cum scapam de biberon?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

clarmai o sa mearga stai fara grija.Numa nu incerca sa para ca e ideea ta impusa cu forta, ci ca vine de la ea si sa vezi ce usor merge.Eu am scris acum ca sa-ti multumesc.Cu ocazia subiectului am reusit sa il scap pe al meu de biberon, , dar al meu e cu un an mai mare decat fetita ta, adica 3 ani si 8 luni.
Cum a mers la noi, de cate ori am incercat s-a lasat cu plans cu sugituri si cu varsat de la plans si eu renuntam ca sa nu imbolnavesc copilul.Acum i-am pus laptele in pahar , el apa o bea fara probleme cu paharul, si i l-am pus pe masa, fara sa-i spun de biberon.El nu ca vrea biberonul.Fara sa denumesc dusmanul, adica fara sa spun biberon, i-am zis ca vreaus a vad daca el stie sa bea din cana , ca mi s-a spus de la gradinita ca nu stie si nu-l mai primeste.Lui ii place la gradinita si ideea nu i-a suras.A luat cu ciuda paharul si bineteles ca din forta cu care l-a tras spre gura l-a varsat pe el.Asta a fost ca o dovada ca el nu stie sa bea laptele cu cana, si fara sa spun nimic, l-am schimbat si i-am pus alt pahar cu lapte.A prins ideea ca se varsa si l-a luat mai cu grija , a luat o gura de parca nu era acelasi lapte ca cel din biberon, si cand sa-l puna pe masa l-a pus iar cu forta si juma s-a varsat pe masa.Era foarte surprins (si eu la fel ) ca el care bea apa fara probleme cu cana, acum parca era iar mic si nu stia sa bea.Si cine tot incerca sa bea fara sa clinteasca continutul din pahar.Si a tot exersat asa , pana a baut jumatate din pahar.Pentru mine a fost ok, nici nu ma intereseaza sa bea lapte, ca mananca iaurt, branza...are inlocuitori , ideea e sa renunte la biberon.Dimineata si-a mancat un iaurt mic si nu a mai zis nimic de biberon si a plecat la gradinita.Vedem diseara cum bem, macar o gura, dar eu am aruncat biberonul la gunoi si am si dus gunoiul sa nu cumva sa ma apuce remuscarile si sa-l sterilizez
Eu ti-am povestit cum am facut acum proaspat, nu zic ca merge si la voi, e mai mica decat al meu, si anu trecut pe vremeea asta nu aveam, nici o sansa sa-l desvat, dar ideea e sa o faci sa creada ca ea renunta de buna voie nu o presezi tu , poate merge.sa fie mai usoara tranzitia de la bebe spre o fetita mare.

Mergi la inceput

tot eu... daca spui ca fetita are probleme cu inima (nu am inteles daca mai are sau s-a rezolvat)poate e mai bine sa o mai lasi cu biberonul, o speli bine dimineata la trezire pe dinti si nu o fortezi sa planga sa nu aiba alte probleme.Pentru ca de biberon va scapa ea ca nu se marita cu el, dar sa nu aiba altele ca nu se merita.Chiar si dintii se repara .

Pe cel mare al meu nu am putut sa-l alaptez si a trebuit sa-i dau cu bibe de cand s-a nascut din cauza de probleme medicale si nu avea voie sa planga , asa ca si laptele trebuia sa-i vina la cerere si imediat sa nu apuce sa se nerveze.De aceea am scris ce am spus mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Ma bucur mult pentru voi,bravo,am sa o mai las pentru ca nu am nici o sansa,am sa ma duc la stomatolog si poate ne va sugera ceva,mersi mult pentru gandurile bune,ca sa-ti raspund,cand am fost la ultimul control,ne-a spus ca s-a mai inchis un milimetru ,mai avem 2 milimetrii,urmeaza sa ma duc acum in vara iar ,cu toate ca ne-a chemat la 4 ani o sa ma duc mai devreme ,cert este ca am vazut ca nu se mai invineteste asa cum o facea si nici de sufocat nu sa mai sufocat multumesc lui dumnezeu,ma bucur mult ca copilasul tau nu mai cere biberon,tineti-o tot asa.te pup roxy si mai vb

Mergi la inceput

clarmai sanatate multa fetitei .Al meu de cerut biberon mai cere ca nu-l doare gura, da nu asa sfasietor, dar biberonul e aruncat si altu nu mai cumpar ca pleaca in armata cu el cu tot .Glumesc dar speram sa trecem de etapele astea.Asa cum anu trecut pe vremea asta inca il alaptam (avea 2 ani si 8 luni cat a ta) si brusc am avut o problema la o masea, anestezie, extractie si nu i-am mai dat intr-o zi, i-am zis ca am buba la un dinte si ma doare si gata de a doua zi nu i-a mai trebuit, el care cand ma prindea nu ma lasa.Asa ca de aia zic toate se aranjeaza...nu va merge la discoteca cu biberonul dupa ea, sigur .

Mergi la inceput

clarmai cum mai stati cu operatiunea biberonul?
Poate va merge si la tine , de aceea iti scriu.Noi am renuntat cum ti-am scris la biberon, si pentru ca l-am aruncat nu mai am...si cum cu cana nu a vrut sa bea lapte, a luat doua guri si s-a strambat de ziceai ca nu e acelasi lapte ca din biberon.Si solutia a fost ...paiul.I-am cumparat paie din alea colorate de baut suc la petrecere si acum avem o culoare pe seara si mai invatam si culorile .Incearca poate o tenteaza.

Mergi la inceput