cum scapam de biberon?
Raspunsuri - Pagina 2
szivarvany spune:
Bulinuta, nu suntem un exemplu bun, dar avem controalele la dinti la zi ![]()
(oricum, laptele ala cu sau fara nesquick se bea in cateva secunde, folosim un cioc moale de silicon cu 3 gauri
)
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Luna1 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mamagiuliei noi am batut recordul Giulia inca isi savureaza cate 200 ml lapte dimineata neaparat din bibe, seara foarte rar iar dup`aia merge glont la spalat dintii. N-a avut nicio problema cu dintii de lapte, acum cei de sus se clatina. Noi mergem din 3 in 3 luni oricum la verificare de rutina. Clarmai, nu sunt depuneri de la ceai, ce spui tu, pe dinti ??? Ati incercat un periaj profesionist la stomatolog ? Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela_"Meglio sole, che mall`accompagnate !" |
Da dar Gulia bea de alintatura, de doua ori pe zi, si se spala pe dinti seara inainte de culcare. Eu vorbesc strict de copiii care se trezesc noaptea si beau lapte/ceai, unii adorm cu biberonul in gura la care sug uneori 20-30 min (pe post de suzeta) deci nu se spala pe dinti dupa ce beau lapticul si aciditatea si zaharul le distrug dintii. Cariile de biberon sunt vestite, conceptul nu a fost inventat de mine. E adevarat, unii copii au genetic dintii mai rezistenti la atacurile astea, dar eu chiar nu (mai) simt nevoia sa aflu ce mostenire genetica au copiii mei.
mariana_alex spune:
cred ca depinde de fiecare copil cand vrea sa renunte ...a mea mandruta a refuzat biberonul la 4 luni...ce chin pe capul meu, am schimbat toate biberoanele de pe piata+formule da lapte+canute cioc etc etc...I-am dat lapte cu lingurita si seringa ...ufff mare chin.Apoi ii dadeam lapticul prin somn, era mica si dormea des si hopa si masa atunci...probleme.
Apoi cand a mai crescut si ii dadeam sa bea apa din biberon imi radea in nas (dupa parerea mea caci facea o fata cand ii dadeam biberonul...). Acum la 1 an si jumate bea lapticul tot prin somn din biberon si cand se trezeste se uita foarte mirata la biberonul ca nu intelege ce-i cu el si nici chip sa puna gura pe el...deloc deloc.
Unii se chinuie sa-i dezvete pe copii de biberon, altii disperati ca nu-l vrea(sa nu se inteleaga ca insist acum, la momentul actual sa o invat cu biberonul ca nu mai e cazul)
clarmai spune:
multumesc mult,ca sa raspuns,nu am incercat controlul sau curatatul profesional,pentru ca mi-e teama ca e prea mica si se va speria si asa noi avem un istoric lung cu medici si deabia de o vreme am mai scapat si mai stam si pe acasa nu numai prin spital,apoi ma intreba o mamica cati ani are copilul,am scris, 2 ani si 8 luni,sunt constienta ca caria sau ingalbenirea nu va trece chiar daca va renunta la biberon,dar mi-e frica sa nu avanseze si la ceilalti dinti,apoi mai spunea o mamica ca sa o iau cu noi in pat,doarme cu mine in pat de la 1 an si jumatate,nu mai dormea comod in patut caci are un stil groaznic de a dormi,doarme cu picioare invers.etc multumesc mult,totusi ca sa concluzionez,cert ce am inteles din toate raspunsurile ca tot cu forta si cu lacrimi,si nesomn din partea mea o perioada si ca biberonul dauneaza stiu ca dauneaza,dar credeti-ma am avut probleme multiple,iar dormitul prin spitale nu era usor pt ea,asa ca nu am chinuit-o luandui singurul lucru care o adormea in galagie,in afara de mine,ma rog nu ma lungesc si nu ma scuz caci cine se scuza se acuza,va pup si multumesc mult,astept si alte opinii,poate exista totusi si alta cale ,nu cu forta si plansete,dar pe de alta parte exista o vorba,despartirea de orice natura e dureroasa,asa ca......asta e.MULTUMESC MULT ANTICIPAT
clarmai spune:
Nu vreau sa se inteleaga ca sunt o mama denaturata si nu am stiut sa am grija de ea din aceasta cauza am stat mult prin spitale.......am sa explic,fata mea a fost nascuta prematur,cu un picior in 8 luni,nu va pot explica de ce nu stiu efectiv mi s-a rupt apa....nasterea ei a fost una acrobatica...a iesit cu mana nu cu capul,de aici ni s-au tras toate probleme care au urmat...un torticolis congenital....care parese ca afost cauza unei pozitii anormale in uter...desi ma duceam luna de luna la control...am facut 2d,3d toate tipurile de ecografii,apoi probleme cu inima din cauza prematuritatii.etc....am simtit nevoia sa explic de ce am stat foarte mult prin spital,ca sa nu sa creada altceva,am acumulat multa experienta in privinta cresterii unui copil,am citit faorte mult,am pus in practica,m-au tras de urechii sau m-au felicitat atat de multi doctori pediatrii si asistente,copila mea se sufoca din cauza inimii.etc nu mai vreau sa mai lungesc.si mi se pare ciudat ca ma pune la punct "un biberon",sau o olita.etc cu olita a mai fost cum a mai fost,dar cu biberonul incerc de la 2 ani si nimic,mi se pare hilar ca pot sa trec cu brio de crize din cauza inimii sau kinetoterapii duse la extrem cu niste exercitii dure si dureroase pe nenorocirea de torticolis(gat stramb)si nu pot sa duc la bun sfarsit o despartire de biberon,dar ca sa fiu sincera,mi-a fost si mila,si am cedat cam usor,dar luand aminte la ce a spus mamica cu extractie si gaz.etc pe la stomatolog mai bine ma intaresc si imi iau inima in dinti.va pup
roxy spune:
clarmai
multa sanatate fetitei, e foarte greu prin tot ce ati trecut.Eu vorbesc din punctul de vedere al unei mame cu copil cu un an mai mare decat al tau, care are inc abiberon, dar apuc eu taurul de coarde mintenas
Deja ma fac ca uit sa il mai dau.
O idee este sa mergi cu ea la cumparaturi, asa ca doua prietene si sa ii spui inainte ca o lasi sa-si aleaga ce jucarie vrea ea, de preferat o duci undeva unde sa fie jucarii cu care se poate dormi noaptea, deci mai moi (cu fetele e mai usor, eu cu baieti altceva decat masini, avioane si mingi ...si cu din astea doarme ...cu autobuzu
)
Si ii spui ca in schimbul biberonului , ca e fetita mare deacum, si nu mai da bine cu biberon, isi poate alege o jucarie pe care sa o ia langa ea oriunde este.Ii va fi utila si la gradinita, ca obiect de atasament cand pleaca mama de langa ea.Asa o faci si pe ea fericita ca are ceva nou si frumos si scapi si tu de biberon.Incearca , poate iese. Ne spui si noua ce ai mai facut ca ma intereseaza subiectul.
Luna1 spune:
Clarmai stai linistita ca nu crede nimeni ca esti mama denaturata doar pt ca al tau copil bea inca biberon.
Eu doar ti-am povestit din experienta cu primul ce schimbari am facut la al doilea, daca nu aveam experienta adormitului cu gaz, carii, extractii la doar 4 ani, probabil ca si a mea ar mai fi supt biberon acum.
Insa e o experienta de neuitat in mod negativ adormitul asta cu gaz si extractia si plombe etc, astfel incat am zis sa-ti spun si ce poate urma datorita amaratului asta de biberon.
Sanatate multa fetitei tale, si sa scapati usor de bibe. Sa stii ca e mai usor decat crezi, eu am fost uimita. In prima seara mi s-a rupt sufletul dar stiam ca e spre binele ei. Nu mi-a venit sa cred ca s-a rezolvat in doar 2 nopti.
clarmai spune:
Am pus apa in loc de ceai la biberon ,am zis sa o iau treptat,nu va inchipuiti ce urlete si jelituri,ceaiul era foarte putin indulcit nu inteleg ce mare diferenta o fi pt ea,dar este,i-am dat canita si intr-una urla teci,teci,diseara o sa incerc sa rezist,deja ma ia durerea de cap numai cand ma gandesc,plange cu lacrimi pana in barba si urla de zici ca o taie cineva: cred ca o sa faca si rosu in gat(doamne fereste)de la atata urlat,nu accepta nici o jucarie,moale ,tare,papusa,jucarie de plus,nici nu se uita la ea,le arunca pur si simplu si urla,mai incerc si diseara ca aseara am cedat ,nu am mai putut,si mai ma cearta si sotul ca ii chinui fetita,desi i-am explicat treaba cu stomatologul,mai are putin si plange si el
...
,va pup ,multumesc mult
Printesa01 spune:
draga mea,
baietelul meu a mancat lapte din beberon pana la 3 ani si... (stai sa numar
) 4 luni.
pe la 1.8 ani, au inceput sa i se inegreasca dintii. am mers la stomatolog ( un incapabil, recunosc), si a inceput sa imi tina urmatoarea teorie: sa nu ii mai dau dulciuri, sucuri din comert, ceaiuri indulcite, sa nu adoarma cu biberonul in gura, sa ii scot suzeta. nu reuseam frate sa o opresc din turuit sub nici o forma, ziceai ca recita cursul din facultate. degeaba am incercat sa ii explic eu ca nu facem nimic din tot ce spunea ea acolo cu ASA NU.
in final mi-a dat un recipient cu pasta din aceea de periaj, si mi-a spus sa ii iau o periutza electrica, sa il spal cu pasta resp timp de o sapt.
intr-adevar i s-au curatat dintii asa.
probabil era ceva din alimentatie, pentru ca problema revine in fiecare toamna.
CUM AM RENUNTAT LA BIBERON. am incercat de 4-5 ori faze de-ala cu: l-a luat catelul, are musca in el, miroase urat, l-am uitat la bunica... il vedeam in ce hal suferea si i-l dadeam.
pana intr-o zi in care..... nu am mai avut bani de lapte. Doamne, ce tragedie. am saracit brusc si asta a fost. am stabilit ca mai merge tati la seviciu o vreme, apoi bancomeaza niste bani si poate strangem de-o sticla de lapte. (urma sa plecam din tara si mi-era teama sa incerc alt lapte).
Uite cat de usor suna. (si cat m-am luptat eu cu mine mana am ajuns acolo![]()
)
Ideea este ca a fost momentul in care el a fost pregatit pt aceasta despartire. Nu s-a lasat cu plans, nopti nedormite s.a.m.d. Inainte de renuntare mai cerea uneori noaptea, rar, odata la cateva luni, dar ii spuneam ca noaptea se doarme si nu mancam, pt ca ne doare burtica.
dupa cateva saptamani, i-am luat o cutie de nesquick, si i-am facut dimineata o cana de lapte cu un praf de nesquick. de atunci, dimineata ne bem cafeaua impreuna.
Trebuie sa mergi totusi la un stomatolog. Pata galbena poate fi o simpla coloratie, sau un inceput de carie. Baietelul meu cel mic are o carie (eee, poftim! si n-a pus gura pe biberon in viata lui. Are 2 ani si jumatate). dar el a prins dulciuri de pe la fra'su, ce-i drept.
Ia-o usor, relaxat. Incearca sa ii diluezi mult ceaiul, daca nu vrea apa, si sa ii explici totusi ca noaptea burtica face nani.
bafta multa!
sa ne spui cum merge treaba.