sarcina cu embrion nedezvoltat
Raspunsuri - Pagina 2
emilia.m spune:
adica ce-ar trebui sa faca draga mcoca? sa se resemneze pur si simplu, sa stea intr-un colt pana se obisnuieste cu ideea? daca era pregatita sa faca asta nu scria pe forum.
Si cam cat timp crezi tu ca ar trebui sa astepte asa, pana mai pierde vreo 2-3 sarcini sau pana cand?
Crezi ca moare daca ia niste vitamine pana se lamureste asupra deznodamantului?
Daca e sa fie embrion de proasta calitate se opreste in evolutie oricum, indiferent daca ia vitamine si progesteron sau nu.
Este mult mai sanatos sa faca chiuretaj daca e embrion oprit in evolutie decat sa stea acasa si sa se trezeasca intr-o balta de sange cum a patit mama mea de 6 ori consecutiv si sa ajunga la urgente in stare super grava. Pe vremea mamei nu se dadea progesteron pentru sustinerea sarcinii si cand patea ce patea intai o acuzau medicii (ca asa era pe vremea lui Ceausescu) ca si-a provocat singura avortul cu andreaua si abia pe urma cand se lamureau ca ea de fapt facea tratamente sa ramana insarcinata, o tratau, o puneau pe perfuzii si transfuzii si alte cele.
Si daca vrei sa stii un procent foarte foarte mare al populatiei caucaziene are cel putin o mutatie genetica din gama MTHFR, PAI, LEIDEN... Citeste si tu despre asta sau intreaba un medic si vei vedea ca am dreptate.
Concluzia zilei, daca nu stii ce spui mai bine nu spui nimic.
16+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan
samuela_sm spune:
multumesc emilia merg azi la farmacie si cer sper sa nu fie prea tarziu...al inceput mi-a fost frica pt ca doctorul a zis sa nu iau nimic...adevarul e ca intr-adevar pt ei e foarte usor sa faca o intrerupere de sarcina nefiind copilul lor...o sa intreb si farmacista daca e ok sa le iau sper sa nu imi faca rau
mcoca spune:
Emilia, Samuela a fost la un DOCTOR. Doctorul ala nu i-a dat nimic, cred ca stia el mai bine decat tine de ce. Cum spuneai si tu vitaminele si progesteronul nu-i fac nimic daca embrionul nu-i ok. Totusi vor intarzia evacuarea lui, si se fa ajunge la chiuretaj. parera mea e ca e mai bine sa se duca singura o astfel de sarcina, decat sa ajunga la chiuretaj. Si, nu, nu se avorteaza intr-o balta de sange la o sarcina de 6 saptamani.
Tu crezi ca la tine vitaminele au facut minuni. Ei bine, nu, doar la mansarda (care intr-adevar nu-i de neglijat, clar). Exista 5% din sarcini in care BHCG-ul nu se dubleaza la 48 de h, si se dezvolta bine mersi.
Vicky si Printzesone
lavi02 spune:
Ca si mcoca zic si eu. Samuela, ai fost la doctor. Medicul are 6 ani de medicina plaus 5 ani de rezidentiat de ginecologie. Sarcina probabil e compromisa daca la 8 saptamani arata de 5, nu toti embrionii sunt viabili. In primele 12 saptamani toti embrionii viabili cresc la fel, cu aprox 1 mm pe zi, indiferent cate vitamine iei sau nu iei. Iar progesteronul poate sa-ti relaxeze uterul si sa impiedice eliminarea naturala a sarcinii si sa ajungi la chiuretaj. Probabil medicul tau vrea sa incerce evitarea acestui lucru si de-asta te mai lasa si asteapta sa se delanseze avortul spontan. Nici analiza beta HCG nu-si mai are sensul daca sarcina e vizibila ecografic. Deja evolutia sarcinii se masoara ecografic, nu mai trebuie mers la ghici cu analiza.
Acum am recitit ca ai fost la doi medici care ti-au spus acelasi lucru, ca sarcina nu arata bine si ca sa nu iei nimic. Daca nu ai incredere in ei mai consulta inca unul decat sa aplici tratamente recomandate pe un forum.
Multa sanatate!
