eu nu ascult manele!

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

bai, v-ati pierdut in detalii.

ideea era : oamenii care zic "mvai, eu nu ascult/dansez manele, nu ascult/headbanger-esc metallica", dar care pusi in situatia de a asculta acea muzica se arata mai mult decat incantati si fac ceea ce inainte le repugna, sunt ipocriti. poate din cauza societatii si a catalogarilor si a fricii de a nu fi acceptati/madriei/etc.

asculti ce vrei, cum vrei, cand vrei. dar nu impui altora sa asculte ceea ce tie iti place, pt ca poate lui X nu ii place.

asta e concluzia mea la acest topic.

dar nu ma bagati pe mine in seama, sunt mai mult decat obosita si am si baut juma de pahar de vin .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

"Varietatea oamenilor este de fapt manifestarea lui Dumnezeu in diferite forme, conflictele ce apar se datoreaza de fapt neintelegerii acestei diversitati."

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Conchita,
O carte nu o judeci dupa coperti. O judeci dupa continut.
Asa e si la oameni ii judeci nu dupa imbracaminte ci dupa continut.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

stii viviana, de ieri pana azi am ajuns sa urasc manelele, pentru ca vad cum pot starni ura si disensiune. e clar ca nu mi se mai par deloc amuzante. dar raman la parerea mea ca atitudinea de la discutia asta nu e diferita cu nimic de comunistii care dispretuiau intelectualii, de proletarii care urau burghezii, de burghezii care urau regalitatea, de negrii care ii dispretuiesc pe mexicani si albii care-i dispretuiesc si pe negrii si pe mexicani. pe motive frivole, nesemnificative, care tin de aparente, nu de continut.

maneaua e coperta, pana la proba contrarie. cand proba contrarie vine, atunci judeci individual. generalizarea e o boala mai grea decat manelizarea, face victime intolerante sigure. nivelul intelectual al cuiva si gusturile artistice tin de circumstante - anume accesul la educatie. cu mana pe inima poti afirma ca o persoana care nu are acces la educatie inalta este prin definitie o persoana inferioara si rea si constituie o plaga pentru societate? ca e sub-uman cu o sub-cultura, spre deosebire de mainstream?

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu mai aveam un raspuns pt Conchita:))

Arta rupestra nu e trecuta la naiva, nicidecum, e geniala din toate punctele de vedere.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

eu mai aveam un raspuns pt Conchita:))

Arta rupestra nu e trecuta la naiva, nicidecum, e geniala din toate punctele de vedere.

asta spun oamenii de cultura. pentru sub-culturalizati, e o mazgaleala ca toate mazgalelile copiiilor pe pereti. deci, depinde de perspectiva.

eu am o intrebare pentru tine: daca ma lovesc paradoxurile si incep sa ascult o manea din cand in cand, muzica de camera vorba lu Guestus, tu rupi prietenia cu mine pentru ca am emigrat in sub-culturalitate si iti este jena sa te afisezi cu mine in public?

abdominabila

Mergi la inceput

pai Sabinei tre sa ii fie rusine si cu mine, ca si eu ascult SI altceva decat clasica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

ups! mie imi place pink. si unele manele.

cunosc o persoana care "uraste" din tot sufletul , cu toata convingerea manelele, se ridica de la masa daca cumva se intampla "nenorocirea" . ca om este o nulitate din toate punctele de vedere.
de unde si pana unde legatura ca daca imi plac unele manele, sau daca am rabdarea sa stau pe scaun , fara sa imi zgarie timpanul, cand se canta astfel de muzica , inseamna ca sunt 0 barat ca om?

nu inteleg de ce se fac aprecieri in functie de ce muzica ne place.
asta ( muzica) ne face mai destepti, mai cititi, mai educati, mai sinceri, mai spirituali, mai buni ?

ma duc sa ma sinucid

Mergi la inceput

alinaaa, nu te sinucide !!!

muzica... DA ! ne face mai spirituali, mai buni, mai profunzi, mai educati !!!

Sabina, spune-i tu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Conchita, eu nu cred ca poti asculta o manea din cand in cand.Ori ai ascultat una, te-ai lamurit si ti-ajunge, ori ai ascultat una, nu te-a deranjat (pe creier) si atunci intr-un timp mai lung sau mai scurt ajungi sa asculti periodic manele.Si sa le accepti in jur.Atunci, tu te schimbi inevitabil ca om deci, singura vei renunta la prieteni ca cei de genul Sabinei. Deci, este o consecinta .Nu te poti insoti daca ai preferinte atat de diferite cu cineva.
Cei carora le place sa asculte manele , dupa cateva luni asculta genul asta cam peste tot. Si cuvintele si melodia iti imprima un anumit mod de a vedea lumea si de a trai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Eu as vrea sa stiu cind a aparut termenul asta de "manele". Am plecat din Ro in 99, dar parca a fost acu' 50 ani...Pe vremea mea nu existau manele...exista doar muzica tiganeasca. Punct. Pe care n-o asculta multa lume...sau ma rog, doar o anumita categorie, prin cartiere.

Si am mai remarcat ceva citind acest subiect. Asa cum spunea cineva, este mai usor ca noi, astia din afara, sa vorbim si sa fim toleranti la acest subiect. Probabil ca daca am auzi manele toata ziua, la toate mobilele, la toate petrecerile, ne-am satura rapid. Acum vreo 2 ani a mai fost un subiect, un fel de fan club, atunci am intrat si eu pe niste link-uri, eram curioasa ce e aia o manea. Am vazut, auzit, lamurit. Dar sotului meu, care nu intelege româneste, i s-a parut exotic, n-a dat pe spate, dar nici n-a facut urticarie.

>>>Continuare

Mergi la inceput