Parinteala nepavloviana
Raspunsuri
denizel spune:
Cait, tu crezi ca daca unui copil i se interzice categoric (nici macar cand e supravegheat) sa aprinda o lumanare, el nu va aprinde focul cand va fi singur acasa?
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alra Pai tu erai cu mainile in mancare. Cu mancarea ce faci? Vacanta cu Laura in Romania |
Da, dar R si B au si un tatic care era in zona la ora aia. (care din pacate a reactionat chiar mai prost decat mine, deci clar a fost vina noastra, nu numai a mea)
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
alex_andra spune:
Laura, eu nu-mi permit sa-ti dau pareri si sfaturi despre cum ar fi trebui sa reactionezi/ gestionezi conflictul, pentru ca, fii-mea fiind mai mica decat ai tai, e posibil ca la mine sa fie simpla teorie si poate gresita.
Eu evit sa ma bag peste cei cu copii mai mari decat a mea.
Dar, citesc, ascult, filtrez informatiile si culeg ce se potriveste pentru noi si astept si eu varsta respectiva:)
narcisa, eu i-as fi dat telefonul, sa se joace cu el, sa-l baloseasca, sa faca ce vrea el:)
Cu cheile, la fel.
Nu putem sa-i ferim de microbi mereu, microbi sunt peste tot, pe usi, clante, pe jos, afara.
Asa se calesc si ei:)
Referitor la bucatarie, eu cand stateam cu a mea in bucatarie, la varsta de 1 an, ii puneam o paturica pe jos, cu oale, cratite, spaghete, frunze, morcovi si ce mai gaseam, linguri de lemn, etc.
La nivelul ei, in dulapuri, lasam doar lucruri inofensive.
Nu lasam la vedere cutite si altele de gen.
Si astfel, bucataream impreuna:)
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
Da, dar R si B au si un tatic care era in zona la ora aia. (care din pacate a reactionat chiar mai prost decat mine, deci clar a fost vina noastra, nu numai a mea) Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Si daca tatal nu era acasa ?
alra spune:
citat din mesajul lui Laura25 Da, dar R si B au si un tatic care era in zona la ora aia. (care din pacate a reactionat chiar mai prost decat mine, deci clar a fost vina noastra, nu numai a mea) |
deci nu mai este 90% vina ta? :)
dar daca esti singura acasa cu ei? si faci ceva din care nu te poti sustrage usor? copiii tai au totusi peste 5 ani, e normal sa nu aiba tot timpul o persoana dispobila 100% din timp.
si apoi esti convinsa ca fata ar fi fost de acord sa aiba un alt cort unde sa se joace singura? si nu ar fi insistat sa se joace cu fratele ei? nu de fapt asta voia?
Laura25 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui saskia
Si daca tatal nu era acasa ? |
Dar era .. deci nu am scuza asta
denizel spune:
citat din mesajul lui alra si apoi esti convinsa ca fata ar fi fost de acord sa aiba un alt cort unde sa se joace singura? si nu ar fi insistat sa se joace cu fratele ei? nu de fapt asta voia? Vacanta cu Laura in Romania |
Asta voia.
In acelasi timp, fratele ei voia sa fie singur.
Daca de timpuriu (atat cat se poate de timpuriu) sunt invatati ca nu trebuie sa insiste sa se bage peste celalalt atunci cand celalalt nu are chef, nu ar fi iesit tamtam.
Baiatul ramanea in cort, fetita mergea cu mama la bucatarie si se gandeau impreuna la un joc care sa-i faca si ei placere.
Si, daca mai era nevoie, mama ii explica inca o data ca nu-i nimic daca fratele ei nu vrea sa se joace cu ea cand si cand.
Laura, sa nu cedezi, Alra si Saskia vor sa te deruteze :)))))))).
Laura25 spune:
alra, cred ca e mai mult vina mea pt ca nu am cerut ajutor, nu am cooperat cu tati.
Da, B. a zis clar "vreau si eu cort!" Nu a spus 'vreau in cortul lui R".
saskia, alra dar voi cum ati fi procedat? Simt ca ma trageti de urechi, ca nu am ajuns la concluziile pe care le vedeti voi. Voi cum vedeti situatia?
denizel spune:
Simt ca ma trageti de urechi, ca nu am ajuns la concluziile pe care le vedeti voi. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
anca_a spune:
Alra, tu ce urmaresti de fapt?
Eu din atitudinea ta cu mainile in sold inteleg ca astepti ca Laura sa recunoasca ca a fost vina copiilor, eventual sa creioneze pe-aci niste metode clare de disciplinare si sa-si ia angajamentul ferm ca data viitoare va proceda in consecinta.
Laura, cu placere!