Elias

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicoleta raducu spune:

A,fetelor..si apropo de prematuri...
Eu merg las monitorizare la Elias..si am vazut cu ochii mei o fetita de 800 grame..bine mersi..si o alta nascuta la 33 sapt...sub 2 kg...tot ok....De asta...nu stiu ce sa mai cred....
Va pup....
Sanatate multa mamei si bebitei..si sa ne tineti la curent....
Nicole
30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Nu te supara, dar nu este vina medicului. Normal ca nu are voie sa mearga in alt spital decat cel/cele unde lucreaza. Poti sa critici pe buna dreptate spitalul ca nu era suficient de dotat, dar medicul saracul nu avea ce sa faca.

Ii dorim multa sanatate prietenei tale. Eu nu am luat nici macar Materna in sarcina . Nu se dau medicamente decat cele care sunt necesare, si asta depinde de fiecare organism in parte.


`Would you tell me, please, which way I ought to go from here?'
`That depends a good deal on where you want to get to,' said the Cat.
`I don't much care where--' said Alice.
`Then it doesn't matter which way you go,' said the Cat.
`--so long as I get somewhere,' Alice added as an explanation.
`Oh, you're sure to do that,' said the Cat, `if you only walk long enough.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Tutunaru nu-si abandoneaza pacientele. Nu mai dati vina pe om fiindca n-are nici o vina. Faptul ca sectia de neonatologie nu straluceshte (am nascut de curand acolo si am vazut ce si cum) nu-l face vinovat pe Tutunaru in nici un fel.
Eu ii sunt pacienta de 1 an jumate si am avut sarcina supravegheata de dansul. Daca nu-mi dadea tratamentul adecvat n-aveam nici o sansa se tzin sarcina(si da...daca sarcina e ok, nu da tratamente aiurea). De nashtere nici nu mai vorbesc. A venit dimineatza la 3, special pt. mine (si face asta pt. orice pacienta). Omul este dedicat si nu cred ca si-ar abandona o pacienta cu probleme. Cred ca ceva miroase in toata povestea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu incerc sa-l discreditez pe doctor, nu am nici un interes si nu asta a fost intentia mea cand am postat mesajul, imi cer scuze daca s-a inteles gresit. Eu am nascut de 2 ori la Giulesti, am deja o doctorita care mi-e draga, acolo, si nu atac nici spitalul Elias nici doctorul. Pur si simplu am crezut ca e bine sa stiti ca se poate si asa... Am vrut sa spun ca a fost o sarcina fara probleme (de-asta nu a luat decat vitamine) si uite ca s-a intamplat ghinionul in sapt 32. Bineinteles ca nu e vina medicului ca i s-au pornit ei sangerarile.

Dar sincer si fara nici o urma de gluma ea e internata acum la Polizu pentru ca acolo au trimis-o cei de la Elias!!! O sa o sun maine si o s-o intreb ce i-a spus dr. T vis-a-vis de ceea ce i s-a intamplat daca sunteti atat de curioase.

Pupici!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

PS. Doctorul nu era la spital in noaptea in care s-a dus ea de urgenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Scuze, eu nu stiu cine-i Tutunaru asta, dar chiar nu-nteleg unde-i problema. Ca au trimis-o de la camera de garda a Elias la un spital unde au stiut ca va fi aparatura necesara ei si puiului ei? Ca nu s-a dus Tutunaru personal la Polizu sa vada care-i treaba? Nu exagerez, dar nici aici nu se face asa ceva. De-aia la un spital sunt angajati niste medici, si la alt spital sunt alti medici. In primul rind ca ar fi o jignire pentru medicii de la Polizu daca Tutunaru s-ar duce el motz sa se bage peste ceilalti medici. E lipsa de respect fatza de colegii medici de la Polizu. Fiecare cu locul lui de munca.

Tutunaru nu poate face decit ca dupa externare sa afle ce s-a intimplat cu pacienta in perioada cit a stat internata la Polizu (din cite stiu eu, in Romania asta se face prin citirea unei hirtii de externare; aici s-ar face prin email si/sau telefoane, faxuri schimbate intre medicul care m-a trimis si cel care m-a internat/avut in grija).

Probabil ca a existat posibilitatea ca prietena ta sa nasca, altfel nu ar fi trimis-o. Daca Elias nu avea aparatura necesara, a fost spre binele prietenei tale ca nu au oprit-o acolo, trebuie sa-i multumiti pt asta. Tu vorbesti de situatia in care prietena ta n-a nascut. Asta e foarte bine, dar realizezi faptul ca - totusi - era posibila si varianta asta? Cel/cea de la camera de garda a incercat sa previna o situatie. Nu cred ca a facut-o din inconstienta, lipsa de profesionalism sau rautate. Sunt convinsa ca totul s-a bazat pe experiente anterioare ale medicului care a facut trimiterea la Polizu. Zi mersi ca totul e ok si ca, daca - Doamne fereste! - ar trebuit sa nasca, la Polizu ar fi avut la dispozitie tot ce-i trebuia.

Nu inteleg nici ce legatura au vitaminele Materna cu singerarea (de-astea iau si eu, si nimic altceva, si poate ar fi bine sa stii ca medicii de aici prescriu medicamente doar in cazuri extreme, in rest promoveaza ideea "fara medicamente"). Asa ca ma-ndoiesc ca de la Materna i s-a tras singerarea. Daca ar fi luat si alte pastile, atunci putea da vina pe ele, nu?

Sanatate prietenei tale.




Se mareste clanul :)

www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze si eco 18 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Luni trebuia sa fie transferata la Elias la cererea dr. Tutunaru

Ioana s-a nascut asta-noapte, normal, are 2.600 kg si e bine! A nascut la Polizu cu medicul de garda, nasterea a decurs bine si mama si copilul sunt sanatosi.

Repet: ce faceti daca toata sarcina v-o urmareste un medic de la un spital si apoi spitalul nu va primeste (am aflat amanunte: nu aveau locuri la prematuri si nici aparatura asa de buna)????

Ignorand numele doctorului si al spitalului, puneti-va in situatia ei... si ganditi-va cum ati reactiona si ce ati gandi!

E bine cand totul se termina cu bine!
Va pup si va multumesc pentru pareri!


Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Claujro, ce faceti daca... ? Nimic! E mai bine sa nu risc si sa fiu intr-un spital cu dotare ca lumea pt prematuri daca nasc cu mult inainte de termen, nu?

Eu am nascut ca si tine la Giulesti, atat pt medic cat si pt spital - e unul din cele mai dotate spitale din Bucuresti. Nu m-au deranjat conditiile "hoteliere" mai putin prietenoase decat la Elias, lasa ca la hotel ca lumea merg la vara, la mare! Acum am vrut sa fiu in siguranta, eu si bb.

Cine naste la Elias isi asuma chestia asta, ca in caz ca se complica lucrurile va fi transferata la alt spital. Ceea ce nici nu-i mare lucru, mai bine sa fii transferata decat sa risti cine stie ce.

Pe de alta parte, in cazul unei nasteri simple, fara complicatii, la Elias e OK si in plus ai si "conditii" mai luxoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Raspunsul meu e: nasc acolo unde stiu ca puiul meu va avea la dispozitie tot ce-i trebuie.

In cazul meu, de exemplu, m-am interesat si am comparat spitalele din oras, si asa am decis sa nasc la cel care are cea mai buna sectie de neonatologie (ai posibilitatea de a alege la ce spital sa nasti). Toate mamicile din orasul asta care - Doamne fereste! - nasc copiii prematur sau cu complicatii, sunt transferate la acest spital pe nume Foothills, daca e cazul. Nu se supara nimeni daca medicii urmaresc sa ii fie bine copilului. Ar fi si absurd.

Felicitari pentru nasterea micutei Ioana, sa fie sanatoase si mama si fetita!

Mergi la inceput