alimente reprocesate- stiati?

alimente reprocesate- stiati? | Autor: ilenutza

Link direct la acest mesaj

am auzit intr-o emisiune la radio despre cum se reduc pierderile provenite din alimente in supermarketuri: alimentele aproape de data de expirare sunt trimise inapoi la fabrica, acolo se "reproceseaza" si se trimit din nou la vanzare.In aceasta categorie intra laptele, mezelurile, produse lactate.

Cu mezelurile o lasasem mai moale dar nu ma asteptam ca si produsele lactate sa intre in categorie?asta este prea mult pentru mine!!!!

tipa care a sunat la radio si a spus lucrurile acestea lucra intr-un supermarket maaare- nu a dat numele- si a spus ca ea isi face cumparaturile numai din piata

Sunt oripilata si vrea sa gasesc solutii alternative , chiar daca asta inseamna mai mult timp si lipsa comoditatii cumparaturilor pe care o ai in supermarket: e cald, placut si le ai pe toate laun loc!

Si cand ma gandesc ca dau o gramada de bani pe lapte uht pt copil!

Ce parere aveti?Ar fi interesant de aflat mai multe informatii de la cineva care lucreaza in domeniu!

A, si altceva: mancarea facuta in supermarketuri e facuta tot din alimente care urmeaza sa expire... bleah

Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Eu sunt tare curioasa cum anume se ´´reproceseaza ´´ laptele, ce-i fac mai exact ca sa fie iar proaspat...sau untul, sau mezelurile..chiar ca nu inteleg..doar nu e plastic sau fibra textila,ce Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tasia spune:

de la mezeluri ma astept la orice, nu le consum pentru ca mi-a zis cineva din interior ,acum cativa ani, din ce se prepara mezelurile si cum sunt procesate cele expirate. Dar recunosc ca nu ma asteptam sa se intample acelasi lucru si cu lactatele Din frigiderul meu nu lipseste laptele, iaurtul, untul, branza de telemea, smantana (toate in cantitati industriale ) Ma gandesc ca poate daca alegem branduri mai cunoscute, care dispar repede de pe rafturi ne asiguram cumva niste lactate neprocesate...poate

Anastasia, mamica de Mario-Fabian (25.09.2006)

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

eu prin reprocesare inteleg injectare cu chimicale :((

Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tasia

de la mezeluri ma astept la orice, nu le consum pentru ca mi-a zis cineva din interior ,acum cativa ani, din ce se prepara mezelurile si cum sunt procesate cele expirate.

pozele noastre

Cum anume sunt(re) procesate? Intreb din pura imensa curiozitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Eu sunt tare curioasa cum anume se ´´reproceseaza ´´ laptele, ce-i fac mai exact ca sa fie iar proaspat...sau untul, sau mezelurile..chiar ca nu inteleg..doar nu e plastic sau fibra textila,ce Dumnezeu!

Melamina nu se degradeaza decat dupa ani de zile de expunere la soare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Citat:
citat din mesajul lui tasia

de la mezeluri ma astept la orice, nu le consum pentru ca mi-a zis cineva din interior ,acum cativa ani, din ce se prepara mezelurile si cum sunt procesate cele expirate. Dar recunosc ca nu ma asteptam sa se intample acelasi lucru si cu lactatele Din frigiderul meu nu lipseste laptele, iaurtul, untul, branza de telemea, smantana (toate in cantitati industriale ) Ma gandesc ca poate daca alegem branduri mai cunoscute, care dispar repede de pe rafturi ne asiguram cumva niste lactate neprocesate...poate

pozele noastre

Oricum, alimentele gata preparate din supermarketuri arata oribil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Laptele si produsele lactate se reproceseaza in branza topita!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Melamina nu se degradeaza decat dupa ani de zile de expunere la soare.

Da, sau se trimit chinezilor si in doua zile maxim 3 ai deja fibra textila..fabricata nou noutaPoli(si cum ii spune)...stii, hainele alea de transpiri ca draq in ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxxa spune:

uitati ce am primit eu pe mail :(

Stiai ca laptele care se vinde la cutii este reprocesat (de pina la 5 ori!) in cazul in care nu se vinde inainte de termenul de expirare? Laptele e trimis la fabrica si pasteurizat din nou...

Cand cumperi lapte la cutii, uite-te pe fundul cutiei. Daca vrei sa cumperi lapte ne-reprocesat, nu cumpara lapte care are cifra 2, 3, 4 sau 5 in locul indicat in fotografia de mai jos.

din pacate vad ca nu mi se copiaza si fotografia. cum pun aici o fotografie primita pe mail?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui axxxa

uitati ce am primit eu pe mail :(

Stiai ca laptele care se vinde la cutii este reprocesat (de pina la 5 ori!) in cazul in care nu se vinde inainte de termenul de expirare? Laptele e trimis la fabrica si pasteurizat din nou...

Cand cumperi lapte la cutii, uite-te pe fundul cutiei. Daca vrei sa cumperi lapte ne-reprocesat, nu cumpara lapte care are cifra 2, 3, 4 sau 5 in locul indicat in fotografia de mai jos.

din pacate vad ca nu mi se copiaza si fotografia. cum pun aici o fotografie primita pe mail?

si eu primesc multe....pe mail, dar nu le iau in serios...
acum pe bune, chestia cu laptele e groasa...adika, neadevarata.
vreau sa vad si eu pe unu care iese in fata si spune :"da stiu, lucrez in domeniu...etc, etc..." nu aici pe forum, la TV...in fata natiunii!

PS, astept cu interes parerea lui guestus. acum doarme, dar vine el maine....

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Kari

"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw

Mergi la inceput