Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (6)

Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (6) | Autor: Aurorra

Link direct la acest mesaj


Nou capitol al delfinasilor!


Capitolele 1,2,3,4,5, aici -

cap 1

cap 2


cap 3



cap 4



cap 5


Lista MAMICILOR de DELFINASI

Martie - aprilie 2008

Ana1980 - august 2007

Olga_mami - aprilie 2008

Sovietica - aprilie 2008

Eld - mai 2008

Acina - mai 2008

Khrisu - septembrie 2008

Aurrora - septembrie 2008

Roty - octombrie 2008

Alaturi de noi,chiar daca nu are un delfinas este si

Leeloo21 - de Tudor 12 martie 2009

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Urmeaza ... la

Lulusha - DPN 30.04.2009

Cristina1980 - DPN 20.06.2009

Ana_micu83 - DPN 23.06.2009

Motana - DPN 18.07.2009

Sunshine - DPN 27.07.2009

Sovietica - DNP 07.09.2009

Ingeras26 - DPN 12.09.2009

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Pupicei la mamici,burtici si bebici.

Aurora si delfinas iubit Robert Matei


Robert Matei

Pozici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_micu83 spune:

Bine v-am gasit in capitolul 6!

Va pup pe toate si va doresc tot binele din lume!

Mami Ana-Maria, tati Valentin si 22+ ... Razvan Andrei !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Aurora sar'na pentru capitolas!
Ingeras, bine ai venit! si eu tot in 11 sapt sunt Realizezi ca suntem cam la limita cu timpul fatza de concediul lui dr.B, da? Incerc sa ma impac cu gandul ca, daca vrea bb sa vina mai devreme, ori nasc tot acolo "pe uscat", ori poate da banu' peste noi si nasc la Buc cu 100 milioane (ah ce mi-ar place sa testez si cada de la Buc, cica e mare si e speciala pt asta, si imi aleg singura pozitia)
Sa ai o sarcina usoara!
scrie si tu inca 9 mesaje scurte, unde vrei tu, ca sa scapi de moderare.

Lulusha bine ai venit si tu! hai ca mai ai un mesaj de scris pana la 10 si postezi in direct!
Te inteleg perfect ca nu ti-a placut la Victoria! si mi-a fost si mie greu sa il las pe Dr.B sa isi spuna spiciul lung fara sa ma asculte, vorba aia, eram in 30 de sapt parca, calarisem zi de zi netul, stiam deja ce e cu toxoplasma, TT, si altele (n-am facut decat analizele obligatorii), stiam deja ce am voie sa mananc si ce nu, ecografie facusem recent, nu prea ma emotiona nici privitul ecranului la eco (mai ales dupa vo 4 ore de asteptare in hol, in lipsa de aer), imi repetam intr-una ca trebuie sa trec si prin asta, cu un singur scop: sa nasc in apa. Si de data asta voi face la fel cred, voi merge spre sfarsitul trim 2, dar la Eva, sa ne recunoastem si sa il numesc oficial "nascatorul meu" :))

Eu am 33 de ani si nu voi face TT si DT nici de data aceasta, daca morfofetala de peste 2 sapt va arata bine.



(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5a33b72a1a20de458aef69&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") si acum tiker DPN 7 sept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusha spune:


Salutare,

sa nu uit ca tot imi propun sa-l scriu de ceva vreme:

DPN-ul meu e 30 aprilie

restul scriu in alt mesaj ca sa ajung si eu sa conversez normal

lulusha 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1980 spune:

Buna fetelor,

Aurora merci mult pentru urari. As vrea sa mai vb dar nu am timp nici sa intru pe mess, cu sesiunile si sc. de soferi, dar vom vb in curand.

Lulusha dupa cum am spus in capitolul anterior, eu am o programare facuta la Eva pe data de 26 martie la ora 14. Daca te intereseaza iti plasez programarea. Sa ma anunti.Pupici.

Cristina 23+ de Cosmina-Ioana
Pupici pe burtici si la cei mici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusha spune:



servus din nou,

Aurorra multumim de noul capitol si de incurajari, oricum la victoria nu sper sa mai ajung prea curand

Toxoplasma se poate face chiar in fiecare luna (asta mi-a spus si dr B) daca nu ai deja imunitate ca sa nu se pozitiveze si sa dobandesti o infectie activa.dar asta mai mult in cazurile in care ai pisici si caini si in care se manipuleaza carne cruda frecvent (datorita profesiei sa spunem). din pacate toxoplasmoza nu e incriminata doar in producerea avorturilor ci poate produce unele malformatii renale si afectiuni oculare chiar grave ale copilului (in functie de momentul contactarii in sarcina) de aceea daca se descopera in sarcina trebuie sa se instituie tratament cu antibiotice.

Azi am fost si eu la dr aici ca sa ma vada avand in vedere ca aparatura de la Victoria nu era asa de performanta si nu a putut vedea prea bine daca are sau nu circulara in jurul gatului(acolo mi-a spus ca nu prea ar fi).....si -bad news- si noi avem una de toata frumusetea. Si dr mea de aici (ecografista care nu e si ginecolog-complicata treaba!!)a zis ca deocamdata nu e relevant ptr luarea unei decizii.Cel mai probbabil daca e dubla dr vor opta intr-un procent mai mare ptr cezariana dar depine mult de medic.
o sa vedem cum ne prezentam pe la 36+ si apoi o sa vb cu dr B sa vedem cum procedam.

si o alta veste e ca bebelica mea creste destul de bine si daca ne luam dupa asta ar trebui sa cam facem Pastele la Brasov ; daca ma duc dupa, cam pe 20-21 aprilie cum mi-am propus eu s-ar putea sa fie cam tarzior......sper sa nu fie cazul, caci asta, ca si la Aurorra e una din cele mai mari temeri ale mele.....

voi v-ai facut test ptr streptococul B? mai ales daca sunteti sau cand ati fost in ultiml trimestru? o Doamne cate bacteriute "rau voitoare" mai pot aparea la interval in periada asta....!!!

va pup si va doresc zile mai calduroase ca pe aici e tare frig
(azi dimineata erau -13.5 grade, numa bine de o plaja )

lulusha 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusha spune:


cristina1980,

sarut-mana ca te-ai gandit la mine; sincer si pe mine m-a tentat sa-ti scriu cand am vazut, dar as vrea mai degraba tot in jur de un 15 aprilie daca o sa mai pot, ca sa stiu care-i treaba si sa si raman acolo daca o sa fie cazul pana nasc. nu stiu daca mai are sens sa ma mai duc o data pana atunci, sau cel putin eu nu prea vad rostul.

maine vb cu dr sa vad cum si daca a reusit el sa ma programeze ptr nastere( ca asa mi-a promis) si o sa-ti scriu maine daca nu te grabesti.

merci mult inca o data



lulusha 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

yaay! Capitol nou! Sa vedem ce viteza avem la scris aici.
Pup pe toate si pe delfinasi!

18+


"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_micu83 spune:

Cristina cum e cu scoala de soferi? Ca si eu m-am apucat de ea acum cu bebe la bord...cu exceptia lui Dr B care mi-a dat acceptul- mai toata lumea se uita crucis la mine si la hotararea mea! Eu am deja 3 sedinte de condus (6 ore in total)...astazi am avut o zi proasta si am facut numai minuni...ori murea motorul, ori plecam cu o accelerare puternica...


Mi-a fost mila de instructor...a avut atata rabdare cu mine....eu daca eram in locul lui, plecam din masina si-mi lasam elevul in plata domnului. Sper ca joi sa demonstrez ca pot mai mult decat am putut astazi. Una peste alta...prestatie mai proasta ca azi , n-am mai avut!


Pupici pe burtica soferita!

Mami Ana-Maria, tati Valentin si 22+ ... Razvan Andrei !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daria_vladih spune:

Buna tuturor,
Aveti mare grija, va rog, cand luati decizia de a naste sub apa pentru ca va asigur ca exista si cazuri nefericite...doar ca dupa o experienta traumatizanta nu-ti prea mai vine sa povestesti pe forum ce s-a intamplat. Eu si fetita mea suntem unul din acele cazuri...si dupa 7 luni de la nasterea ei inca doare cand imi amintesc. Din cauza deciziei de a ma aventura sa nasc in Brasov, departe de casa...incantata de povestile altor mamici...m-am convins ca nu risc nimic si, dupa o sarcina fara probleme, am fost pe punctul de a ne pierde bebelusa de doua ori de atunci. O data la nastere si apoi la o luna de la nastere, din cauza suferintei fetale din timpul travaliului. Stiu ca vor fi o mie de cazuri fericite care sa contrabalanseze povestii noastre, dar daca as fi stiut macar un caz cu probleme inainte de a naste...poate lucrurile ar fi fost altfel pentru noi.
Am rezerve mari in ceea ce priveste profesionalismul celor de la Eva si competentelor doctorului Baiulescu asa ca, daca sunteti hotarate sa faceti acest pas va recomand sa faceti neaparat doua lucruri:
-sa obtineti o confirmare scrisa a rezervarii facute pentru nastere la Eva, eventual cu o stampila a clinicii(daca nu isi onoreaza aceasta rezervare, cum va asigur ca s-a mai intamplat, nu puteti face nimic)
-sa faceti cat mai aproape de nastere(max o sapt inainte) o ecografie la un doctor ecografist bun, in nici un caz nu ramaneti cu un control sumar sau o ecografie facuta de forma de Baiulescu care e ginecolog, nu ecografist

Si altceva la fel de important si care mi-a scapat...
Daca nu sunteti din Brasov...nu faceti prostia de a va caza pe undeva in afara Brasovului in asteptarea nasterii, la sfatul doctorului binenteles...pe considerentul ca la prima sarcina travaliul dureaza mult si sigur ajungeti la timp si fara probleme...nu riscati viata bebeilor din dorinta de a naste altfel...nimic nu e sigur intr-o nastere, oricand pot fi probleme...cazati-va la Eva din timp, chiar daca asta inseamna un ban in plus sau mergeti direct la maternitate....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daria_vladih spune:

Noi am plecat din Bucuresti cu 3 saptamani inainte de a naste si am stat in Rupea la o cunostinta de-a dlui Baiulescu, pentru ca nu stiam pe nimeni in Brasov. Am facut programare din aprilie pentru nasterea Carinei, care urma sa aiba loc in iulie...Carina s-a nascut la 40 de saptamani si o zi.
Cand am intrat in travaliu insa am avut surpriza sa ni se spuna de catre cei de la Eva ca nu mai sunt locuri pentru ca ziua anterioara fusesera neasteptat de multe nasteri.
Eu eram ca vai de mine cu contractii regulate si foarte dureroase, sotul meu innebunit de grija, nu stiam incotro sa o apucam, doctorul nu a putut face nimic in acest sens...Sotul a cerut sa vorbeasca cu cineva din conducerea clinicii. Certuri, timp pierdut si discutia s-a rezumat in cateva cuvinte la "Asta este. Daca nu va convine dati-ne in judecata." Fetita mea s-a nascut la Fagaras, la insistentele doctorului Baiulescu, jenat probabil de situatie, care a sustinut ca acolo voi beneficia de aceleasi conditii ca la Eva(sa fim seriosi...e un spital curatel...atat...cand am pomenit de epidurala s-au uitat la mine parca eram picata din cer...colectarea de celule stem a fost o premiera pentru ei...desi Carinei ii scazusera bataile cordului a durat 2 ore pana sa se nasca).Am dat curs insistentelor, alta mare prostie din partea nostra, in loc sa mergem spre maternitatea din Brasov. Pana la Fagaras am mers pe un drum impracticabil practic, cu burta care imi sarea dintr-o parte in alta, cu opriri interminabile la zonele in lucru...nervosi, obositi, speriati...bebelusa s-a facut covrig in burtica... Carina s-a nascut aproape moarta, prin cezariana de urgenta, dupa 6 ore de travaliu...Am fost transferate a doua zi impreuna...la maternitatea din Brasov, pentru ca era un caz extrem de grav...acolo ne-am mai intalnit in decurs de 9 zile, cat am stat la terapie intensiva, cu vreo doua mamici, cred, trimise de Eva...

Cel care ne-a spus ca daca nu ne convine situatia...sa-i dam in judecata este doctorul Ionel...vad ca s-a mai scris pe aici de el.
Cinismul lui m-a facut sa-mi reamintesc ca orice se poate in Romania, indiferent cati bani esti dispus sa platesti.
Trecand peste faptul ca administrativ au gresit regretabil, ma gandesc ca un om(cu atat mai mult un doctor, care stie ce inseamna durerile si riscurile unui travaliu) ar fi cautat macar sa ceara cumva scuze, sa gaseasca o solutie...sa ne trimita cumva cu o recomandare catre maternitate(avand in vedere ca la conducerea maternitatii sunt tot oameni din Eva).
Cat despre doctorul Baiulescu...primeste bani, dati-i fara grija...face-ti-va ecografiile la un specialist, dupa cum am mai spus...si nu sperati sa intrati vreodata la timp la vreo programare...
Nu cred ca este un doctor extraordinar...dar daca nu aveti probleme cu sarcina banuiesc ca e ok. Pot dezvolta acest subiect cu exemple, daca vreti...dar cred ca e suficient...
Sper sa nu fi suparat pe nimeni...este vorba de experienta si parerea personala...pe care am impartasit-o doar cu scopul de a va pune in garda. Am in continuare tot respectul pentru nasterea sub apa...dar nu in Romania...
----------------
Am cautat si eu cu mare grija detalii pe internet, inainte de a naste...am gasit articole predominant pozitive si cateva negative asa ca ne-am decis sa-l intrebam chiar pe doctor de veridicitatea lor. Auzisem in principiu de cazul mamicii care a murit si care a dus la inchiderea maternitatii...ne-a spus pe scurt ca sunt doar minciuni inventate de diversi colegi, invidiosi pe aprecierea de care se bucura. Ca in acea perioada s-au inchis nenumarate maternitati din orase mici din cauza unor dispozitii ministeriale. Ca in toata cariera sa a asistat la nastere mult peste o mie de mamici si nu a avut nici un deces. Mi s-a parut un raspuns plauzibil, ne doream mult sa nastem in apa, sincer cam asta vroiam sa auzim...asa ca l-am luat de bun. Ulterior, la spitalul din Fagaras am stat in rezerva cu o fata din Victoria care mi-a spus ca doctorul nu e tocmai apreciat pe la ei, ca nu ar fi nascut cu el in ruptul capului si ca este cat se poate de adevarat faptul ca o mamica a murit...tind sa cred ca a existat un oarecare scandal local...fata nu parea genul care sa stie se informeze de pe internet...Aceleasi rezerve le-am intalnit si la personalul maternitatii Brasov care nu era prea mare fan Baiulescu. Care dintre ei a mintit... pentru mine oricum nu mai conteaza.

In ceea ce priveste afirmatia ca nu a avut nici un deces...ma intreb cat de bine actualizata este si pe ce criterii e facuta..Nu m-am suparat sau certat cu doctorul in nici un fel, dimpotriva relatia noastra a fost cat se poate de civilizata...dar dupa transferul nostru la Brasov, nu s-a interesat nici macar o data daca eu sau copilul meu suntem bine, daca mai traieste sau nu...macar pentru a vedea daca scorul cu care se mandreste atat a ramas neschimbat. Carina a facut in maternitate crize de cianoza, convulsii...a fost nevoie de punctie cerebrala...este un miracol faptul ca traieste si ne zambeste zi de zi...de la doctor nu am primit nici macar un telefon. Singura persoana care m-a sunat a fost doamna care ne-a ajutat cu cazarea, care a fost o draguta pe tot parcursul sederii noastre acolo si care mi-a tot repetat ca e prima data cand i se intampla asa ceva...ca au fost situatii in care desi s-a dorit la Eva a fost necesar ca nasterea sa se desfasoare la Fagaras(doctorul doar acolo mai asista la nasteri), dar niciodata pentru ca la Eva nu au fost locuri...Well, prima data, a n-a oara...ce mai conteaza, mi s-a intamplat mie...

Marturisesc ca mie doctorul nu mi-a creat o impresie extraordinara nici inainte de nastere...
La una din consultatii ne-a lamurit ca trebuie sa achitam 1 milion de lei pentru transportul lui la clinica atunci cand va veni momentul...desi eu veneam la o clinica particulara tocmai ca sa beneficiez de niste servicii fara a ma lovi de mizerii de acest gen(Nu, nu mi se pare ok...si eu fac oncall-uri nenumarate in meseria mea. O firma care se respecta iti deconteaza transportul in astfel de situatii...nu stiu de ce, dar nu-mi prea vine sa-i plang de mila domnului Baiulescu cand vine vorba de situatia lui financiara.). Am vazut de altfel si cum primea bani de la persoana care ne-a precedat la consultatie...nici nu mi s-a parut ca ascunde in vreun fel acest gest...Am zis ca asta e...traim in Romania...La Fagaras spaga era evident un lucru obisnuit.

Carina avea circulara laxa de cordon...a avut-o de cand s-a pozitionat cu capsorul in jos...Desi prima reactie a fost sa ma gandesc la cezariana, doctorul care m-a asistat pe perioada sarcinii mi-a spus ca atata timp cat se mentine laxa si nu afecteaza Dopller-ul, nu exista nici un fel de risc la nasterea naturala...se nasc o gramada de copii cu circulara, de altfel circulara se poate instala si in timpul travaliului, la fel cum poate sa dispara oricand pana la nastere...Aceleasi asigurari le-am primit si de la ecografisti...ultima eco profesionista am facut-o in ultima luna de sarcina inainte de a pleca la Brasov...acelasi verdict, circulara simpla, larga...fara probleme. Dr Baiulescu nici nu a observat circulara la Eva(desi dispune de aparatura de ultima generatie), a fost nevoie sa il atentionez eu...a uitat de altfel pe parcurs..i-am amintit si la ultima consultatie si la nastere...Inainte de a o scoate din burtica, mi-a facut o eco de mantuiala la Fagaras si mi-a spus ca pe un asa aparat nu are cum sa vada...Carina s-a nascut cu dubla circulara de cordon si tripla de abdomen...era facuta covrig in burtica mea efectiv...

Ana...fiecare om face cum crede, eu dau niste sfaturi de om patit...poate tu ai fi fost mai indulgenta in locul meu. Nu am nici o intentie de a te descuraja sa nasti cum ti-ai propus sau de a te incarca negativ. Mie una mi-ar fi placut sa gasesc astfel de relatari inainte de a ma hotara ce am de facut, pentru mine ar fi facut diferenta.

"Cat despre faptul ca risti sa nu te primeasca la Eva,iar nu stiu ce sa zic,nimeni din cate stiu eu nu a semnat ceva cu ei,ba chiar au fost fete care au nascut acolo si fara programare,Khrisu de exemplu,asa ca e destul de aiurea si complicat totodata."
Aurora...argumentul dat de tine eu l-as lua tocmai ca pe un contraargument...tocmai astfel de practici gen...la mica invoiala...genereaza tragedii precum ceea ce i s-a intamplat copilului meu. Crezi ca daca ar fi fost bine organizati si isi mentineau nivelul nasterilor in limita capacitatii de care dispunea clinica asa cum sunt obligati sa faca prin lege si prin contractul pe care il au cu casa de asigurari as mai fi avut ce sa va povestesc azi...
Dar...ghinionul meu, norocul altuia...

Mergi la inceput