pete maronii pe fata

pete maronii pe fata | Autor: Laura _Oprescu

Link direct la acest mesaj

de la aceasta a adoua sarcina, m-am pricopsit cu o frumusete de pete pe pometii obrajilor...maronii...stiu ca e normal, insa ce ma intereseaza e cum se trateaza dupa ce nasc...ce tratament exista? nu ma intereseaza pudra sau alte cosmetice, ci sa scap de ele, nu sa le ascund...multumesc mult!


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clopotzel spune:

Laura,
Ti-ai facut analizele de sange? Ma gandesc sa nu cumva sa fie de la o proasta functionare a ficatului/rinichilor/ ceva trebuie sa fie. Parerea mea este sa mergi la un doctor care sa te indrume el sa faci niste analize. La dermatolog ai fost?
Eu am observat la mine ca pielea spune multe despre functionarea organelor interne, despre digestie... Spre exemplu, daca fac abuzuri culinare cu mancaruri tip fast food, cu prajeli multe, cu dulciuri, deja stiu ca urmeaza sa imi iasa niste super cosuri in barbie. Asta sunt eu! Stiu clar ca este o legatura stransa intre functionarea buna a organismului si "aspectul exterior" (par, unghii, piele...)
Sa imi spui ce ai facut!


Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Lauriciule,io stiu ca petele astea-s specifice sarcinii si-s din cauza schimbarilor hormonale;de obicei dispar de la sine dupa nastere.Uite un link gasit in graba:
http://www.umm.edu/ency/article/000836.htm
Mai incearca o cautare pe net dupa "pregnancy mask".



Irina,veve & croko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Exact Laura petele sunt de la sarcina, dispar la scurt timp dupa... si evita expunerea la soare.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucasimarius spune:

Dispar dupa nastere. Am citit ca pot disparea daca te speli cu infuzie din patrunjel. Nu stiu daca este asa dar poti sa incerci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Lauriciu, sint perfect normale petele alea, o gramada de gravidute le au, se numesc "cloasma" sau "melasma" gravidica si dispar de la sine dupa nastere. Nu stiu sa-ti zic chestii care sa le faca sa dispara mai repede, dar dispar oricum in timp dupa ce nasti.
Pupi,
C.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

multumesc pentru incurajari...abia astept sa vedem daca dispar....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kerstin spune:

1. Ce sunt si cum se pot trata petele brune ale fetei.
Dizgratioase si greu de trecut cu vederea, pigmentarile fetei constituie pentru pacient un motiv major de disconfort, iar pentru medic o spinoasa problema de diagnostic si tratament.
Dorinta de perfectiune si preocuparea pentru un ten curat si stralucitor dateaza din antichitate - vechii egipteni aplicau pe fata grasimi animale, saruri si alabastru, iar femeile din Evul Mediu foloseau pomezi cu sulf, mustar si praf de calcar pentru exfolierea usoara a tegumentelor. La inceputul secolului XX dermatologii incep primele cercetari stiintifice serioase asupra decolorarii si regenerarii pielii, folosind fenolul, sulful, rezorcina si acidul salicilic pe cicatricele de acnee. Din 1960 a inceput cercetarea asupra rolului acidului tricloroacetic (TCA), dar a devenit o adevarata moda abia in anii 90. In zilele noastre, pe lânga peeling-ul chimic se folosesc cu mult succes laserul si dermabraziunea (indepartarea straturilor superficiale ale pielii cu un aparat special).
Cauzele pigmentarii fetei sunt cel mai adesea obscure, dar de stabilirea lor depinde eficacitatea tratamentului. Petele brune apar adesea in cursul sarcinii - binecunoscuta masca gravidica, numita medical melasma. Alteori cauzele sunt lumina soarelui ori reactia la diverse substante aplicate pe piele, cum ar fi uleiul de bergamota din unele parfumuri. Unele infectii locale pot lasa pete reziduale pe tenul delicat al fetei. Tulburarile endocrine si unele medicamente pot duce de asemenea la grave anomalii de pigmentare. Vinovatul in aceste agresiuni este melanocitul, adica celula responsabila de producerea pigmentului cutanat. Aceasta veritabila uzina reactioneaza prompt la diversi stimuli, ducând la aparitia pistruilor, melasmei, petelor cafe-au-lait, lentiginozei senile (pete brune de forma unor lentile, datorate batrânetii), lentiginozei solare (pete brune, rezultate ale expunerii indelungate la soare), hipermelanozei post-inflamatorii (exces de pigment melanic in urma unor inflamatii) si a multor altor afectiuni. Opinia competenta a medicului dermatolog este foarte importanta in stabilirea exacta atât a cauzelor afectiunii, cât si a tratamentului adecvat. Acesta urmareste in mod uzual distrugerea melanocitului prin agenti de albire sau depigmentare. Dintre acestia, hidrochinona si derivatele ei, asociata cu creme antisolare având un factor de protectie mare duce chiar la depigmentarea completa a pielii negre dupa o cura de 5-7 saptamâni. Cel mai puternic agent de depigmentare este N-acetil-4-S-cistamina, care are in plus avantajul toxicitatii reduse. Acidul azelaic (Skinoren) produs de ciuperca Malaessia Furfur este un agent de depigmentare natural remarcat cu ocazia decolorarii din pitiriazisul verzicolor (pete brune care devin ulterior albicioase, localizate pe trunchi). Acidul este inglobat in crčme (Skinoren) folosite la decolorarea hipermelanozelor.
Multe medicamente, cum sunt crema cu hidrocortizon 0,5%, calomelul care este un preparat de mercur, si retinoizii topici se utilizeaza frecvent desi nu duc la o depigmentare totala si au numeroase efecte secundare nedorite.
Multe produse cosmetice sub forma de solutii, emulsii, creme, sampoane, pudre, paste si uleiuri, oxideaza pigmentul melanic cu ajutorul agentilor de inalbire ca hidrogenul peroxid, singur sau cu amoniac. Deoarece melanocitele sunt sensibile in mod deosebit la refrigerare, se folosesc azotul lichid sau zapada carbonica. Acizii din fructe, ca acidul glicolic si cel citric, au revolutionat in ultimii ani tratamentul pielii imbatrânite si pigmentate neomogen.
Laserul de tip pulsat actioneaza specific pe celula pigmentara fara sa distruga tesuturile invecinate si fara a lasa cicatrici. Dupa doar 2-4 sedinte petele brune benigne superficiale dispar, insa nu este eficient la tratarea pigmentului aflat in adâncimea dermului. Laserul cu rubin acopera aceasta lipsa prin penetrarea la adâncimi mai mari, dovedindu-si utilitatea in stergerea tatuajelor.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kerstin spune:

Dupa cum vezi ti-am trimis mai multe mesaje legate de acest subiect.
In continuare iti voi scrie tratamentul pe care mi l-a recomandat medicul dermatolog si fara de care nu as fi reusit sa scap de pete>

1. Skinoren - pe tenul curat se aplica pe toata fata, seara.
2. Dimineata - Crema depigmentanta de la ROC sau Lierac sau orice marca doresti tu...
3. Dupa aplicarea cremei de dimineata se aplica o crema cu factor mare de protectie FPS 60 , ex: Avene, ROC, Vichy...
Rezultatele se vad dupa 3-6 luni de trat....

Mult succes!!!! Scrie-mi daca ai nelamuriri!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

multumesc, Kerstin!
oare s aastept sa nasc si inca putin dupa sa vedem daca trec de la sine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Kerstin, dar toti agentii de depigmetare sunt toxici rau, deci nu trebuie in principiu asteptata nasterea, dar si sfarsitul alaptarii, daca Laura vrea sa alapteze.

Nastere usoara Laura si trec si petele.. in vreo doua luni asa .
Si sa iasa toate cum vreti voi.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput