Copil problema, parinti indiferenti

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Am spus ca nu mai intru la subiect pentru ca pe langa ironiile si tonul superior pe care il afiseaza unele dintre voi, nu vreti sa vedeti adevarul. Nu vreti. V-ati uitat la un film cu tortura? l-ati privit pana la capat? nu, dar vorbiti si vorbiti si vorbiti...uite-asa, complet degeaba.
Ultima fraza e despre Lorenz, ca a provocat valuri, n-ati inteles ce ziceam de nazism, dar nu-i nicidecum o noutate: m-a preocupat viziunea lui asupra etologiei moderne, e considerat parintele ei si guess what, a luat si un Nobel. A fost medic in armata germana si luat prizonier de catre rusi timp de 6 ani. Nu mi se pare de colea asa o biografie, dar desigur sunt atatea genii nedescoperite pe aici care abia asteapta sa-l intreaca. Succes.
Umoristic e si faptul ca mi s-a confirmat ce credeam cu abuzul, dar se continua cu varianta asta. Si cica eu nu pot accepta alte opinii.
Pentru cine ma acuza ca nu pot purta o discutie civilizata, sa-si reciteasca intai posturile si sa spuna ca n-am fost luata peste picior....am rabdat destul, dar am o limita. O limita in a citi si zecile de platitudini de la subiect.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Urmaresc cu interes subiectul. Concluziile mele:
1.-reclamatie la Politie. Politia nu vrea sa se implice, incearca sa convinga sa nu se mai depuna plangere ca e inutil, in plus dezvaluia identitatea reclamantului, ceea ce implica un risc de luat in considerare
2.-reclamatie la Protectia Copilului. Cam aceeasi situatie ca si cu reclamatia la Politie.
3.-reclamatie la Organizatii de Protectia Animalelor. Aici nu am inteles daca s-a luat legatura sau nu si ce s-a rezolvat. In general sunt foarte implicati.
4.-discutie cu copilul. Esec total, nu importa motivele, ca a gasit sau nu canalul de comunicatie, ca are sau nu master in psihologie
5.-discutie cu parintii copilului. Idem, cu cafea sau fara.

Am mai scris intr-un post precedent, unicul de altfel, de TELEFONUL COPILULUI.
Iata link-ul, de unde puteti avea informatii: http://www.telefonulcopilului.ro/despre-noi

Voi cita din site-ul lor:

Asociatia Telefonul Copilului a fost înfiintata în anul 2006, dupa finalizarea functionarii serviciului 0800 8 200 200, timp de 5 ani, în cadrul programelor Phare finantate de Uniunea Europeana, fiind promovat prin intermediul campaniilor "Casa de Copii nu e acasa" si "Drepturile copilului sunt lege". Povestea de succes a activitatii Asociatiei si a numarului gratuit pentru copii se datoreaza în totalitate apelantilor, care au contactat în numar mare serviciul Telefonul Copilului si au facut ca acesta sa îsi continue existenta si dupa încheierea proiectelor Phare.

În luna iulie 2008, Asociatiei Telefonul Copilului, în parteneriat cu Romtelecom, i-a fost acordata de catre Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC), licenta pentru implementarea numarului unic european de asistenta pentru copii, 116 111. Începând cu data de 1 octombrie 2008 acesta a devenit functional la nivelul întregii tari în reteaua Romtelecom. România a fost a treia tara din Uniunea Europeana care a pus la dispozitia copiilor acest numar unic.

Serviciile oferite de catre Telefonul Copilului 116 111 sunt urmatoarele:
# Informare cu privire la promovarea ai respectarea drepturilor copiilor
# Consiliere cu privire la promovarea ai respectarea drepturilor copiilor
# Îndrumare catre institutiile în masura sa acorde asistenta necesara
# Urmarirea modului de solutionare a cazurilor
# Monitorizarea respectarii drepturilor copilului în urma cazurilor înregistrate ai informarea institutiilor abilitate cu privire la problemele întâmpinate de copii


La Telefonul Copilului puteti sa semnalati nerespectarea drepturilor copilului sau sa solicitati consiliere. Situatiile pentru care ne puteti contacta: abuzul asupra unui copil (fizic, sexual, emotional, exploatare prin munca, cersetorie), drepturile copilului cu nevoi speciale, consiliere juridica privind încredintarea copilului, dreptul la vizita sau pensia alimentara, alocatia de stat sau alte beneficii familiale, indemnizatia pentru cresterea copilului pana la vârsta de 2 ani, conditiile de atestare ca asistent maternal, modalitatea de obtinere a atestatului de persoana apta sa adopte si orice alta problema în care este implicat un copil.

Primul pas

In momentul în care ne semnalati un caz de abuz asupra unui alt copil, trebuie sa stiti ca serviciile sociale sunt obligate sa investigheze situatia asa cum a fost ea relatata Telefonului Copilului. Toate cazurile de abuz preluate de Telefonul Copilului sunt transmise de urgenta în atentia serviciilor sociale din judetul/sectorul de domiciliu si/sau altor institutii (Inspectorat scolar, Politie, etc.), dupa caz. NU sunteti obligat sa ne oferiti informatii despre identitatea Dvs! Apelul poate ramane anonim! Serviciile sociale fie vor merge în familia copilului, fie vor contacta asistentul social din localitatea de domiciliu si vor efectua o ancheta sociala. De asemenea, vor contacta persoanele care sunt apropiate copilului sau care îi cunosc situatia: profesori, medici, vecini, rude, etc. Daca este cazul, este cerut sprijinul politiei, în situatia în care minorul se afla în pericol alaturi de familia sa.

Copilul aflat în situatie de risc...

Daca se constata ca acel copil, sau copiii sunt în situatie de risc si se confirma abuzul, se consiliaza familia si se încearca solutionarea problemelor astfel încât copilul sa fie în siguranta. Opinia copilului în cauza este ascultata. Atunci cand viata sau sanatatea copilului este în pericol, serviciile sociale pot lua o masura de protectie speciala si copilul/copiii sa fie separat/separati temporar de familie.
Puteti oricând sa ne contactati din nou pentru a ne comunica ce s-a întâmplat ulterior si daca cel sau cei pentru care ati sunat mai sunt în pericol.

Urmarirea cazului

In cazul în care copilul nu este în pericol, conform investigatiilor facute de serviciile sociale, cazul este monitorizat o perioada, pentru a se înlatura orice risc apoi este închis.
Daca însa parintii sau reprezentantii legali ai copilului au fost consiliati în vederea rezolvarii situatiei lor, iar copilul nu a fost separat de familia sa, cazul se urmareste pana în momentul în care s-au redus sau au încetat factorii de risc sau familia este capabila sa raspunda nevoilor copilului.

Si Telefonul Copilului se va interesa de situatia cazului semnalat! Astfel vom stii ca acei copii sunt în siguranta.


Prin urmare, in loc sa ne dam cu capul de pereti si sa despicam firul in paispe, ca autoritatile locale, cele care ar trebui sa se implice nu vor, nu au chef sa miste un deget, nu mai bine se suna intr-un singur loc care va lua legatura cu toti cei ce pot rezolva acest caz si va urmari si rezolvarea lui?
E simplu, se da un telefon, atat! Numarul este gratuit in reteaua romtelecom si cosmote.
Se asigura confidentialitatea, ce se poate dori mai mult?
Un telefon si problema e pasata celor care chiar se ocupa de ea. Din momentul in care sunt sunati si cazul inregistrat, se ocupa ei de tot, de informat politia si protectia copilului, de asigurat psiholog, si tot ce mai e nevoie.
Un telefon, atat!! Nu necesita nici macar a se scrie o declaratie, nu necesita deplasarea nu stiu unde!!
Se da un telefon, atat!
Daca se vrea, fireste.
Daca nu, se va dezbate inca pe 20 de pagini cum sunt schingiuite si omorate animalele in strada sau in curtea respectiva si, probabil nu va misca nimeni nici un deget pana nu va ajunge la stirile de la ora 5 un titlu de genul un baiat de 7 ani a omorat cu pietre un copil mai mic, baiatul fiind cunoscut cu antecedente de schingiuire si omorare a animalelor de pe strada. Vecinii se declara terifiati de el si familia lui.
Dati un telefon atat! Numarul este 116111.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Gaby, incearca si cu numarul dat de Carmen. Eu una sunt destul de sceptica, ar fi prea frumos sa fie adevarat, dar chiar nu ai nimic de pierdut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaby76
Se plangea mama-sa ca a mers cu el la medicul de familie si i-a zis doctoritei ca-i "proasta si imputita".

Parerea mea sincera, in aceasta situatie, este ca acel copil a spus doar ce a auzit si el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexia_21
...
convingerea mea este ca ne nastem perfecti. ( exceptie cei cativa la suta care au deformari genetice).




