No Comment!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Datorita acestei absente de la vot, rezultatul va fi ceva de genul 85% pentru demitere si vreo 15% impotriva demiterii, ca ideea e sa nu iasa chiar cu suta la suta impotriva demiterii ... Si, cel mai probabil, nu va fi validat pentru ca nu vor fi suficienti participanti.
Eu am ales sa ma duc la vot si toti cunoscutii mei. Nu am sa stau cuminte acasa, in fotoliu ca asa mi-a spus Monica Macovei sau Vasile Blaga.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Suspendarea presedintelui Basescu este constitutionala! unde e lovitura de stat? la referendum?pai ce este referendumul?
Acuzatiile de frauda ar fi bine sa vie dupa vot! ori nu suntem in 29 iulie. Poti acuza pe cineva de omor doar pt ca a spus candva cuiva, decedatului, ca il omoara?
acel cvorum cerut pt demitere nu este prevazut de Conventia de la Venetia. So...
Eu gandesc ca mine. Nu am pretentia sa fie toata lumea de acord. Si extrem de rar, exceptiv, nu tin cont de faptul ca nimeni nu e de acord cu mine sau prea putini. De obicei ma intreb. Ori aici nu e cazulNu vreau sa se intoarca Basescu. Dar dincolo de ceea ce as vrea eu, e ca nu mai vreau instabilitate politica, scandaluri si nici referendumuri pana binevoieste CC sa revina la recomandarile Conventiei de la Venetia, toate cu bani de la buget, ori se intoarce Maria Sa fara ca poporul sa se fi exprimat liber si limpede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Mie mi se pare aiurea gandirea asta :
- acum votezi demiterea lui Basescu...nu conteaza cine a facut-o, de ce, cum...; eu privesc totul intr-un context, incerc sa anticipez, incerc sa previn...dar nu, in politica, nu ar trebui sa mearga asa lucrurile, si nu-mi dau seama de ce,
- fraudarea alegerilor ne intereseaza dupa alegeri, de preventie nu am auzit...sau asta e valabila doar la boala, preventia este mai importanta decat tratamentul...

si mai dati voi exemple, efectiv, ideea asta USL-ista, care te indeamna sa privesti lucrurile trunchiat mi se pare paguboasa, mi se pare pe modelul "noi muncim, nu gandim"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

In 2008, la alegeri, indiferent ca au fost parlamentare sau locale veneau tiruri incarcate cu tot felul de chestii, in special produse alimentare, si le distribuiau fara nici un fel de jena, chiar din strada, la intrarea in sectia de votare dadeau oamenilor buletine gata stampilate si 50-100 de lei si ii asteptau la iesire cu buletinul lor gol drept dovada. Anul trecut au fost alegeri intr-unul din colegiile unde a decedat senatorul respectiv. Intamplarea face ca eu am serviciul in zona rurala, chiar in cadrul acelui colegiu. Au asfaltat la foc automat toate ulitele din zona respectiva (asflat care e deja maturat de toate ploile de pana acum), au dat bani la care daca faci un calcul pe populatia cu drept de vot ajungi la niste sume astronomice, de la porci intregi, saci de faina, cartofi si produse neperisabile, toata lumea prin sate se lauda care si cum au primit. Peste tot prin santuri erau pungi goale cu fata candidatului portocaliu care a si castigat alegerile, bineinteles.
Anul asta, la locale nu a miscat nimeni, dimpotriva, Neamtul a fost campion la sesizari si dosare penale. Au incercat iar cu calculatoare pentru copii si saci de cartofi si acum au dosare penale ptr mita electorala. Cert este ca a disparut fenomenul "sacosa electorala" intelegand prin asta galeata, matura, mop, sac de carof sau mai stiu eu ce.
Au incercat in oras sa dea pensionarilor curcani, cu liste bine stabilite, pe baza de semnatura si date din buletin. De toata jena...
Au venit si la mine la usa si i-am fugarit, cu o punga verde si mi-au cerut intai datele din buletin si vroiau sa ma puna sa semnez de primire. L-am intrebat pe respectivul "Da' un proces verbal de predare-primire, ceva ...?" S-a rusinat si el si mi-a zis ca asa i se cere.
Asa ca cei care vorbesc de fraude ar trebui sa se uite in propria ograda.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

apel catre alegatorul nehotarat

Citat:
Anul asta, la locale nu a miscat nimeni, dimpotriva


Fiecare vorbeste din propria-i experienta, la noi, langa sectia de vot, pensionarii stateau adunati si asteptau sa apara reprezentantii usl-ului sa ii duca la masa! pentru ca dl robert negoita al nostru facuse un obicei din asta, din a oferi o masa gratuita sustinatorilor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Eu nu mai zic de fraude ca imi creste tensiunea cand imi amintesc ce au facut intr-un sat de langa Timisoara.
Dar am auzit ce tupeu are Blaga, sa declare ca daca vor vota 7 milioane pentru demitere, raman 15 care-l vor pe Base. In primul rand, mincinosul uita ca nu suntem 22 de milioane. In al doilea rand, bag de seama ca si bebelusii vor sa revina Base inapoi si batranii cu Alzheimer si elevii de clasa intaia si asa mai departe.
Adica, automat, cine nu merge la vot, poate chiar din motive juste, este pentru Base.
Ce chestie.
In ultimul rand, sa nu uite hotul de voturi (stie el ce facea cu Videanu dupa votul din 2009 la usa Ministerului de Interne) ca Basescu a fost ales cu 5 milioane....nu 6, nu 7, nu 8 sau 9.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Suspendarea presedintelui Basescu este constitutionala! unde e lovitura de stat?


Pai sa vedem. In Constitutie scrie ca suspendarea se face pentru fapte grave....
Pe acest singur considerent prevazut de lege s-a mers si s-a propus suspendarea.
CC - precizeaza clar ca nu au fost fapte grave ale presedintelui si implicit singura consideratie legal admisa de Constitutie pe care s-a mers este infirmata de CC.
Parlamentul insa nu mai tine cont de aceasta precizare pentru ca a modificat anterior posibilitatea ca ceea ce exprima CC sa nu mai fie obligatoriu ci doar consultativ pe romaneste ca e sau nu Constitutional ma doare'n paispe.
In consecinta desi in Constitutie se precizeaza fapte grave, desi nu au fost gasite fapte grave desi CC infirma existenta acestora totusi se porneste procedura de suspendare pe ce baza legala zici tu?
Sunt extrem de curios de raspunsul tau.
As dori sa nu divagam ci sa discutam strict juridic.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Nu este nimic ilegal in decizia de a lipsi de la vot...am dreptul sa nu votez asa cum am dreptul sa merg la vot...nu-mi pune nimeni pistolul la tampla ptr a ma impiedica sa merg la referendum...nu vad de unde aceasta inversunare, eu propun sa ne respectam unii altora drepturile,daca poporul, in majoritatea lui covarsitoare, va dori sa- l demita pe Basescu, acesta va fi demis...sa asteptam rezultatele referendumului si sa acceptam decizia majoritatii daca tot i se cere parerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

http://romanian.cri.cn/161/2012/07/26/1s128820.htm

http://www.ziare.com/politica/referendum/ccr-parlamentul-are-ultimul-cuvant-daca-este-invalidat-referendumul-1180549

Prezenta la vot nu e obligatorie.
Votul liber. Referendumul este...
Boicotul "politic" care boicoteaza referendumul este...si prin absenteism nu neaparat il va aduce pe mult iubitul inapoi la palat, ci decide Parlamentul dc se intoarce sau organizaeaza un nou referendum sau...intre timp aveti un presedinte interimar. Deci avem Un Impas! pe bani publici!si cu scandaluri care ne costa nu doar la cotarea euro ci si la masa UE. Astea sunt fapte. Restul...nu mai conteaza. S-a consumat. Poate ca e bine sa ne prezentam si sa spunem fiecare ce vrem. Zic si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Tot o cheltuiala a banilor publici a implicat decizia de suspendare a presedintelui, ca parlamentarii care au votat pentru aceasta nu aduc banii necesari organizarii referendumului de la ei de acasa...acum, pe 29 iulie, vom vedea daca aceasta cheltuiala se justifica sau nu, daca poporul ardea de nerabdare sa mearga la un nou referendum... si vom vedea si daca alt referendum se justifica sau va fi o inutila cheltuiala...insa,un lucru e cert in opinia mea, aceasta cheltuire inutila a banilor publici va fi decontata politic de cei care au luat decizia...asa cum si predecesorii lor au decontat politic toate hotararile luate in timpul guvernarii. Nu vad de ce mi se imputa mie aceste cheltuieli inutile, eu sunt un simplu cetatean care uzez de un drept al meu, nu eu am cerut acest referendum...eu, simplu cetatean, as dori, daca se poate, predictibilate si stabilitate pe cursul valutar. .. ca tot avem ministru de finante o somitate de la Bnr, socrii si parintii mei nu- s deloc dati pe spate de banii dati cu o mana si luati cu doua inapoi...sa faci inflatie este cel mai facil mod de a conduce un guvern.

Mergi la inceput