No Comment!

No Comment! | Autor: lucialu

Link direct la acest mesaj

http://ro.wikipedia.org/wiki/Referendumul_constitu%C8%9Bional_din_Rom%C3%A2nia,_2003 referendum de 2 zile!


Art. 52.
(1) Impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.
http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/3_2000.php

http://www.bzi.ro/vasile-blaga-fac-apel-la-oameni-sa-nu-participe-la-mascarada-usl-303378

http://www.cotidianul.ro/dosare-penale-pentru-sefii-minerilor-in-cazul-buletinelor-confiscate-189501/

suspendarea presedintelui: ARTICOLUL 95 Constitutia Romaniei
(1) In cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale. Presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa
(2) Propunerea de suspendare din functie poate fi initiata de cel putin o treime din numarul deputatilor si senatorilor si se aduce, neintarziat, la cunostinta Presedintelui.

(3) Daca propunerea de suspendare din functie este aprobata, în cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demiterea Presedintelui.


schimbarea regulilor in timpul jocului:

http://www.mediafax.ro/social/ccr-decizia-privind-programul-la-referendum-intre-7-00-si-23-00-constitutionala-9899832

"PDL, prin OUG 103/30.09.3009, a “modificat regulile în timpul jocului” ea fiind data la 6 zile dupa demararea procedurii referendumului. Chiar în expunerea de motive a OUG 103/30.09.2009 se arata “Avand in vedere faptul ca Presedintele Romaniei a demarat procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului national pentru organizarea in Romania a unui parlament unicameral, prin anuntul public din data de 24 septembrie 2009 …”. Alin 1 din art. II al OUG nr. 103/2009 arata: “Dispozitiile prezentei ordonante de urgenta se aplica si procedurilor de referendum aflate in curs"


Constitutia Romaniei. ARTICOLUL 96
(1) Camera Deputatilor si Senatul, în sedinta comuna, cu votul a cel putin doua treimi din numarul deputatilor si senatorilor, pot hotara punerea sub acuzare a Presedintelui Romaniei pentru inalta tradare.
(2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi initiata de majoritatea deputatilor si senatorilor si se aduce, neîntarziat, la cunostinta Presedintelui Romaniei pentru a putea da explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.

(3) De la data punerii sub acuzare si pana la data demiterii Presedintele este suspendat de drept.

(4) Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Presedintele este demis de drept la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

http://lideruldeopinie.ro/70504/basescu-recunoaste-s-a-intalnit-la-o-cafea-cu-judecatorii-curtii-de-apel-si-iccj

cum se alege CSM, Procurorul General, Inalta Curte de Casatie si Justitie legea 317 din 2004 sectiunea 2 art 36(1 ) lit b, CCR DNA etcetera.


http://www.just.ro/Sections/SistemulJudiciar%C3%AEnRom%C3%A2nia/LegeaprivindConsiliulSuperioralMagistraturii/tabid/273/Default.aspx

http://www.ziuanews.ro/stiri/basescu-recunoa-te-ca-s-a-implicat-in-numirea-politica-a-lui-kovesi-i-morar


http://www.antena3.ro/politica/basescu-contra-basescu-declaratie-socanta-a-presedintelui-in-2007-176727.html


Decizia CCR: cvorum 50%+1
http://www.jurnalul.ro/politica/impunere-cvorum-comisia-de-la-venetia-referendum-basescu-demitere-618030.htm

http://www.cotidianul.ro/parlamentul-va-decide-daca-va-fi-sau-nu-cvorum-la-referendum-188430/

Constitutia Romaniei

ARTICOLUL 2
(1) Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum

ARTICOLUL 61
(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii

Legea referendumului 3/2000
ART. 1
In Romania suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative si prin referendum.
ART. 2
(1) Referendumul national constituie forma si mijlocul de consultare directa si de exprimare a vointei suverane a poporului roman cu privire la:
a) revizuirea Constitutiei;
b) demiterea Presedintelui Romaniei;
c) probleme de interes national.Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Lucico....

Mergi la inceput
Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_ka spune:

Eu tot nu inteleg unde este ingradirea dreptului de a vota. Ei ii sfatuiesc pe oameni sa nu voteze . Insa omul daca vrea se duce , daca nu , nu se duce.
Tie daca cineva iti spune sa faci ceva , vei face doar daca doresti. De exepmlu vine X si iti spune ca maine trebuie sa te arunci de la etajul sapte, opt ( aici alege tu ). Ce vei face il vei asculta. Nu . Asa cu cei de la PDL . Ei spun : boicoteaza alegerile. Eu de exemplu voi alege sa nu ma duc , insa tu alegi sa te duci. Decizia iti apartine tie , mie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

De ce or trebui atatea explicatii??? USL a respectat cumva alegerea poporului?
1) a fost ales un presedinte cu mandat de 5 ani. (bun sau rau nu conteaza)
2) vine USL si spune ca poporul nu-l mai vrea, hai sa-l suspendam;
3) il suspenda insa nici nu prea e sigur de ce vrea poporul, se constata cu ochiul liber dupa agitatia USL (disperare nu agitatie);
4) USL l-a suspendat, e de datoria lui sa aduca electoratul. Daca acesta este majoritar, ne supunem lor, daca nu, se dovedeste ca au mintit (iar). De ce sa ma oblige sa ma duc la vot daca eu nu vreau, ca au ei chef sa faca 10 referendumuri si sa-l suspende de cate ori vorr ai, e treaba lor, nu a mea, doar pentru ca au format o coalitie parlamentara (numai noi stim cum)??

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Comparativ cu ceilalti presedinti de stat mai ales cu Iliescu care au luat banii dar nu au facut nimic concret in calitatea pe care o aveau, Basescu ca si presedinte de stat s-a implicat concret, s-au realizat multe pentru Romania a si gresit dar balanta eficientei ca si presedinte de stat nu sufera comparatie cu ceilalti doi la care se poate spune ca este zero.
In schimb sub Iliescu Romania a dat inapoi multi ani si coruptia la nivel de justitie si la nivel central si furtul din sistemul public a avut cele mai ridicate niveluri timp in care presedintele traia bine merci la Cotroceni fara ca cineva sa auda vreodata ceva despre el.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Boicotul este o interdictie declarata împotriva unui individ, a unui grup social, a unui stat prin care se stabiles refuzul de a cumpara, a vinde sau a întretine orice fel de relatii cu cei supusi acestui procedeu.

Boicotul mai este si o metoda de lupta politica sau economica, constând în sistarea organizata a relatiilor cu o persoana (fizica sau juridica) în semn de represalii.

Din cuvântul boicot a derivat verbul a boicota, cu sensul de a priva o persoana sau o entitate de orice relatie sociala si/sau comerciala in scopul de a o prejudicia si de a o forta astfel sa cedeze si sa faca ceea ce i se cere
Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Boicot


Referendum: ART. 1
In Romania suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative si prin referendum.
ART. 2
(1) Referendumul national constituie forma si mijlocul de consultare directa si de exprimare a vointei suverane a poporului roman cu privire la:
a) revizuirea Constitutiei;
b) demiterea Presedintelui Romaniei;
c) probleme de interes national.


http://www.zf.ro/politica/pdl-ingroapa-referendumul-prin-boicot-de-unde-scoate-usl-inca-3-4-milioane-de-oameni-la-vot-9900491

http://www.zf.ro/politica/basescu-daca-pdl-va-lua-o-decizie-de-boicot-al-referendumului-eu-nu-pot-sa-spun-ca-ma-duc-singur-9898736/

http://www.dcnews.ro/2012/07/basescu-am-chemat-eu-la-boicot-eu-voi-merge-voi-fi-printre-cei-care-merg-la-vot/

Marius, si asa mi-am incalcat oarecum cuvantul. In dezbateri insa clar nu mai intru. Eu vreau sa privesc inainte, ca sa iti raspund.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Atunci cand cineva doreste sa aiba o viziune cred ca este sau ar trebui sa fie normal sa ia in consideratie toate aspectele nu doar selective.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput
Mergi la inceput