Mamici cadre didactice....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

Vad ca a aparut o scrisoare deschisa adresata domnului ministru in legatura cu introducerea clasei zero.
Eu am insa un alt of. Fiind insarcinata in 6 luni jumate, am dat titularizarea si am luat nota 7. Acum cu noua lege aveam sansa sa ma titularizez daca nu eram acum in concediu de crestere a copilului. Oare e corect?

Mami cu Andrei Ionut
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

A inceput un nou an scolar!
Ma alatur si eu voua, Andreea, profesor de matematica la un liceu din Suceava.
Chiar acum ma straduiesc sa-mi termin planificarile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

Andreea, mie imi sunt impuse saptamanile de teza si nu se potrivesc cu cele din planificarile de pe didactic.ro. Apoi , daca i-am preluat anul asta, am facut recapitulare in prima saptamana si apoi testare initiala.
Mai am si doua clase de a 12-a, unii dintre ei proveniti din ruta progresiva, dar macar ei sunt mai linistiti decat ceilalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Astept inspectia ptr gradul II, au inceput si tezele.
Ce scurt e acest semestru ..... toate imi par ingramadite!Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitty_1973 spune:

Buna ziua... am descoperit acest topic... sper sa am timp sa revin mai des pe aici
Sunt profesoara de biologie la o scoala gimnaziala din Onesti. Am un baiat de 8 ani si 9 luni.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

Serialbastre, multa bafta la inspectie. Eu abia la anul ma pot inscrie pentru preinspectie. In august 2010 am dat definitivatul pe informatica , dar acum sunt pe matematica.
Kitty, bine ai venit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carra spune:

Dragele mele colege de meserie, va rog sa nu va suparati pentru sugestia mea. Ma gandesc, insa, ca - poate - va puteti usura progresul in cariera didactica.

Asadar, in conditiile actuale, criteriile de admitere la doctorat sunt relativ accesibile. Nu ati putea lua in calcul aceasta varianta care v-ar scuti de examenele si inspectiile pentru gradele didactice?

Eu am facut un doctorat la Iasi (acolo am absolvit si facultatea) si am fost foarte multumita, fiindca profesorii au fost foarte corecti, nu s-a pus problema "spagii" (vai, ce urat suna cuvantul acesta!), profesorul indrumator a fost extrem de corect si profesionist (toata stima, domnule profesor!), iar finalizarea programului v-ar scuti de toate problemele legate de grade, inspectii, protocoale, mese etc. Gradul de doctor echivalaeaza cu gradul I (daca nu ma insel eu si daca nu s-a schimbat nimic in legislatie de pe vremea cand aveam si eu aceleasi dileme, cu fooooaaaarte multi ani in urma). E doar idee, dar... nu v-ar putea fi de folos cumva?

Indiferent de decizia pe care o veti lua, eu va doresc succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

Interesanta idee Carra, dar tinand cont ca am un strumf de 2 ani si este o distanta oarecare pana la Iasi, ce pot face? Din cate stiu , ca sa fim admisi la doctorat ar trebui sa terminam inainte masteratul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carra spune:

Ai dreptate, ancamak, nu ti-ar fi usor deloc.

In alte ordine de idei: nu stiu cand ai absolvit facultatea, adica nu stiu daca ai studiat pe sistemul vechi (cu durata studiilor de 4 sau 5 ani) sau pe sistemul nou (cu durata studiilor de 3 ani). In prima situatie, nu-ti trebuie obligatoriu masterat (eu am avut, dar prietena si colega mea de facultate a fost admisa la doctorat la Bucuresti fara masterat, fiindca noi am studiat pe sistemul vechi, cand nici macar nu exista ideea de masterat).

Cat despre faptul ca distanta pana la Iasi e mare, exista si alte scoli doctorale: Cluj, Timisoara, Bucuresti, Constanta etc. - poate ti-ar fi mai usor sa ajungi in alte centre doctorale. In plus, poti avea norocul de a fi admisa pe locurile bugetate si macar financiar efortul e mult mai mic (tot situatia prietenei mele, care este acum in primul an de program).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

Carra, sunt pe sistemul vechi, cel de 4 ani.
Cel mai aproape centru este la Constanta, unde cuvantul spaga este foarte mult utilizat.

Mergi la inceput