Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(2)
Raspunsuri - Pagina 24
monis5 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dicirstea Multu', intrebam de data pentru cacitisem pe undeva ca se calculeaza pe ultimele 12 luni. De aceea intrebam de niste norme metodologice, ceva sa le dau peste nas, pentru ca in continuare sustin ca trebuie sa lucrez cel putin o zi ca sa imi poata da drepturile. Exact asa mi-au spus: sa pontez o zi normala de munca, si nu oricum, adica la biroul meu din Bucuresti, unde doar semnam condica, ci sa ma duc la Buzau, la sediul central al firmei, si sa-mi trec cartela pe la usa, sa se vada fix cat am stat. Sunt convinsa ca doar vor sa ma sicaneze si sa ma faca sa renunt, dar atata timp cat nu pot sa le arat negru pe alb cum se prrocedeaza, trebuie sa le inghit mizeriile. |
Mama-mama, stiam ca turcii sunt.... vraiste ca angajatori, dar chiar asa... Imi pare rau, poate te ajuta cineva cu normele, eu nu stiu, dar stau cu ochii cascati in cazul in care posteaza cineva. Dar tu cerere ai facut? La care sa-ti raspunda ei in scris? ca vor sa vii la munca samd...
monis
28acum si cu poze
ratusca_mica spune:
Draga Marius,
Am o mare rugaminte: poti posta un link catre mesajul in care este mentionata toata legislatia relevanta in domeniul sarcina-pre/post natal, CIC etc? Am incercat sa gasesc pe forum (ai scris tu intr-un post anterior ca exista), insa nu am reusit
.
Multumesc frumos,
15+
marius spune:
Toata legislatia este pe Pagina legislativa. Acum desigur am pus mult mai multe legi acolo dar sunt organizate pe sectiuni. Asa incat se gaseste.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
eramyse spune:
_un sfat, va rog!
_cumnata mea este in CIC pt primul copil care pe 5.02.2010 implineste 2 anisori.
_in prezent este gravida cu cel de-al doilea copil (UM=13.06.2009, DPN=19.03.2010 conform calculatorului de pe site)
_lamuriti-ne si pe noi ce poate sa faca sa beneficeze deCIC si pt cel de al doilea ,avand in vedere ca ramane o perioada descoperita intre terminarea CIC1 si inceperea concediului prenatal(perioada in care nu ar mai vrea sa mearga la serviciu )
_daca isi ia concediu medical cei de la firma unde a lucrat pot refuza sa i-l plateasca ?
_pt a beneficia de concediu medical, respectiv prenatal trebuie cumva sa lucreze macar o zi inainte de acestea?
va multumim
marius spune:
| citat din mesajul lui eramyse _un sfat, va rog! _cumnata mea este in CIC pt primul copil care pe 5.02.2010 implineste 2 anisori. _in prezent este gravida cu cel de-al doilea copil (UM=13.06.2009, DPN=19.03.2010 conform calculatorului de pe site) _lamuriti-ne si pe noi ce poate sa faca sa beneficeze deCIC si pt cel de al doilea ,avand in vedere ca ramane o perioada descoperita intre terminarea CIC1 si inceperea concediului prenatal(perioada in care nu ar mai vrea sa mearga la serviciu ) _daca isi ia concediu medical cei de la firma unde a lucrat pot refuza sa i-l plateasca ? _pt a beneficia de concediu medical, respectiv prenatal trebuie cumva sa lucreze macar o zi inainte de acestea? va multumim |
Raspunsul este simplu. Trebuie sa mearga la serviciu - asa cum este si normal.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Avalon spune:
| citat din mesajul lui eramyse _un sfat, va rog! _cumnata mea este in CIC pt primul copil care pe 5.02.2010 implineste 2 anisori. _in prezent este gravida cu cel de-al doilea copil (UM=13.06.2009, DPN=19.03.2010 conform calculatorului de pe site) _lamuriti-ne si pe noi ce poate sa faca sa beneficeze deCIC si pt cel de al doilea ,avand in vedere ca ramane o perioada descoperita intre terminarea CIC1 si inceperea concediului prenatal(perioada in care nu ar mai vrea sa mearga la serviciu ) _daca isi ia concediu medical cei de la firma unde a lucrat pot refuza sa i-l plateasca ? _pt a beneficia de concediu medical, respectiv prenatal trebuie cumva sa lucreze macar o zi inainte de acestea? va multumim |
Intre data de 5 febr 2010 cand implineste BB1 2 ani si data de 19 martie 2010 - data probabila a nasterii pt BB2 sunt 42 zile, perioada fiind "acoperita" de cele 63 zile de prenatal... In concluzie, cumnata ta poate intra din CIC1 direct in prenatal din data de 5 februarie fara sa mearga la serviciu si va beneficia si de CIC2 pentru ca CIC1 este perioada asimilata.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
26+ 
marius spune:
Corect. Nu m-am uitat pe datele calendaristice ca sunt atat de apropiate.
>>>Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(3)
Pagina legislativa