Autism?

Autism? | Autor: fdoina

Link direct la acest mesaj

Sotul meu are o cunostinta, al carui baietel , in varsta de doi ani jumate, nu vorbeste deloc si nu parea nici sa auda cand i se vorbea...Recent i-au facut masuratori audiometrice( sper ca asa se cheama), si se pare ca aude bine, doar ca nu raspunde in nici un fel celor din jur. Omul e disperat, copilului nu i s-a pus un diagnostic, si nu stie unde sa se duca sa afle ce e cu copilul lui. Sotul meu m-a rugat sa intreb pe DC ce ar putea sa-l sfatuiasca, sunt niste oameni simpli, nu stiu cui sa se adreseze...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns koalitza spune:

Medicii din Romania se grabesc sa diagnosticheze copii cu autism. E clar ca baietelul are o problema, dar poate nu una asa grava. Ar trebui sa merga la un control la Bucuresti, eventual la spitalul Grigore Alexandrescu (ma voi interesa si de numele unui doctor), la un psiholog sau psihiatru de copii. Avem si noi niste prieteni cu un baietel cu probleme, care acum are 5 ani si vorbeste foarte putin. Stiu ca avea simptome asemanatoare cu ce ai descris tu.
Sa le dea Dumnezeu sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

Am citit de curand pe un site canadian sau american pentru parinti ca exista 3 lucruri extrem de importante pe care trebuie sa le faca un copil pana la varsta de 18 luni:
1 - sa-ti arate cu degetul un obiect/persoana si sa astepte sa te uiti intr-acolo
2 - sa-ti urmareasca privirea daca te uiti fix intr-o directie si sa intoarca si el capul intr-acolo
3 - sa se joace "de-a ceva", sa fie in stare sa "pretend" ceva, asa era vorba englezeasca, nu gasesc acum un echivalent destept.

Cica daca copilul face cel putin unul din aceste lucruri pana la varsta de 18 luni, probabilitatea de a fi autist este foarte mica.
Poate sa aiba altceva...

Ma gandesc ca astea sunt lucruri relativ usor de urmarit. Am testat pe fetita mea de 8 luni si am bifat deja hotarat punctul 2 - paranoica de mine! De punctul 1 nu sunt inca foarte sigura, iar pentru 3 cred ca e prea devreme.

E total empiric "testul", dar era recomandat de medici sa se urmareasca astfel evolutia copiilor. Evident trebuie gasit un doctor adevarat care sa-l evalueze pe baietel. Doamne ajuta!


Berzei chioare ii face Dumnezeu cuib

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

tatal meu nu a vb pana la 3 ani...au descoperit ca nu voia pur si simplu.Cum au descoperit?L-a un mom dat mamaie a fost cu el la medic,cand a vea 3 ani(nu prea se dusese pana atunci ca era si vreme de razboi si va dati seama ,ca daca te duceai ca nu vb copilul te dadeau aia afara,ca ziceau ca nu ai ce face) deci a fost cu el la medic si medicul s-a uitat la el,l-a controlat si apoi a scos un bisturiu si l-a speriat un pic cu el...i-a zis ca trebuie sa il opereze.Si atunci a fost prima data cand el a zis "mama" si a fugit spre maica-sa ,si de atunci a inceput sa vb.Pare poveste dar asa a fost,si acum nu ca e tata dar e un ok f inteleigent si la scoala a invata f bine.Acum eu nu am facut decat sa povestesc ceva,nu stiu ce sa zic de copilashul reaspectiv,decat ca poate prin povestea asta sa va incurajez ca poate nu e asa grav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Tatal meu nu a vorbit pana la 4 ani! Si , cum zici, nu ca e tatal meu, da pe urma a facut o facultate
Eu nu -i cunosc personal pe oamenii astia cu copilul, dar m-am gandit ce o fi in sufletelul lor, ca baietelul nu reactioneaza cand vorbesc cu el...nu-i vorba ca nu vorbeste, dar ii ignora cu desavarsire... Uite, ar fi bun testul cu sperietura, o sa-i zic lu barbatu-meu sa le sugereze...
Ideea era sa stau cu topicu pe prima pagina, pana l-o vedea cineva care stie un medic competent in asemenea probleme...ca oamenii nu stiu la cine sa se duca pentru un sfat, ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Copilul respectiv a avut probleme la nastere? Asa e din totdeauna (ma refer la factul ca e absent, ca nu pare ca asculta cind vorbeste cineva cu el)?

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni

Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna,
daca parintii suspecteaza ceva, de ce nu cer sfatul unor specialisti?
sunt copii care vb mai tarziu, pe de o parte, dar pe de alta, trei sferturi dintre copiii cu autism sunt diagnosticati dupa 3-4 ani, cand parintii devin ingrijorati pt ca nu vorbesc, nu interactioneaza...si e fffff tarziu atunci.
Parerea mea e ca un parinte care sta cu copilul, il cunoaste, isi da seama daca ceva nu e in regula. Chiar daca nu vorbeste, un copil cu retard verbal si doar atat comunica gestual, prin privire, intelege, indeplineste comenzi verbale.
multi parinti asculta sfatul cunoscutilor sau al medicului de familie ca nu stiu cine a vorbit mai tarziu si ajung sa afle tarziu ca nu e ceva in regula, pierzand ani pretiosi in care copilul ar fi putut fi ajutat.
Sfatul meu, ca sa nu regrete mai tarziu, e sa mearga la un control de specialitate, just in case, mai ales daca suspecteaza ceva. In Bucuresti este dna dr Dobrescu care e super. Si mai sunt si altii, numai sa aiba grija pt ca multi pun diagnosticul de autism atunci cand nu e cazul. pe dna Dr Dobrescu o pot recomnada ca stiu cum lucreaza.

Oricum, multa bafta!!!!

..my shoes are gone my life spent..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

D-na Dr Dobrescu...unde, la ce spital, policlinica, cabinet...Noi suntem din Craiova...
Familia respectiva s-ar duce cu copilul la un specialist, chiar in Bucuresti, dar nu stiu unde...ei locuiesc intr-o localitate limitrofa Craiovei.
Nu stiu multe detalii, doar ca nu reactioneaza cand i se vorbeste... Ma ajuti cu detalii, Gio?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Doina,
de ce nu incercati pe site-ul lor www.autism.ro unde cred ca au si un forum si stiu ca a fost un mesaj aici, mai demult, cu o mamica care avea un copil cu autism.. da un search poate-l gasesti.
Sanatate la copilasi

(am revenit, pe mamica o chema Milena, si e pe forum acolo, daca o contactezi, poate iti va da mai multe raspunsuri, stiu ca era draguta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

In autism problema este un discontact psihic intre copil si cei din jur. Nu reusesti sa stabilesti "legatura" cu copilul, sa comunici cu el. Faptul ca nu vorbeste nu este un semn in sine, cat acest discontact pe care il descrii, care pare a fi sugestiv pentru autism.
Totusi intrebarea mea ar fi ce teste de auz i s-au facut. La varsta asta si la gradul lui de cooperare (adica inexistenta), testele subiective gen audiometrie nu au nici o relevanta. Trebuie facute teste obiective si aici recomand sa-i faca neaparat potentialele evocate de trunchi cerebral pe care le face cel mai corect dr Pascu de la ORL "Dr Hociota" (fost ORL Panduri)- metoda neinvaziva si sigura. Asta ca sa excluda totusi o posibila hipoacuzie. Este singurul medic in care am incredere la acest tip de teste si stiu cum lucreaza si ce aparatura are.
Iar pe dna dr Dobrescu o gasiti la Sp. Obregia (fost Gh. Marinescu), la pavilionul de neuro-psihiatrie infantila-baieti. Este intr-adevar o profesionista. Mergeti cu toata increderea, o sa fiti bine primiti, este o femeie foarte buna.
Si inca un sfat, sa nu mai amane, sa mearga sa vada ce e cu copilul. Timpul castigat este foarte pretios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Foarte buni neuro-psihiatri de copii se afla la IOMC - Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului. Nu am cunostinte acolo, nu am lucrat acolo, nici macar un stagiu nu am facut pe acolo. Dar am auzit mai multi pediatri care sfatuiau parinti de copii cu posibile probleme sa se duca la IOMC.

E in Lacul Tei (cartierul, nu chiar in lac!).

Bafta!



Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu


Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput