Dieta Rina(2)

Dieta Rina(2) | Autor: lisa79

Link direct la acest mesaj

Dieta Rina:cap1


Acum suntem dupa 90 de zile

Lisa79:66 kg target 55kg
Bratu Monica:77 kg target 65kg
melli:79 kg target 65 kg
Inaf78:83kg target 70kg
alina costel82kg target 70 kg
Alecsia:62kg target 55kg
jasmi: XXkg target 60kg
Amy79
LauraOana:58kg target 52kg
CarmenMarieta:83kg target 65kg
Flowerbee:58.5kg target 55kg
Arriel:71kg target 60kg
terry:69kg target 55kg
Ancadragoman:87kg target 75kg


Pazea kilogramelor

Cura incepe la data de 4 ianuarie 2010. Bafta multa fetelor!Mai asteptam si alte optimiste sa ni se alature.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

Ma alatur si eu voua. Treceti ma pe lista. De maine pornim impreuna la drum.
Actual 83 kg (IMC=28), vreau sa ajung la 70 kg (IMC=23).

<img border="0" src="http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wBS0XZo/weight.png"></a>

O mamica fericita!
<img src="http://lb4f.lilypie.com/sDr4p2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" /></a>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

Postez meniul pe zile:

ZIUA 1 PROTEINE:

MIC DEJUN

-2 portocale sau 2 kiwi etc.

Nu va infometati. Serviti gustari bogate in vitamine din doua in doua ore pana la paânz (fructe sau legume proaspete simple). Insa atentie, numai, pana la ora pranzului

PRANZ

Piept de pui cu salata

2 bucati piept de pui, fara pielita, legume pentru supa 1 vanata mare 1 rosie

1/2 lingurita oregano 1/2 lingurita rozmarin uscat

1 catel de usturoi, zdrobit patrunjel taiat marunt 1 lingura ulei de masline sare, piper negru ingrediente pentru salata, în func#355;ie de sezon

Se amesteca uleiul de masline, rozmarinul #351;i usturoiul zdrobit. Se taie vanata felii. Se toarna uleiul peste felii si se rumenesc pe ambele parti. Se aseaza feliile de rosie deasupra si se presara patrunjelul taiat. Se fierbe un piept de pui la foc mic (celalalt se pastreaza pentru cina) in supa de legume. Se dezoseaz#259; pieptul de pui si se rumeneste pe ambele parti in aceeasi tigaie în care au fost rumenite feliile de vinete.

Se prepara salata asortata. Se poate servi cu o felie de paine.

Dupa pranz, beti 300 ml de supa de pui simpla.

CINA

Jumatate de portie din preparatul culinar de la pranz, fara supa si paine.

INFORMATII UTILE

Este bine sa includeti in meniu carne slaba, in special carne de pasare Acesta este un aliment sanatos si hranitor, cu un continut de fier pe care organismul vostru ,il va absorbi imediat. Orice grasime vizibila trebuie intotdeauna Cumparat, o tigaie in care sa preparati feluri de mancare din carne fara a folosi multa grasime. Considerati acest lucru drept o investitie in sanatatea dumneavoastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

ZIUA 2 AMIDONURI

MIC DEJUN

3 caise sau o banana felii. Obisnuiti-va s#259; mancati banane taiate în bucatele ajutandu-va de cutit si furculit#259;. Astfel, veti manca mai incet si mai rafinat.

Nu va infometati. Serviti gustari bogate in vitamine din doua in doua ore pana la pranz (fructe sau legume proaspete simple).Insa atentie, numai pana la ora pranzului. Acest sfat trebuie urmat in fiecare zi de proteine, amidonuri si carbohidrati.

PRANZ

Supa ungureasca

400 g varza acra 4 cartofi 1 lingura ulei 1 ceapa mica 1 lingurita boia de ardei 1 lingura ajvar (pasta de rosii) 1 catel de usturoi 1 varf cutit chimen si o frunza de dafin sare, cateva boabe de piper negru si700 ml sup#259;

In ziua de Amidonuri folositi apa si legume (sau un cub de supa de legume) pentru a prepara supa

Se prajeste ceapa in ulei. Se adauga usturoiul, pasta de rosii sau ajvarul, boia de ardei, chimenul, frunza de dafin #351;i piperul, dupa care se toarna supa. Cand incepe sa fiarba, se adauga varza murata #351;i cartofii taiati cubulete. Se fierbe pana se inmoaie. Se adauga sare dupa gust.

De asemenea, se serveste cu o felie de paine.

Se poate prepara cu varza proaspata; in acest caz, se adauga putin otet.

CINA

Jum#259;tate de portie din preparatul culinar de la pranz.

ALEGERE ALTERNATIVA

Incercati soia cu orez si legume. Se fierb 100 g de orez. Se ia jumatate din cantitatea de orez, se amestec#259; cu o lingura de soia fiarta, o rosie taiata cubi jumatate de ceapa mica taiata marunt, un catel de usturoi, 2 linguri de boabe porumb murate sau la conserva, un varf de cutit cimbrisor si cimbru. Separat, se amesteca o lingurita sos de rosii si o jumatate de cana supa. Se unge o tigaie si se aseaza compozitia in trei straturi: un strat de orez simplu, un strat de amestec soia-orez si deasupra orezul simplu ramas. Se toarna amestecul de ! cu sos de rosii. Se coace 30 de minute in cuptorul incalzit in prealabil la 175°C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina costel spune:

ma alatur si eu...tocmai m-am cantarit..am 82kg si as vrea sa ajung deocamdata macar la 70kg
va rog sa-mi trimiteti si mie cartea daca puteti
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

ZIUA 3 CARBOHIDRATI

MIC DEJUN

Un ciorchine strugure sau 2 curmale japoneze (sau orice alte fructe de sezon).

Nu va înfometati. Serviti gustari bogate in vitamine din doua in doua ore pana la pranz (fructe sau legume proaspete simple).Insa atentie, numai pana la ora pranzului. Acest sfat trebuie urmat in fiecare zi de proteine, amidonuri si carbohidrati.

PRANZ

Pizza

-250 g faina 15 g drojdie 12 lingurita zahar sare - un varf de cutit apa calduta 4 linguri sos de rosii, 1lingurita ulei de masline

Se dizola#259; zaharul si drojdia in apa calduta. Cand drojdia se umfla, se adauga faina sarata si se framanta un aluat. Se lasa o jumatate de or#259; la dospit, apoi se intinde o foaie subtire si se unge cu uleiul de masline si sosul de rosii. Se coace 20 de minute in cuptorul incalzit in prealabil la 200°C.

-Aluatul de pizza poate fi cumparat si din comert.

-Sosul de rosii poate fi înlocuit cu rosii pasate si condimente.

CINA

O felie de tort sau 3 cupe de înghetata si 4 bucatele de ciocolata neagra.

INFORMATII UTILE

In fiecare zi de carbohidrati puteti prepara o salata din salata verde, castraveti, varza si rosii. Adaugati orice fel de germeni, susan sau seminte de floarea soarelui (cu masura) si ierburi aromate proaspete (patrunjel, busuioc, tarhon etc), ceapa verde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Lisa, si eu incep.

Cred ca am vreo 62 kg acum, nu m-am cantarit. Daca ajung la 55 , ma declar multumita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

ZIUA 4 VITAMINE

MIC DEJUN

Un mango sau o cana de capsuni, etc.

GUSTARE

Un pahar cu suc de fructe sau legume.

PRANZ

Fructe coapte

Se taie o banana si 2 kiwi in felii si se aseaz#259; intr-un castron cu felii de portocal#259;, 2 prune si o cana de zmeura. Se toarna sucul de la o portocala si se amesteca usor ingredientele. Folosind o folie de aluminiu, se îmbraca interiorul unui vas astfel încat marginile sa poata fi îndoite si bine sigilate (pentru a preveni scurgerea sucului). Se aseaza amestecul de fructele in interior, se strang marginile bine si se coace 7 minute in cuptorul incalzit în prealabil la 190°C. Se pot alege si alte fructe, dupa preferinta.

GUSTARE

0 mana de miez de nuca si o cana de ceai

CINA

0 banana zdrobita cu nuci.

ALEGERE ALTERNATIVA

Pentru un desert delicios, se iau 10 caise uscate, 10 migdale #351;i 1 lingura de suc de orice fructe sau sirop. Se pun toate ingredientele într-un blender si se amesteca pana se uniformizeaza. Se intinde amestecul peste o foaie pergament. Se taie in diferite forme. Se serveste cu ceai.

INFORMATII UTILE

Pentru ca regimul sa dea rezultate, este important sa nu va fie foame niciodata, in primele zile ale regimului Rina's 90, va puteti desfata cu cantitati mai generoase de mancare, in special daca sunteti obisnuit cu mese consistente, insa respectati intotdeauna intervalul sugerat inainte de a lua urmatoarea masa. Pe masura ce zilele din regim trec, veti putea sa va adaptati cu usurinta meselor moderate. In zilele de vitamine, cand vi se face foame, puteti manca fructe uscate, nuci si seminte. Atentie: o mana este suficient#259;. Puteti inlocui întotdeauna fructele cu legume simple proaspete (puteti s#259; le imbog#259;titi cu ierburi aromate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

ZIUA 5 PROTEINE

MIC DEJUN

2 mere sau 8 kiwi etc

PRANZ

Salata cu somon crocant

2 file somon zeama de la 1 lamaie 1 conopida mica 1/2 varza verde 1/2 varza rosie 1 praz

sare, piper negru 1 lingura ulei de masline

rozmarin (1 lingura uscat sau 4 fire mici proaspete)

Se spala si se taie somonul file în fasii si se lasa la marinat in zeama de lamaie. intre timp, se prepara salata (se pot lasa cateva fasii de somon la marinat in lamaie pana la cina). Se taie legumele marunt, cu exceptia conopidei care mai intai va fi separata in buchetele si apoi oparita. Se amesteca ingredientele de la salata, se adauga sare si piper si se asezoneaza cu o lingura de ulei si zeama de lamaie. Se presara deasupra rozmarin si coaja unei lamai. Se rumeneste somonul intr-o tigaie din teflon si se adauga ca garnitura la salata. Se serveste cu o felie de paine.

-Se beau 300 ml de supa simpla ce poate fi preparata dintr-un cub concentrat de supa.

-Somonul file se poate înlocui cu alt peste slab sau cu carne slaba de pasare ori tofu.

CINA

Jumatate de portie din preparatul culinar de la pranz, fara supa si paine.

-Se pun smochinele la inmuiat pentru micul dejun de a doua zi.

ALEGERE ALTERNATIVA

Mancati o farfurie de salata de pui felii (200 g la pranz si 100 g la cina).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Eu m-am apucat chiar acum sa prestez o prea frumoasa supa de pui+morcov+patrunjel+pastarnac+ceapa.Dar 1 vanata nu am de unde lua si maine am o groaza de treaba deci sar faza cu rosia+vanata+usturoiul ca n-am de unde.

In tigaie am investit un tefal super.Dar nu stiu la gustare de legume proaspete pana-n pranz,in afara de morcovi ,ce legume proaspete sa consum?Imi dati o idee ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

si telina ,dar nu radacina,se poate manca cruda cui ii place...mie una nu,eu cu morcovii am sa fiu prietena

Mergi la inceput