Jocul cu carti 2.7
Raspunsuri
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lilanda Continuam 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6 O pianista, destul de talentata, traieste in umbra unei mari soprane. "I am a deeply superficial person" - Andy Warhol |
L'accompaniatrice de Nina Berberova ?
Mik spune:
Ramin in linia sugerata de Lilanda.
O profesoara de pian aduce pe lume prematur o fetita.
Llaura spune:
Nu e Profesoara de pian care se marita in Hong Kong, asa-i? ca parca nu avea fetita, ajunge profesoara unei fetite...
Mik spune:
Nu, profesoara de pian traieste in Franta si e fiica unei pianiste rusoaice (de aia ziceam ca Lilanda a lansat ideea).
Scriitoare e canadianca anglofona si scrie in franceza exclusiv.
Llaura spune:
Atunci pe mine sa nu contati
Sunt ff invidioasa pe bilingvi, e de necrezut cum nu au accent aiurea nici in engleza nici in franceza. E plina lumea de oameni destepti (ciudat cum politicienilor nu le reuseste si oamenilor de rand da?!)
lilanda spune:
E Nancy Huston, nu? (cred ca e vorba de Prodige sau Prodigy, da' io, in afara de Linii de falie nu stiu sa-i fi aparut si altceva in romaneste)
Mik spune:
Lilanda,
Da, e "Prodige".
(m-am intrebat daca a fost cartea tradusa in Ro si da' nu am dat sa caut).
Llaura spune:
Ah, o stiu pe Nancy asta, nu e French canadian, scrie in franceza din placere si traieste la Paris, e de fel din Calgary, prin 2006 parca a fost short-listed sau a castigat nustiuce premiu; am si citit o carte de-a ei, memorii din copilarie/tinerete cand traia aici in Alberta; nu mai tin minte cum se numea cartea (si nici nu am timp sa caut) mi-a placut cum "deseneaza" chestii locale pe care ulterior le-am observt si eu, oamenii sunt ca sa zic asa fparte atenti cu banii, umbla ani cu aceiasi pantofi, in schimb cheltuie pe masini foarte bune, din astea.. Nu mi-a placut prea tare.