Masajul si sarcina

Masajul si sarcina | Autor: angelli

Link direct la acest mesaj

Ma simt super ! Am in jur de 7 sapt, nu stiu nici acum sigur mi-am facut mii de calcule asa ca... Dar ma simt super, greata nu, doar niste zapaceli de la Utrogestan dar l-am fentat si il iau in alta directie !!Dar, stie cineva, se poate face masaj de intretinere? Eu mergeam inainte, era super, aveam febra musculara la picioare fara nici un efort.Aerobic nu mai pot sa fac. doctorul mi-a recomandat gimnastica de intretinere dar nu stiu ce inseamna? .Stiu ca miscarea este foarte importanta, si pentru mami si pentru baby, inclusiv pentru nastere si contractii.Incerc sa merg pe jos mai mult dar e un friiiiiig si ma plicti sa merg asa by myself pe strada macar daca as avea un cutu...Poate cer unul de la vecini! Deci, am deviat, se poate face masaj?( fara creme anticelulitice care contin substante active).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Angelli, se poate face masaj, dar important e cine iti face, pt ca sunt anumite locuri care nu trebuie atinse: rinichii si burtica. Se face mai usor, fara presiune mare, la picioare e foarte bine, maini si musculatura spatelui. Dar ar fi indicata o fizioterapeuta, ele stiu mai bine ce si cum sa faca.
Te pup si iti urez sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Sigur ca da, doar pe picioare! Se poate ? Suuuper.te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

poti sa faci masaj peste tot!doar ca trebuie sa ti-l faca specialisti in masajul la gravide!sunt mese speciale de masaj pt gravide!unde iti pui burta au un spatiu gol!si iti face masaj pe spate pe picioare peste tot!sigur gasesti un salon specializat dar cel mai sigur e in clinicile private sau in spitale!bafta si pupici!

raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Raalu m-am distrat de numa esti o scumpa, te pup draga, ma simteam obo de dimineata dar mi-ai luminat ziua.De citi ani ai pleact din Ro?Oricum din locatia ta am inteles ca sunt toate sansele sa gasesti saloane de masaj acolo, dar aici, stii tu...te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania2 spune:

cred ca nu este nici-o problema, asta pentru ca m-am programat si eu pentru maine,dar am intrebat medicul care ma supravegheaza si mi-a spus ca pot face si gimnastica si inot. apropo, stie cineva un bazin sigur? adica curat ca imi este teama sa nu iau cine stie ce de acolo.

tania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

eu zic ca e ok masajul. si asta din experienta proprie. eu m-am dus la masaj in fiecare saptamana pana cu o luna inainte sa nasc. (am nascut pe 14 noiembrie). si dup-aia nu m-am mai dus din cauza ca nu mai puteam sa stau pe masa (nu era d-aia jmekera pt gravide, era una obisnuita, dar maseuza mea a gasit un sistem cu perne sub mine, si asa am rezistat atata timp).
si am nascut ok, totu-i in ordine. bb a fost mare (a avut 4,450 kg) - o fi fost de la masaj
c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

ANGELLI ce dragutza esti!eu am vb serios!aici imi fac astia masaj fortat!la clinica asta unde merg eu!ca cica e bun pt organism!dar iti spun asta ca am vazut pe protv-ca am toate programele romanesti aici-la ce se intampla doctore,un salon de masaj in rom!era pe undeva prin bucuresti!si mi s-a parut normal sa fie peste tot!nu-s plecata de mult dar nu am stiut pana acum,pt ca nu m-a interesat!ca e prima data cand sunt gravida!

raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Raalu, am uitat sa va intreb daca faceti si masaj anticelulitic?Cu sarcina cum stati? Eu am cam 6 sapt si nu prea am probleme de loc doar de fitness( prenatal bineinteles) si masaj imi arde.Nici pofte nu prea am, foame da, dar nu pofte, voi incerca sa-mi controlez alimentatia asa cum mincam si pina acum, multe legume fructe, carne slaba etc.
Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Angelli, eu mi-amachizitionat azi cartea "gimnastica pilates pentru gravide", o citesc maine si-ti spun daca e ceva de capul ei.

Lyly 14+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

tania2, la ACTIVE CENTER se face inot sub supraveghere medicala.
La hotelul Plaza iarasi exista piscina pentru asa ceva.Cineva mi-a spus ca ar fi o piscina speciala pentru gravide si pe Valea Oltului (pe acolo am eu serviciul), dar trebuie sa verific.

Cat despre masaj, eu sunt pro, dar cu evitarea zonei abdominale. Daca aflati vreuna mai multe despre masaj de la un fizioterapeut, scrieti aici, casa aflam si noi!!!

Angelli, esti norocoasa ca n-ai gretzuri, pe mine m-au epuizat. Si inca n-am energie, desi sunt in sapt. 15... m-as apuca odata de gimnastica!

Lyly 14+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo


Mergi la inceput