Emilia, chiar tu ai zis ca un procent foarte foarte foarte mare al populatiei caucaziene are cel putin o mutatie. Qed. Un procent foarte foarte mare al aceleiasi populatii naste copii bine mersi fara niciun Clexane si face asta de mii de ani caci altfel n-ar supravietui specia umana. Probabil exista si unele cazuri cu multe mutatii si probleme intr-adevar mari cu sangele care intr-adevar necesita tratament, dar s-a ajuns la o adevarata nebunie, epidemie de trombofilie. Si firmele de medicamente prospera.
emilia.m spune:
Si-atunci, expertelor mcoca si lavi, de ce pe rezultatele analizelor mele MTHFR scrie asa:
"Pacienta este purtatoare heterozigota a ambelor mutatii. Este vorba de asa-numita "heterozigotie compusa" deoarece ambele mutatii sunt heterozigote. Combinarea acestor mutatii se asociaza cu un nivel crescut de homocisteina si un nivel scazut de folat. Deoarece hiperhomocisteinemia este un factor de risc recunoscut pentru tromboze arteriale si venoase, pentru avorturi in luna mica de sarcina sau retard de crestere intrauterina se recomanda normalizarea nivelului homocisteinei prin substitutie vitaminica adecvata." ?
Si de ce toti medicii cu care am vorbit pana acum, inclusiv soacra mea care e si directoare de spital, mi-au zis ca fara substitutie vitaminica sarcina mea ar fi fost compromisa?
Cand ma temeam eu de sarcina oprita in evolutie, la inceput cand crestea greu si avea mereu retard de crestere un medic ginecolog mi-a zis ca daca o sarcina oprita in evolutie nu se elimina in mod natural in 2 saptamani se recurge la chiuretaj pentru ca exista risc mare de infectie si a subliniat ca majoritatea medicilor recomanda de la inceput chiuretajul in astfel de situatii tocmai pentru a minimiza riscul de infectie fiindca in destul de multe cazuri eliminarea naturala nu este completa.
Dar daca parerea lui mcoca e ca mai bine stai asa sa elimini natural sarcina atunci eu zic sa o asculti ca stie ea ce spune
Deci ma repet, daca nu stiti nu vorbiti.
In Franta, UK, Belgia s.a.m.d. medicii sunt foarte relaxati, trimit acasa fara nici o problema si fara indicatii de analize suplimentare paciente carora le vine ciclul o data la 6 luni sau care au pierdut si cate 10 sarcini. Si asta pentru ca le e lene, sunt incompetenti, superficiali sau nu le pasa.
Stiu ca si in Ro exista asemenea medici dar din fericire aici nu sunt chiar majoritari cei care gandesc astfel.
Samuela, pe tine medicul tau te-a trimis acasa pentru ca diferenta dintre varsta calendaristica si cea ecografica e foarte mare si probabil nu crede ca mai sunt sanse.
Fie asta fie n-a auzit in viata lui de impactul trombofiliei asupra sarcinii sau de efectul unei potentiale homocisteinemii in sarcina (la o adica daca nu e ginecolog specializat in reproducere sau n-a avut niciodata de-a face cu gravide diagnosticate cu trombofilie nu a avut probabil de ce sa citeasca nimic legat de hematologie).
Sau nu stie care e rolul metafolatilor in evolutia unei sarcini (poate se gandeste ca prospectul Femibion nu e decat reclama si atat).
Sau gandeste ca femeile cu mutatii genetice n-ar trebui sa faca copii in viata lor (am cunoscut si un astfel de medic la care eram programata la o simpla ecografie si care cand a aflat ca fac Clexane fiindca am trombofilie mi-a zis ca de ce nu fac avort decat sa aduc pe lume un copil care sa imi mosteneasca mutatiile!! Am crezut ca-l pocnesc in secunda aia dar ma interesa prea mult sa vad daca activitatea cardiaca a lui bebe e ok ca sa fac asta inainte sa aflu ce ma interesa. Pana la finalul ecografiei tot incerca sa ma convinga sa merg la el la cabinet sa fac intrerupere, in conditiile in care ii spusesem si ca eu am facut operatie laparoscopica si stimulare ovariana pentru sarcina asta si ca e foarte importanta pt mine).
Mcoca, Lavi, a pierdut vreuna dintre voi vreo sarcina la 6-8 saptamani sa poata spune cu mana pe inima ca nu-i mare branza? Repet, mama a pierdut 6 sarcini si la nici una din ele n-a ratat mai mult de 1 ciclu menstrual, adica atunci cand a pierdut avea maxim 8 saptamani si mereu a sangerat foarte foarte mult si a ajuns la spital.
Lavi, daca asa tare te deranjeaza faptul ca firmele producatoare de medicamente prospera de la cei 5 ron per cutia de Clexane pe care-i platesc eu la farmacie ai un alt fel de problema. Mama mea n-a facut niciodata Clexane, are multe mutatii genetice care cauzeaza trombofilie si pe langa cele 6 sarcini pierdute in primele saptamani a pierdut inainte de sarcina cu mine o sarcina cu 2 fete gemene care s-au nascut moarte la 7 luni. Abia dupa ce s-a intamplat ditamai nenorocirea asta au tinut-o sub observatie pe toata durata sarcinii urmatoare si abia asa, cu perfuzii cu amestec litic, progesteron, vitamine si cate si mai cate (disponibile la vremea aceea) a reusit sa ma nasca pe mine si tot cu chiu cu vai si cu emotii ca la nastere (la 9 luni) aveam 1,7 kg si am stat o luna in spital din care vreo 2 saptamani la incubator. Deci daca eu ce scriu aici pe forum e bazat pe experienta si pe indelungi discutii cu diversi medici in timp ce parerile voastre sunt 100% ale voastre eu zic sa incheiem discutia ca nu-si are rostul, nu am de ce sa ma contrazic cu voi ca voi nu aduceti nici un argument si deci nu convingeti.
16+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan
lavi02 spune:
Emilia, se vorbeste de retad de crester in luna mare, nu in luna mica. In luna mica, pana la 12 saptamani, sarcinile cresc la fel, cu 1 mm pe zi. Stiu asta de la un gineco superspecializat in ecografie de sarcina. Apropo, toti ginecologii sunt specializati in reproducere :)
Poate tu ai o combinatie de mutatii mai grava, nu contest, mai ales ca spui ca si mama ta a avut probleme, probabil ti s-au transmis. Dar asta nu inseamna ca automat toata lumea are.
lavi02 spune:
Daca medicii din vest sunt asa de lenesi, nesimtiti, superficiali si incompetenti de ce se strang bani la umanitare ca lumea sa se trateze acolo?
Sau numai ginecologii vestici sunt o specie aparte, ramura asta o aleg toate taraturile din facultatea de medicina sa inteleg.
mcoca spune:
Lavi a spus tot ce doream eu sa adaug.
Da, eu am pierdut o sarcina la 7s3z. Am pierdut-o acasa, nu am avut hemoragie mai mare decat la ciclu, deci eu stiu ce vorbesc pe cand tu vorbesti din auzite, Emilia.
Edit: nu mai arunca cu pietre in sisteme medicale pe care le cunosti din auzite.
Vicky si Printzesone
lavi02 spune:
http://m.farmaciiledona.ro/produse/clexane-40mg-0-4ml-sol-inj-x-10-aventis-I337
Emilia, Clexane costa 144 lei la o farmacie, 10 fiole. Daca tu il iei cu 5 lei inseamna ca e compensat si restul de bani ii plateste statul, nu eu am o problema ci statul.
Probabil ca tu cunosti pretul medicamentului din moment ce faci deplasarea la medic dupa reteta compensata si ai bagat argumentul cu 5 lei pe post de praf in ochi.
ruxulic spune:
Intru aici nu ca sa spun ce ar trebui facut cu o sarcina de 8 saptamani care arata ca de 5 saptamani. Parerea mea este ca retardul de crestere este foarte mare si...realistic vorbind, aceasta sarcina este compromisa.
Ceea ce vroiam eu sa spun este ca moda trombofiliei este in floare. Cica cam asta am si eu si, da, in caz de mutatii ale sangelui sarcinile pierdute la varste mici se pierd intr-o imensa balta de sange. o spun din proprie experienta:sarcina de 9 saptamani pierduta cu muuult sange dar am ajuns la spital cu masina personala si cu bancheta din masina irecuperabila chit ca am stat pe o musama. sarcina de 7 saptamini pierduta cu hemoragie imensa, dusa cu salvarea la spital, pierderea cunostiintei, tensiune ff mica din cauza cantitatii de sange pierdut si m-am procopsit si cu niste sange nou noutz de la punga. DA, sarcinile incipiente se pot pierde si intr-o mare de sange.