ce mai citesc copiii de 8 ani?
Buna,
Fetita mea de 8 ani a descoperit placerea cititului. A devorat toate cartile de povesti (prescurtate sau nu) pe care le are, toate volumele din Jurnalul Unui Pusti, toate numerele din Rahan, Habarnam-urile, Tom Sawyer... si nu mai stiu ce sa ii mai dau . Eu la varsta ei citeam Jules Verne, dar am incercat si i s-a parut greu. La fel s-a intamplat cu Comoara din insula.
Nu mai sunt la curent cu aparitiile mai noi, si nu mai imi aduc aminte ce altceva citeam noi la varsta aceea. Colt alb? Parca e prea trista. Muschetarii? Cred ca e prea mica. Ma gandeam la primul volum din Ciresarii...
Astept idei .
Raspunsuri
desprecopii spune:
Ce frumos! E minunat sa aud ca sunt copilasi care citesc. Baietelul meu nu vrea sa citeasca si pace ... am incercat cu o multime de carti si nu a prins acea 'febra' a cititului pe care speram sa o mosteneasca de la mine. Adevarul, este ca e o alta generatie:)
Si eu am crezut ca o sa ii placa Jules Verne insa ... nu a fost impresionat deloc.
pf, si eu mai astept sugestii de la alte mamici cu carti pentru aceasta varsta.
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
crystall spune:
Vin si eu cu niste sugestii, din ce citeam eu pe la 8 ani: Basme si legende - Petre Ispirescu, Basmele lui HC Andersen (care sunt destul de multe), Basme, povesti si legende romanesti de tot felul, Povesti nemuritoare (logic! - erau si multe volume), Povesti: africane, aromane, chinezesti, japoneze etc, am inceput sa citesc Legendele Olimpului de Al. Mitru, scrierile amuzante ale lui Mircea Santimbreanu - "Recreatia Mare" si altele de-ale sale.
Pe la sfarsitul cl. a 5-a (10-11 ani) am citit Ion si Rascoala ale lui Rebreanu, si culmea mi-au placut tare mult; si la varsta aceea m-am apucat de Jules Vernes, care abia atunci mi-a placut f mult, am facut mare pasiune pentru el.
A_Iulia spune:
A mea are 7 ani si jumatate si tot la fel si-a descoperit pasiunea cititului.
Ce am mai luat eu si a citit recent, in afara de Jurnalul unui pusti: cartile cu Geronimo Stilton (astea-i plac la nebunie), cele cu Hanna Montana, cele cu Spioanele...High School Musical.
Mai sunt tot felul de carti (Vidia si comoara zanelor, basme etc) - daca mergi la Diverta ai sa gasesti acolo o oferta destul de variata.
Poti sa-i mai dai carti de ghicitori!
ML spune:
Ai mei copii au 8 si aproape 10 ani si tot ce au citit scris de Astrid Lindgren le-a placut. La fel Roald Dahl. Vad ca sunt cateva traduse si in romana, poate le poti rasfoi tu inainte si te hotarasti daca i-ar placea sau nu.
La tzara americana (poze)
"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)
mihaela_s spune:
Astrid Lindgren recomand si eu cu caldura. A mea implineste sambata 8 ani si le-a devorat deja...bine, in suedeza dar am vazut ca sunt traduse si in romana.
Apoi fetei mele ii place tare mult sa citeasca enciclopedii, sau are o carte cu care mereu sta in brate, e mai groasa...se numeste 1001 intrebari si raspunsuri, e fascinata cate lucruri afla de acolo.
Cristina_C spune:
Pentru ca de curand am fost in Creta, baietelul meu a citit cu mult interes o cate de mitologie greaca pentru copii (in germana). Legendele Olimpului in romaneste i-am citit-o noi in romana pe la 6 ani. Recomand, pe langa Habarnam, Aventurile sau Alfons Zitterbacke, se vor distra
Sabina spune:
la 8 ani, a mea a citit: micutele doamne de louisa may alcott , colt alb (astea in vacanta spre clasa a doua), basmele de petre ispirescu cum a mai zis cineva, fram ursul polar pe la 7 ani, da ne tine de varsta, asa s-a nimerit.
Cand ajung la bucuresti ma mai uit in biblioteca ca citit f multe.
din iunie pana acum a citit toate harry potter si poveste fara sfarsit de michael ende.
jules verne inca nu a reusit sa guste, poate nu se mai potriveste la generatiile astea?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
crystall spune:
[quote]citat din mesajul lui Sabina
jules verne inca nu a reusit sa guste, poate nu se mai potriveste la generatiile astea? [quote]
Eu una, nu cred asta; eu i-am prins gustul abia dupa 11 ani, cand l-am citit in deplinatatea sa, fascinandu-ma. Probabil e o chestiune de varsta, inveti mai multe despre viata, si experimentezi mai multe pana sa-l citesti cu drag.
Kehleyr spune:
Multumesc mult pentru sugestii . O sa imi notez numele autorilor straini, pe care chiar nu ii stiam, si o sa ma uit in librarii.
Cu Hannah Montana si spioanele nu prea sunt eu de acord, mi se par cam... needucative .
Legendele Olimpului le-am cautat in varianta lui Mitru, dar nu le mai am iar prin librarii momentan nu le-am gasit. I-am luat eu o varianta prescurtata, dar desi are poze frumoase, e mult prea laconica.
M-a tentat Neverending story si pe mine, dar cred ca a vazut filmul de 5 ori si nu va avea rabdare si la carte (inca...) pentru ca va spune ca o stie.
Am intrat azi la librarie si i-am mai luat Aventurile lui H. Finn, Mary Poppins (cred ca prima) si Heidi. Sper sa ii placa...
Sabina spune:
ah, noi avem regula asta, nicio ecranizare nu se vede inaintea filmului)exceptie disney clasicele, pe care totusi le stia din citite si povestite in copilaria f mica)
si l a harry potter a vazut filmele dupca ce a citit cartea.
eu eram f reticenta cu HP, insa le-am citit si eu cu nesat in aceasta perioada:D
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo