Produsele Martinel (Reinert) - sunt bune ?!?
Dragi mamici,
Va rog sa-mi spuneti ce stiti despre produsele Martinel pentru copii(produse de firma Reinert), respectiv pate de ficat, mortadella (aceea in forma de ursulet, feliata si ambalata in vid) si mini-cremvursti ?!?
Pe ambalajul acestor produse este scris in limba germana (pe care din pacate nu o cunosc...) dar pot deduce (prin similitudine cu limba engleza) ca nu sunt recomandate copiilor cu varsta sub 3 ani, desi este mentionat faptul ca nu contin coloranti si conservanti (parca...)
Normal ca importatorul nu s-a deranjat sa traduca totul pe eticheta aplicata pe ambalaj, a tradus doar ce i-a convenit...Compozitia acestor produse include si carnea de porc (pe langa carne de curcan), in proportii diverse.
Iarasi nu-mi este foarte clar in legatura cu mini-cremvurstii : se fierb sau se consuma ca atare ? Pentru ca sunt ambalati intr-un invelis de plastic, sigilat la ambele capete cu cate o clama de metal si au o fasie aplicata, de care poti sa tragi ca sa desfaci ambalajul (asemanator cu firul de la pachetul de tigari, ca sa dau un exemplu). Pe eticheta cu traducerea in limba romana nu scrie cum se consuma - direct sau fierti, iar din germana nu inteleg...Dupa cum sunt ambalati, cred ca nu ar trebui fierti, dar nu sunt foarte sigura...Mi se par mai degraba a fi un fel de sunca presata (la gust si consistenta).
Asadar, va rog sa ma ajutati...
Multumesc anticipat !!
Raspunsuri
Camelia spune:
Eu n-am o parere buna despre aceste produse.Contin cam multi aditivi.Exista si aici, in Germania, dar nu cumpar niciodata.De altfel, au fost analizate.Ce a iesit, citeste www.jurnalul.ro/articole/129493/pacaleala-pentru-copii" target="_blank">aici si www.jurnalul.ro/articole/112177/martinel-din-curcan-cu-sorici" target="_blank">aici.
EllaX spune:
Eu am vrut sa cumpar, da' am gasit cu eticheta scrisa in romana sau engleza, cert e ca am inteles-o si eu! Contin tot felul de prostii periculoase, pe care, de altfel, le gasesti si in preparatele din carne facute pentru adulti. Doar forma si numele cred ca sunt pentru copii, la "Martinel"!
EllaX cu Ana (30 iunie 2006)
mcm spune:
Eu am cumparat pentru fetita mea si a refuzat sa le manance desi ea e amatoare de mezeluri (noi nu cumparam de nici un fel, produsele acestea au fost o exceptie).
CorinaDani spune:
Culmea este ca fetitei mele ii plac foarte mult !!!
Incerc sa-i dau cate putin, in zile diferite...
Pe de o parte stiu ca nu e bine sa-i dau mezeluri si preparate din carne, pentru ca toate contin pana la urma diversi coloranti, conservanti, stabilizatori, etc.
Dar ce sa-i dau in loc ? Voi ce ma sfatuiti ? Carne mananca pasata in mancarica de la pranz (alternativ pui, peste, ficat, vita), insa nu are toate maselutele ca sa poata mesteca bine carnea (bucata intreaga), o scuipa daca simte fibrele in gura.
Ma gandeam sa incerc cu pastrama de curcan, dar si aceea este precis "innobilata" cu ceva chimicale, ca sa arate bine si sa fie gustoasa; ba chiar este si afumata, ceea ce iar nu e bine...
Florentina Roman spune:
Am cumparat si eu o data, la insistentele copilului. Avea si eticheta in romana, contine aceleasi chimicale ca mai toate mezelurile... Nici baiatului meu nu i-a placut, eu am luat mortadella aia in forma de ursulet. Asa s-a convins si el ca nu tot ce arata frumos(deh, ursulet) e si bun la gust.
liliana_28 spune:
Mie mi s-au parut foarte sarate.
Am renunta in a mai cumpara.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
Burtocika spune:
Mie nu-mi inspira incredere deloc, ca mai toate mezelurile, dar mai ales cele preambalate ... Nu stiu sigur ce scrie pe eticheta, dar acum toti s-au invatat sa scrie ca sunt fara conservanti si fara coloranti, de parca numai astea ar fi nocive ! Pe langa astea mai sunt o gramada de porcarii, scuzati expresia
Corinadani, nu stiu ce varsta are fetita ta, dar presupun ca nu e foarte mare, daca nu are toate maselele ... Eu m-as abtine sa-i dau mezeluri, macar pana la 2-3 ani ... La nevoie poti incerca cu sunca de Praga de la o firma cunoscuta, dar fii atenta de unde-o cumperi, ca sa mi-am pricopsit fata cu o salmonella de toata frumusetea ...
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">Hai sa discutam despre frumusete si ... bani
buli spune:
eu nu prea inteleg de ce vreti sa bagati in alimentatia copiilor mezeluri si tot felul de preparate pline de chimicale.
un ou sau un gratar e mult mai sanatos.
noi mincam mezeluri de 7-8 ori pe an, iar cupilul si mai rar
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Darria spune:
mezelurile = bomba de chimicale.
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani Carne mananca pasata in mancarica de la pranz (alternativ pui, peste, ficat, vita), insa nu are toate maselutele ca sa poata mesteca bine carnea (bucata intreaga), o scuipa daca simte fibrele in gura. |
Continua sa o faci la blender pana o mananca intreaga.
Pastrama(indiferent din ce carne) nu este rec. copiilor. Contine si ea chimicale sub o forma sau alta + sare. Fiind un semipreparat(prin afumare nu se distrug toti "musafirii") exista posibilitate sa contactezi ceva.
tvb75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani Dragi mamici, Va rog sa-mi spuneti ce stiti despre produsele Martinel pentru copii(produse de firma Reinert), respectiv pate de ficat, mortadella (aceea in forma de ursulet, feliata si ambalata in vid) si mini-cremvursti ?!? Pe ambalajul acestor produse este scris in limba germana (pe care din pacate nu o cunosc...) dar pot deduce (prin similitudine cu limba engleza) ca nu sunt recomandate copiilor cu varsta sub 3 ani, desi este mentionat faptul ca nu contin coloranti si conservanti (parca...) Normal ca importatorul nu s-a deranjat sa traduca totul pe eticheta aplicata pe ambalaj, a tradus doar ce i-a convenit...Compozitia acestor produse include si carnea de porc (pe langa carne de curcan), in proportii diverse. Iarasi nu-mi este foarte clar in legatura cu mini-cremvurstii : se fierb sau se consuma ca atare ? Pentru ca sunt ambalati intr-un invelis de plastic, sigilat la ambele capete cu cate o clama de metal si au o fasie aplicata, de care poti sa tragi ca sa desfaci ambalajul (asemanator cu firul de la pachetul de tigari, ca sa dau un exemplu). Pe eticheta cu traducerea in limba romana nu scrie cum se consuma - direct sau fierti, iar din germana nu inteleg...Dupa cum sunt ambalati, cred ca nu ar trebui fierti, dar nu sunt foarte sigura...Mi se par mai degraba a fi un fel de sunca presata (la gust si consistenta). Asadar, va rog sa ma ajutati... Multumesc anticipat !! |