-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(3)
Raspunsuri - Pagina 2
escu spune:
Sigur ca sunt cazuri si cazuri. Eu v-am expus doar cazul meu. Pentru mine lasatul de fumat nu a insemnat economie financiara. De-asta am propus sa nu ne impotmolim in fumatul asta, ca nu neaparat de aici se rezolva situatia. Cred ca trebuie sa analizam mai atent veniturile si sa vedem cum le putem creste.
Alizee spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui escu
Nu cred ca mancatul de 3 ori pe zi se poate numi mancat in exces, ci mai degraba mancat normal. Atunci cand fumam mancam foarte putin, pentru ca fumatul imi scadea apetitul. Asa ca din pdv buget - no difference. |
Faptul ca mancai putin, se numeste subnutrire. Deci, pe langa ca te intoxicai cu nicotina, iti mai si infometai organismul, privandu-l de substantele nutritive care il mentin sanatos.
Este absolut normal sa mananci de 3 ori pe zi. Pt a slabi sau a-ti mentine silueta este recomandat sa mananci de 5 ori pe zi, cate putin din fiecare aliment de baza.
Este atat de eronata concluzia ta in privinta fumatului/costuri, incat nu mai pun emoticonul care ranjeste.
Este chiar trist ca poti sa crezi ca ''ieseai mai ieftin'', atunci cand fumai.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
escu spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui allinta
Faptul ca mancai putin, se numeste subnutrire. Deci, pe langa ca te intoxicai cu nicotina, iti mai si infometai organismul, privandu-l de substantele nutritive care il mentin sanatos. Este absolut normal sa mananci de 3 ori pe zi. Pt a slabi sau a-ti mentine silueta este recomandat sa mananci de 5 ori pe zi, cate putin din fiecare aliment de baza. Este atat de eronata concluzia ta in privinta fumatului/costuri, incat nu mai pun emoticonul care ranjeste. Este chiar trist ca poti sa crezi ca ''ieseai mai ieftin'', atunci cand fumai. allinta |
hai hotaraste-te, cand mancam in exces, cand mananc normal...
Oricum, am zis mai sus ca beneficiul este mai mare decat cheltuiala. Clar merita. Dar nu contati pe economie la buget. Oricum este mult mai bine transferul de bani de la capitolul "tigari" la capitolul "mancare de calitate". Eu ma simt mult mai bine chiar si cu cateva kg in plus.
ina.click spune:
Ok! De acord.
Atunci, poate
http://www.invatapentrutine.ro/
Au o oferta f buna financiar pentru reorientare profesionala, etc.
Si vad acolo pe siteul lor Guvernul , UE< etc, deci cred ca sunt recunoscute diplomele / atestatele lor.
24 +
escu spune:
Uitati si aici ceva interesant. Training cum sa accesam fondurile europene. Sunt multi care ar vrea si nu stiu de unde sa inceapa. Au nevoie de cineva sa-i ajute. Va informati pe net si ii ajutati voi sa-si faca aplicatia. Ii ajutati voi, ii facturati, si in cazul in care reusesc sa le acceseze, le si incasati factura. Daca nu, o stornati. Prevedeti asta intr-un contract cu ei.
Pe la tara sunt multi oameni care ar vrea sa faca cate ceva serios, dar nici macar nu au idee cum se face o asemenea aplicatie.
http://www.welcomeurope.com/module-en-206.html
escu spune:
Si alta idee, daca stai acasa cu puiul tau, mai ia unul in grija, si vei castiga ceva banuti pentru munca asta suplimentara. Trebuie sa gasesti o mamica, intoarsa la serviciu, care sa aibe incredere in tine ca puiul ei este bine ingrijit. Si trebuie sa o convingi si tu de asta.
ina.click spune:
Cunosc colege care au investit cate zeci de RON in margele, hartie, atza, etc si au confectionat diverse chestiute pe care le-au vandut apoi la preturi zic eu bunicele.
Exemplu: cercei din ceramica pictata (sau lut, ce-o fi fost ala) = 10 ron bucata.
Nu stiu sincer cum mai merg Avon si Oriflame. Eu imi scoteam banii de buzunar in liceu (adica acu...12 ani...) din asa ceva. Fireste sunt si riscuri, ramaneam uneori in paguba, mai prindeam o tzeapa etc
Vin zilele martisorului. Putem confectiona (ma rog nu eu, ca fix atunci nasc) martisoare cu un pic de inspiratie de ici de colo. Din bucatele de stofa, margele vechi, de ce nu, bobite de seminte etc.
Le putem vinde ori in bazarul forumului ori putem face un site pt ele.
Recomand blogspot.com sau wordpress.com. Am dat un search "bijuterii hand made" am gasit sute de rezultate
Nu zic ca am ajunge sa ne luam Porsche Cayenne din ele dar mai stii, un martisor ici, o bratara dincolo, o manusa crosetata si...se aduna.
Si o ultima idee (insomnia naibii!): eu am prins cateva proiecte de traduceri pe www.translatorscafe.com
Unele au fost mititele, unul singur a fost mare - si mi-am luat si primul calculator din viata mea atunci - dar siteul inca exista, merge, e bine cotat. Deci il recomand. Puteti crea CV gratuit si puteti vana oferte de traducere romana - X.
Gata. Nu mai stiu.
24 +
pitzinuca spune:
ina - am licitat, si licitez in continuare pe translator... nimic.
ce fac eu: trimit periodic e-mail la firme de traduceri, cu preturi reduse de traducere. si asa mai fac un 500 de ron lunar, pe care evident va tb sa platesc si impozitele, astept o comanda mai mare.
acum imi pregatesc o baza de date si o prezentare pentru a incepe sa trimit si firmelor direct oferte.
merci insa ca mi-ai aduc aminte de martisor, si... inainte de matisor vine Craciunul, nu-i asa?
la culcare, fetelor!
mami de andi si ilinca
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
Alizee spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui allinta
Ca fosta fumatoare, iti spun ca te inseli. Tu ai inlocuit obiceiul de a fuma cu mancatul in exces. Cand incepi sa mananci si sa traiesti sanatos, nu inseamna ca risipesti banii, ci ii economisesti. Avand grija de sanatatea ta, dupa o anumita varsta, nu ajungi in situatia de a-ti cheltui toate economiile pe tratamente diverse. |
Reciteste-ti mesajul caruia ii dadusem quote. Ai scris ca mananci mai mult de cand te-ai lasat de fumat, nu ca inainte te infometai si de-abia acum ai inceput sa mananci normal.
In orice caz, tie ti se pare ca a manca de 3 ori pe zi + 2 gustari este supraalimentare, de aceea ai si tras concluzia ca economiseai mai mult cand fumai, fiindca nu dadeai atatia bani pe alimente.
Asta este un raspuns pt a clarifica nelamuririle tale, nu pt a incepe cearta.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
alex_andra spune:
Pentru familia mea, lasatul de tigari ar insemna sa nu mai cheltuim in jur de 5-600 de lei pe luna.
Nu cred, sincer ca o sa cheltui acesti bani pe mancare:))
Poate ca sotul meu o sa se bombardeze cu bomboane, dar eu sigur nu o sa fac asta, ca nu vreau sa ma fac cat china
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)