Credeti ca exista ingeri?(2) SPLIT

Credeti ca exista ingeri?(2) SPLIT | Autor: capcaunul

Link direct la acest mesaj

<<<Topic precedent



Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas
Energia in [SI] se masoara in Jouli (vezi cartea de fizica), dar eu am zis ca, ar fi corect sa se masoare in secunde.

Acum este OK.
Formularea precedenta era insa nefericita pentru ca in ochii profanilor parea un argument stiintific in sprijinul parerii tale. Ceva in genul "vedeti, energia se masoara in s, deci am dreptate cand spun ca E = t!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@capcaunul

Si inainte era OK; am impresia ca ati fost singurul care nu a inteles.

"poate o fac din respect pentru userii care nu au acasa tomuri de fizica, de la introductory level pana la highly specialized topics"

Poate o faceti pt. ca ati vrut sa aratati in mod "subtil" ca sunteti posesorul - informat sau nu, ramane sa vedem - al acestei multitudini de tomuri despre FIZICA, si in acest caz poate doriti si sa fiti un capcaun de treaba si sa adresati "profanilor" (?) ceva - eventual nou - care sa ii poata "puna pe ganduri", cu privire la notiunea de TIMP; pentru ca despre "ingeri" (vezi titlu subiect) se pare ca nu vom ajunge sa discutam curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Mihai, eu am inteles ce ai vrut sa zici cu timpul, a fost clar de la inceput. De fapt tot ce spui imi e clar si pe limba mea, ma bucur sa te citesc.

O sa–mi salvez si despre Apocalipsa ce-ai scris si o sa reflectez cind o sa reiau, deocamdata n-am curaj sa intru acolo..

Si sigur c-o sa ma rog pt tine, bineinteles.

(Miine-i Sfinta Treime, Doamne ajuta!).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas
"profanilor" (?)

profan este si cel care profaneaza fizica.
(profan: (unul din intelesurile din DEX) Care este ignorant într-un domeniu oarecare; nestiutor, nepriceput, ageamiu)

Citat:

cu privire la notiunea de TIMP; pentru ca despre "ingeri" (vezi titlu subiect) se pare ca nu vom ajunge sa discutam curand.

Se poate face un split sau mai degraba deschide un subiect separat despre timp (si energie) in interpretarea religioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@michelle-usa

Ultimul mesaj scris de dvs. este sigur autoadresat, pentru ca nu eu am spus lucruri urâte si nu v-am numit biserica (deci nici pe dvs) “moarta”, “corupta” etc.

V-am adus in fata atentiei cateva cuvinte, care nu sunt ale mele, ci sunt aflate in Sfintele Scripturi, pe care le-am imbinat in restul cuvintelor pentru care am facut tot posibilul sa fie ca un cristal limpede a carui valoare sa fie usor de apreciat, in fata credintei si a ratiunii.

michelle-usa/citat:

“deschide-ti ochii si inima”

Spre ce? Spre lucrurile urâte pe care le-ati spus?

Sa fim logici: “deschide-ti ochii si inima” sunt doar vorbe goale care nu inseamna nimic, poate doar o resemnare si o “deschidere” periculoasa catre un "viol" informational pornit de la vreun sectant; mai adaugati un “trezeste-te” si un “Dumnezeu e iubire” si gata! sunt un convertit iremediabil (serios, nu se poate vorbi despre o convertire de la Ortodoxie la alte denominatii, ci despre un: declin in credinta); ce se intampla daca va duceti la un ateu care e foarte inteligent si spuneti: “deschide-ti ochii si inima”… pai o sa râd si eu cu ateul de spusele dvs., desi n-as vrea asa, ci as vrea sa ma duc in centrul problemei, ca de aici porneste totul:

Definitia Mantuirii.

Mântuirea este pastrarea “numelor” persoanelor dupa retragerea timpului (vezi scrierea de mai inainte despre Biserica iar despre ce inseamna numele, putem vorbi mai tarziu).

Mântuirea se face numai dupa LEGEA DUMNEZEIASCA. Discutam numai in baza LEGALA scripturistica (Biblie) care are la randul sau, baza LEGALA apostolica (Predania din Biserica, data de Apostoli), deci discutam dupa DREPT sau dupa LEGE (dumnezeiasca). Ce s-ar intampla daca un avocat care practica legea lumeasca, s-ar prezenta la tribunal spunand judecatorului sa-si deschida ochii si inima? Nu l-ar vedea judecatorul pe acel avocat ca pe un escroc de mana a zecea? Deci ca si avocatii (de profesie) care practica legea lumeasca, avocatii LEGII LUI DUMNEZEU, trebuie sa fie calificati in aceasta privinta si nu isi pot permite sa ia in gluma judecatorul (ratiunea) persoanelor, vorbindu-le cu mierosenii referitoare la ochi si la inima, asa cum fac unii sarlatani pe cheltuiala timpului (!) ascultatorilor creduli sau asa cum indeparteaza acestia si mai mult pe cei indepartati deja de Dumnezeu.

…Se pare ca s-a terminat munitia atee dar daca vor, pot sa reincarce chiar cu aceleasi gloante "profunde" de mai inainte: “barba lui Dumnezeu”, “crede si nu cerceta”, “teoria evolutiei” etc. sau cu cele mai grele gloante pe care le au la dispozitie. Parca mai era una “Biblia controleaza masele”. Asta e asa: cei de la secte de aici din USA si de prin alte parti, prin folosirea unor carti pe care ei le numesc biblii coaguleaza indivizii foarte usor in mase pe care le controleaza financiar, sau cu alte scopuri, inclusiv militare etc. Deci este cam mult adevar in acea afirmatie “Biblia controleaza masele”, desi nu este vorba despre Biblia noastra ortodoxa, si stim noi bine ca nu prin BOR – sau prin oricare alta Biserica ortodoxa internationala -, se face controlarea maselor; acest fenomen de control al maselor cu biblia se indeplineste intocmai prin secte.

citat/michelle-usa
“sunt sigura ca desi traiesti in America, in Texas nu ai intrat niciodata intr-o biserica baptista, evanglelista”

Ce pot a va mai sfatui cand dvs aveti atata siguranta in legatura cu actiuni din viata altor persoane neaflate in jurul dvs.; decât ca eu am avut mult timp de studiat sectele in “calitate” de oaie in piele de lup, si stiu ce fel de duhuri sunt acolo; dar depinde de fiecare persoana in parte cum reactioneaza la (intelege) cele ce vede (sau aude) la o secta; pentru mine, trecand aproape de niste usi de la o biserica neoprotestanta (Texas) intr-o dimineata acum cativa ani, pur si simplu am crezut ca se facuse ora mesei pentru niste lei pe care ii adusesera acolo, carora li s-au oferit niste pisici drept hrana; asa miorlaituri si horcaituri si urlaturi se auzeau, dinauntru acelei “biserici”; daca nu stiti, unii neoprotestanti pot crea usor conexiuni cu duhuri necurate care le controleaza acestora vointa, exprimarea, etc., devin posedati si actioneaza ca atare; pana sa aud “slujba” de groaza de la biserica neoprotestanta in dimineata aceea, nu intelegeam cat de departe se afla celelalte biserici, de iubita Biserica a Lui Dumnezeu.

Sigur ca am intrat si in "biserici", desi nu am vrut; am rude care nu sunt ortodoxe, iar cand rudele acestora au murit, am fost la inmormantari.

“Nu uita ca sunt oameni pe lumea asta care au sufletele salvate (…) fara sa auzit vreodata de Biserica ortodoxa sau preoti...ci doar de NUMELE Domnului Isus (…)...si sunt si ei primiti in imparatia Domnului.”

Da. Vad ca va tot jucati cu NUMELE acesta de parca ar fi o lopatica care ridica oamenii ca pe nisip si ii mantuieste pe toti laolalta; o sa va spun direct: itinerariul si garantiile pe care le descrieti in citatul de mai sus sunt minciuni.

Spuneti ca “doar NUMELE Domnului” e necesar?

Iata: eu ma jur pe Dumnezeu, ca numele Domnului Iisus Hristos nu are nici o valoare in contextul neautorizat al sectelor.

Degeaba va suparati pe mine, pentru ca nu sunt eu cel care face regulile pentru noi. Va spun CLAR, pentru ca va iubesc, pe voi cei de la secte si vreau sa intelegeti; numele mentionat, l-ati mentionat si sa stiti ca il mentionati de fiecare data, DEGEABA, oriunde v-ati afla in afara Bisericii si a credintei ortodoxe a Lui Dumnezeu.

“Si au încercat unii dintre iudeii care cutreierau lumea, scotând demoni, sa CHEME peste cei ce aveau duhuri rele,

NUMELE DOMNULUI IISUS,

zicând:

Va jur pe Iisus, pe Care-l propovaduieste Pavel!

(…)

Si raspunzând, duhul cel rau le-a zis: Pe Iisus Îl cunosc si îl stiu si pe Pavel,

DAR VOI CINE SUNTETI?

Si sarind asupra lor omul in care era duhul cel rau si biruindu-i, s-a întarâtat asupra lor, încât ei au fugit goi si raniti din casa aceea. “

Faptele Sfintilor Apostoli 19:13-16

Voi: Michelle impreuna cu biserica ta:
"DAR VOI CINE SUNTETI?"

Sunteti aceia fara RADACINA (vezi Pilda Semanatorului):

“(…) aceia care, când aud cuvântul, îl primesc îndata cu bucurie, Dar n-au RADACINA în ei, ci tin pâna la un timp; apoi când se întâmpla strâmtorare sau prigoana pentru cuvânt, INDATA se smintesc.”

Sfânta Evanghelie dupa Marcu 4:16-17

LEGE.

Uitati-va in aceeasi pilda a Semanatorului, iata ce ni se spune ca se intampla cu credinta michellei, din cauza lipsei de continuitate, din cauza absentei RADACINII pe care o are Biserica noastra:

“Si când s-a ridicat soarele, s-a vestejit si, neavând RADACINA, s-a uscat.”

Sfânta Evanghelie dupa Marcu 4:6

LEGE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas
Iata in aceeasi pilda a Semanatorului ce se ni se spune ca se intampla cu credinta michellei, din cauza lipsei de continuitate, din cauza absentei RADACINII Bisericii noastre:

“Si când s-a ridicat soarele, s-a vestejit si, neavând RADACINA, s-a uscat.”

Sfânta Evanghelie dupa Marcu 4:6

Michelle, cum se spune in popor, ai pus-o!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@capcaunul

“Se poate face un split sau mai degraba deschide un subiect separat despre timp (si energie) in interpretarea religioasa.”

Faceti, cine va opreste? Poate cu putin noroc veti gasi si niste “profani” dispusi sa va asculte.

"profan este si cel care profaneaza fizica."

a) termenul profan l-ati furat de la Biserica si nu intelegeti ce inseamna cu adevarat
b) fizica e intemeiata de Dumnezeu

in concluzie cand afirmati

"profan este si cel care profaneaza fizica.",

nu stiti despre ce vorbiti.

Este valabil pentru toate mesajele dvs, si pentru cel in care ne spuneti ca va "retrageti" din dialog, si pentru ultimul, in care sunteti "triumfator" prin expresia “ai pus-o”, a carei folosire eu o inteleg ca pe un joc de v-ati ascunselea facut pentru a acoperi imposibilitatea dovedirii contrariului de catre dvs., a spuselor mele, sau mai degraba, a informatiilor aflate in Sfintele Scripturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Capcaunul, pina una alta, vezi ca Michelle te-a intrebat in 2 rinduri ce-ai vrut sa zici de Biblie cu subjugarea materiala si spirituala si ai ignorat-o, vezi la sb cu cipurile, mai jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas
Iata in aceeasi pilda a Semanatorului ce se ni se spune ca se intampla cu credinta michellei, din cauza lipsei de continuitate, din cauza absentei RADACINII Bisericii noastre:

“Si când s-a ridicat soarele, s-a vestejit si, neavând RADACINA, s-a uscat.”

Sfânta Evanghelie dupa Marcu 4:6

Michelle, cum se spune in popor, ai pus-o!




sper ca nu

Domnul e cu mine asa ca pot face fatza la orice/oricine.

o sa revin cu raspunsuri mai tirziu.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas
Este valabil pentru toate mesajele dvs ...

Forumul are un regulament. Pacat ca nu l-ati citit. Mare pacat ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas

@michelle-usa

Ultimul mesajul scris de dvs. este sigur autoadresat, pentru ca nu eu am spus lucruri urâte si nu v-am numit biserica (deci nici pe dvs) “moarta”, “corupta” etc.

V-am adus in fata atentiei cateva cuvinte, care nu sunt ale mele, ci sunt aflate in Sfintele Scripturi, pe care le-am imbinat in restul cuvintelor pentru care am facut tot posibilul sa fie ca un cristal limpede a carui valoare sa fie usor de apreciat, in fata credintei si a ratiunii.

michelle-usa/citat:

“deschide-ti ochii si inima”

Spre ce? Spre lucrurile urâte pe care le-ati spus?

Sa fim logici: “deschide-ti ochii si inima” sunt doar vorbe goale care nu inseamna nimic, poate doar o resemnare si o “deschidere” periculoasa catre un "viol" informational; mai adaugati un “trezeste-te” si un “Dumnezeu e iubire” si gata! sunt un convertit iremediabil (serios, nu se poate vorbi despre o convertire de la Ortodoxie la alte denominatii, ci despre un: declin in credinta); ce se intampla daca va duceti la un ateu care e foarte inteligent si spuneti: “deschide-ti ochii si inima”… pai o sa râd si eu cu ateul de spusele dvs., desi n-as vrea asa, ci as vrea sa ma duc in centrul problemei, ca de aici porneste totul:

Definitia Mantuirii.

Mântuirea este pastrarea “numelor” persoanelor dupa retragerea timpului (vezi scrierea de mai inainte despre Biserica iar despre ce inseamna numele, putem vorbi mai tarziu).

Mântuirea se face numai dupa LEGEA DUMNEZEIASCA. Discutam numai in baza LEGALA scripturistica (Biblie) care are la randul sau, baza LEGALA apostolica (Predania din Biserica, data de Apostoli), deci discutam dupa DREPT sau dupa LEGE (dumnezeiasca). Ce s-ar intampla daca un avocat care practica legea lumeasca, s-ar prezenta la tribunal spunand judecatorului sa-si deschida ochii si inima? Nu l-ar vedea judecatorul pe acel avocat ca pe un escroc de mana a zecea? Deci ca si avocatii (de profesie) care practica legea lumeasca, avocatii LEGII LUI DUMNEZEU, trebuie sa fie calificati in aceasta privinta si nu isi pot permite sa ia in gluma judecatorul (ratiunea) persoanelor, vorbindu-le cu mierosenii referitoare la ochi si la inima, asa cum fac unii sarlatani pe cheltuiala timpului (!) ascultatorilor creduli sau asa cum indeparteaza acestia si mai mult pe cei indepartati deja de Dumnezeu.

…Se pare ca s-a terminat munitia atee dar daca vor, pot sa reincarce chiar cu aceleasi gloante de mai inainte: “barba lui Dumnezeu” :), “crede si nu cerceta”, “teoria evolutiei” etc. sau cu cele mai grele gloante pe care le au la dispozitie. Parca mai era una “Biblia controleaza masele”. Asta e asa: cei de la secte de aici din USA si de prin alte parti, prin folosirea unor carti pe care ei le numesc biblii coaguleaza indivizii foarte usor in mase pe care le controleaza financiar, sau cu alte scopuri, inclusiv militare etc. Deci este cam mult adevar in acea afirmatie “Biblia controleaza masele”, desi nu este vorba despre Biblia noastra ortodoxa, si stim bine ca nu prin BOR – sau prin oricare alta Biserica ortodoxa internationala -, se face controlarea maselor :); acest fenomen de control al maselor cu biblia se indeplineste intocmai prin secte.

citat/michelle-usa
“sunt sigura ca desi traiesti in America, in Texas nu ai intrat niciodata intr-o biserica baptista, evanglelista”

Ce pot a va mai sfatui cand dvs aveti atata siguranta in legatura cu actiuni din viata altor persoane neaflate in jurul dvs.; decât ca eu am avut mult timp de studiat sectele in “calitate” de oaie in piele de lup, si stiu ce fel de duhuri sunt acolo; dar depinde de fiecare persoana in parte cum reactioneaza la (intelege) cele ce vede (sau aude) la o secta; pentru mine, trecand aproape de niste usi de la o biserica neoprotestanta (Texas) intr-o dimineata acum cativa ani, pur si simplu am crezut ca se facuse ora mesei pentru niste lei pe care ii adusesera acolo, carora li s-au oferit niste pisici drept hrana; asa miorlaituri si horcaituri si urlaturi se auzeau, dinauntru acelei “biserici”; daca nu stiti, unii neoprotestanti pot crea usor conexiuni cu duhuri necurate care le controleaza acestora vointa, exprimarea, etc., devin posedati si actioneaza ca atare; pana sa aud “slujba” de groaza de la biserica neoprotestanta in dimineata aceea, nu intelegeam cat de departe se afla celelalte biserici, de iubita Biserica a Lui Dumnezeu.

Sigur ca am intrat si in "biserici", desi nu am vrut; am rude care nu sunt ortodoxe, iar cand rudele acestora au murit, am fost la inmormantari.

“Nu uita ca sunt oameni pe lumea asta care au sufletele salvate (…) fara sa auzit vreodata de Biserica ortodoxa sau preoti...ci doar de NUMELE Domnului Isus (…)...si sunt si ei primiti in imparatia Domnului.”

Da. Vad ca va tot jucati cu NUMELE acesta de parca ar fi o lopatica care ridica oamenii ca pe nisip si ii mantuieste pe toti laolalta; o sa va spun direct: itinerariul si garantiile pe care le descrieti in citatul de mai sus sunt minciuni.

Spuneti ca “doar NUMELE Domnului” e necesar?

Iata: eu ma jur pe Dumnezeu, ca numele Domnului Iisus Hristos nu are nici o valoare in contextul neautorizat al sectelor.

Degeaba va suparati pe mine, pentru ca nu sunt eu cel care face regulile pentru noi. Va spun CLAR, pentru ca va iubesc, pe voi cei de la secte si vreau sa intelegeti; numele mentionat, l-ati mentionat si sa stiti ca il mentionati de fiecare data, DEGEABA, oriunde v-ati afla in afara Bisericii si a credintei ortodoxe a Lui Dumnezeu.

“Si au încercat unii dintre iudeii care cutreierau lumea, scotând demoni, sa cheme peste cei ce aveau duhuri rele,

NUMELE DOMNULUI IISUS,

zicând:

Va jur pe Iisus, pe Care-l propovaduieste Pavel!

(…)

Si raspunzând, duhul cel rau le-a zis: Pe Iisus Îl cunosc si îl stiu si pe Pavel,

DAR VOI CINE SUNTETI?

Si sarind asupra lor omul in care era duhul cel rau si biruindu-i, s-a întarâtat asupra lor, încât ei au fugit goi si raniti din casa aceea. “

Faptele Sfintilor Apostoli 19:13-16

Voi: Michelle impreuna cu biserica ta:
"DAR VOI CINE SUNTETI?"

Sunteti aceia fara RADACINA (vezi Pilda Semanatorului):

“(…) aceia care, când aud cuvântul, îl primesc îndata cu bucurie, Dar n-au RADACINA în ei, ci tin pâna la un timp; apoi când se întâmpla strâmtorare sau prigoana pentru cuvânt, INDATA se smintesc.”

Sfânta Evanghelie dupa Marcu 4:16-17

LEGE.

Iata in aceeasi pilda a Semanatorului ce se ni se spune ca se intampla cu credinta michellei, din cauza lipsei de continuitate, din cauza absentei RADACINII Bisericii noastre:

“Si când s-a ridicat soarele, s-a vestejit si, neavând RADACINA, s-a uscat.”

Sfânta Evanghelie dupa Marcu 4:6

LEGE.


Mihai,
e usor sa rastalmacesti intentiile cuiva cand ditr-o fraza alegi doar 2-3 cuvinte.
eu am spus ca:
Citat:
Bisrica ortodoxa, dupa parerea mea e o biserica moarta si corupta, departe spiritual (si nu ma refer in sensul bun)de Biserica originala de dupa Isus din primele sute de ani...si spun asta cu destula parere de rau. (desigur mai sunt si exceptii de credinciosi ortodocsi fatza de care am mult respect)

...tu ai inteles ca jignesc biserica ortodoxa.

desi, tu poate ai uitat ce mesaje ai scris referitor la alte culte...secte cum le mai numesti...
nu ma duc sa iti caut mesajele sa le reproduc aici, ca incerc sa uit ca le-am citi vreodata. fiind cele mai urite mesaje si afirmatii despre biserica care le-am citi vreodata.

eu am spus:
Citat:
deschide-ti ochii si inima si nu uita ca Dumnezeu nu ne va intreba din ce denominatiune am facut parte...si nu vei fi pus pe vreo treapta mai inalta doar ca ai fost ortodox.

tu ai inteles...ce ai inteles...departe de subiect.
Bine ca Dumenzeu nu gindeste asa ca tine.

descrierile dezgustatoare care le faci despre alte biserici...ma lasa fara cuvinte...
pot pune linkuri sa vada oamenii live cum sunt predicile si atmosfera generala din aceste biserici.


mai spui ca "noi suntem fara radacini"...adica eu si biserica/cile mele...
eu cred ca avem o singura radacina care porneste de la Domnul Isus, dar la multe biserici(indiferent de denominatiune) le lipsesc fructele.

daca consideri ca ti-ai facut o idee clara despre alte culte, denominatiuni...doar ca ai trecut prin fatza usilor si ai participat la inmormantari... dupa cum tu ai spus
Citat:
eu am avut mult timp de studiat sectele in “calitate” de oaie in piele de lup, si stiu ce fel de duhuri sunt acolo
...
eu cred ca e destul de limitata experientza ta, iar ideeile preconcepute nu te lasa sa intelegi mai mult de atit.







michelle

Mergi la inceput