Tratament Endometrioza - Diphereline/Cetrorelix

Tratament Endometrioza - Diphereline/Cetrorelix | Autor: Anca

Link direct la acest mesaj

Buna,

Ma intereseaza cine a facut un astfel de tratament? am inteles ca da reactii adverse;
dureri de cap, gretzuri, etc...
urmeaza sa fac un astfel de tratamet si eu sunt la volan in fiecare zi, mult de lucru la serviciu...numai de gretzuri si manacrimi nu am chef

cate luni de zile a durat tratamentul?

Multumesc,

Va pup,
Anca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Dragă Anca, ce pot să-ți spun eu despre Diphereline: eu am suferit o ovarectomie endometrială stângă acum doi ani. Dr la care am ajuns după aceea mi-a prezentat opțiunea Diphereline ca prevenție pentru alte evntuale chisturi endometriozice și pe ovarul drept. Tratamentul constă ân administrarea a câte o fiolă pe lună, injectabilă intramuscular, timp de 6 luni, lucru care induce ca un fel de castrare chimică, urmată de o "resetare" a hipotalamusului.Dar acest medicament este relativ nou și nu se știe exact dacă și ce efecte secundare are, dacă rezultatul este permanent sau nu, dacă poți rămâne gravidă imadiat după aceea sau nu etc.
Nu știu ce problemă ai tu, dar eu după operație am luat 6 luni Mastodynon (este 100% natural) și m-a ajutat foarte mult; am hotărât să las Dipfereline ca soluție de urgență, dacă mai fac chisturi.
Sper că te-am ajutat cât de cât

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Alexia in ce fel te-a ajutat Mastodynonul si eu am fost op.de endometrioza si pt ca imi doresc un copil nu mi-a dat nimic, asa ca acum incerc sa iau si eu Mastodynon (il iau de 2 saptamani)l-ai luat la recomandarea medicului sau din auzite
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Tanti, am luat Mastodynon la recomandarea doctoriței, a zis că o să-mi ajute ovarul rămas să se acomodeze și să funcționeze el singurel, fără celălalt. Mi-a reglat și menstruația, acum e ceas, la 29 de zile, dar n-aș putea spune sigur dacă e de la operație (că l-au scos pe ăla bolnav) sau de la picături, iar ovarul rămas e ca o floare. Oricum, rău nu face, atâta doar că este incomod de luat și trebuie multă răbdare. A! După ce n-am mai luat nu mi s-a dereglat menstruația, așa că eu aș zice să-l iei în continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Multumesc Alexia , si eu am vazut o imbunatatire la menstra dupa ce am inceput sa iau, o sa iau in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floran spune:

In urma op. laparo si curatarea de endometrioza am facut o injectie de dipherelin. In urma acesteia CM nu a mai venit din 21 feb. fapt care este normal dupa spusele dr., punand ovarele in pauza pt. un timp. A mai facut cineva aceasta injectie si dupa cat timp a venit CM?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca spune:

Floran dar te simtzi bine?
ai simtizt ceva de la injectzia aia? ametzlei, gretzturi etc??


si eu m-am operat de chist endometriozic si endometrioza si acum astept tratametul;


va pup
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabreluta spune:

BUNA
AM SI EU O INTREBARE ?POATE MA LAMURESTE CINEVA.
AM FACUT O SERIE DE ANALIZE SI MI SA SPUS CA AS AVEA ENDOMETRIOZA
SE TRATEAZA?
POT AVEA BEBE APOI DUPA CE URMEZ TRATAMENTUL?
ASTEPT UN RASPUNS VA PUP
SI MULTUMESC


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca spune:

Gabrielutza,

cel mai sigur faci o laparoscopie, sa vezi daca ai sigur; nu cu presupuneri; si asa curatza pe acolo, elimina ce e de eliminat;
abea apoi potzi urma un tratament; cam cel de care ma interesez eu;
sansele pt bebe nu sunt prea mari DAR EXISTA!!
depinde de organism; dupa un astfel de tratament unele fete au ramas insarcinate;
totusi este o boala incurabila
despre endometrioza gasesti aici; Anca, trimite, te rog, link-ul pe Mesaje Private, devine subiect de reclama. multumesc

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Buna fetelor
Am fost si eu operata laparoscopic acum cateva zile si mi-a gasit endometrioza stadiul I (sunt cateva puncte mici si rosii pe peretele Douglasului, le-am vazut pe caseta). Dar mie nu mi-a curatat chirurgical endometrioza (oare din cauza ca nu erau leziuni mari??). Voua v-a si curatat chirurgical endometrioza si v-a dat si tratament? Va rog imi spuneti daca mai este careva din voi in situatia mea?
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen C spune:

Buna Crinuta ,
Se pare ca ne gasim intr-o situatie asemanatoare. Eu am facut joi laparoscopie si concluzia a fost ca am endometrioza in stadiul I , partea buna fiind ca trompele si ovarele nu sunt afectate (nici mie nu mi-au curatat nimic pentru ca leziunile erau punctiforme sau cicatrizate, din cate am inteles).Dr. Tutunaru mi-a recomandat tratament cu diferelin 3 luni iar apoi tratament homeopat.Mi-a dat sperante ca as putea ramane insarcinata in urma tratamentelor.
Sunt in faza in care ma straduiesc sa aflu mai multe atat despre boala asta cat si despre tratamentul recomandat.

Pe curand,
Carmen

Mergi la inceput