metformin sau laparo?

metformin sau laparo? | Autor: Mirona

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
ma ajutati sa iau o decizie? In acest week-end trebuie sa iau decizia de a merge mai departe cu un tratament medicamentos sau de a nu mai astepta si a face decorticarea ovarelor prin laparoscopie.
Diagnosticul meu este:
- ovare polichistice,
- amenoree secundara,
- anovulatie.
In urma unui tratament naturist, combinat cu tratament cu duphaston am obtinut o ovulatie, dar care (zice medicul) a fost o ovulatie spontana.
Am optiunea de a schimba tratamentul cu duphaston cu cel cu metformin. Asta pentru 6 luni de zile. Daca nu da rezultate ... laparoscopie - decorticarea ovarelor. Trei luni de zile optin garantat ovulatie si deci sanse de a ramane .

Merita sa incerc cu metformin? Ati ramas careva insarcinate cu acest tratament?

Merita sa mai astept inca 6 luni? Am deja 30 de ani. Laparoscopia o aman deja de un an de zile, peste 6 luni ... voi avea deja 31.

Va rog frumos ... cine poate sa-mi spuna cateva cuvinte despre tratamentul cu metformin ... astept cu drag.



Miro
My ticker

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Mirona ,sincer nu inteleg ce legatura are metforminul cu ovulatia ,bebele sau in general cu domeniul asta .Din cate stiu eu metforminul e un antidiabetic oral care se administreaza in diabetul de tip II .In plus e contraindicat in sarcina .
Ce ti-a spus medicul ca face Metforminul in sfera asta ,a hormonilor si organelor reproductive?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Briantis - merci de mesaj.

De cand mi-a zis dr. ca tre sa schimb tratamentul cu metformin ,tot caut despre el, ce si cum. Si eu m-am speriat cand am vazut ca e pentru diabetici.
Cica s-a descoperit mai nou ca ar fi bun si pentru ovarele polichistice.
Am marti un termin la endocrinolog - el trebuie sa-mi stabileasca un tratament: cand sa las duphastonul si cand sa ma apuc de metformin.
Speram sa se iveasca totusi o fata care sa-mi spuna ca a ramas insarcinata cu acest "metformin". Tu stii pe careva?

Miro
My ticker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Nu stiu pe nimeni ,din pacate care sa fi ramas insarcinata cu ajutorul metforminului .

Am gasit urmatoarea explicatie "metodele chirurgicale si terapia de stimulare ovariana sunt in disputa cu metode noi de tratament care propun atacarea lantului etiopatogenic si anume scaderea insulinorezistentei.Terapiile insulinosensibilizante cu biguanide (metformin) dau rezultate promitatoare atat de novo cat si la paciente rezistente la Clomifen".
Am mai gasit si asta:algoritm terapeutic 1.schimbarea stilului de viata (dieta ,exercitii-pt pers .supraponderale)
2.metformin
3.metformin+clomifen
4. laparoscopie
5.stimulare cu gonadotropi
Dupa algoritmul asta deci ,ar trebui sa iei intii Metformin,dar faci cum crezi ca e mai bine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Briantis mama, ma cam tenteaza algoritmul gasit de tine, dar sa-l incep de la nr. 1 ca de la 57 kg ... am ajuns la 66, si asta de cand am inceput operatiunea .
Merci.


fetelor!!! haideti ... chiar nici una nu stie despre acest tratament?
maine ma duc la endocrinolog si va hotara el ce si cum ... dupa care ma voi hotara eu ce si cum. Ce greu e sa iei o decizie cand e vorba de a te lasa taiata...
va pup.

Miro
My ticker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

MIRO,intra pe infertilitate.ro a dr. Tutunaru de la Elias si intreaba-l,(vezi ca are si nr. de telefon), din ce am citit eu pe forum in decursul timpului stiu ca el il recomanda,dar tb. nu stiu ce analiza. Si mai stiu ca sunt persoane care au avut rezultate. Poate fetele o sa te ajute sa-ti dea din arhiva subiectul in care se scria de metformin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Am fost si eu in situatia ta, as fi ales (dupa documentare!) Metforminul si doar la sfarsit as fi lasat decorticarea. Am ales insa cea de-a treia varianta :) Iti tin pumnii sa ai noroc orice ai alege!

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Da o cautare pe google dupa pcos si o sa gasesti muuulte forumuri unde discuta femeile despre asta. Acolo vei gasi informatii multe de tot despre femei care au facut tratamentul cu metformin.

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Mirona, eu iau metformin de trei luni. Mi-a devenit mai regulata menstruatia si acum, dar numai dupa doua luni de stimulare cu ova-mit si acum cu menogon, am ovulatie (se pare). Te anunt daca raman .. :-)
Ce efecte a avut asupra mea: primele doua saptamani nu am putut manca nimic, greata, oboseala dar dupa aia nu am mai avut nimic. Am slabit 5-7 kile in trei luni mancand normal (reduce pofta de mancare) dar asta si pe fondul unor suparari.
Mai intreaba-ma daca mai vrei.
Te pup

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Catalina,
iti multumesc. Sper sa ramai!!!
Te-as ruga sa-mi mai scrii ceva detalii despre metformin, cum se administreaza, ce scrie pe prospect la efecte secundare, indicatii si contraindicatii.
Din pacate endocrinologul meu nu a vrut sa renuntam la duphaston in favoarea metforminului. Tu ai luat duphaston?
Am intrebat din nou ginecologul ... si a fost si el de acord sa termin intai tratamentul cu duphaston (6 luni) si apoi ... un consult ... si poate laparo.
Eu am obtinut o ovulatie, dr. zice ca a fost spontana ... cine stie ... luna asta nu am mai avut ... deci a avut dreptate.
Eu mai sper insa ... poate luna care vine ... numai sa nu ajung la taiere.
Nu stiu de ce sunt atat de pornita pe a nu ma lasa taiata .... nu stiu ... in conceptia mea laparo asta ... e un fel de ECO modern.
Ce zici? m-am dilit?
Merci inca o data.


Miro
My ticker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Mirona, doua chestii:
unu- am luat si metformin si duphaston in acelasi timp. Metforminul l-am luat numai dupa ce am facut o analiza de sange destul de complicata - dozare de insulina. In urma acestei analize mi s-a descoperit o hiperinsulenemie care, din cate am inteles, este un tip de diabet. Metforminul este un antidiabetic. Mi-au fost prescrise doua tablete de Metformin, una dimineata si una seara. Dupa cum iti spuneam, primele efecte (pe timp de vreo doua saptamani) au fost greata (foarte mare), lipsa aproape totala a poftei de mancare si lipsa de energie. Dar au trecut si acum (la trei luni) le iau ca pe orice simplu medicament.
Simptomele pe care ti le-am descris mai sus sunt cele incluse la efecte secundare. Eu am intrebat-o pe doctora daca ar putea avea efecte asupra fatului, in cazul in care raman insarcinata luand metformin si ea s-a dat la mine rau de tot ca "ce, era nebuna sa imi dea asa ceva daca facea rau". Dar cand ramai se intrerupe, in orice caz.
Mai intreaba-ma daca vrei (si sa stii ca si daca pui pe google gasesti MULTE informatii ca am inteles ca e un tratament de ultima moda).

doi - sa stii ca eu am facut si laparoscopie, pentru decorticarea ovarelor polichistice. A fost floare la ureche. Nu este o operatie cu taiere, sper ca stii acest lucru. Iti face niste incizii mici, abia se vad, una in buric si cate una deasupra fiecarui ovar. Eu, sincer, mai nasol am fost cu anestezia generala, in rest, nu am avut nimic. M-am internat miercuri si luni dimineata eram deja la birou.
Nu ai de ce sa iti fie frica, sincer. O atentionare insa! Eu nu am stiut cand am facut laparo ca in primele 3 luni dupa laparo sunt cele mai bune sanse si doctora mea de atunci (pe care o cam durea in spitz de mine) nu mi-a facut nici stimulare, nici nimic, astepta ovulatia spontana si la mine ioc). Sa insisti sa aiba un plan ca lumea, sa nu te lase asa in dorul lelii. Fii barbata Zoe! :-)

Hai mai scrie-mi intrebari daca mai ai.
Te pup

Catalina

Mergi la inceput