Unde dorm copiii? Prezentare foto...
Poate ati citit pe Yahoo News, poate nu... fotograful James Mollison a pus cap la cap peste 200 de fotografii cu copii din lumea intreaga si locul in care isi petrec noaptea (prea mult spus dormitor pentru unii dintre ei). M-au impresionat, le voi arata si copiilor mei, le aduc si aici:
http://news.yahoo.com/blogs/lookout/photo-essay-where-children-sleep-204230454.html
Alte 27 de pagini din proiectul/carte gasiti mai jos:
http://www.jamesmollison.com/wherechildrensleep.php?p=2
La tzara americana (poze)
"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)
Raspunsuri
anangel_lexi spune:
Foarte interesant si impresionant! Mi se pare extraordinara ideea fotografului.
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 20+ cu
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
eumada spune:
Impresionant.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
Victoria_mami spune:
Pentru mine cea mai socanta a fost foto nr. 19: baiatul cu pusca...
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
BellaDonna spune:
Desiree2002,
ce e asa de socant era costumul de vanatoare, aici e normal sa ai arme, sa mergi la vanatoare, si ai sa vezi copii in competiti de tir, e ceva normal, nu ai explicat ce vezi socant?? copilul respectiv nu avea in camera lui afise anti ....ceva nici nu mai stiu ce sa zic, mie chiar imi place sa merg la targuri de arme de ex, iar ficamea isi doreste o pusca roz, a si imi place sa merg la poligon si sa trag cu arma na,
My_Lady0091 spune:
Adevarul ca aceasta prezentare foto spune multe!De la diferente sociale, culturale la liantul intre personalitate+preocupari si amprenta personala intr-un spatiu privat..asa cum e un dormitor al unor adolescenti!Amvoservat si cateva tablouri sugestive pt. realitatea politica si/sau religioasa a unora!Unele poze erau aerisite, altele incarcate, altele aratau o saracie crunta, altele aratau hobby-urile unora...
Aceste poze sunt o fereastra spre lumea fiecaruia..o fereastra deschisa noua, publicului larg!Felicitari, J.Molison!
Ar fi fain daca s-ar face un concurs si aici pe forum..cu aceasta tematica...nu punctand grav asupra acelui "UNDE" cum a facut Molison ci reliefand originalitatea si amprenta personala a fiecarui adolescent asupra spatiului intim:dormitorul!
*Blackmoon Lady 17+si lipistocul meu iubit
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
manuelacrina spune:
...pe mine m-a impresionat baietelul din Senegal ... in camera aia mizera el nu are nici o jucarie, dar are CARTI !!! ...
ML spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui My_Lady0091 Ar fi fain daca s-ar face un concurs si aici pe forum..cu aceasta tematica...nu punctand grav asupra acelui "UNDE" cum a facut Molison ci reliefand originalitatea si amprenta personala a fiecarui adolescent asupra spatiului intim:dormitorul! *Blackmoon Lady 17+si lipistocul meu iubit
|
Draguta ideea ta, poate nu neaparat sub forma de concurs, ci ca "poveste". Ai mei copii (8 si 10 ani) dorm amandoi in aceeasi camera, paturi separate. Mi-au spus ca sunt singurii din clasa care nu au camera lor (aproape... mai este o fetita din clasa fetei care doarme cu fratiorul ei in acelasi pat). Citeam pe undeva ca urmeaza (pe aici..., mai tarziu) intrebarea: "Da' ce, sunteti saraci?" Pe ei nu i-au intrebat inca , bag seama ca varsta-i de vina sau poate inocenta copiilor de la "tara", daca mai exista asa ceva azi...
Eu am dormit cu parintii si fratele meu in aceeasi camera pana la 12 ani. Si cu bunicii si familia unchiului meu (inclusiv verisoarele) in aceeasi casa cu 3 camere. Nu am de ce ma plange, din contra, au fost cei mai frumosi ani.
ML spune:
Abia acum am vazut cartile baiatului din Senegal.
Si pe mine ma sperie baiatul cu pusca, dar poate asa-s eu.
Pe drumul nostru sunt 23 de familii/case, noi singurii fara pusti/pistoale in casa. Umbla cu pistoalele la vedere pe ATVuri cand se plictisesc de stat (majoritatea sunt pensionari), le iau in buzunar cand isi fac plimbarea zilnica pe jos, trag in portocale aruncate in aer la 12 noaptea si la tinte de metal prinse pe copaci in padure, impusca caprioare (sotul a gasit un cerb cu matele scoase aruncat de un vecin intr-o rapa, se invarteau vulturii in jurul lui ), gaste salbatice (alataieri au venit doi adolescenti cu pustile pe sosea la pranz, au intrat in rau si-au inceput sa traga in gaste, chit ca n-ai voie prin lege sa tragi pe proprietatea altuia si peste rau; bine ca n-am fost pe camp sa luam in cap un glont ratacit cadou de la ei), groundhogi, serpi si raconi iar in functie de sezonul de vanatoare trag cu muschetele, cu arcurile, ba unul are si pusca de omorat bizoni, chit ca nu-i nici unul pe-aici. Si daca le zici ceva, se uita la tine sa te manance ca nu esti patriot . Eu refuz sa-i inteleg, mi se par de-a dreptul obsedati .
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML Abia acum am vazut cartile baiatului din Senegal. Si pe mine ma sperie baiatul cu pusca, dar poate asa-s eu. Pe drumul nostru sunt 23 de familii/case, noi singurii fara pusti/pistoale in casa. Umbla cu pistoalele la vedere pe ATVuri cand se plictisesc de stat (majoritatea sunt pensionari), le iau in buzunar cand isi fac plimbarea zilnica pe jos, trag in portocale aruncate in aer la 12 noaptea si la tinte de metal prinse pe copaci in padure, impusca caprioare (sotul a gasit un cerb cu matele scoase aruncat de un vecin intr-o rapa, se invarteau vulturii in jurul lui ), gaste salbatice (alataieri au venit doi adolescenti cu pustile pe sosea la pranz, au intrat in rau si-au inceput sa traga in gaste, chit ca n-ai voie prin lege sa tragi pe proprietatea altuia si peste rau; bine ca n-am fost pe camp sa luam in cap un glont ratacit cadou de la ei), groundhogi, serpi si raconi iar in functie de sezonul de vanatoare trag cu muschetele, cu arcurile, ba unul are si pusca de omorat bizoni, chit ca nu-i nici unul pe-aici. Si daca le zici ceva, se uita la tine sa te manance ca nu esti patriot . Eu refuz sa-i inteleg, mi se par de-a dreptul obsedati . La tzara americana (poze) "Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze) |
Pai de ce nu faci o plangere la politia animalelor si la politie?!?!?!?!?!??!?!?!??!
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro