tensiometre electronice?
buna seara!
mi-am cumparat un tensiometru electronic care nu are nume/renume.... se numeste TOPCOM. de cate ori imi iau tensiunea... este diferita... indiferent de nr de minute dintre masurari. de ce oare? sunt chiar asa de proaste sau tensiunea e oscilanta?
s-auzim numai de bine! si
un an nou fericit sa aveti!
Raspunsuri
radu300 spune:
Intreband azi la o farmacie o cunostiinta mi-a raspuns sec sa merg in Metro si sa iau unul bun (zicea ca acolo gasesc Braun). Incearca sa mergi cu tensiometrul tau la un doctor si sa compari ce indica aparatul tau cu aparatul lui. Daca diferentele se mentin, atunci stii ce ai de facut...
ardeiash spune:
e o idee buna, multumesc.
dar exista cineva care are tensiometru electronic si se confrunta cu ace. problema?
un an nou fericit sa aveti!
cait spune:
Deci sa-ti spun cum stau treburile cu aceste tensiometre: eu am unul care a costat 15 euro luat de la LIDL si unul din farmacii la 80 de euro.Amandoua arata diferente de tensiune la catvea minute pentru ca in momentul in care ti-ailuat tensiunea prima data si urmatoarea masurare trebuie sa treaca vreo 5 minute in care lasi tensiometrul linistit.Asta mi-au spus-o mai multi doctori.Asa ca iti spun si eu; daca nu asta e realitatea altceva nu mai stiu.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
otau spune:
Tensiunea variaza de la un minut la altul. Nu pot fi insa diferente enorme. De ex. acum ai 11 cu 6 si peste 2 minute ai 20 cu 12.
Parintii mei au tensiometru electronic dar si din cel clasic. Cel mai corect se ia tensiunea cu cel clasic. Cel electronic este mai comod.
aurelia1278 spune:
Avem si noi un aparat de tensiune electronic, din cel care se pune la incheietura mainii. Tot cam no-name. Dar merge bine. Il verificam uneori la medic si concluzia e ca arata intotdeauna cu o unitate mai putin decat "aude" medicul.
Nu am avut niciodata curiozitatea sa-l incerc la intervale scurte de timp.
nepotzica spune:
al nostru merge bine, adica arata oscilanta la sotz (ca sta cu mine) dar la mine e la fel aproape la fiecare masuratoare.
BDana spune:
Tensiometrele electronice sunt mult prea sensibile si la cea mai mica miscare a mainii reactioneaza. Oricum precizia lor este sub cea a unui tensiometru clasic.
Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).
Prima aniversare
Rufus spune:
quote:
Initial creeata de disperata
buna seara!
mi-am cumparat un tensiometru electronic care nu are nume/renume.... se numeste TOPCOM. de cate ori imi iau tensiunea... este diferita... indiferent de nr de minute dintre masurari. de ce oare? sunt chiar asa de proaste sau tensiunea e oscilanta?
Imi pare rau sa-ti spun asta, dar cred ca poti sa-l dai la un copil sa se joace. Am avut si eu (de firma) dar sunt atatia factori de care trebuie sa tii seama ca sa masoare corect, incat mi-am luat unul clasic (atentie: nu unul chinezesc sau rusesc din piata, nu ca n-ar fi bune, dar scala poate fi decalata si trebuie sa-ti dai seama cum). Sa vezi ce usor (si sigur) este...
ardeiash spune:
rufus: chiar asa ? sa-l dau la copil. nu e bun de nik?
acum sunt in ceata de tot... unii zic ca nu-i bun... altii ca este aproape de cel clasic...
un lucru mi s-a parut si mie dubios, in orice caz... ceva nu-i chiar ok...
cait spune:
Nu cred totusi ca e dat la copil mai ales ca sunt multi medici care il recomanda.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..