Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (46)

BUN GASIT
INTR-O NOUA ETAPA A VIETII
IMPREUNA CU MICII DELFINASI !!!A FOST ODATA O MINUNATA ODISEE A GRAVIDUTELOR CU DELFINASI
1...188APOI A VENIT O ODISEE A MAMICILOR CU DELFINASI
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,
21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,
36,37,38,39,40,41,42,43,44,45
- 14
, din care 5
si 9
09.06 - Andrei Ioan

09.06 - Stefan Calin

16.06 - Radu Gabriel

19.06 - Hannah Isabela

23.06 - Matei Alexandru

24.06 - Maria Antonia

24.06 - Larisa Ioana

24.06 - Filip

24.06 - Theodor Mihai

25.06 - Beatrice-Teodora

27.06 - Mihnea Damian

29.06 - Sebastian Petru Andrei

29.06 - Stefan Andrei

30.06 - Tudor Andrei

30.06 - Aida Alexandra

01.07 - Bebe

01.07 - Teodora Cristina

03.07 - Rebeca Stefania

06.07 - Carla Maria

07.07 - Amelia

08.07 - Mara Madalina

08.07 - Yanis Stefan

08.07 - Matei Marius

09.07 - Victor

11.07 - Andrei

13.07 - Natalia

13.07 - Andrei

13.07 - Bogdan Andrei

13.07 - Ema Andreea

15.07 - Letizia

15.07 - Radu Gabriel

16.07 - Eva Maria

16.07 - Mihai

16.07 - Bebe

16.07 - Maria

17.07 - Vlad

18.07 - Sabina Maria

18.07 - Bebe

19.07 - Iulia

21.07 - Paul-Christian

22.07 - Nectarie

22.07 - Luana-Maria

23.07 - Victor Andrei

23.07 - Alicia

24.07 - Raul Ionut

24.07 - Mihai

25.07 - Filip

26.07 - Bebe

28.07 - Riana Maria

30.07 - Denisa Maria

31.07 - Bogdan Andrei

02.08 - Andra Maria

02.08 - Clara Maria

02.08 - Andre

03.08 - Alexandru Radu

03.08 - Giulia

04.08 - Sara Maria

04.08 - Bianca Maria

04.08 - Sara Elena

05.08 - Tudor Constantin

05.08 - Denis Gabriel

06.08 - Ariana

07.08 - Robert

07.08 - Anne

09.08 - Matei Gabriel

10.08 - Sebastian

10.08 - Cristian Alexandru

10.08 - Eric Nicholas

10.08 - Raducu

12.08 - Radu

12.08 - Bebe

12.08 - Albert Simion

12.08 - Maeva Caterina

12.08 - Tudor Stefan

14.08 - Iulia Alexandra

16.08 - Miguel

17.08 - Priscilla Serayah

17.08 - Victor Petru

18.08 - David

19.08 - Iulia

20.08 - Dimitrie

20.08 - Miruna-Ioana

20.08 - Eva

20.08 - Medeea

24.08 - Florentin Andrei

Dragaica .......... 07.12.1982
crissy77 .......... 08.12.1977
eladea2005 ...... 12.12.1977
miha13gina ...... 13.12.1977
puiutz_mic ....... 19.12.1975
beluistef .......... 20.12.1982
Sheritra .......... 24.12.1973
matusa77 ....... 24.12.1977
paula_m ........ 26.12.1977
Otiliav ........... 30.12.1978
Raluk31 ......... 31.12.1977
Raspunsuri

giorgia23 spune:
NeataAndra Maria,Clara Maria si Andre
Carmen arata bine planul tau...eu am inceput cu suc de morcov,apoi am adaugat mar,para,,,,acum ii dau piure de fructe...din para si mar zilele astea...iar la pranz v/am zis piure de legume din dovleac,morcov,pastarnac,telina...mai intai i le/am dat simple...cred ca am sa/i introduc si spanac si mai vedem...ieri de ex nu a vrut la pranz decat cateva lingurite de piure...are si ea zile si zile
Rody cred ca s/a defectat cantarul...ar tb s/o cantaresti si pe altul sa fii sigura
Mai fata mea nu vrea sa adoarma inainte de 10...oricum de cateva zile doarme mai bine noaptea

