cum scapam de biberon?
Buna ziua mamici,apelez din nou la ajutorul vostru pentru un sfat.Copila mea are 2 ani si 8 luni,desi ne spalam pe dinti in fiecare zi fara exceptii,pentru ca ii place si cere singura chiar si de trei ori pe zi,dintii din fata ,sus, sunt cariati,o spal eu pe dinti mai intai corect si apoi o las pe ea cat timp ma spal eu sa se spele cum vrea,e foarte distractiv pt ea si am ajuns la concluzia ca e de la biberon,de care nu putem scapa ever,mai ales noaptea ,dar daca iesim afara,primul lucru care il ea cu ea e biberonul,are grija sa fie capacul pus si sa mi-l bage in geanta,nu sunt cariati,ma corectez sunt extrem de galbeni in fata si negrii in spate doar cei patru din fata ,sus,am incercat sa-i dau noaptea la alegere o jucarie care sa o ia cu ea pe durata noptii,i-am pus canuta cu ceai pe noptiera ,i-am aratat ca acum biberonul il dau la catei,si desi a incuviintat din cap ca e de acord nu a putut sa adoarma fara el,desi era unu noaptea si era extrem de obosita,cu ochii inchisi cerea "teci,teci"caci asa ii spunea ea la ceai,si intr-un final mi-a fost mila de ea si i l-am dat,i-am luat cani speciale foarte frumoase de care e foarte incantata,dar bea putin dimineata din ele,si apoi imi arata ca vrea sa verse continutul in biberon,ce sa fac,imi e si mila de ea,dar am sa fiu tare daca puteti sa-mi dati un sfat cum sa procedez,dulciuri nu mananca in exces,decat desert dupa masa de pranz,si in general facute in casa,pentru ca am timp sa fac si imi place.Biberonul bata-l vina e prezent peste tot,suzeta nu a vrut niciodata,cand era mica o scuipa,dar biberonul era parte din ea,a fost nascuta prematur si nu a avut putere sa traga la tata si usor usor din cauza ca ma mulgeam laptele a disparut,nu a supt la tata niciodata,de cand s-a nascut biberonul ii e sursa de hrana si "adapare" ca sa zic asa....cum sa fac sa o conving sa renunte la el? va pup si multumesc anticipat pentru raspunsuri.Trebuie sa fac o precizare,bea 2 litri si ceva de ceai cu zi cu noapte,doctora spune ca analizele ies bune,deci nu are carente de vitamine, doar simte nevoia sa bea,dr.ii era frica de eventuale nereguli ,am facut toate analizele si au iesit bune,chiar calciul si fierul putin peste valorile normale.
,in mancare nu ii pun sare decat foarte putina ,eu am probleme cu circulatia si evit sarea multa,am si albumina in exces si mi se umfla picioarele si de aceea nu fac mancarea sarata,sotul are probleme cu rinichii de aceea la noi sarea e on limit.
Raspunsuri
anielle spune:
Si noi am scapat tarziu de biberon (3 ani si 3luni), am tot amanat momentul decisiv pana acum doua saptamani...numai gandul ca as putea sa-l fac sa "sufere" din cauza asta ma durea..acum ce pot sa zic s-a dezvatat frumos ,i-am cumparat o cana care arata ca un biberon(numai ca-i bombat) si in loc de tetina are un cioc din silicon(flexibil..)
I-am zis ca acest "biberon" este special si l-a primit de la BuzzLighter(personajul lui preferat din desene)...
Cert este ca mi-a cerut biberonul in primele zile si i-am tot repetat "ca acest biberon ti l-a trimis Buzz(eu defiland cu el pe sus, pe la geam
facand tot felul de scheme...)", acum singurul incovienient este ca pana atunci consuma cam 1-2 litri de lapte(in biberon), acum de cand cu canita doar 1/2 litru de lapte...
Biberonul il am ascuns intr-un dulapior la bucatarie...pentru orice eventualitate
...dar se pare ca a uitat de el...neasteptat de REPEDE!
pisigri spune:
clarmai, nu am vazut ce virsta are copilul tau.
- de ce ceai? invata- l cu apa. am o vaga banuiala ca ceaiul mai e si indulcit?
- e nevoie de determinare din partea ta. Dar din nou, depinde de virsta copilului. Ca nu ti-as recomanda sa iti iei inima in dinti si sa ii refuzi biberonul daca are 10 luni, dar e cu totul alta treaba daca are 2 ani. Dar daca e carie de biberon, daca adoarme cu biberonul noaptea in gura, nu e bine deloc. O sa fie mai greu citeva zile, pina o sa il inveti alt ritual de somn. Dar o sa-l invete, o sa fii linga el sa il ajuti si sa il alini...si gata. De asta am zis ca iti trebuie determinare, in primul rind tie.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
ali spune:
Anielle sigur era 1-2 l/zi de lapte? Nu e cam mult pentru un copil de 3 ani?
Eu citeam pe undeva ca dupa ce diversifici toate mesele, copiii mai consuma 0.5-0.75 l lapte/zi.
Noi avem 2.10 ani si inca mai folosim biberonul de lapte dimineata si seara.Deocamndata nu am incercat sa-l fa sa renunte la el.
ali
Mama fericita de Andrei
Luna1 spune:
Eu dupa ce am avut de suferit cu cel mare care a ajuns la dentist cu anestezie cu gaz pentru a ii repara (cat de cat) dentitia, mi-am jurat ca la cea mica scapam repede de biberon.
Avea vreo un an si jumatate cand am zis gata, sotul si-a luat concediu ca sa nu se duca terminat de somn la serviciu (si-a luat 2 zile plus weekendul) si am procedat asa: noaptea am luat-o cu noi in pat pentru a nu se simti abandonata de noi, pentru a simti ca ii suntem alaturi, de cate ori se trezea si cerea biberonul ii ofeream cana cu apa. Ea refuza si plangea binenteles, o tineam in brate, ii sopteam, ii cantam. Prima seara ne-am manifestat asa 2 ore. A doua seara 30 min, a treia noapte nu s-a mai trezit ca a inteles ca primeste doar apa din cana.
Nu zic ca nu e...suparator, si pt copil si pt parinte (eu aveam lacrimi in ochi si ma simteam super naspa) insa sunt momente in viata cand faci ceva rau ca sa-i faci un bine copilului tau. Va spun sincer ca nu e un peisaj placut sa iti vezi copilul plangand de dureri de dinti la 4 ani si apoi anesteziat total pe scaunul dentistului cu extractii de masele. Eu l-am vazut pe fiul meu si nu vreau sa mai trec prin asa ceva.
alina_satena spune:
si eu am aceasta problema spinoasa
fetita mea are 3 ani si o luna si tot nu vrea sa renunte la biberon,nu vrea nicicum sa renunte la biberon,numai stiu ce sa ma incerc,am dat tetina biberonului cu ardei usturat,i-am spus ca iau luat cainii biberoanele si degeaba nimic nu a functionat,sper sa reusesc odata cumva.
bulinuta27 spune:
sa va spun ca noi avem 4 ani si 8 luni si seara face scandal daca nu ii dau lapte in biberon? 
mda...il lasa, il ia cum are el chef...dintii sunt ok nu are probleme
bulinuta mamica de bulinel dragutel
(19.07.2006 - 9:37)
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
nushulica spune:
copilul meu de 2ani si 6 luni a renuntat la bibe la 2ani si2luni cand mi s-a pus mie pata ca se invechise sticla si am aruncat-o si in aceeasi zi am cumparat alta,dar nu la fel
seara a facut urat,a zis ca nu e sticla lui ca el nu bea lapticul ala,ca el vrea sticla cu cra cra-era o vrabiuta desenata acolo
si am incercat in fel si chip cu 10feluri de sticle tot nu le-a acceptat
nu as fi avut nicio problema ca a renuntat la biberon daca ar fi acceptat lapte in alta forma,dar nu a vrut nicicum,nici cu cereale de "oameni mari":Pnici in canita cu cioc cu pai...nimic
deci aproape o luna nu a baut lapte deloc,sau ma rog cativa ml pana isi dadea seama ce e in cana care i-o ofeream
apoi am inceput sa-i dau lapte prin somn imediat dupa ce adormea,de disperare...a mers asa o perioada
si-a revenit acum o luna cand ,din motive de sanatate,am intarcat puiul mic si a inceput sa bea lapte praf din biberon...ei atunci a devenit gelos ca frate-su bea din biberon si a cerut si el bibe
si acum bea cum e normal un bibe seara si unul dimineata
suzi e si ea prezenta,dar la ea nu a renuntat niciodata
cred ca il duc la scoala cu suzi in ghiozdan![]()
probleme cu dintii nu are,sunt ok,desi nu il spal in fiecare zi ca nu sta decat daca are chef![]()
Mami si 2 printi iubiti:
DAVID(24 sept 2008) si
STEFAN(24 sept 2010)
roxy spune:
al meu are 2 ani si 8 luni si nu vrea sa renunte la biberon atat seara la culcare cat si dimineata la sculare...are ritual chiar, eu imi beau cafeluta si el laptele ...![]()
Si totusi dintii sunt super ok cu toate ca spre rusinea mea nu stau chiar de capul lui si mai sarim cate o seara de spalat.Eu nu cred ca dupa ce scapi de biberon gata si problema.La dintii aceia e vorba de depuneri, tartru, piatra, nu carie, si asta tine si de aciditatea din gura, din cate am inteles.Curatarea se face la dentist cu solutie speciala.Eu as face un compromis, isi bea laptele din biberon si apoi cu un tifon ca atunci cand era bebe ii stergi usor dintii , eventual cu putina apa de gura fara alcool (este antibacteriala) .Asa esti si tu impacata si dintii curati.
Asta al meu cand il intrebi cand renunta la biberon spuna ca atunci cand o sa fie ca taicasu de mare
.
Iar cel mare a renuntat exact cand a implinit 3 ani, ca taia tetina cu dintii si se ineca cu laptele, ca el il bea ca si fratesu acum, culcat.Si a renuntat singur .
szivarvany spune:
noi am batut recordul ![]()
Giulia inca isi savureaza cate 200 ml lapte dimineata neaparat din bibe, seara foarte rar iar dup`aia merge glont la spalat dintii.
N-a avut nicio problema cu dintii de lapte, acum cei de sus se clatina. Noi mergem din 3 in 3 luni oricum la verificare de rutina.
Clarmai, nu sunt depuneri de la ceai, ce spui tu, pe dinti ??? Ati incercat un periaj profesionist la stomatolog ?
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
bulinuta27 spune:
ok, m-am linistit mamagiuliei...iote m-a luat o relaxare...daca giulia bea si acum, gata las cupilu' in pace ![]()
bulinuta mamica de bulinel dragutel
(19.07.2006 - 9:37)
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze