Hingherii - unde ii gasesc?

Raspunsuri - Pagina 37

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Nu cred ca e o problema de comportare la ciinele care face ca trenul cind te apropii de mincarea lui. El, instinctual, isi apara "prada" (mincarea). Problema de comportare e la ceilalti ciini, al caror instinct a fost inhibat prin educare (dresaj) sa nu mai arate coltii in acest caz.

Dar da, adapostul trebuie sa previna viitorul "parinte adoptant" ca este vb de un ciine cu "instinctele bine developate" si ca are nevoie de dresaj in directia asta, ca sa nu fie probleme. Daca adapostul a avetizat, s-a spalat pe miini. Daca nu a facut-o, poate spune si ca "nu si-au dat seama", ciinii fiind inchisi in boxe separate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries

Uiti un lucru: primul pas este sa se schimbe legea.
Cainii agresivi nu au ce cauta pe strada, daca nu ne putem permite sa ii ducem la zoo si sa ii hranim, etc. solutia eutanasierii trebuie aplicata.

Atat timp cat in tara asta un urs care agreseaza un turist e impuscat, nu vad de ce un caine care musca un om pe strada este lasat liber.

Mai mult, daca un caine cu stapan musca pe cineva, acel cineva poate sa il dea pe stapan in judecata. Daca un caine maidanez "adoptat" musca, nu poti sa dai in judecata "adoptatorul".

Deci trebuie schimbata legea. Punct.

Andries

Impuscarea ursului este o ofensa adusa bunului simt, si nu o spun doar eu, o spune o Europa intreaga, care se uita la ursul brun doar la zoo.
Dar mereu, mereu, animalele au platit ignoranta si nesimtirea oamenilor. Care in acest caz confunda usrul cu lebada de pe lac sau cu veveritza si apoi constata cu mirare ca un animal de 400 de kile are dinti pe care ii foloseste...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Citat:

Si mai cred ca felul in care noi schimbam o lege privind protectia/tratamentul animalelor trebuie sa fie armonizata cu cele mai bune practici in domeniu si cu posibilitatile reale ale acestei tari. Cu alte cuvinte, daca am 2 lei per canis capita, trebuie sa gasesc o solutie care sa se incadreze in cei 2 lei. Daca am 20 de lei sau 200 lei, pot sa ma gandesc la reeducarea cainilor agresivi, etc.

Comparatia cu caii de la Letea nu-si are sensul. Caii de la Letea din ce stiu eu nu au omorat pe nimeni, doar au mancat copacii din padure.

Andries

Amesteci mere cu pere.
De 2 lei/cap ciine, nici omoritor cu bita nu gasesti. Doar daca dai peste vreun sadic care sa vina sa faca asta din placere.
Caii de la Letea nu au omorit pe nimeni, dar din nou se vede lipsa ta de informare. Anemia infectioasa ecvina este o boala supravegheata in toata lumea asta pentru ca face ravagii si difuzeaza rapid. Daca acei cai erau intr-adevar seropozitivi pentru AIE, in toata Europa asta ar fi fost izolati, supravegheati, sacrificati.

Mergi la inceput

Citat:

Pai nu "se schimba" ca nimeni nu are prea mult chef sa-si puna ONG urile in cap, asta e problema, pana si oamenii rezonabili o lasa balta.
Trebuie schimbata perceptia maidanez=catelus infonsiv si simpatic. O sa fac un site cu poze de maidanezi feroce si pana una alta o sa combat pe diverse forumuri ideile promovate de ONG uri cum ca ar trebui sa pastram pe strada toti cainii cipati, indiferent de nivelul de agresivitate. Ba o sa ma interesez cum pot sa citesc un cip din ala, sa vezi cum dau eu in judecata cateva ONG uri.

Andries

asa sa faci. Perceptia maidanez = fiara insetata de singe este mult mai buna. Da-le in cap la gramada la oengistii astia....

Mergi la inceput

Daca era vorba despre jigodie, decizia a fost justificata, desi informatiile cu 500 lei/tratament/ciine si cu 90% mortalitate sint trase de par; boala are multe forme de evolutie, unele absolut usoare, forma nervoasa este doar una dintre ele, iar datele prezentate in articol se refera exclusiv la forma nervoasa. Dar daca era vorba despre jigodie, as vrea sa stiu si cum a fost sanctionat medicul veterinar care avea in grija adapostul si care A PERMIS sa se intimple asa ceva, NERESPECTIND niste REGULI MINIME si de bun simt de igiena si carantina.

Daca era vorba despre tuse de canisa, aia se trateaza bine merci.

Andries, 10 lei nu e cam mult?

Mergi la inceput

Citat:

N-a zis nimeni ca trebuie eutanasiati prin bataie crancena, schingiuire si mai stiu eu ce atrocitati.
Dar un caine agresiv pe strada, in piata, langa scoala copiilor sau langa magazinul de paine nu are ce cauta. Legea trebuie modificata pentru a putea permite gestionarea corecta a acestor animale.

Andries

Stii care e problema? Copiii aia cind ies de la scoala nu vad nush ce ciine agresiv (sau potential agresiv, nu-i asa, ca doar toti au dinti deci pot sa muste...), il vad pe Cutzu cu care impart cornul, sandwich-ul etc.
Da pe copiii plingind si rugindu-se de hingherul care tiriie in lat ciinele ala de linga scoala, pe care ei il mingiie si il alinta cind ies de la ore, si care se gudura pe linga ei, si care acum e tavalit prin praf si urla a groaza...pe aia i-ai vazut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

pisigri vad ca mi-ai raspuns la toate postarile, dar nu ai spus nimic concret referitor la propunerea ta (daca ai una, ca poate nu ai nici o opinie) de nu mai permite cainilor agresivi sa haladuiasca bien merci pe strazi in orase. Ce facem cu ei? ramanem asa cum suntem acum, ii sterilizam (daca ii rinde ONGul ceea ce ma indoiesc ) si le dam drumul la loc, langa scoala sau magazinul din colt?

Andries

Continuare

Mergi la inceput