Povesti potrivite pentru copilul de 2 ani

Povesti potrivite pentru copilul de 2 ani | Autor: Ramonika

Link direct la acest mesaj

Fiica-mea are 2 ani si 3 luni. au inceput sa-i placa mult povestile, in fiecare zi vrea sa-i spunem, mai ales la culcare.
din pacate, mai toate povestile clasice sunt cu crime, batai, pedepse, sange si alte alea...

- Scufita Rosie - lupul mananca pe bunica si pe Scufita, vanatorul ii taie burta
- Capra cu trei iezi - nu mai zic, e de-a dreptul sadica, sange pe pereti etc
- Punguta cu 2 bani - mosul isi bate cocosul ca sa aduca oua (ce prostie ) si baba bate gaina pana o omoara
- Alba ca Zapada - imparateasa o trimite in padure cu un vanator care trebuia sa o omoare pe Alba ca Zapada si sa-i aduca dovada imparatesei inima parca...
- Ursul pacalit de vulpe - putin mai cuminte, desi tot e ursul cu coada rupta si umbla s-o bata pe vulpe...

ce povesti le spuneti copiilor, ceva care sa nu includa atata violenta?

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Ramonika: mai sunt si povesti "mascate" pot. copii mici.
Cand era fetita mica gasisem(supermarket, tonete ziare, librarii, etc....) povesti fara violenta(cuvinte si imagini).
La scufita rosie lupul nu o gasise pe bunica(se ascunsese in sifonier) si nici pe scufita iar vanatorii l-au dus la zoo sau ceva de genul acesta. Lupul vroia doar mancare de la bunica.
La alba ca zapada era scos pasajul in care imparateasa cerea inima, spuneau doar ca Alba fugise si era ajutata de catre vanator.
Sunt carti format A4 cu multe imagini dar text mai putin(rezumatul povestii).
In acelasi timp gasisem o varianta ft. violenta(in imagini) a povestii Alba ca zapada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Haida de... cred ca este un pic exagerat. Desigur daca doresti povesti " de adormit copii " strict... poate ca mai trebuie cautat insa esenta este alta. In fond dincolode povestea in sine este ceva ce tine si de pregatirea pentru viata a unui copil orica ar parea de neverosimil pentru ca exista doua planuri general valabile "binele" si "raul" in care in final invinge binele spre marea satisfactie a auditoriului. Gandesti ca un om mare...

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Oricat de 'violent' suna aceste povesti ele ilustreaza realitatea pe care si fetita ta o va trai. Din pacate nu poti sa garantezi ca atunci cand va creste rata criminalitatii va fi zero. Insa povestile au si o morala pe care o poti comunica fetitei. Din Scufita Rosie copilul poate si trebuie sa invete ca trebuie sa asculte ce zice mama, nu? E adevarat ca la doi ani nu i-am citit copilului povestea lui Barba Albastra (nici acum nu i-am citit-o..), dar desi am avut aceleasi retineri ca si tine, totusi am renuntat sa modific povestile pt binele copilului, pt o perceptie corecta a realitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Hai ca am o surpriza pt fetita ta. Uite am pus pe server o carte de povesti ai destule pagini deci ai ce-i citi o vreme.
Sa nu zici ca nu m-am gandit la voi:

http://www.romleas.ro/cipi/cipi.pdf

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Noi cosmetizam povestile cat si unde se poate.
Capra cu trei iezi- lupul inghite iezii cu totul si dupa ce cade in groapa cu carbuni incinsi ii scuipa, apoi capra il scoate de acolo cu conditia sa plece si sa nu mai pape niciodata iezisori.
Punguta cu 2 bani- mosul trimite cocosul unde o sti el sa invete sa faca oua, gaina babei pleaca si ea si nu se mai intoarce.
Alba ca zapada- sarim peste partea cu inima...
Lebedele, Craiasa zapezii, Printesa si bobul de mazare, Mica sirena - surorile isi vand parul vrajitoarei si aceasta accepta ca sirena sa se intoarca in mare.
Cenusareasa (fara partea aia cu taiat din calcai), Frumoasa din padurea adormita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Ti-ai spalat pacatele pentru azi!

Voiam sa scriu ca am putea sa-i lasam sa se uite si la stirile de la ora 5 de la pro TV, ca-s tot un fel de scufita rosie ori alba ca zapada...da' nu mai scriu.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biara spune:

Cred ca totusi la varsta asta sunt prea mici petru detalii sangeroase, eu stiu de la maica-mea ca mi-au zis povestea Scufita Rosie cam tot pe la aceasta varsta si intr-o noapte m-am trezit urland ""papa iupu capu meu"".
La aceasta varsta sunt foarte sensibili, eu o vad pe pitica mea, a vazut niste desene "jarmies" perfecte pentru varsta ei, pe scurt sunt 6 stelute si sunt povestite activitatile lor zilnice, ei intr-un episod stelutele imparteau un tort si au uitat sa ii taie o feliuta si la bebe steluta. Sa nu va spun ce scandal a facut si cat a plans ca bebe nu are tort (desi primise pana la urma si bebe )dezastru, suferea de-a dreptul, de asta spun ca totusi povestile sangeroase nu sunt bune pentru ei la varsta asta,

Bianca, mami de Maia Teodora (28.11.2009) Maia Teodora minunea noastra cu ochi de peruzea

Mergi la inceput

povesti bune`din cele clasice (fara violente ):
Ratusca cea urata
Printesa si mazarea
Imi plac mult si povestile Emiliei Plugaru daca vrei iti trimit link

Bianca, mami de Maia Teodora (28.11.2009) Maia Teodora minunea noastra cu ochi de peruzea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Biara sunt de acord.
totusi la 2 ani e prea devreme sa afle copilul ca in lume se intampla si atrocitati. plus ca, chiar nu-mi imaginez ce ar avea bun de invatat un copil din faptul ca lupul a omorat iezii si a manjit peretii casei cu sangele lor.

in schimb am vazut niste desene animale faine pe Minimax: Peppa Pig, Manny Iscusitul, Mickey Mouse Clubhouse, Oso acum ii mai pun din astea si pe youtube.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Ramo daca ai canalul Jim Jam, poti sa ii pui linistita Jarmies (stelutele buclucase )

Mergi la inceput