eladea2005 spune:
Neata dragelor!
va invit la o cafeluta... desi eu as mai fi dormit inca, piciul meu se trezeste pe la 7, 7 si ceva si incepe sa povesteasca, sa ma loveasca cu piciorusele, sa traga de patura...asa ca ma trezeste si pe mine...
mai fetelor, vad ca ati inceput serios diversificarea... trebuie sa ajung si eu la medic luna asta sa vedem ce ne spune...daca sa incepem acum sau mai stam...
cine mai are 5 luni si n-a inceput inca diversificarea??? ca sa stiu...
larisa, ce mult seamana copiii astia ai nostri...ma refer la Ale si Eric... la fel am patit si noi cu somnul...pana la 1 an a dormit in camera lui, desi ma duceam in fiecare noapte la el, ca se trezea mereu...apoi dupa 1 an, am inceput sa-l mai aduc cu noi in pat, ca eram rupta sa fac naveta intre camere, in fiecare noapte, de cateva ori... asa incat s-a invatat domnu' cu binele si n-a mai vrut la el in camera singur...
aaa...ca vorbeati de lasat sa planga copilu' pana se linsiteste...am incercat si asta si mi-a parut tare rau pe urma...
avea cam 1 an, era seara obisnuita, dus copil la culcare, de fapt plimbat pana a adormit, apoi pus in patut, trezit copil, urlat, iar plimbat in brate, etc... de n ori...n-am mai rezistat, asa ca l-am pus frumos in patut si am iesit, in ideea ca lasa sa planga, adoarme el...da de unde...a inceput sa planga frate, da rau de tot, cu sughituri, cu inec, cu tremuraturi, am crezut ca, doamne fereste, ajung la urgente cu el...degeaba am tot intrat in camera sa-l linistesc, el intindea bratele spre mine, disperat, sa-l iau de acolo...statea efectiv in picioare, se tinea de laterala patului si ma chema...a durat chestia asta vreo cateva minute, pana cand n-am mai rezistat, evident, si l-am luat cu mine, in pat...pai fericire mai mare n-ati vazut... a adormit tinandu-ma strans, si incolacindu-se pe dupa mine, ca sa nu plec si sa-l las singur...mi-am facut mustrari de constiinta mult timp dupa asta ca mi-am traumatizat copilu'...
asa ca de atunci a dormit cu mine...pana la un moment dat, avea vreo 2 ani si 3 luni, cand s-a hotarat brusc sa doarma in patul lui, in camera lui...
asta a fost povestea noastra...concluzia e ca nici eu nu l-am putut lasa sa urle ca pana la urma se oboseste si adoarme...nici gand...n-am nervii aia si nu suport sa-i aud plangand...asta e...
scuze ca m-am intins pera mult....
LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...

CarmenAlbu spune:
Neata mamici!
Bumble mi-a spus medicul sa indoi cu apa sucurile pentru sete ca nu e alaptata la san sa bea cand ii este sete.
Azi incepem minunea.. am emotii, ii place mult in scaunel, asa ca nu imi fac probleme macar cu asta. masa de la 10 va fi intai cu suculet , pe urma cu laptic.
La Multe Lunite delfinasilor sarbatoriti azi

CarmenAlbu spune:
Eladea nu trebuie neaparat sa incepeti de la 5 luni, noi incepem la 4 luni si 3 sapt din urmatoarele motive.
greutate mare
deja isi tine caputul
nu se mai satura si nu vreau sa depasesc un litru de laptic pe zi, trebuie sa incep ca sa nu se ingrase prea tare si sa-i incetineasca ritmul activitatilor normale pt varsta ei. Voi sunteti pe lm nu?

eladea2005 spune:
carmne da,suntem doar pe LM...si avem 8 kg! e pofticios, vad asta...ca l-am si testat...putina clementina si mar razalit in safe feeder... doamne cu cat nesat sorbea suculetul...
cu toate atea, nu ma grabesc la diversificare...poate doar seara sa-i dau ceva mai consistent ca sa nu se trezeasca asa des naoptea pt papa..
LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...

rodyka spune:
Andra Maria, de Mycya
Clara Maria, de miha13gina
Andre , de stefania_97
_ delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)

rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eladea2005 carmne da,suntem doar pe LM...si avem 8 kg! e pofticios, vad asta...ca l-am si testat...putina clementina si mar razalit in safe feeder... ![]() ![]() ![]() |
asa testam si noi... ca o vad ca e asa de pofticioasa, nici o cafeluta nu pot bea in fata ei! noi nu avem nici un plan inca, pediatra a zis ca dupa 6 luni introducem si legumele, daca ii plac fructele. dar ca pot sa o las doar cu lm pana atunci. asa ca noi ne jucam mai mult, sa ne obisnuim cu gusturile, ca daca mami mai are lapte parca ar fi pacat sa-l lasam sa se iroseasca... seara i-am dat o data portocala cu para in safe feeder si a luat-o o foameee peste noapte

_

ochidut spune:
Carmen, noi am dat morcovel suc si apoi piureuri de legume; eu zic ca daca are greutatea buna sau chiar peste medie nu are rost sa bagi inca cereale
din ceea ce stiu eu cerealele sunt recomandate inainte de 6 luni la bebelusii care au probleme cu greutatea sau care nu mananca bine
vezi si tu, eventual daca nu iti accepta piureul de legume, atunci poti sa il combini cu o doza de cereale
si eu stiam ca, conopida baloneaza
nu am inteles cu laptele formula, pana la urma asa a zis doctorul? Zic si eu, nu dati cu rosii, dar laptele e dulce, ceea ce va indulci si piureul de legume; daca se obisnuieste cu gustul asta si apoi il refuza facut cu apa. Plus ca Leti e grasunica
, nu poti zice ca ii mai trebuie aportul din lapte si la masa cu legume. Dar v-am zis, nu dati cu rosii, asa ma gandeam eu. Uite azi ma duc si eu la pediatra mea (una din ele #61514;) si o sa o mai intreb una alta.
Bumblebee, din ce stiu eu nu e bine sa dai doar suculet de morcov concentrat, de ce:
- morcovul constipa
- nediluat ar perturba activitatea pancreasului si cica ar duce la ingreunarea procesului de fermentatie in stomac
bine nu iti mai zic si alea din popor, ca cica se ingalbeneste copilul daca bea prea mult suc de morcov – haaa ha (defapt tot de pancreas, ficat tine)
Pe de alta parte, exista o alta teorie, conform careia
- orice suc diluat cu apa nu mai are aceeasi proprietati si isi pierde din vitamine (mai bine ii dai apa separat pt sete)
- sucurile, ca si fructele, oricum nu sunt retinute in stomac, ci trec direct in duoden, unde sunt digerate cu ajutorul fermentilor secretati de pancreas
Eu nu stiu ce sa zic, asa ca pana la urma ca sa le multumesc pe toate, am ales sa ii dau suc de morcov maxim 30 (pt ca a mea e constipata) dar amestecat cu al tip de suculet (dupa ce in prealabil ii testasem toleranta si la ala). Asa zic eu ca le-am combinat pe toate: nici prea mult suc de morcov, dar nici combinat cu apa, si asa il accepta si mult mai usor.
Larissa, stiu ca e mai greu cu un copil mare. Am o prietena care la fel ca tine, fetita ei a dormit la ea in pat, la ea in camera pana la 1 an jumate si acum vrea numai la ei.
Noi folosim suzeta de la Avent, dar cand nu o vrea o scuipa sau cand e nervoasa. Cateodata cand are dracusori isi strange asa buzele, ca sa nu poti sa ii bagi suzeta, sa poata ea marai linistita; ma si amuza cand o vad asa. Dar ca regula generala o primeste.
Ooana, noi folosim robotul Philipps HR 7775 care are incastrat si storcator. Intr-adevar a fost scump insa am dat un robot vechi la schimb si ne-a mai scazut ceva din pret. Desi a fost scump, avand in vedere ca vroiam sa schimbam si robotul eu zic ca a meritat; diferenta intre un storcator simplu si robot cu storcator era vreo 2 mil si ceva, si macar asta le are pe toate. E ff bun, sunt tare incantata de el, e exact asa cum il descria Carmen. Nu iese pulpa, dar pt ca are o forta f mare si stoarce tot din fruct si f repede, cateodata unele sucuri ies mai spumoase si mai groase. Depinde si de fruct, spre ex am facut cu pere importate (din alea fara nici un gust) – a iesit doar un suc straveziu cam nasol la gust. Am facut cu pere romanesti de la tarani, a iesit ca o crema/spuma f dulce si buna.
Pufescu, felicitari de dintisor! Ce repede le ies dintii la delfinasi.
Rodi, pupam Isa. Subscriu la ce zic fetele.
Apropo de dormit, cred ca a mea a aflat ca am parat-o pe forum, ca ieri a dormit minunat!!! A inceput sa maraie, am luat-o si pus-o in patut unde a adormit de fiecare data singura, cu suzi si numitul Dufu. Si acum de dimineata la fel
de Larisa Ioana 24.06.2010

paula_m spune:
Buna dimineata
Azi noapte a fost mai rau decat in prima saptamana. Bietul de el s-a trezit de vreo 5 ori plangand. Daca sunt dintisorii, de abia astept sa-i treaca durerea. Cu ce crema sa-l dau pe gingii?
Pufescu, felicitari pt dintisor. Nu cred ca e prea repede. Uita-te deja cati iepurasi avem in delfinariu...
Am ajuns si noi la 10 ling de mar si de azi trecem la morcov. Apoi trec la legume.
Rody, la cat doarme Isa, cred ca e posibil sa fi pus atat. Ca ea aproape doar doarme si mananca. La multi ani pt Andra, Clara si Andrei!
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze luna 5

btz_ovi spune:
Neatzaaaaaaaaaaa de la Iasul plin de zapada
PAULA CALGEL ne-a recomandat medicul.Mai e ceva din plante,insa am un lapsus acum
Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010