-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(3)

-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(3) | Autor: ioanadara

Link direct la acest mesaj

<<<Topic precedent

Alina, razi de noi? Sau esti serioasa si eu nu pricep. Nu inteleg sensul celor scrise de tine. Eu chiar mi-am pierdut de tot simtul umorului , cred.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Hai mai, ce-a mai facut acum?

E greu sa te lasi de fumat, eu stiu. Daca ma crezi am avut perioade cand scotoceam pe ascuns scrumiera sotului dupa chistoace in care poate mai ramasese un fum de tras. E groaznic, penibil. Dar se poate sa te lasi.

Alina, mult succes. Parere strict personala: cartea aia e o tampenie pentru mine, dar altii s-au lasat de fumat cu ajutorul ei. Eu zic ca merita sa o citesti / asculti cand poti. Mai stii? poate ajuta; rau nu poate face.

Si stiu ca batem apa in piua pe fumat dar uite si tu, presupunem ca fumezi 1 pachet / zi. Pun o medie de 10 RON / zi (presupunem ca nu fumezi nici Kent dar nici Snagov) si uite, ies 300 RON / luna.
300 RON in plus pe luna:
- niste incaltaminte pt tine sau fetita
- factura la curent + gaz poate + mobil
- hainute
- iesit de minim 10 ori undeva. Presupunand ca tu, sotul fetita mergeti intr-o cofetarie sau undeva si consumati de 100 mii fiecare un suc / o prajiturica

etc

Incearca sa privesti partea faina: Cate chestii as putea avea daca as renunta la X chestie.
Asa, cate chestii ai de pe urma fumatului? Multe dar niciuna buna: risc de boli grave, dinti galbeni, ten imbatranit, gauri in buget, opinie publica nefavorabila, etc

Edit: pardon m-am incalcit in calculat pe aici. Matematica asta.

24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Alina, daca ai vorbit serios in ultimul mesaj scuze, pur si simplu mi s-a parut ca razi de noi dupa prima citire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Din cate am inteles si am vazut la televizor numai stiu exact pe ce program exista un loc unde te ajuta sa te lasi de fumat gen alcolicii anonimi si ai consiliere gratuita te vede si un medic si as fi foarte curioasa sa merg mai ascult si cartea aia,dara fara nici un efect va spun sincer,si din banii care yi dau acum pe tigari pot incepe ce mi-am propus m-am interesat m-am documentat imi lipsesc doar finantele,voi reduce tigarile ca de renuntat nu pot renunta asa dintr-o data,dar treptat,treptat sper sa pot sper sa imi iasa ce imi propun,si va multumesc pentru sfaturi mi-au fost de ajutor si am invatat ca nu este bine sa ma plang deoarece sunt oamenii in situatii incomparabil mai grele decat a mea.

Mergi la inceput

Uite:

http://www.stopfumatul.ro/pagini/gaseste-un-grup-in-zona-ta.php

Acu nu stiu daca e fix ala de la televizor, dar sunt grupuri de oameni care se ajuta unii pe altii sa se lase, sau cam asa ceva.

Plus, siteul e dedicat in totalitate acestui efort.
Mai stii, poate ajuta.

Edit: Si uite, luat de la ei de pe website:

"Psihoterapeut Alexandra Rachisan, specializata in renuntarea la fumat, ofera consiliere pentru persoanele care doresc sa se lase de fumat, in Bucuresti:

* o sedinta initiala
* 2 controale ulterioare

Pentru programari, alexandrarachisan@yahoo.com"

Gratuit astea 3 adica.

24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Renuntatul la fumat nu e economie la buget, sau oricum este foooarte mica. Atunci cand te lasi de fumat mananci mai mult si partea cu care diminuezi bugetul la fumat o adaugi la mancare. Sigur ca este mult mai sanatos, dar asta este singurul beneficiu (important de altfel). Eu m-am lasat de fumat acum 11 ani. Cand fumam mancam o data pe zi (pranzul) si poate un snack seara. De cand m-am lasat mananc 3 mese pe zi si doua snackuri. Nu-i economie la buget, poate invers, ca lasandu-ma de fumat au inceput sa-mi cresca pretentiile si la sanatatea familiei, si investesc mai mult in ea, alimente cat mai organice si mai proaspete, deci mai scumpe.
Cred ca singura modalitate de a gestiona eficient bugetul este de a gasi modalitati sa-l crestem, nu sa ne reducem standardele. Poate un contract mai bun, poate mai multe joburi, poate o schimbare de domeniu, sunt inca domenii in care se castiga mai bine decat in altele. Ne putem oricand reprofila, dar trebuie sa fim eficienti si deschisi oportunitatiilor. Iar vremea femeilor casnice mi se pare de mult apusa. Nu se mai poate trai, in zilele noastre, dintr-un singur salariu.
PS: nici un contract in afara, daca-i mai bine platit si ne ajuta sa castigam ceva experienta, nu e de lepadat. Oportunitatiile trebuiesc percepute si exploatate imediat, nu lasate sa treaca pe langa noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui escu

Renuntatul la fumat nu e economie la buget, sau oricum este foooarte mica. Atunci cand te lasi de fumat mananci mai mult si partea cu care diminuezi bugetul la fumat o adaugi la mancare.

Ca fosta fumatoare, iti spun ca te inseli.
Tu ai inlocuit obiceiul de a fuma cu mancatul in exces.
Cand incepi sa mananci si sa traiesti sanatos, nu inseamna ca risipesti banii, ci ii economisesti.
Avand grija de sanatatea ta, dupa o anumita varsta, nu ajungi in situatia de a-ti cheltui toate economiile pe tratamente diverse.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Eu nu stiu exact daca mananc mai mult de la sarcina sau de la lasatul de fumat; probabil de la ambele.
Dar cu restul sunt de acord. Ideal e sa sporim venitul cumva dar deh, cum idealurile sunt uneori intangibile cel putin pe moment, uneori mai strange cureaua si mai taiem una alta de pe lista.
...cum ar fi tigarile :)

24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Eu nu stiu exact daca mananc mai mult de la sarcina sau de la lasatul de fumat; probabil de la ambele.
Dar cu restul sunt de acord. Ideal e sa sporim venitul cumva dar deh, cum idealurile sunt uneori intangibile cel putin pe moment, uneori mai strange cureaua si mai taiem una alta de pe lista.
...cum ar fi tigarile :)

24 +

ina, asta cu mancatul de la sarcina, la mine a fost valabila doar in ultima luna, adica de la 35 de saptamani incolo.

Pana in 35 de saptamani, pusesem doar 9 kg, in ultimele 4-5, inca 6 kg, de am ajuns la 15, cu niste picioare umflate bute.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Citat:
citat din mesajul lui escu

Renuntatul la fumat nu e economie la buget, sau oricum este foooarte mica. Atunci cand te lasi de fumat mananci mai mult si partea cu care diminuezi bugetul la fumat o adaugi la mancare.Sigur ca este mult mai sanatos, dar asta este singurul beneficiu (important de altfel). Eu m-am lasat de fumat acum 11 ani. Cand fumam mancam o data pe zi (pranzul) si poate un snack seara. De cand m-am lasat mananc 3 mese pe zi si doua snackuri.

Ca fosta fumatoare, iti spun ca te inseli.
Tu ai inlocuit obiceiul de a fuma cu mancatul in exces.
Cand incepi sa mananci si sa traiesti sanatos, nu inseamna ca risipesti banii, ci ii economisesti.
Avand grija de sanatatea ta, dupa o anumita varsta, nu ajungi in situatia de a-ti cheltui toate economiile pe tratamente diverse.

allinta

Nu cred ca mancatul de 3 ori pe zi se poate numi mancat in exces, ci mai degraba mancat normal. Atunci cand fumam mancam foarte putin, pentru ca fumatul imi scadea apetitul. Asa ca din pdv buget - no difference.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Conform rationamentului tau, escule, ar insemna ca toti fumatorii sunt niste scovergi, sau macar persoane normo-ponderale, ca doar fumatul le taie apetitul, nu? Si totusi exista atatia grasi care fumeaza si mai bine de un pachet pe zi...wooow, inexplicabil, nu-i asa?!
(eu insasi am fost o dodoloatza fumatoare; acum sunt o nefumatoare normo-ponderala.)

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput