Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? (2)

Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? (2) | Autor: freedelia

Link direct la acest mesaj

<<<Topic precedent

Care nenorociti???? Despre cine vorbesti???

Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Despre cei multi si mici din China cei care traiesc pe salariu cam cat ajutorul de somaj de la noi....

Daca locuiai intr-o zon centrala,plina de nomenclaturisti,comunisti si alti membri ai regimului,normal ca era cald in fiecare iarna.

Ce nu inteleg eu,desi si eu am fost ferita de parinti de tot ce e rau in vremea lui Ceasca,este de ce chinezii tai sunt supusi desi regimul de acolo e cumplit.Au docilitatea si supunerea aia care frizeaza aproape imposibilul.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Moment oportun exista doar pentru oportunistii care doresc ca analiza sa fie facuta pe placul lor. Altfel istoria nu ar fi o stiinta ci doar o lectura nemestecata de texte scrise odata la foc caldut.
Ce spui tu este valabil pentru asternutul memoriilor. Analiza nu este totuna cu memorialistica. Intre Titus Livius care-a trait-o si Theodor Mommsen care-a analizat-o la 2000 de ani distanta cine crezi ca a surprins mai bine realitatea republicii romane? Iar monografiile recente sunt si mai bune, atat ca obiectivitate, cat si ca profunzime.

Intre cele cateva carti care analizeaza dictatura ceausista, cea mai obiectiva mi se pare pana acum cea scrisa de ... Adam Burakowski, un polonez.

Analiza se face pe baza informatilor memorialistice.
Istoria se scrie dupa inscriptii/documente ale perioadei respective, si dupa dovezi arheologice. Relatarile stau la baza analizelor. Ele sunt materie prima. Diversele informatii se aranjeaza ca un puzzle si asa se vede realitatea complexa si completa.

Aici in 60 de pagini nu s-a facut analiza, s-a depanat amintiri, si doar amintirile unei categorii de varsta.
Din amintiri se poate deduce mecanismul de functionare, cum a fost dominata societatea, cauzele care au determinat oamenii sa accepte supusi, cine si de ce au adoptat decizile respective.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Eh, am scris un mesaj lung si l-Am pierdut.

Eumada, ma da si aici le stii pe toate??? Hai sa iti zic cat castiga femeia mea, "sluga" mea asa cu ii zice Edip (uat cuvant, ar trebui sa iti fie rusine)

Deci, de la mine, pentru 50 de ore pe saptamana, castiga 400 de euro sau 600 de dolari. Ar fi mai mult dear suficient ca sa traiasca ok, mai ales ca are si sotul ei un slariu ok si nu mai ai copil de intretinut, ca e mare. Dar ea e o fire foarte energetica si merge sa munceasca si innpauza de pranz, care e de 3 ore si are si un job Duminica, asa ca inntoal catiga peste 1000 de dolari pe luna. Din cate stiu eu, asta e mai mult decat multe mamici de aici de pe forum, care au studii superioare.

S mai are inca un salariu innplus ca bonus de Anul Nou Chinezesc si 2-3 saptamani libere platite tot atunci, plus inca 1-2 luni libere pe an cand noi suntem in vacanta...

Asa ca io zic sa nu vorbim despre ce u cunoastem. Postez ca sa nu pierd si revin.

Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Mi s-a-ntamplat, de-a lungul timpului, mai ales dupa plecarea din tara, sa fiu pusa in situatia de-a raspunde la-ntrebari. Oameni care nu stiau prea multe despre Romania, dar care aveau habar ba de-un Eliade, ba de-un Celan ori de-un Tzara deveneau mai atenti si voiau sa afle mai multe. Ei bine, dintre intrebarile care reveneau destul de des, m-au pus pe ganduri: Cum a fost posibil? Romanii sunt inteligenti, stim, dar cum explici tu ceea ce s-a intamplat? Voi ce faceati cand erati redusi la statutul de soldatei fara constiinta?
Daca astazi ar trebui sa raspund la aceleasi intrebari, avand ca unica sursa de inspiratie acest topic, postarile cel putin paradoxale ale unor useri, zau ca n-as mai putea argumenta corect...

Mergi la inceput

Asa, sa revin...

Deci, zice Edip ca mu au ce manca si Mada ca regimul e groaznic... Sa uam aminte ca probabil nici unul din ei nu au Pus piciorul in China asa ca vorbesc din auzite. La Mada u ma mira, ca am mai citit-o si la alte subiecte...

Deci, sa va pun niscaiva inrebari ...

1. Voi credeti ca chinezii nu au ca manca, cu ce se imbraca, ca stau in frig si intuneric?
2. Credeti ca le zice cineva unde sa se angajeze si cat sa lucreze sau ca ii obliga la controale ginecologice cu japca?
3. Credeti ca nu isi permit sa mearga la scoala, universitate, ca nu pot pleca in strainatate sau avea pasaport?
4. Credeti ca nu au spitale si doctori?

Ei, si acum sa va si raspund...

Deci, cea mai mare piata de desfacere pt marfurile de lux e China, iar inntoata lumea, toate aeroporturile sunt pline de Chinezi care cumpara pungi peste pungi de duty free. Traficul este cumplit pentru ca toata lumea are masina si sunt o gramada...

Scolile sunt gratis si se invata pe rupte, conditiile in scoli sunt mult peste Romania, u echipamente media in toate clasele, sali si terenuri de sport, sali de spectaole. Si asta in orice scoala de cartier...

Pasaport poate obtine oricine, mai greu cu vizele, ar ata din cauza celor de la consulate, nu a guvernului chinez.

Spitalele sunt curate si bine echipate, nu se da spaga, totul se plateste la casierie cu chitanta. Si fac super operatii, stiu copii din tot blocul de est cre vin aici pt operatii grele pe creier sau inima.

Postez si revin ca nu vreau sa pierd, mi se inchide ipad-ull din senin uneori

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Fredelia, esti de acord sa deschizi un topic aparte, despre China?
Imi pare rau ca nu reusesc sa-ncheg acum un mesaj mai consistent, dar chiar m-ar interesa o multime de aspecte ale vietii in China.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu am avut colegi chinezi la oldenburg si mi-au povestit cu tptul altceva. Ce zici tu acolo e in 3, 4 orase.
In rest e saracie lucie :(

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Fredelia ma acuzi fara sa ma cunosti,si chiar parerea ta despre mine ma lasa oarecum rece.Eu am adresat o intrebare.Un om inteligent ar raspunde scurt si la obiect.Ei dar aruncatul cu vorbe aiurea,ca sa nu zic agresivitatea ta gratuita si de prost gust sunt specialitatea multora.
Simte-te bine....eu sunt datoare Mirelei pentru ce a facut pentru mine si ma abtin de dragul ei,sa-ti fie clar.

Tu vorbesti cei care slujesc in cercul tau.Dar cati din miliardul ala de oameni castiga 600 de euro pe luna?

Coborand din cercul tau de expati,stii tu cum traiesc majoritatea lor?La limita subzistentei?

Cred ca tu nu stii ce viata duc cei multi...cei din sate,cei multi.Chiar platesti 600 de euro sau dolari..never mind...la peste 1 miliard de oameni?

hai sa vedem putin...
Ce sa mai compari nivelul de trai al chinezului obisnuit cu cel al francezului, neamtului, al japonezului sau al americanului… Exista, e adevarat, milioane de oameni in China care au o viata frumoasa insa trebuie tinut cont de faptul ca populatia este de 1,3 miliarde. Adica mii de milioane de oameni. Numai numarul milionarilor chinezi (in dolari americani) depaseste populatia oricarui oras din Romania cu exceptia Bucurestiului. Sunt vreo 500-600 de mii.

Cresterea economica a Chinei are dopua motoare. Investitiile (mai mult sau mai putin inspirate, sunt destule teorii pro si contra) si exporturile. Practic, China a devenit fabrica lumii. Secretul exporturilor e mina de lucru ieftina. Numai ca asa nu o sa mearga pe termen lung. Daca mereu salariile vor fi foarte mici, viata chinezilor nu se va imbunatatii. Despre limitarile modelului “copiat/produs ieftin”nu discut.

Conducerea de la Beijing e constienta de chestia asta. Asa ca face tot ce poate pentru a urca pe scara “valorii adaugate”. Acum, de exemplu, chinezii exporta vreo 700 de milioane de tricouri pentru a putea cumpara un avion Boeing.

Un documentar realizat de o televiziune coreeana; dezvaluie practicile macabre ce au loc în China. Dupa ce s-a crezut ca s-a pus punct ospaturilor cu fetusi, se pare ca a aparut o alta moda. Din fetusii si bebelusii morti adunati de pe la spitale se fabrica niste pastile despre care se spune ca prelungesc viata si te apara de majoritatea bolilor.

Reporterii tv au facut rost de astfel de medicamente si le-au dus la un laborator pentru a fi analizate. Praful din interiorul capsulelor continea, potrivit site-ului newdaily.co.kr, în proportie de 99,7%, resturi umane. Ba mai mult, se putea afla si sexul bebeluslor ce fusesera folositi la fabricarea macabrelor pastile.

Se pare ca trupurile neînsufletite sunt puse într-un aparat care le dezhidrateaza iar apoi sunt macinati, pâna se obtine praful folosit în laborator.

ASa ca nu-mi spune tu mie ca tot poporul castiga 600 de euro pe luna...plus prime..poate o parte..dar majoritatea traieste greu....

Dovada?Forta de munca foarte ieftina si produsele de o calitate indoielnica care au invadat piata.

Nu ma lansez in teorii economice nu e locul aici dar daca tu traiesti in lumea aia restransa,nu inseamna ca trebuie sa gsndesti ca Maria Antoaneta"daca nu au paine sa manace cozonac",ok?
Si chiar tu spuneai niste chestii la subiectul cu bogatia.

Ce incerc eu sa-ti spun e ca, nu toti castiga mult....la cat de multi sunt,procentul celor care o duc bine e infim.

Eu prefer sa merg in Austria sau Germania sau chiar la bulgari sa cumpar produse facute cu simt de raspundere,decat sa ma axez pe chinezarii.....

Vorbeam de regimul comunist care clar ii indobitoceste si o face demult.
Nu le neaga nimeni cultura,istoria si celelalte lucruri care au imbogatit cunostintele unei lumi intregi.

Doar ca majoritatea sunt platiti prost si o duc greu....

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

POATE UN MODERATOR SA FACA SPLIT SI SA CONTINUAM DESPRE CHINA IN ALT TOPIC?

Sabina -- cand iti povesteau colegii tai cat de rau e in China? Daca e acum 10 ani, e adevarat, era mai rau. Acum, nici gand.

Mada -- ce fac cnezii cu fwtusii sau ca mananca caini si pisici sunt chestii culturale care nu au trwaba cu regimul politic, asa ca sa le lasam.

Despre cei de la tara, ei sunt o cu totul alta populatie, care traiesc din propria munca si Nu sunt afectati de regimul politic. Erau mult mai saraci inaite de comunism, Copiii lor nu puteau mere la scoala, nu isi permiteau asistenta medicala. Acum nu mai e asa. Nu sunt bogati, nu, nu castiga 600 de euro, dar nici nu cheltuie pe mai nimic, pentru ca traiesc izolati, in satele lor si cei tineri peaca si se. Muta la orase.

Iar ce povestesc eu nu e in cateva orase, ci in toate zonele urbane, care sunt din ce in ce mai multe de la zi la zi.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

eumada, in stilul asta, te apropii cu pasi mari de un nou cont inchis. Iti doresc un an nou cu mai multa cumpatare si echilibru!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput