Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(2)
Raspunsuri - Pagina 23
unombun spune:
inseamna ca voi aveti prevazut in ccm la nivel de unitate acea prima.La noi nu este prevazuta,asta e.
ellanik spune:
Buna.Am si eu o problema.Sunt insarcinata si DPN este pe 8 martie 2010.Lucrez la o scoala particulara si programul este de 8 ore ceea ce este foarte solicitant atat fizic cat si psihic.Din calculele mele ma gandeam sa :
1.iau concediu medical (daca reusesc pana prin decembrie)
2.din decembrie sa intru in prenatal si dupa ce nasc restul de 63 de zile postnatal.
Intrebari:
1.Este posibil sa fac aceasta manevra cu concediul medical?Daca da, dati-mi idei sa ma lamuresc.
2.Daca iau concediu medical din sept pana in dec mai pot primi indemnizatia de crestere a copilului ?In sensul daca se considera vechime/continuitate.
3.Daca nu reusesc sa iau acel concediu de risc maternal o pot duce din concediu medical (normal) in concediu medical?
Nu stiu daca am fost clara.Ideea e ca as vrea sa evit sa merg la munca din motive de stres si oboseala fizica.
Va multumesc !
10+
Eu si bebe il iubim pe tati !Si impreuna cu mami emanam energii pozitive!Gratis!!!
d_melli spune:
Unombun nu stiu cum sa iti zic mai clar sa intelegi .Dc nu ai ccm la nivel dde unitate te supui celui la nivel national care stipuleaza clar un salariu.De ce nuintrebi la resurse umane sau de ce nu reiei acest capitol ca a fost explicat clar si pus link catre lege.
Ellanik poti sa iei concediu de risc maternal si apoi sa intri in prenatal.Nu te opreste nimeni.Dc insa iei concediumedicalsimplu adunat pana la prenatal nu tb sa depaseasca 90 de zile calendaristice.Si in ambele cazuri iei indemnizatia.
Cel mai destept intotdeauna cedeaza!
annkkaa spune:
Am nascut pe 29 mai 2009, iar contractul de munca la firma unde lucram a expirat pe 31 mai, practic de la 1 iunie eram somera sau luam cele minim 42 zile post natal dar cum sotul meu a ramas fara servici in aceasi perioada si-a luat el concediu de crestere a copilului ( 85% reprezenta oricum mult mai mult ca la mine). Daca mai sunt mamici in aceasi situatie,sa stiti ca tatal poate intra direct in CIC fara sa mai luati voi cele 42 zile obligatorii.
Sper sa nu fi deranjat cu postarea mea, dar cum eu am avut mult de cautat si umblat pentru un raspuns vreau sa ajut si alte mamici. multumesc!
Anca, mami fericita de bebe Karina Elena
http://family.webshots.com/album/572887296hulRSP
marius spune:
Din cate retin la momentul administrarii dosarului pt CIC aveti un act unde se bifeaza ca au fost indeplinite cele 42 de zile de postnatal, corect?
Daca este asa (si eu asa retin) si voi ati bifat si semnat acel act mi-e teama ca se numeste fals in acte publice sub semnatura privata.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
madairina spune:
Sunt salariata dar la noi nuprea s-au platit darile la stat daca vreau sa fac un bebe ma afecteaza la concediu prenatal, posnatal, de maternitate?
dicirstea spune:
Ma ajuta si pe mine cineva cu niste informatii pentru cei de la contabilitate - resurse umane, referitoare la calculul si inregistrarile contabile pentru prima / salariul bonus?? Cei de la RU au incercat sa ma abureasca, cum ca nu avem asa ceva semnat in ccm, nici cand au vazut clar articolele de lege nu au fost convinsi. Acum au inventat ca se da un salariu mediu pe economie, si doar daca imi intrerup concediul si lucrez cel putin o zi intreaga, altfel nu mi-l dau!!Pentru mine e foarte importanta si modalitatea de calcul. Am nascut pe 03.06, iar cererea am depus-o pe 10.06. O depusesem inainte dar mi-a respins-o pentru ca trebuia sa fie insotita de certificatul de nastere.Vreau sa stiu care este baza de calcul, adica daca se ia si luna iunie in considerare.
Pentru mine e important pentru ca am avut director gneral (cu un salariu corespunzator) doar pana la 30.06, dupa care am ramas doar cu un direcor economic turc, administratorul fiind si el turc.
Nu va mai spun ce munca de lamurire am dus...sunt foarte suparati ca am cerut asa ceva, sunt singura care a avut asemenea tupeu, si, lasand la o parte shocul, ii cred ca nu stiu sa aplice si respectiv sa calculeze.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
dicirstea spune:
Inca o intrebare pentru cunoscatori: am depus dosarul pentru indemnizatie pe 10.06. Pentru luna iunie primesc ceva bani?
Intreb pentru ca am primit numai pentru luna iulie.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
monis5 spune:
dicirstea
- e vorba de un salariu mediu pe companie (daca te uiti in urma gasesti multe detalii de calculare al acestuia - chiar eu am tot intrebat pe aici pana m-am lamurit, uite aici, urmareste mesajele http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=126672&whichpage=13)
- se calculeaza salariul mediu pe companie pe anul trecut (2008): salarile brute impartite la nr mediu de salariati din firma, apoi totul impartit la 12 si se obtine suma
- acesta suma se acorda angajatului din contabilitate din fondul de salarii si se trece ca si cheltuiala cu asigurarile sociale - deductibila. Nu are nici o legatura cu muncitul tau o zi sau 2 sau 9.
Bafta
monis
28
acum si cu poze
dicirstea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui monis5 dicirstea - e vorba de un salariu mediu pe companie (daca te uiti in urma gasesti multe detalii de calculare al acestuia - chiar eu am tot intrebat pe aici pana m-am lamurit, uite aici, urmareste mesajele http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=126672&whichpage=13) - se calculeaza salariul mediu pe companie pe anul trecut (2008): salarile brute impartite la nr mediu de salariati din firma, apoi totul impartit la 12 si se obtine suma - acesta suma se acorda angajatului din contabilitate din fondul de salarii si se trece ca si cheltuiala cu asigurarile sociale - deductibila. Nu are nici o legatura cu muncitul tau o zi sau 2 sau 9. Bafta monis 28acum si cu poze |
Multu', intrebam de data pentru cacitisem pe undeva ca se calculeaza pe ultimele 12 luni. De aceea intrebam de niste norme metodologice, ceva sa le dau peste nas, pentru ca in continuare sustin ca trebuie sa lucrez cel putin o zi ca sa imi poata da drepturile. Exact asa mi-au spus: sa pontez o zi normala de munca, si nu oricum, adica la biroul meu din Bucuresti, unde doar semnam condica, ci sa ma duc la Buzau, la sediul central al firmei, si sa-mi trec cartela pe la usa, sa se vada fix cat am stat.
Sunt convinsa ca doar vor sa ma sicaneze si sa ma faca sa renunt, dar atata timp cat nu pot sa le arat negru pe alb cum se prrocedeaza, trebuie sa le inghit mizeriile.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE