Prietenii cei mai buni - cainii

Prietenii cei mai buni - cainii | Autor: adimercedes

Link direct la acest mesaj

Are careva dintre voi vreun exemplar de Samoyed sau Husky? Am citit pe net tot ce am putut gasi, insa acum sunt in cautare de exemple concrete de stapani cu asemenea caini. Daca aveti/ati avut asemenea caine acasa, imi puteti spune, va rog, cum v-ati descurcat? Cat de activi sunt? I-ati luat pui sau mai mari (2-3 ani)? Unde il tineti? Cat de des petreceti timp cu el? As aprecia sa primesc cat mai multe detalii.

Va multumesc, Adi



"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

eu stiu ca husky are nevoie sa alerge mult intr-o zi asa ca trebuie luat doar daca ai curte mare mare. altfel cainele va fi foarte nefericit si agitat



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

M-ai nimerit! Sint mare iubitoare de ciini nordici.
Raspunsul meu e: Malamut de Alaska!

Fara gluma, am crescut Malamuti in Ro. Am avut 3, 2 femele si un mascul. Pling si acum dupa ei. I-am lasat, ca mi-era frica sa nu pateasca ceva pe drum (zbor de aprox. 17 ore). Si mi-e un doooooor... sfisietoooor!!!!!

Femelutele le-am luat de la un crescator si mai mare ca mne, care avea canisa si de Samoyezi, pe linga Malamuti. Iar una dintre fete am "maritat-o" cu un mascul superb, al carui stapina avea si Husky, pe linga Malamut. Asa ca as putea spune ca stiu destule despre toate 3 rasele. Am ramas buni prieteni cu cei amintiti, pentru ca prieteniile legate datorita ciinilor se pare ca sint foarte durabile.

Daca mai vrei sa stii ceva, intreaba-ma si incerc sa-ti dau si link-uri, ceva.

Dragostea mea ramin oricum Malamutii, sper sa ne mutam la casa aici, sa ne putem lua macar unul/una! Desi imi plac si Samoyezii. Dar latra cam ascutit cind se exteriorizeaza. Husky - pe ultimul loc. Sint cam mari nazbitii si au un fel de schelalait in loc de latrat. Malamutii, in schimb, nu latra. Ei nu zic nimic. Miriie daca e cazul si... urla. Sa vezi ce partide de urlat trageam eu cu frumosii mei! invatasem cum sa fac, cit mai apropiat de cum fac ei, ca sa-i "pornesc". Si cind se porneau, mai frate... cred ca le ingheta singele in vine la toti vecinii. Dar nu faceam prea des concerte din astea. Doar asa, uneori, de plictiseala.

Uite pe Amazon, carti cu rasele respective. Cind am plecat din Ro, le-am lasat celor carora le-am lasat si ciinii, sa se documenteze ca sa aiba cit mai bine grija de ei. Aici ajunsa, nu am rezistat si mi le-am comandat din nou. Macar pe alea cu Malamuti. Ca tare mi-e dor de ei!

In introducerea cartii "The New Complete Alaskan Malamute" - by Maxwell Riddle, Beth J. Harris, este un paragraf atit de emotionant, incit de fiecare data cind il citesc imi dau lacrimile si mi se face pielea de gaina! Poate de asta m-am si hotarit sa cresc aceste minunate animale!

Atit deocamdata, ca nu pricepe sotul meu despre ce pot sa scriu atit de mult... hihihi!



Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu


Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Bravo, Simina, ce frumos ai scris! Se vede cit iubesti ciinii...
Eu nu am deocamdata ciini dar abia astept, o sa imi iau si eu citiva cind ne mutam la curte.
Iar despre despre rasele Samoyed si Husky...Acum vreo doi ani am vazut un reportaj chiar despre compararea celor doua rase si am retinut ca cel Samoyed a iesit "cistigator" dupa ce a punctat mai mult la "sanatate", "intretinere" si comportamentul cu COPIII! Ei, ultima parte, asta cu copiii...m-a facut sa apreciez in mod deosebit aceasta rasa...
Cred ca si crescatorii specializati ar putea sa te mai sfatuiasca, sa-ti descrie plusuri si minusuri.


Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Simina, faptul ca acesti caini sunt "construiti" sa traiasca la temperaturi joase, nu-i deranjeaza vara in Bucuresti, de exemplu? Sau mai rau: nu le dauneaza?

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Da, da, Daniela, asta cu copiii conteaza cred cel mai mult.

Vreau sa spun ca Kelly, care are acum 9 ani, era cel mai bun catel de jucarie pt. Deiu meu, mic de tot la vremea respectiva. Statea sa o calareasca, sa o traga de mustati, etc si cel mult scincea, daca o durea. Dar, asa cum orice crescator te va sfatui, nici un copil nu trebuie lasat nesupravegheat cu nici un ciine, oricit de blind sau de mic (iar astia numai mici nu sint!), pt. ca... copiii pot crea situatii si nu stii niciodata cum poate reactiona un ciine. Pina la urma, este, totusi, un animal.

Un punct foarte mare in plus la Malamuti este faptul ca ei maninca foarte putin fata de cit de mari sint sau fata de cita activitate depun (stiut fiind ca ei sint ciini de tractiune). Deci, au un randament foarte bun (adica sint fiabili ). Aaa, si nu trebuie sa-i alergi toata ziua, nu-s asa de agitati ca Husky, sint mai degraba un pic mai lenesi. Le place sa doarma mingiiati fiind, sa se joace cu familia ("haita" lor), iar daca e de iesit, cu atit mai bine. Daca nu, nu-i bai, e rost de somn!

La albumul meu de pe DC am poze cu Deiu cind era maimic si cu Kelly impreuna cu Reno ("sotul" ei). Din pacate, nu am putut sa ne bucuram de pui, pt. ca au murit cu totii in primele 8-10 zile. Dar asta e alta poveste, mai trista, mai bine n-o scriu........... Si cit de mult mi-am dorit un pui de la Kelly, cel mai afectuos si mai destept ciine pe care l-am intilnit vreodata! Fara exagerare!



Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu


Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Rufus, se pare ca am postat cam in acelasi timp.

Nu, nu le dauneaza caldura! Unii dintre cei mai mari campioni AKC la rasa lor traiesc in... Florida si California! Si am vazut campioni internationali care traiesc in... Australia!

Au o blana dubla: parul de deasupra care este mai lung si aspru si sub-parul, care este mai des, mai moale, ca un puf aproape (dar nu chiar) si care-i fereste de fapt de frig. Si grasimea subcutanata, care e in cantitate mai mare iarna si scade in cantitate vara. In plus, vara ei napirlesc (asta am observat eu in Bucuresti, ca e cald) si pierd tot parul acela moale si pufos, raminind cu blana normala, ca toti ceilalti ciini. Si apoi, daca unui ciine ii asiguri umbra pe pamint si apa proaspata tot timpul, traverseaza si cele mai groaznice veri.

Kellutzi a mea si cu Lutis (asta e baiatul) adorau sa stea iarna in fata sobei, cind focul duduia! Poftim educatie de ciini nordici. Pappy, in schimb, se cam ferea de caldura si prefera frigul. Ca si la oameni, depinde de organism.



Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu


Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna!

Nu am citit ce s-a mai scris la subiect. Dar nu vreau sa iti dau "date tehnice" ca zici ca te-ai documentat. Stii atunci ca Samoyed-ul este cel mai frumos caine , cu zambetul inconfundabil si caracterul bland.

Eu am avut Samoyed. Cand ne-am hotarasem noi sa avem un caine nu stiam nimic de rasa respectiva, iar sotul meu decretase: nu vreau sa aiba blana lunga, alba si sa fie femela . Dar a fost dragoste la prima vedere si a venit acasa cu Dasha: un puiut superb de 6 saptamani.

A fost primul nostru copil si am iubit-o la nebunie. Din pacate, a murit la trei ani, din cauza unui cancer la ficat (a fost o problema veche, de care noi nu am stiut, in ciuda faptului ca o duceam lunar la medic si i-am facut si analize de sange). A avut "burtica" in acelasi timp cu mine si a avut 6 puisori f. frumosi. Am plans dupa fiecare in parte cand i-am dat. Daca stiam de boala Dashei, am fi oprit un puiut.

Pe una din fetite au luat-o niste prieteni si i-au pus numele mamicii ei. Ne bucuram ca o mai putem vedea din cand in cand, mai ales ca seamana f. mult cu Dasha noastra. Puiutul ei a crescut impreuna cu baietelul familiei, un pusti de 2,5 ani si nu au avut niciodata vreo problema cu ea. Dimpotriva, a avut multe de patimit de pe urma baietelului, dar a infruntat totul cu stoicism .

Cateva cuvinte despre Dasha noastra:
Ii placea sa doarma pe gresie ziua si langa patul nostru noaptea (tineam o mana pe ea) si sa faca baie in mare, ghiol (spre disperarea noastra), cada, baltoci .

In perioada de naparlire (de doua ori pe an) adunam saci de puf!(ii cade puful - subparul). Trebuie pieptanata zilnic!

Ii placeau plimbarile, dar era fericita si sa stea toata ziua cu noi intr-un apartament de 2 camere.

Avea ceva probleme comportamentale, dar absolut toti samoyezii pe care i-am cunoscut sunt f.f. blanzi. In ciuda "problemelor" ei era innebunita dupa copii. Trebuia sa avem grija in parc, pt. ca se ducea la toti copii sa ii pupe.

Daca te hotarasti la un Samoyed, ideal ar fi sa locuiasca in casa, dar sa aiba la dispozitie un spatiu de joaca. Este cel mai fericit sa stea aproape de familia lui. Asta il diferentiaza de Husky, renumit pt. "independenta" sa.

Cateva poze cu Dasha in ultima perioada: http://community.webshots.com/album/83105533uxHfLc

Sper ca ti-am fost de ajutor. Succes in gasirea cainelui potrivit!

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri . Asa cum am zis deja, am citit o multime despre acesti caini, stiu foarte multe, dar am vrut sa aud despre experiente concrete. Urmeaza sa mergem sa vedem cativa crescatori si sa vedem acesti caini in mediul lor, sa ii vedem de fapt pe parinti. Aici la noi animalele sunt foarte protejate, legile sunt foarte clare, iar indatoririle tale de "proprietar de caine" sunt foarte bine stabilite.

Cornelia, imi pare foarte rau pentru Dasha ta - era minunata, pozele sunt super. Si sotul meu viseaaza Samoyed. Din prima clipa de cand a vazut un exemplar, a zis ca vrea unul. Si asa am inceput sa ne uitam de catel. M-am gandit si la husky doar pentru a avea termeni de comparatie intre rase. In plus, noi locuim la townhouse, o casa in complex, intre alte complexe si cu gard comun cu un rand de vecini si o parcare de la complexul de alaturi. Curtea nu e foarte mare, dar cred ca e suficienta. Insa noi suntem destul de ocupati, sotul pleaca dimineata si vine seara pe la 7, iar eu fac acum doctorat si mai lucrez ocazional. Nu vreau sa iau un catel sa il chinui si el pe noi, ca nu sunt genul. Daca il iau, il iau pentru totdeauna, nu sa il dau cand vine bb la noi (poate candva...) sau ca nu mai pot sa ma ocup de el. Iar in casa nu stiu cum ar putea sa stea, ca nu se pune problema sa doarma cu noi in camera, iar la parter am alarma...

Astept si alte raspunsuri. In plus, vreau sa va intreb cat de mult te leaga un caine de casa? Noi suntem foarte activi, in weekenduri iesim mereu, ba la ocean, ba in bush, in vizite la prieteni si nu as vrea catelul meu sa stea singur acasa :( Cum reactioneaza un caine la o astfel de viata? Va rog sa imi spuneti voi cum va descurcati???

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Cornelia, imi pare tare rau pentru pierderea ta! Stiu ce inseamna!

Prietenii nostri cu canisa au incercat sa-mi faca... cadou un pui de Samoyed din cuibul cel mai bun al lui Michelle, zicindu-mi ca mie mi-ar sta foarte bine alaturi de un Samoyed . Dar eu, stiindu-i de la vizitele dese facute la ei la canisa, am pus in balanta totul si am ajuns la concluzia ca totusi latratul lor m-ar cam deranja. Parul nu, ca doar aveam deja 2 Malamuti.

Despre garduri si Husky, ai mare grija, ca astia-s cam independenti si rebeli si mai pleaca de acasa, sarind gardul. Am auzit chiar de Husky care s-au pierdut (probabil voit, ca astia nu se pot rataci) si nu s-au mai intors acasa.

Despre stat acasa, crede-ma ca in Ro eu aveam servici de 12 ore/zi (minim), iar fratele meu, cu care locuiam atunci, lipsea si el tot cam asa. Deci cuminteii mei stateau clar 12 ore in casa, fara sa devasteze, fara sa faca mizerie (rar s-a intimplat). Dar bineinteles, cind ajungeam seara si-i scoteam, era prapad cit puteau sa faca... .

De iesit cu ciinele in natura, in we, iti dai seama ca ar fi fericirea lui/ei. Dar daca plecati in vizite, il lasati acasa, nu e nici o problema. Ciinii nordici sint foarte inteligenti, inteleg foarte bine cind ii inveti ceva. Poate tocmai pentru ca sint rase ancestrale, adica nu sint obtinute prin imperecheri si incrucisari repetate intre rase.

Iti doresc succes in alegerea ta si sa va iubiti toata viata! cu cateii, vroiam sa spun!



Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu


Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Multumesc mult de tot ca mi-ati impartasit din experienta voastra personala. E foarte important pentru mine sa stiu cat mai multe. AStept sa mai imi ziceti cate ceva din ce va aduceti aminte despre cum a fost la voi.

Cat e de usor/greu sa educi un catel? Sa il inveti diverse (toaleta, miscare etc)? Sa il dresezi si sa fie educat si de fata de alti oameni si alti caini?

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput