Cel mai frumos oras din Romania...

Cel mai frumos oras din Romania... | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Pentru mine, cel mai frumos oras din Romania...este Iasi-ul.
Este orasul studentiei mele, orasul cu nu stiu cite colini, cu vii, cu mult soare si cu multa lumina. Nu am sa uit niciodata ce inseamna sa urci Copoul, trecind pe linga Biblioteca si sa astepti tramvaiul 4 sau 8. Si sa simti mirosul teilor in iunie.
Sau sa vezi cetatea Galatei in departare.

Ce oras v-a ramas voua in suflet si de ce?

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns meems spune:

N-am vizitat niciodata orasul Iasi, dar pentru mine cel mai frumos oras ramane oraselul meu de suflet unde m-am nascut si am copilarit, orasul Hateg din jud. HD. Dintre metropole, imi plac foarte mult Clujul si Timisoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

quote:
Initial creeata de desprecopii

Pentru mine, cel mai frumos oras din Romania...este Iasi-ul.
Este orasul studentiei mele, orasul cu nu stiu cite colini, cu vii, cu mult soare si cu multa lumina.

Ce oras v-a ramas voua in suflet si de ce?

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Aaaaaaai Mirela Iasi-ul este intr-adevar ffff frumos...eu l-am descoperit tarziu, aveam 27 de ani si am fost impresionata de cladirile lui vechi, de Copou, de bisericile Trei Ierarhi si Galata.

Mie una imi place foarte mult Sibiul este "asezat" provincial, germanic, mai ales cladirile, am impresia ca s-a oprit timpul acolo...acolo s-a nascut mama si povestile ei mi-au creat un peisaj aparte in inima mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

Aveti dreptate, Iasul e superb. Intotdeauna mi-am dorit sa locuiesc aici. Ai mei voiau sa fac facultatea la Suceava, dar pentru visul mei, chiar m-am certat cu ei si am terminat Univ Cuza din Iasi. Si, culmea, acum locuiesc in Iasi, cu acte in regula. Sunt foarte bucuroasa...

Dar... si Clujul e foarte frumos, dupa mine.
Iar fratele meu zicea ca in Sibiu e la fel de frumos... ca tot zicea cineva mai sus ceva de Sibiu.

In definitiv, cred ca fiecare oras, mai mare sau mai mic, e frumos in felul lui. Desigur, important e cel care ramane in adancul sufletului, care te impresioneaza in mod deosebit.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/my_photos
E si maine o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Pt. mine cel mai frumos oras este Bucurestiul, asa murdar si plin de gropi cum este el, pt. ca este orasul sufletului meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Fara doar si poate Bucurestiul pt. ca e mare si nu te plictisesti niciodata in el, are multe teatre, viata culturala, parcuri, magazine, restaurante... Iasiul, Sibiul, Timisoara, Constanta imi plac si ele, insa nu ofera ce are de oferit bUcurestiul. Intodeauna mi-au placut orasele mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Iasi-ul este si orasul meu de suflet .......e locul ideal, unde acolo ma simt cel mai bine...si la bine si la greu....Cand zic ca mi-e dor de casa, de fapt mi-e dor cel mai mult de Iasi ...La intoarcerea acasa, o plimbare prin oras e o adevarata cura...Mi-e dor de Copoul studentiei mele, mai ales toamna, cand dealul Copoului e plin de studenti cu mape sub brat...mi-e dor de vremea liceului, cand un chiul de la scoala (am invatat la Negruzzi), insemna o plimbare prin parcul copoului, acolo unde au avut loc si primele plimbari de indragostita ...mi-e dor sa merg pe Lapusneanu si Cuza Voda........mi-e dor de biblioteca adolescentei mele, Gh. Asachi, de locul meu preferat, cu nr. 55 (era locul cel mai indepartat de usa de la intrare si deci cel mai linsitit)...nu pot sa uit cantina Puskin, care este un reper in viata mea si a sotzului meu ....si, de ce nu, de fosta mea gradi, unde am trait unul dintre cele mai emotionante momente din viata......si anume, cand s-a nascut sora mea ....aveam sase ani, eram la gradi si ma roaga educatoarea sa duc nu stiu ce altei educatoare, din corpul celalalt al gradinitei....am luat-o pe scurtatura, adica prin curte, cand aud ca ma striga cineva.....undeva, la etajul 5 al cladirii din spatele gradinitei, era mama mea .....era la maternitate, cand s-a nascut sora mea si, din cand in cand, mai venea la geam, in speranta ca ma va vedea....imi amintesc ca mi-au dat lacrimile pe loc, cu atat mai mult, cu cat eu nu stiam ce cauta mama acolo ....nu mai spun, de cate ori m-am cerut apoi la toaleta, ca sa mai pot da o fuga in curte, in speranta ca o mai vad pe mama ....

Offf, ce amintiri mi-ati trezit.....

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Targul Iesilor fara doar si poate...Gradina botanica si drumul spre gradina cu teii infloriti, o bere rece la terasa de la ciuperca, Ciric, spiritul vechi al muzeelor dar si cel plin de tinerete din Tudor..mda, de abia astept vacanta in Romania :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Originally posted by Grace

Pt. mine cel mai frumos oras este Bucurestiul, asa murdar si plin de gropi cum este el, pt. ca este orasul sufletului meu.

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

Subscriu

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Pentru mine Pitestiul este cel mai frumos oras(nu din ROMANIA)dar in sufletul meu.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex este micut e diabetic si are mare nevoie de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Grace

idem. al doilea e Timisoara unde m-as fi mutat in secunda doi daca n-as fi iubit atat de mult Bucurestii.

Mergi la inceput