop... apoi. disco cand se plictisea.. aveam ,multe , multe jucarii ... si in special noi...la mine... . carti de povesti .. ii citeam mult.. ii povesteam ce se vede pe fereastra... si statea cumintel!


Cristina_C
Drumul e lung, intr-adevar si extrem de obositor si pentru un adult, ce sa mai zic de copil. Eu am zburat o ora si tot era o fetita care plangea amarnic de n-a putut sa-i faca nimeni nimic s-o linisteasca. Insa n-am auzit comentarii rautacioase de la pasageri. Si-apoi or mai fi si altii cu copii mici in avion sau, daca nu, nu-i nimic. Nu te mai stresa gandindu-te c-o sa deranjezi lumea! Nu-i exclus sa ai surpriza de la copil sa se comporte foarte bine, peste asteptari, si-atunci iti faci griji degeaba.
O idee: antreneaza-ti copilasul in astea doua saptamani ramase adormindu-l de cateva ori in brate sau altfel decat in patut asa cum e obisnuit. Ia-i in avion jucaria preferata si lucruri care sa-l tina ocupat. Daca face scandal asta este, e copil si gata, ce poti sa faci la urma urmei?
Calatorie placuta iti urez!


Alyssa
Eu am zburat cu Sarah cind ea avea un an si opt luni si eu eram insarcinata in sase luni cu Maya.
I-am luat jucarioare noi pe care i le-am dat prima oara in avion, i-am luat paturica preferata sa o aiba cind doarme si caruciorul le-am spus sa il puna intr-un colt, in avion, linga pasageri. Cind vroia adormita, o puneam in carutz, acolo mai inspre toaleta unde este un loc liber si o acopeream cu paturica ei si adormea ok.

Nu cred ca iti va spune cineva ceva sau se va uita urit daca va plinge un pic. Nu iti face griji in privinta asta!

DARAEL
In primul rand va trebui ca incepand de astazi sa lasi la primul cos de gunoi toate gandurile triste despre eventualitatea ca ingerasul sa nu doarma sau sa planga....... e cel mai bine asa.

Apoi, inainte de a pleca, spune-i ca o sa zburati si ca ai incredere ca o sa poata sa doarma in avion.... “ca si mami tot acolo o sa doarma, langa”
Iar la final, sa nu uiti sa pui in bagajele de mana cel mai mare si mai sincer Zambet pe care il ai.... si sa il daruiesti cu incredere ingerasului indiferent ce va face......

Calatorie placuta si.... Succes !


super mami
Noi am facut un drum de vreo 30 de ore cu papusica de 2 anisori su putin....vreo 3 luni.
A fost ok, a dormit normal, s-a jucat cu alti copilasi, a papat, a baut....a fost ok.
Si sa stiti ca sunt si comentatori. Erau doi francezi (cuplu) iar duduia era absolut terorizata de vocea copilului meu.
Drept pt care am avut grija sa se bucure de ea tot drumul.
La fiecare cuvintel scos de Isabel...se intorcea cotoroanta si facea cate un comentariu. Mai tragea si cate un ssssss.
Ea ne comenta in franceza, noi ii comentam in spaniola...Isabel pe limba ei.
Ai putea sa-i cumperi vreo doua jucarii noi....o sa-l tina ocupat vreo 2 ore Si niste carticele pt copiii de varsta lui..cu sunete eventual.
Mai greu a fost pt mine pt ca in State nu au vrut sa ne dea centura pt bebe. Asa ca a trebuit sa stau bat cu copilul in brate desi imi picau ochii de somn.
Mi-a fost teama sa adorm cu ea asa.
Drum bun si linistit.

denizel
Oana, eu stiu ca prietenii nostri din Africa de Sud dadeau fetitelor un siropel(probabil somnifer) prescris de pediatru. Ei il foloseau doar pentru zborul de noapte. Nu stiu cat te incanta ideea somniferului, da' asaaa... foarte rar, mai treaca-mearga :)
Eu spun ca nu are rost sa-ti faci griji. O sa vezi ca Iepuriciu' o sa fie un scump cumintel .
Iar daca o sa fie mai nazdravan, cu siguranta ca va distra pe toata lumea!!

mate
oh,va multumesc pentru incurajari,m-am mai linistit.Ancuta draga,am facut rost si de siropel,o sa-i dau macar noaptea sa nu fie agitat..In rest,cu Dumnezeu inainte,cum se zice...


ralcat
Draga mea, e dreptul copilului sa maraie, tipe si sa-si exprime opinia daca oboseste sau ii e greu in timpul zborului. Si daca nimeresti ceva vecini mai "sensibili", n-au decat. Daca au copii si au uitat cum e, o reamintire nu strica, iar daca n-au copii, lasa sa vada cum e. Copilu oricum n'are nici o vina.
Important e pentru tine confortul puiului si cred ca sfaturile fetelor cu cateva zile de antrenament in a dormi la tine in brate, muzica si jucarele noi sunt super. Si cel mai important e pentru el e sa te simta aproape, calma si protectoare. (am vazut o mamica super stresata in avion pe puiul ei, il tot brusca si tot incerca sa'l oblige sa stea nemiscat intr'un loc si in loc sa-l linisteasca mai rau l'a intaratat, o urlat bietul copil tot drumul si tot intindea manutele spre mama'sa si ea nici macar in brate nu'l lua ca cica era suparata , imi venea sa'i zic ca nu asa educi un pui de un an jumate).

kjmami
io am zburat cu fi-miu de 3 ani . am zburat 3 ore si el s-a purtat ca un ingeras. a vrb mult, a pus o gramada de intrebari...si la un moment dat a obosit..si=a pus castile si se uita pe geam... fost cumintel rau. e posibil k si bb al tau sa stea linistit..mai ales dak e prima data cand zboara...o sa i se para fascinant la inceput si nu o sa ii taca guritza...dar se potoleste...cat despre alti pasageri..mi se pare nesimtire din partea lor sa comenteze..cum or vrea sa iti potolesti copilul la primul lui zbor? cu o bataie???? ca pe mine m-a intrebat una odata de ce nu ii pleznesc copilului una sa se mai potoleasca....imi venea sa o pleznesc pe ea pt ca copilul era chiar cuminte...doar vorbea si imi punea intrebari...eram in tren si ea vroia sa se odihneasca....


Crisnemes
Poti sa-i cumperi un mini DVD portabil si sa-i pui desenele animate favorite .


lorena_andreianu
Mare inventie si DVD-ul portabil! Ne-a scos din incurcatura 3 zile pe drum spre Ro si inapoi. Mai ales daca se uita la TV si are filmulete/ desene care-i plac atunci e numai bine!

Drum bun si nu uita, daca tu te stresezi, se v-a stresa si el.


anda141
Eu zic sa nu te stresezi prea tare . In nici un caz nu as da somnifer copilului, ma ingrozeste mai tare ideea somniferului decat galagia lui. Si nu te stresa de vecini, daca comenteaza , sa fie sanatosi, nu au decat sa mearga cu avion particular, daca nu suporta galagia. E copil si nu ai ce-i face, oricum noaptea eu cred ca o sa doarma, nu are de ce sa nu doarma.Trebuie multa rabdare. Succes, sa ne spui cum a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alin@ spune:

Noi am mers cu avionul cu Ayan 5 ore cand avea 8-9 luni. A reactionat f bine, oe vremea aia il alaptam, deci a supt si de foame si de plictiseala cred, a dormit, a fasait diverse pungute de bomboane, jucarii nu prea a vrut. Frica nu i-a fost deloc, nu cred ca a realizat. Chiar a fost f ok!

Alina, mami de Ayan(13.01.2006)

Poze cu noi

www.dropshots.com/mami_de_Ayan" target="_blank">Filmulete
www.onetruemedia.com/shared?p=2282f6c86fbfef9b727d82&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Iubitul nostru


"IT'S ALL ABOUT THE ATTITUDE"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

si noi am fost in ro cu masina, prima oara avea al meu cel mare 9 luni, nu am avut probleme deloc, noi ne-am dus fara oprire. anul trecut am fost cu amandoi, cel mare avea aproape 3 ani, cel mic 4 luni, a fost super si la dus si la intoarcere, nici nu ne-a trecut prin gand ca va fi asa bine cu amandoi.
succes, claudia

Mergi la inceput