Parinteala nepavloviana

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

alra, cred ca e mai mult vina mea pt ca nu am cerut ajutor, nu am cooperat cu tati.
Da, B. a zis clar "vreau si eu cort!" Nu a spus 'vreau in cortul lui R".

saskia, alra dar voi cum ati fi procedat? Simt ca ma trageti de urechi, ca nu am ajuns la concluziile pe care le vedeti voi. Voi cum vedeti situatia?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Eu nu te trag deloc de urechi, sunt copiii tai :) si apoi oricum am inteles ca aici e loc doar pentru pareri AP. Adica e asa un curent si restul ideilor sunt luate la misto, asa ca n-are sens sa-ti spun cum procedez eu cu ai mei, mai mari oricum decat copiii tai.

Daca as scrie, stiu si ce urmeaza, vine anca_a, denizel and the rest of them si baga tare cu "misto-ul". Oricum e mai bine sa o asculti pe denizel :) ca ea a zis ca e profesoara in Romania, eu cunosc doar parinteala de aici (nu seamana cu curentul asta AP) si am alta profesie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

saskia, eu am vorbit serios si fara misto cand am intrebat cum vezi tu sitatia. De fapt de la inceput am rugat sa isi spuna parerea cat mai multe persoane, din "toate taberele". Daca vrei sa iti rupi din timp sa imi spui si parerea ta, o voi citi cu la fel de mult interes. Mai ales ca spui ca ai copii mai mari, deci ai experienta mai multa decat mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25
saskia, alra dar voi cum ati fi procedat? Simt ca ma trageti de urechi, ca nu am ajuns la concluziile pe care le vedeti voi. Voi cum vedeti situatia?

nu te trag deloc de urechi, vreau sa spun ca de fapt nu e totul asa alb si negru in situatii reale.
multe din solutiile oferite pe aici sunt din categoria "si au trait fericiti pana la adanci batraneti"

eu HABAR NU AM cum as fi procedat in situatia ta pentru ca eu NU AM COPIII TAI. nu am nici macar doi copii de aceeasi varsta, nu am nici copii de sexe diferite, deci ma abtin in a da solutii.

si in alta ordine de idei, una e sa dai solutii din spatele calculatorului si alta e sa fii cu oala pe foc, cu nervii intinsi la maxim si cu 2 copii care se bat in spatele tau si un tata care nu intervine.
nu e nici pe departe 90% vina ta, aici voiam sa ajung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Laura25 :) esti o draguta, eu pot sa-ti spun cum se procedeaza aici si cum procedez si eu, dar doar daca vrei pe PM.

Altfel sta si se despica pe urma firul in patru si n-am timp de asta si oricum am inteles ca in Romania e alt curent de parinteala.

E o metoda neutra, care spune ca niciunul dintre copii nu trebuie favorizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Laura25 :) esti o draguta, eu pot sa-ti spun cum se procedeaza aici si cum procedez si eu, dar doar daca vrei pe PM.

Da, chiar te rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Ba e vina ei, Alra.

Si nu facem un capat de tara din asta dar nici nu putem sa ne cramponam de factori conjuncturali pentru a-i valida greselile si culmea, pentru a da vina pe copii!

Diferenta dintre mine si tine e ca, in timp ce amandoua gresim, eu imi asum raspunderea si-mi cer scuze, nu caut sa gasesc vinovatii acolo unde nu sunt. In copiii mei, de exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

narcisa, in jurul varstei de 1an, fetitei mele i s-a pus pata pe telefonul fix.
Statea si 2 ore calare pe el si-l studia pe toate partile.
Era bucuria ei:)

Poti sa scoti bateriile de la telecomanda, daca zici ca suge din baterii:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

E o metoda neutra, care spune ca niciunul dintre copii nu trebuie favorizat.

Adica, daca R era lasat singur, asa cum isi dorea, el era favorizat .

Pai, daca e atat de grav sa vrei sa fii si tu singur odata la catva timp, imi pot imagina de ce sunt atatia nemultumiti pe lumea asta.
Majoritatea se cred buricul pamantului, daca nu le zici buna ziua in timp ce faci o reverenta adanca spun ca ai ceva cu ei, daca nu ii inviti la petrecerea pe care o dai doar pentru cei foarte apropiati fac atac de panica si te comenteaza la toata institutia, daca ii spui doar colegei care urmeaza sa se marite ca e targ de nunti la Marriott se supara ca nu ai anuntat asta in plen, daca ai alta parere decat ei se dau loviti, daca sotul merge la un tenis cu un prieten i se scot ochii 2 luni etc, etc...

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Asta cu "iti spun pe PM" , imi aminteste de PM-urile intesate cu manipulari pe care un fost user DC le trimitea mamicilor pentru a le speria in legatura cu vaccinurile, brrrr... .
Daca ai ceva de spus, spune, nu te ascunde pe PM!!
Nu ti se intampla nimic daca esti contrazisa, of, of...
Daca e sa bagi strambe si sa te certi, nu ti-e incomod. Daca e ca cineva sa te contrazica, gata, devii sensibila...

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

nu ceda laura, nu te lasa destabilizata de fortele maternitatii "obscure", pune-ti cenusa in cap, simte-te cat mai vinovata posibil, culpabilizeaza-te, autoflageleaza-te, simte-te mizerabil, fa cosmaruri despre cum o sa-ti reproseze mai tarziu copiii ce mama rea ai fost ca le-ai stricat cortul si nu i-ai lasat sa dea foc la casa. Repeta zi si noapte: "am gresit, am gresit, am gresit. Sunt rea, rea, rea si mama incompetenta". Dupa aia vino si marturiseste pe altarul noii religii (daca mai apuci) si mai cumpara vreo 100 de carti care sa-ti dea retetele pentru a deveni mama ideala :))

Cum ce trebuia sa faci? sa lasi totul balta, sa-ti iei o punga de pop-corn, sa te asezi pe canapea si sa privesti cum "isi rezolva singuri conflictul", adica cum aplica legea junglei (ala mai tare castiga). Cum nu ai dreptul sa intervii intre ei, eventual mai scandezi din cand in cand "fa-ra vio-len-ta, fa-ra vio-len-ta" cand vezi ca sunt pe cale sa-si scoata cate un ochi. Mai tarziu, cand invata sa citeasca, poti sa-ti faci o pancarta pe care scrii "fara violenta" si sa defilezi cu ea prin casa cand se iau la bataie... nu-i sigur ca o sa te asculte, ca nu-s obligati (cine esti tu sa le spui sa inceteze, ce, sotul tau asa-ti face tie cand vrei sa caftesti pe careva?:), daca vor continua sa-si care pumni, asta e, tu ti-ai facut datoria, i-ai "acompaniat" in rezolvarea conflictelor si in descoperirea lumii :)

(Alta atitudine ar fi sa nu te mai culpabilizezi din orice, sa-ti spui ca ai luat decizia cea mai buna in momentul respectiv, copiii nu vor fi traumatizati pe viata, nu vor deveni piromani si nici cautatori de aur in vestul salbatic din cauza ca le-ai stricat cortul in ziua aia. Fii convinsa ca, daca mai tarziu nu-ti vor reprosa asta, iti vor reprosa cu siguranta altceva. Ca nu le-ai cumparat ponei sau ca nu i-ai dus la pian. Si asta pentru ca nu exista parinti perfecti si ca absolut toate generatiile au avut ceva de reprosat parintilor lor:) )

Mergi la inceput