Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? (2)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Cip, mi-ai adus aminte ca si eu puneam pungi in cizme sa nu ma ud.
Avorturile legale erau pt fetele care nu aveau impliniti 16 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Mai aveti de depanat dupa 80 de paginii?

Citat:
citat Adrian Majuru www.cotidianul.ro/o-anarhie-prost-camuflata-168600" target="_blank">O anarhie prost camuflata - Cotidianul
Romānul, ceea ce este o prognoza foarte grava, traieste mereu cu regretul anterioritatii. El nu priveste īn viitor, nu se uita īn ochii copiilor sau nepotilor sai.
Pentru cea mai mare pate a romānilor, orice forma de viitor are o greutate mai mare decāt povara unui trecut tiranic! Se spune adesea „sub Ceausescu era mai bine". Īn anii '80 se spunea „sub Dej era mai bine"! Sub Dej era regretat Carol al II-lea, iar īn vremea restauratiei, cu totii au ajuns sa-l regerete pe Ferdinand, iar īn timpul marelui razboi, atunci cānd a fost teribil de greu, sub ocupatie germana, romānii regretau anii tihniti ai regelui Carol I.
Trecutul a fost mereu idealizat, iar din acest trecut absolutizat este asteptat Salvatorul, care pāna si el īsi refuza venirea, pentru ca pur si simplu el nu exista!

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Da, imi aduc si eu aminte de seringile alea de metal cu care venea asistenta sa ne vaccineze si la care nu se schimbau acele
Asa Doamne fereste te pricopseai cu ceva

Imi aduc aminte, cand am ramas gravida si a trebuit sa fac analizele pt sarcina (mi-am inceput viata sexuala nu cu mult inainte de a ramane gravida, iar test Hiv nu m-am gandit sa fac dupa '90, nu mi-a dat nici medicul de fam, ma rog...).
Asa ca am avut un sentiment de groaza pana au iesit rezultatele, ce ma fac daca sunt infectata cu HIV de la acele alea decand ne vaccinau in scoala (era cam in anii 87-88). De atunci aproape exclus sa fi fost expusa la vreo infectie Hiv (viata sexuala nu avusesem pana cu putin timp inainte, aparusera seringile de unica folosinta). Aproape 1 saptamana am stat ingrozita. Singurul meu gand pozitiv, care mai imi dadea curaj ca totul este in regula, era faptul ca, daca totusi as fi fost infectata cu virusul HIV, trecand 17-18 ani de la acel moment, as fi murit deja... Asa ca m-am gandit ca daca traiesc, inseamna ca nu-s bolnava, nu0s infectata....

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Esti invidios ca desprecopii a strans 80 de pagini de raspunsuri si peste 25000 de vizualizari?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Esti invidios ca desprecopii a strans 80 de pagini de raspunsuri si peste 25000 de vizualizari?

Nu ma caracterizeaza invidia, dar ma apuca disperarea, pentru ca sti cum se spune.
Trecutul l-ai vazut/trait nu-l mai poti schimba, prezentul il cunosti si viitorul este cel pe care-l faci astazi.
Daca azi ne lamentam si traim amintiri, avem sanse ca viitorul sa fie si mai sumbru din cauza pasivitatii.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Cred ca este foarte bine ca se scrie despre viata in timpul comunismului Ceausist. Sa citeasca tineretul, sa povesteasca copiilor si sa se incerce sa nu se uite vreodata.Astazi am propus prietenei ( 21 de ani ) fiului meu sa mearga sa viziteze lagarele de concentrare de la Dachau. Ma credeti ca ea nu a auzit niciodata de holocaust, nu stia ce inseamna lagar de concentrare, era pe dinafara total? Vina este a parintilor si a lipsei de informare.

Mergi la inceput

Procesul de informare ar trebui sa fie obligatoriu si facut prin programa de invatamant.
Democratia, si derapajele puterii de la democratie si efectele aferente ar trebui sa fie material de studiu in cadrul istoriei, sau ca disciplina separata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

am vazut recent un documentariu de pe Nat Geografic, facut de Lisa Ling despre North Coreea (in 2006).
A fost extraordinar, desigur mi-a readus in minte amintiri triste din copilarie...dar recunosc ca nu se compara cu viata care o au si acum acesti oameni din NC.
e ceva groaznic unde poate duce rautatea oamenilor, dorinta de putere...etc...etc.

http://www.imdb.com/video/hulu/vi1934007833/

sper sa mearga link-ul.

michelle

Mergi la inceput