Eu zic sa intrebi o mamica de copil cu deformari genetice sa vezi ce parere are, este copilul ei perfect sau nu? Pacat ca empatia este indreptata spre copii criminali si nu se gaseste deloc empatie pentru copiii cu deformatii genetice...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=15" target="_blank">[Va rugam, Votati tati urias, LR1]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

desiree , cateodata purtam ochelari de cal. daca i-am da jos din cand in cand am vedea ca lumea nu este doar asa cum o stim noi.
pacat ca asta ai ales sa intelegi din mesajul meu, mesaj care poate fi interpretat de fiecare cum vrea si cum poate.

edit: mi-as fi sters postul dar cum deja am deja un dezaprob nu va pot lasa in ceata .
ma retrag din discutie, interpretarile se fac dupa experientele fiecaruia si majoritatea suntem convinsi de noi insine.
eu am avut ocazia sa inteleg ca prejudecatile sunt mult prea adanci intiparite in mentalul nostru si nu reusim sa intelegem ca exista si o alta "viziune" despre viata si lumea in care traim.
va doresc sa traiti frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Alexia, daca eu am inteles gresit, nu era oare, mai ok sa incerci macar sa explici ce ai vrut sa spui decat sa faci pe filozoafa ofensata?

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=15" target="_blank">[Va rugam, Votati tati urias, LR1]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Alexia_21 nu a facut pe "filozoafa ofuscata" - s-a retras pentru ca nu a vrut ca discutia sa alunece pe panta off-topic.

--------------

Am recitit pagini din acest topic si doresc sa adaug cate ceva

Normalitate si sanatate umana

Normalitate
Tipuri de norme in functie de care se apreciaza normalitatea:
Norma mediei statistice – un fenomen e cu atat mai normal cu cat este mai frecvent.
Norma ideala (valorica) – se refera la idealul de normalitate individual si comunitar – tipuri ideale
Norma responsiva sau functionala – masura in care un organism isi indeplineste rolul functional

Omul normal – este cel care corespunde in cea mai mare masura tuturor celor 3 tipuri de norme.

Sanatatea umana
Sanatate inseamna:
Persoana sa-si poate mentine echilibrul structural.
- Sa functioneze in conformitate cu normalitatea varstei si sa aiba capacitatea de a depasi situatii reactive si stressante .
- Sa resimta senzatia subiectiva de bine.
- Sa fie capabil de relatii interpersonale apropiate adecvate.
- Sa se incadreze in normele societatii privind functionarea adecvata.
Alti factori: capacitatea de autonomie, de independenta; autoreceptie si autoapreciere corecta si adecvata; perceptia, reprezentarea si intelegerea corecta a realitatii; realizarea de sine in raport cu un model ideal personal articulat armonic si eficient; capacitatea de creatie;

-------------

Perversitatea asa cum suna definitia din dictionar este o abatere patologica de la normal:
inclinare spre rau, placere (patologica) de a face rau; deviere de la normal a instinctelor, a judecatii; tendinta (patologica) de a comite acte imorale;

-------

Acel copil de 7 ani nu poate fi etichetat drept criminal atata timp cat are abateri dovedite de la normal. El trebuie ajutat.
Tocmai din cauza acestor abateri de la normal nu poate face diferenta dintre bine si rau.

Lumea este plina de persoane cu abateri mai mici sau mai mari de la normal. Societatea trebuie sa reactioneze in mod pozitiv pentru a-i ajuta - acolo unde ajutorul este tardiv si devine de prisos sunt legi si institutii care preiau rolul societatii.

Nu este vorba nici macar de empatie. Ci de atitudine etica - sa ajuti pe cel ce nu se poate ajuta din proprie vointa.







Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Complet off-topic, dar nu ma pot abtine:

Desiree, de ce ne rogi sa votam poza X?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Mesajul lui SSerfiotti mi-a reamnitit ca si eu doream sa dezvolt ceva ce am mai scris - reclamatii inregistrate!


Ceea ce se intampla la politie este posibil sa se intample si la protectia copilului. Si ei sunt institutie de stat, si ei primesc probabil multe reclamatii si sunt intrebati cate dintre ele au rezolvat. Asa ca probabil si ei au ca "principala sarcina de servici" sa evite reclamatiile oficiale, scrise si inregistrate.

Te rog, tine seama de acest aspect.


reclamatiile inregistrate nu pot fi date anonime, reclamantul tb sa-si precizeze numele si date de contact.
si, da, e musai sa se raspunda la ele in max 30 de zile.
si iarasi, da, sunt o solutie foarte buna, nu doar la institutiile de stat, ci si la cele foarte private




>>>Continuare

Mergi la inceput