-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(3)
Raspunsuri - Pagina 3
alina_satena spune:
Ina spune-mi si mie te rog daca stii cumva de unde isi procurau colegele tale materia prima pentru a face bratari,si inca ceva cum e chestia aceea cu nsite-ul acela de traduceri m-ar interesa si pe mine pentru sotul meu el are brevet francez,a facut scoala la misiunea franceza in Maroc,si as dori sa stiu mai multe detalii,niciodata nu strica un ban in plus,iti multumesc mult pentru viitoarele lamuriri.
ina.click spune:
Materia prima: Cred ca de prin mercerii. Ceramica insa, nu stiu.
Legat de siteul translatorscafe, faci un CV, fixezi un tarif si apoi....scotocesti dupa joburi de traducere postate la ei pe website :)
24 + 
alina_satena spune:
Ina dar trebuie sa ai brevet de traducator?ca nu ma pricep la lucruri de genul acesta,voi cauta si eu prin mercerii dupa margele sa incerc macar pentru mine sa numai dau bani,cand mi le pot face singura,iti multumesc pentru idei

Selene_Bunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ina.click Cunosc colege care au investit cate zeci de RON in margele, hartie, atza, etc si au confectionat diverse chestiute pe care le-au vandut apoi la preturi zic eu bunicele. Exemplu: cercei din ceramica pictata (sau lut, ce-o fi fost ala) = 10 ron bucata. Nu stiu sincer cum mai merg Avon si Oriflame. Eu imi scoteam banii de buzunar in liceu (adica acu...12 ani...) din asa ceva. Fireste sunt si riscuri, ramaneam uneori in paguba, mai prindeam o tzeapa etc Vin zilele martisorului. Putem confectiona (ma rog nu eu, ca fix atunci nasc) martisoare cu un pic de inspiratie de ici de colo. Din bucatele de stofa, margele vechi, de ce nu, bobite de seminte etc. Le putem vinde ori in bazarul forumului ori putem face un site pt ele. Recomand blogspot.com sau wordpress.com. Am dat un search "bijuterii hand made" am gasit sute de rezultate Nu zic ca am ajunge sa ne luam Porsche Cayenne din ele dar mai stii, un martisor ici, o bratara dincolo, o manusa crosetata si...se aduna. Si o ultima idee (insomnia naibii!): eu am prins cateva proiecte de traduceri pe www.translatorscafe.com Unele au fost mititele, unul singur a fost mare - si mi-am luat si primul calculator din viata mea atunci - dar siteul inca exista, merge, e bine cotat. Deci il recomand. Puteti crea CV gratuit si puteti vana oferte de traducere romana - X. Gata. Nu mai stiu. 24 + ![]() |
Eu m-am apucat de felicitari manuale...
Am cateva facute, doua mi-au iesit f. bine pentru standardele mele, care vizeaza perfectiunea sau aproape perfectiunea. :D
ina.click, multumesc de site! Eu asta sunt, de meserie, traducatoare.
alina_satena, sunt zeci de site-uri cu margele! Da-i un PM userului bebelusi, e colega de-a mea de Odisee, ea face niste bijuterii superbe!
Nu exista brevet de traducator, exista certificat de traducator, emis de Ministerul Culturii, si autorizatie de traducator, emisa de Ministerul de Justitie. E mult de scris la capitolul asta.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
ina.click spune:
Cu placere Selene, mult succes
Alina: daca esti absolventa de limbi straine, din cate stiu, primesti automat un fel certificat. Dar ar trebui sa stii asta.
Pt traduceri juridice - la Min Justitiei. Pt cei non absolventi de limbi straine mai era necesar un alt examen la Min Culturii inainte de cel de la Min Justitiei
24 + 
Selene_Bunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ina.click Cu placere Selene, mult succes Alina: daca esti absolventa de limbi straine, din cate stiu, primesti automat un fel certificat. Dar ar trebui sa stii asta. Pt traduceri juridice - la Min Justitiei. Pt cei non absolventi de limbi straine mai era necesar un alt examen la Min Culturii inainte de cel de la Min Justitiei 24 + ![]() |
ina.click, e mai mult de scris despre acest subiect, am mai spus-o.
Autorizatia de traducator, eliberata de Ministerul Justitiei, o pot obtine absolventii de:
- liceu cu predare intr-o limba straina
- Facultate de Litere - Filologie
- Facultate de Litere - LMA (Limbi Moderne Aplicate)
Se face un dosar, se platesc niste taxe. Autorizatia iti confera si drepturi, dar si obligatii si vizeaza, in principal, traducerile juridice.
Certificatul de traducator, eliberat de Ministerul Culturii, poate fi obtinut de catre oricine crede ca are competente lingvistice, INSA:
- trebuie sa se aleaga un domeniu din/in care se vor face traducerile
- examenul poate consta dintr-o singura proba - din romana in limba straina sau din limba straina in limba romana - sau din ambele probe, ATENTIE, se platesc! Si nu putin!
- daca NU esti absolvent de cele mentionate de mine mai sus si vrei, totusi, sa traduci din/in domeniul juridic, trebuie sa sustii examenul pe stiinte juridice la Ministerul Culturii, DUPA CARE, cu certificatul in mana, te prezinti la Ministerul Justitiei, pentru a fi autorizat
Legal, ai mult mai multe obligatii - ma refer la platirea taxelor aferente oricarei activitati aducatoare de profit.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
alina_satena spune:
Ina eu am terminat RISE nu am terminat limbi straine.Selene lasa-mi un PM si mie cu numele tipei(de pe Odiseea in sarcina-parca asa ai spus ca se numeste acolo unde ai scris si tu) care face bijuterii te rog,poate imi da mai multe detalii,daca vrea bineinteles.Astept PM-ul tau
.
ina.click spune:
Mai, eu am cam obosit.
Am zis ce idei am avut, ar mai fi vreo cateva care merg :
- bloguri specializate pe o nisa anume cum ar fi culinar, hardware reviews, fotografie, etc
- filmat nunti / evenimente
- traduceri, am mai spus
- artizanat
- "how-to" blogs etc (cum sa punem faianta, cum sa alaptam corect, cum sa...orice....)
idei se gasesc dar sincer mie mi se pare ca in anumite puncte ne cam invartim in cerc intr-un perpetuu "mui.eti is posmagii" [ dom'le da nu ma cenzurati ca asa e proverbul!]
Daca vrei sa faci ceva, iti iese, daca stai sa te tot intrebi "da oare merge da oare nu da cui i-a mai mers da pot sa vorbesc cu aia dar cui a vandut, da cu ailalta pot sa vorbesc" .....pierzi timp si atat.
in plus, Alina, vad ca fix aceeasi atitudine ca aia vis-a-vis de cartea aia o ai.
Exemplu:
Userul X: M-am lasat de fumat folosind cartea ASTA (link de downloadat cartea)
Alina: Da? Unde e cartea?
Userul X, Y, Z: AICI.
Alina: Da? Vreau si eu cartea. De fapt o am dar n-o ascult
Acum.
Selene: Userul X face si vinde bijuterii. Da-i un PM sa iti dea mai multe detalii.
Alina: Super, astept un PM de la tine cu informatii despre userul X. Pupici.
Da-o in papuci de treaba mai Alina....
Daca ti se sparge o teava astepti telefon de la instalator?
24 + 
alina_satena spune:
Ina te rog sa numai vorbesti in necunostinta de cauza tu nu stii ce mi-am propus eu sa fac si normal ca trebuie sa intreb deoarece nimeni nu s-a nascut invatat si in legatura cu cartea cu riscul de a ma repeta am spus ca o am si eu in format mp3,si am luat legatura cu persoana pe care mi-a recomandato Selene.Bunny normal ca vreau sa stiu ce imiplica aceste lucruri a confectina margele,felicitari,etc trebuie sa afli mai multe de la o persoana care face sau are macar o idee.Imi cer scuze daca am fost cam rautacioasa dar deja simt un ton rautacios si printre randuri tu ai dat de inteles ca sunt cam lenesa(scuze daca mi s-a parut)dar asta am inteles eu.
ina.click spune:
Nu e rautacios, e lehamite. Multa bafta cu toate initiativele, sa speram ca nu raman si la stadiul asta.
Sunt sincer curioasa daca in 4 luni de la postul asta incoace lipesti vreo margica, te lasi de vreo tigara sau intri in vreun second hand.
24 +