Credite de refinantare

Credite de refinantare | Autor: lbordea

Link direct la acest mesaj

Eu as fi interesat de schimbarea creditului de la o banca la alta .. si am mai aflat pe ici pe colo anumite informatii, dar parca ce scrie prin ziare e prea evaziv si nici timp de umblat prin banci nu am acum (http://www.editiaspeciala.com/news/2005-12-20/Credite-la-schimb-2122.asp).

si-a facut vreunul dintre voi schimb de credite? ma gandesc la cei ce au credite mai de mult cu dobanzi mai mari... cam care au fost conditiile?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Dupa cum scrie si in linku' dat de tine, exista din ce in ce mai multe banci care ofera Credite de Refinantare. Adicatelea iei un credit nou pentru suma care ti-a mai ramas de platit din creditul vechi. Poti sa faci acest lucru din mai multe motive. Fie ai gasit o dobanda mai mica, fie vrei sa reesalonezi platile pe o durata mai mare reducand astfel valoarea ratei lunare. Exista si varianta in care ramai la aceeasi banca si schimbi doar produsul de creditare.
In orice caz, te sfatuiesc sa studiezi bine care sunt costurile contractarii noului credit (taxe, comisioane, ipoteci, etc) pentru ca nu cumva sa constati dupa aceea ca ce iei pe mere dai pe pere.

_
Sunt moderator dar ma tratez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Noi am facut acum o sapt. un credit de refinantare ca sa lichidam 2 credite,unul pe card cu 30% dobanda si celalalt la flanco unde stii ca dobanda este enorma.
In total plateam 3 mil. lunar iar la noul credit avem dobanda de 9,5% si platim 1,3 mil rata,pe termen de 5 ani.
Dosarul s-a aprobat extrem de rapid si nu ne-au cerut prea multe acte.In afara de cele de la serviciu a mai trebuit numai desfasuratorul ratelor pe care le mai aveam de plata si atat.
Oricum am scapat de niste dabanzi enorme.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Alina, la ce banca ati facut creditul de refinantare ? Si daca nu te superi, imi poti spune la ce suma imprumutata platiti 1.3 mil rata ?

Iulia

Mergi la inceput

Banca este HVB Bank
Noi am luat 52mil pe termen de 5 ani cu dobanda de 9,5%

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Multumesc de raspuns, Alina.

Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbordea spune:

In afara de cele de la serviciu, adica de adeverintele de salariu ...., nu?
la mine e mai nasol caci nu prea am tot salariul pe cartea de munca :(.

alinaxeni, si pana la urma ce taxe si comisioane ati avut de platit? oricum s-a vazut un plus la rata pentru voi de la 3 mil la 1.3 mil

Mergi la inceput

Am platit la inceput 600 mii-taxa de evaluare dosar,dupa ce a fost aprobat,si ne-a mai oprit 3.2 mil. asigurarea si comisionul de administrare.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

pana la urma merita sa faci acel credit de refinantare? Si la care banca ar fi mai convenabil?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbordea spune:

Aseara au dat o stire si la protv despre aceste credite de refinantare - din ce in ce mai multe banci au acest tip de credit - mai ales bancile mai mici pentru atragerea de noi clienti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gen68 spune:

si noi vrem sa .... ne strangem de pe la banci, adica sa facem un credit de refinantare si sa ramanem cu o singura banca. am gasit bancpostul care se oferea sa ne plateasca toate creditele pe care le aveam in derulare, ne dadea in franci elvetieni mai mult decat ne refinanta orice alta banca, numai ca am renuntat pentru ca am facut prostia sa ne incurcam cu cei de la brd finance - tare greu dai de ei cand ai nevoie de vreo hartie, plus ca orice rambursare se face numai in numerar!
ce stiti de creditele in franci? cica ar fi cele mai cautate la ora actuala, au dobanda mica, 7 si ceva % parca.

Mergi la inceput