sarcina cu embrion nedezvoltat
Am si eu o mica problema. Sunt insarcinata am 8 saptamani,am fost la eco si mi s-a spus ca embrionul nu e dezvoltat,ca arata de 5 saptamani.Stiu sigur ca am 8 saptamani pt ca am avut ciclul regulat intotdeauna.Mi s-a spus ca pot sa am avort spontan si de doua zile am niste sangerari foarte subtile...doar putin lichid roz parca. Mentionez ca mai am un copil de trei ani sanatos tun, am rh negativ si am avut anticorpi la primul bebe dar am luat vaccinul anti rh. Imi doresc foarte mult acest bebe si nu vreau sa il pierd...ma poate ajuta cineva? Mai poate copilul sa se dezvolte ,as putea lua ceva medicamente? doctorul a spus sa nu iau nimic deocamdata...stau in stres continuu pt ca nu vreau sa fac intrerupere si mi l-a dorit foarte mult! va pup
Raspunsuri
VIOIKA76 spune:
Buna!
Cred ca ar trebui sa mai faci un eco sa fi sigura daca este sau nu nedezvoltat.
Mai e o posibilitate ,poate ai avut ovulatie mai tarziu si bebe s-a prins mai tarziu si de aceea este mai mic.
Ce nu e bine e faptul ca ai sangerari ,ma mir ca nu ti-a dat nimic de sustinere(medicamente).
Nu ai decat sa te linistesti si sa mai astepti putin pana la urmatoarea ecografie.
Multa bafta iti doresc!
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum11+
emilia.m spune:
Samuela, sarcina mea, desi a fost planuita si in urma unei monitoriari ecografice atente (adica stiu exact ziua cand am ovulat) a fost pana la 12 sapt mai mica decat trebuia. Crestea dar incet. Am luat Medyn Forte (complex de B-uri) din Germania/Austria si bebe a recuperat. Inlocuitorul disponibil in Romania pentru aceste vitamine este Femibion Sarcina Sanatoasa 1.
Am luat si Aspenter 1/zi la indicatiile dr Uscatescu de la Hematologie Fundeni pentru ca am facut analiza MTHFR si a reiesit ca am mutatii heterozigote ale acestei gene.
Mi se pare imensa diferenta de la 8 la 5 saptamani. La mine diferenta era 5 sapt si 3 zile calendaristic 4 sapt si 4 zile ecografic adica 6 zile diferenta in total.
Cred ca trebuie intervenit rapid (adica eu in situatia ta asa as face) cu vitamine (Femibion 1) si tratament de sustinere a sarcinii cu progesteron (Arefam 2 ovule pe zi mi s-au prescris mie in aceasta situatie).
15+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan
rosanne spune:
Eu as face in cazul tau beta hcg, doua recoltari la 48 ore distanta si daca e in scadere inseamna ca e sarcina oprita in evolutie. Succes
Roxy, mamica fericita de Diana (20.04.10) si cu 15+
samuela_sm spune:
Multumesc pt raspunsuri.Am facut de doua ori eco la medici diferiti si mi s-a spus la fel...acum astept pana joi, trebuie sa merg din nou...doc mi-a spus sa nu iau nimic deoarece nu ajuta la cum arata sarcina,sangerarile le am de vreo 3 zile doar.
samuela_sm spune:
emilia tu ai si sangerat? Ma tem ca e cam tarziu sa fac asta dar incerc sa ajung la medic mai repede...medicul meu e in alt oras. Mulumesc
VIOIKA76 spune:
Samuela ,beta hcg este o analiza de sange care se face la orice laborator .
Cat despre sangerari ,sunt multe mamici care au trecut prin asta si au reusit sa duca sarcina cu bine.Si eu am avut vineri un astfel de episod si a trecut din fericire ,ma rog sa fie totul bine si la mine si la tine.
Incearca la un laborator cu aceasta analiza ,ea trebuie sa se dubleze la 48 de ore.
Bafta!
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum11+
emilia.m spune:
Nu, eu n-am sangerat in primele saptamani dar sunt sigura ca asta e si din cauza ca am intervenit repede.
Sincer vorbind, poate e tarziu poate nu, daca nu faci nimic, daca stai si astepti si nu incerci nimic atunci n-ai sa stii niciodata daca era tarziu sau nu.
Eu am facut analiza beta hcg la 48 ore si nu era in scadere dar valoarea nici nu se dubla cum ar fi trebuit. Prima valoare a fost 83 si dupa 48 ore a fost 123.
Atunci m-am speriat si atunci am intervenit.
Mai intai am fost si eu la o sumedenie de medici (un endocrinolog si 2 ginecologi) care mi-au zis ca daca e sa creasca o sa creasca, daca nu nu, ca n-am ce face, ca n-am ce sa iau, ca daca o sarcina e menita sa se opreasca din evolutie se va opri orice as face, ca nu putem decat sa asteptam si sa vedem. Simplu de zis ca nu era copilul lor.
Apoi am fost la Uscatescu (Hematologie - Fundeni) si i-am zis ca sarcina asta e foarte dorita si foarte importanta pentru mine si mi-a zis ca daca stau si astept cum mi-au zis ceilalti medici am toate sansele sa o pierd dar daca iau ceva poate imping lucrurile in directia cea buna asa ca am luat ce mi-a zis (se vede in semnatura mea ce anume am luat) si uite ca acum e totul foarte bine.
Sincer, as fi luat orice si as fi dat oricat, atat eram de speriata.
Daca stateam asa cu mainile in san sa astept sa vad ce se intampla nu stiu daca cautam azi patut si carucior pe net.
Din ce am citit pana acum cauzele principale ale opririi in evolutie a sarcinii sau retardului de crestere intrauterina sunt malformatiile fatului sau trombofilia mamei (fatul nu se alimenteaza bine cu sange din cauza cheagurilor din sangele mamei care blocheaza arterele uterine sau in sangele mamei nu sunt metabolizate vitaminele B necesare cresterii din cauza unor mutatii genetice si atunci fatul nu are nutrientii necesari ca sa creasca).
Ambele cauze au legatura cu varsta, adica e foarte posibil ca la primele sarcini sa n-ai nici o problema si pe masura ce inaintezi in varsta aceste probleme sa se agraveze.
16+
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan
emilia.m spune:
Chiar daca poate e deja prea tarziu eu tot as fugi la o farmacie sa iau Femibion, Arefam sau Utrogestan si poate si Aspenter.
Daca e tarziu si pierzi de data asta macar data viitoare vei stii ca exista probleme, vei stii ce sa faci mai din timp (exista si tratament pregatitor pentru sarcina cu 1 Aspenter la 2 zile, 1 Acifol pe zi, 1 Vitamina C pe zi, 1 Coenzima Q10 pe zi, 1 Magne B6 pe zi), ce analize sa faci (poti merge la un laborator Synevo de exemplu sa faci MTHFR, Leiden, PAI, Factor XII), la ce medici sa te duci (Uscatescu - Fundeni).
www.synevo.ro/gena-mthfr-mutatii-c677t-a1298c-risc-trombofilie/" target="_blank">http://www.synevo.ro/gena-mthfr-mutatii-c677t-a1298c-risc-trombofilie/
www.synevo.ro/mutatia-factorului-v-leiden/" target="_blank">http://www.synevo.ro/mutatia-factorului-v-leiden/
www.synevo.ro/gena-inhibitorului-activatorilor-plasminogenului-pai-polimorfism-675-4g5g-risc-trombofilie/" target="_blank">http://www.synevo.ro/gena-inhibitorului-activatorilor-plasminogenului-pai-polimorfism-675-4g5g-risc-trombofilie/
www.synevo.ro/factorul-xii/" target="_blank">http://www.synevo.ro/factorul-xii/
Mama mea a pierdut 6 sarcini una dupa alta in felul in care risti si tu sa pierzi acum. Pe vremea ei nu existau aceste analize si aceste tratamente. Cu chiu cu vai m-a facut pe mine. Din fericire stiinta a evoluat mult si acum exista analize, tratamente, solutii...
16+
mcoca spune:
Sau, pur si simplu este un embrion de proasta calitate pe care natura il inlatura.
Nu toata lumea are trombofilie, sau mai stiu eu ce alta minunatii DR Emilia!
Sanatate multa Samuela si numai bine!
Vicky si Printzesone