Elias

Elias | Autor: claujro

Link direct la acest mesaj

Sa va povestesc ce a patit prietena mea care a fost (mai este ??) supravegheata de dr.Tutunaru de la Elias. Sarcina a decurs fara probleme, in afara de Materna nu i-a fost recomandat sa ia nimic si iata ca la 32 de saptamani, intr-o noapte, acum cateva zile, se porneste o sangerare abundenta si dureri ca la ciclul. Se duce de urgenta la Elias unde i se spune ca va naste si ca ei nu pot sa o primeasca pentru ca nu au aparatura adecvata pentru prematuri!!!!!!!!!!!!!!
Acum e internata la Polizu!Inca nu a nascut si e sub tratament Cum vi se pare? Poate e un semnal de alarma si pentru alte gravidute.

Mie mi se pare o aberatie sa mergi la un medic care iti urmareste toata sarcina si apoi cand apare o problema sa primesti un sut in fund. Si dupa cum banuiti, dr.T nu a venit sa o vada la Polizu, deh, nu are voie!!! Inteleg ca a fost spre binele ei si al bebelinei din burtica sa mearga la un spital cu aparatura pentru prematuri...DAR...si-a pus toate sperantele acest in medic. Ce face ea acum?





Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Sunt socata ce sa mai zic...si eu sunt pacienta lui T si imi pare rau sa aud asa ceva...nu pot decit sa ii doresc prietenei tale sanatate pentru ea si bb!

Cafeluta graviduta
Biencuta draguta34 + 4 zile

Sa nu depunem armele si vom reusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

In primul rand multa sanatte prietenei tale.Insa eu nu vad legatura cu Dr.Tutunaru..??In afara de Materna ce ii mai putea recomanda?Iar daca spitalul nu are aparatura prematura de ce e vina Dr. T?
Da intr-adevar,este un semn de alarma pentru alte gravidutze,pentru ca spitalul nu este dotat cu aparatura necesara nasterilor premature,ori,normal ar fi ca orice spital care detine maternitate sa aiba aceasta aparatura.
EU ii urez multa sanatate,si Dr.T este mai mult decat un doctor!Este o persoana,cu o inima de milioane si maini de aur!Este un adevarat doctor si un adevarat specialist!
Succes si numai bine!

Tina and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza
Eu si Mark
Semnatura mea


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Corect! Dr.T nu are nici o vina!



Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Prefera sa o tina acolo, eventual sa nasca si sa pateasca ceva copilul? Nu e mai bine ca se afla in cea mai mare si mai dotata maternitate din tara, pe miini bune?

Multa sanatate si ei, si bebeului!



Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu


Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Si eu sunt la dr. T si, citind ce a scris claujro am decis in felul urmator: sa merg la doi doctori, la spitale diferite. Nu trebuie sa stie unul de celalalt. La urma urmei, ce mare lucru, daca te monitorizeaza doi?
Nici eu nu vad nici o problema in faptul ca gravidutza respectiva a luat doar Materna. Stiu ca dansul nu recomanda vitamine si alte medicamente inutile. Eu deocamdata iau biomarin plus, dar probabil ca o sa-mi dea sa iau si Materna...
Si Giulestiul e dotat cu de toate, dar ati vazut conditiile de acolo???? Sau la Cantacuzino, am fost la maternitate si era plin de tiganci... Nici nu mai stii incotro sa o apuci!

Lyly 15+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Socanta si trista poveste...

Dar faptul ca spitalul nu are aparatura e intr-adevar o problema, nici nu am stiut de asta. Pe de alta parte, prietena ta ce ii reproseaza lui T?

Avea o problema care putea fi depistata mai devreme? Adica s-a descoperit ca T a fost neglijent sau neatent cu ea sau pur si simplu a fost o problema aparuta brusc?

Incep sa ma gandesc serios la ce spune LylY cu 2 medici...desi nu era modul meu de a vedea lucrurile!
magg 16s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

E foarte important sa-ti alegi un medic care lucreaza intr-un spital ca lumea, unde exista aparatura si restul personalului (neo-natologi, anestezisti,etc) este de maxima calitate. Ca degeaba e medicul tau bun daca in rest e jale. Drept sa va spun mie nu prea imi place ce am mai auzit de Tutunaru asta, dar nu e treaba mea. Oricum , in acest caz nu ii gasesc nici o vina lui personal. Nu e vina lui ca la spitalul unde lucreaza aparatura nu e pe masura. Si nici nu se poate duce sa intre peste alti doctori la alte spitale.De fapt din cate stiu Elias e renumit pentru alte specialitati.
In Bucuresti se naste excelent (conditii, personal, aparatura) la Universitar(Municipalul) si la CF2(Sofitel). Eu am ales un medic de la primul si am nascut prima data la Municipal unde voi naste si acum, dar oricum recomand oricui sa aleaga un medic bun de la unul dintre astea doua . Pentru ca are mare importanta si ingrijirea lui bebe de dupa nastere, si anestezia, si curatenia, asistentele, infirmierele, unde e baia, cum se poarta cu tine...etc...o gramada de chestii la care poate nu va ganditi acum dar care sunt de extrema importanta. De asemenea recomand sa faceti un eco , macar aia morfologica la un profesionist (Iosup, Chitzescu) pe un aparat preformant, nu la ginecolog.
In rest, sarcini usoare si bebelusi perfecti va doresc!


Ioana 18 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Inaioana, ce spui tu e adevarat, dar trebuie sa gasesti un medic si bun profesional, si sufletist. La Universitar a nascut o cumnata de-a mea acum un an, si multi doctori de pe acolo sunt cica "macelari". Ce doctori buni cunoasteti de la Universitar si cum se ajunge la ei???
Si o fi adevarat zvonul ca sunt nu stiu ce virusi care bantuie Municipalul???

Lyly 15+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Nu stiu despre cine spune cumnata ta ca e macelar dar, vreau sa-ti spun ca in spital (Municipal) m-am simtit incredibil de bine (cu toate ca in general detest spitalele si dr, oricum nu prea am avut de-a face cu ele).Am stat numai doua zile (daca nasti normal si totul e ok stai numai o zi), marti am nascut si joi la pranz eram acasa, faceam dus fara nici un pansament, nimic.Asta nu e posibil la toti doctorii si la orice spital, in general altii sunt de moda mai veche dar mie mi-a convenit nespus.
Nu exista saloane, sunt numai rezerve de doua-trei paturi , cu baie cu chiuveta,dus si toaleta , in care stai cu bebe in patutzul lui langa tine, ai butoane langa pat sa chemi asistenta ta sau pe cea a copilului, eu nu le-am folosit pentru ca oricum veneau ele tot timpul, la orice scancet al Katjei. E super curat si frumos, desene animate pe pereti,etc...
Daca nasti normal vei sta cu bebe in camera de la inceput. Eu am stat prima zi la terapie intensiva si mi-au adus-o pe Katja la fiecare trei ore ca sa o alaptez, iar a doua zi m-am mutat cu ea in rezerva de care iti spuneam. Exista si varianta rezervei cu un singur pat si cu o canapea pe care sa doarma sotul(sau o prietena, etc) , care se plateste dar eu am preferat sa mai stau totusi cu cineva. Totusi puteti folosi si aceasta varianta daca vreti sa stati impreuna, costa vreo 50-60 E pe zi si trebuie sa te programezi oarecum...mai vb cu dr. Bebelusii nu se infasa precum sarmalele, au hainute, caciulite si pampersi (astia ii aduci tu de acasa).Li se face baie in fiecare seara de fata cu tine, etc.
Cat despre personal, este impecabil.Eu nu am avut nici un ban la mine si nu le-am dat nimic si toata lumea s-a purtat super : cu respect, cu caldura, cu finetea necesara..etc..imagineaza-ti ca infirmiera a venit in mod special sa ma pieptene ca sa arat ok dupa operatie (fara sa ii zic eu ceva)...na! Sau noaptea , venea o asistenta sa o legene pe Katja in brate ca sa adoarma si alta ca sa ma ajute sa ma duc la baie (pt ca aveam oarece dureri la mers din cauza operatiei). Si toate astea fara nici o spaga si cu zambetul pe buze!
Evident, le-a dat sotul meu dupa aceea la unele dintr ele bani (unele au refuzat sa primeasca, spunand ca asta e meseria lor si o fac de placere!!!) dar nu a fost conditionat de nimic.Si erau si femei simple care sigur nu au dat nimic si exista acelasi respect pentru ele si pentru toata lumea.
Iar de dr. sunt foarte multumita eu ma duc la conf. dr Alexandru Anca, merg la cabinetul lui privat (apropo, da chitanta si are firma la usa spre deosebire de ce aud de Tutunaru) , este de o politete si blandete dezarmante. E genul de dr cum vezi in filme ca isi conduce pacientul afara din cabinet si vine in sala de asteptare sa il invite pe urmatorul, daca vrei intri cu sotul tau si sa asiste la toata consultatia, iti explica si tie tot,ce si cum si de ce , ba chiar iti deseneaza (nu glumesc!). Ii poti pune orice intrebare fara sa te simti stanjenita sau grabita. Ii poti da telefon oricand. Pe mine m-a sunat o data inapoi cu toate ca ma lamurise pe scurt la telefon , ca sa-si ceara scuze ca era in trafic si de aceea nu a putut sa vb decat pe scurt si sa ma intrebe daca mai am vreo nelamurire. Si fusesem la el de doua ori, nu eram pacienta lui de nu stiu cand la momentul acela. Nu face ecografii, pe mine m-a trimis la specialisti in asa ceva cu aparate performante, etc.
Nu stiu ce sa mai zic... daca mai e ceva, intrebati-ma...

Ioana 18 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoleta raducu spune:

Buna.
Si eu sunt pacienta dr.T...am aproape 31 saptamini..si daca am ajuns pina aici..i se datoreaza acestui medic..exclusiv...Ceva ne scapa in povestea asta..Sincer...nu il vad pe DRR.Tutunaru...dind flit unei paciente..si intr-o situatie de urgenta....A sunat si la medic?L-a sunat personal si nu s-a deplasat la spital in acea situatie?Ma mir deoarece eu am fost in nenumarate situatii de urgenta la spital..si daca nu era dinsul...aparea unul din rezidenti...care prin telefon stia exact ce are de facut...si am plecat tot timpul fara probleme...De aia m-a surprins putin povestirea...La citi nu il iubesc pe Dr Tutunaru in Elias...nu m-ar mira ca asta sa fi fost o vorba aruncata de cineva.....
Da-ne te rog mai multe amanunte.....Asa...de curiozitate..L-a sunat pe T si nu i-a pasat???Nu pot crede...Sincer.....
Oricum..ma bucur ca totul e bine in final...si pentru mama si pentru bebe.....
Nicole
30+

Mergi la inceput