Produsele Martinel (Reinert) - sunt bune ?!?
Raspunsuri - Pagina 2
ankalaura spune:
Da' vreo sugestie are cineva? Ca eu n-am vazut mezel fara "smecherii" in el. Am reusit sa le evit pe cele care nu contin carne. Pe eticheta pateului de ficat de... gasca... scrie continutul: ficat de.. porc, sorici (!), ... mai bine nu citesti! Sunca de Praga, asa zisa sunca de Praga... era pe vremuri sunca de Praga, asa cum tot pe vremuri salamul de Sibiu era de... Sibiu. E plina de apa si injectata bine de tot cu nitriti, ca sa raman roz. Cremvustii... daca nu sunt facuti din prafuri, avem noroc.
Deci, revenind? Ce sa dea fata copilului?
Ou nu ii poti da in fiecare zi. Branza topita e o mizerie, nu e indicata nici macar la adulti. Produse organice la noi... in vise poate! Pastrama e si ea injectata, din acelasi motiv ca si sunca presata.
Ala are grasime, ala are carne de porc....
buli spune:
noi tinem copilul numai cu carne, peste, ou, lapte, mere, suc natural de fructe, iaurt, banane, cereale
nu ii dam brinza topita, doar cascaval sau parmezan
mai bine mai putine sortimente, dar sanatoase decit sa bag in el toate chimicalele
decit pastrama, mai bine peste la gratar
decit crenvursti, mai bine carne de pui
samd
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
mina spune:
Si pe mine ma preocupa destul de mult aspectul gustarilor caci, desi m-am straduit mult cu gatitul si vizigotului ii place mancarea gatita, tot se mai cer ocazional gustari. Si, desi inca mai cumparam si mancam mezeluri, incerc sa o fac cat mai rar. Nu vreau nici sa elimin in totalitate anumite produse (m-a invatat pediatra ca, in contextul unei conduite alimentare sanatoase, e bine sa "guste" si alte tentatii, ca sa nu le descopere intr-o zi si sa i se para extraordinare).
Mezelurile clar au o gramada de chimicale care ar fi bine sa nu fie incluse in alimentatia copilului si oricum pana la 3 ani nici nu se pune problema.
Ca sa scap de aceasta problema eu am adoptat urmatoarea tactica pe care o aplic la toti trei:
- mancam multe branzeturi si produse lactate
- pate de ficat fac in casa (ficat+galbenus de ou fiert+unt+legume fierte dupa preferinte)
- in loc de mezeluri fac diverse fripturi de pui care merg si reci in sandvisuri
Matei mananca f multe cereale cu lapte, tartine cu branzeturi si legume crude, sau masline, sau unt cu diverse dulceturi facute in casa, sau branzica de casa cu dulceata, etc. Trebuie un pic de efort de fantezie dar nu e greu.
Ruladele tip "chec" din carne de pui cu ou, legume, smantana si verdeata, coapte la cuptor, iarasi sunt o idee buna de gustari.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
oanamada spune:
Eu sunt carnivora! Am inceput asa pentru a fi foarte clar ca mananc mezeluri...dar NU I-AS DA COPILULUI MEU PENTRU NIMIC IN LUME ASA CEVA! Ii fac pate de ficat in casa ca doar nu-i mare filosofie si la noi nu exista mezeluri (chiar daca eu mai sufar din cauza asta!) ca sa nu pofteasca fata! Oameni buni...salamul, parizerul, sunca, cremvurstii...toate mezeluri sunt crima curata!!!! NU le dati puilor vostri asa ceva....vor avea timp destul in viata sa se intoxice cu mizeriile astea!!!! Am spus ceva nou?????? Banuiesc ca nu!!!!
Oana si Cati mica (23.08.2007)
Dorsilia spune:
dar carnea de pui/vita si ficateii si ouale luate de la supermarket, care carne provine de la x ferme, contin deja in ele destule prostii, nu? ca-s hranite cu toate fainurile si hormonii de crestere sa creasca rapid si miraculos ca-n povesti.
Nu intelegeti ca militez pt mezeluri insa uneori constat ca ajungi ....(cu un copil de varsta prescolara si oricat l-ai fi hranit pana-n 3 ani cu chestiute sanatoase si dragalase facute-n casa), .... ajungi la un moment dat sa vezi ca si-a schimbat preferintele si vrea si el ce vede la altii, nu neaparat in casa dar si-n casa, anume salam, sunculita, carnaciori etc. Pt ca se intampla sa mai mergi cu el undeva, sau sa se manance in casa asa ceva. Sa zicem ca suprimam tentatiile din casa...dar face taica-su greva, imi da cu tifla si pe buna dreptate "nu cumva vrea sa bea copilu` si cafeaua acuma sau daca am fuma, ar cere si-o tigara la desert?"
Tot aceeasi e concluzia:s-a saturat de placintelele mele cu spanac/carne, de covrigeii mei, de snitelele si gratarele si rulourile mele cu carne si legume, de clatite cu carne si legume, de pizza chiar facuta de mine, pateul nici sa nu-l mai vada si vrea pur si simplu altceva.
Eu sunt in situatia mamicii care a cam ramas fara inspiratie. Pai ce sa-i mai dau? "Martinel" nu-i plac, ca-s prea sarate si el nu agreeaza prea mult sarea-n bucate. Nici sunca de praga nu-i place. Nici cremvurstii nu plac. Nici pateul de comert. Insa ar manca sunca de casa si ceva salam cu sunca.
Uneori vine si deschide frigiderul si se uita...zice ca ar manca dar nu stie ce (e vorba de gustarile dintre mese cand nu mananca fruct sau de cina). Si se uita lung prin frigider si aia nu, aia nu....pana la urma isi ia ceva sau nu, depinde cat ii e de foame si daca-l tenteaza totusi suficient ceva. Se intampla sa-mi ceara instant ceva si tre sa ma execut sa fabric.
De aia zic, si va rog, cele care aveti mai multa imaginatie postati niste retete aici speciale pt gustarici. Cu pranzul si dejunul ne descurcam desi si acolo rotim meniurile dupa preferinta maxima. Se stie ca nu toti copiii agreaza diversitatea in meniuri.
Uite incep si eu sa scriu sugestii de gustari ce incerc sa le am prin casa, inca acceptate de cel mic de 4 ani si 4 luni, "home made" majoritatea.
Uneori:
- paine data prin ou si prajita apoi unsa cu gem, sau crema de branza
- un ou moale cu o felie de paine cu unt sau o omleta cu rosie (non Bio, evident) si telemea de vaca
- paine de casa cu smantana
- aripioare la cuptor cu compot
- paine calda de casa goala, ca asa vrea
- paine cu gem de casa
- macaroane cu branza dulce si stafide la cuptor
- clatite cu gem/finetti
- placinta cu mere/branza dulce
- turta dulce cu iaurt
- lapte cu ciocolata
- budinca de gris cu fructe
- cereale integrale (din comert) cu lapte
- fructe (si aici aveti mare grija daca-s exotice, citrice, sa fie provenite NUMAI din tarile UE, unde e interzisa folosirea unei substante nocive cu care se "imbalsameaza" citricele ca sa nu se strice). Aseara la TV se spunea ca citricele din Turcia sunt nocive, fiind egal ca bei sucuri cu n-spe e-uri din comert sau portocale/grape/lamai impregnate cu "otrava" de la turci de ex.)
INSA mai am o intrebare, si intreb aici pt ca nu am gasit de una singura:
- unde se gaseste de ex, in Timisoara, carne de pui organica, sau peste dar NU de piscicultura si nici de-ala prins pe Dunara ametit de poluanti, sau carne de porc fara dioxina:P (in cantitati reduse si rarut nu face rau nici copiilor), sau oua de la gaini crescute organic ........deci unde gasesc sa cumpar asa ceva?
merci
Lia
mina spune:
Idei:
- paine cu unt si feliute de masline (sau in loc de unt o branzica tartinabila)
- paine cu unt, feliute de ceapa, castravete verde si friptura rece
- paine cu pateu si feliute de ceapa
- paste fierte oparite cu unt si presarate cu verdeata preferata
- paste fierte ametite cu miere si nuca maruntita
- cartofi fierti amestecati cu ou+branza+smantana, bagati la cuptor ca o placinta. Ocazional adaug si ceva carne (de regula resturile de friptura)
- acelasi lucru dar cu paste
- "frigarui" reci: pe o scobitoare de aia lunga ii insir diverse bucatele (paine, mozzarella, friptura, legume....). E cam ce as pune in sandvisuri, dar e ... "cu alta palarie"
- salata de rosii in care pun feliute de usturoi, cuburi de mozzarella si masline (si din care se satura cu painea muiata in zeama, dar asta e alta treaba)
- file de piept de pui facut pe teflon, cand e gata pun felii de mozzarella pe el cat sa se inmoaie binisor...e friptura cu branza, nu e doar friptura ;)
- branza de vaci frecata cu smantana, ceapa, sare, piper, marar
- cereale "de puternici", din comert, cu lapte sau cu ceai (da, e cam ciudat vizigotu)
- mamaliga cu branza si smantana
- mamaliga coafata: mamaliga ramasa de la o masa anterioara, pusa in straturi, unu de mamaliga, altu de unt, branza si friptura rece, si iar pana se termina tava, 15 min la cuptor sa se topeasca branzeturile si tadaaaam, mancare noua :D
- paste fierte, oparite cu unt, si amestecate cu fructe din compot (asta e inventata cand a facut pneumonie, nu stiam ce sa mai scornesc)
Daca-mi mai aduc aminte, mai revin...
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
oanamada spune:
Ia-ti un aparat de facut sandvisuri calde...e minune la casa omului si nu numai pentru copil dar si pentru invitati neanuntati sau cand te apuca pofta de ceva
Eu fac asa:
ung feliile de paine pe ambele parti cu unt (ca altfel se lipesc), pun pe ele cascaval ras si pe urma...ce-mi dicteaza imaginatia: rosii, castraveti, sunculita, ceapa, usturoi etc...poti adapta pentru copil...dupa cum vrei...
Oana si Cati mica (23.08.2007)
26octombrie spune:
eu evit mezelurile si, mai ales, pateul de ficat. in asia, de ex, nici nu se consuma, se arunca, fiind considerat (ficatul), un rezervor de toxine.. mie mi-a dat de gandit.
in loc de pate de ficat ii dau pate vegetal. ii place la nebunie.
mai scapam si noi la sunca de praga, de la matache, mi s-a parut mai clean decat altele.
puteti lua o bucata de carne (vita, porc, pui, ce prefera fiecare) si o puteti baga la cuptor, ca o rulada, cu legume in mijoc, sau cu ou. dupa ce se raceste, o taiati cu un cutit bun, felii subtiri si aveti "mezel" pentru tartine. si macar stiti ce-ati pus acolo.
Qamar spune:
fyi: (nu ca militez pro Reinert, dar asa ca chestie) in germana scrie ca nu sunt recomandate copiilor sub 3 ani din cauza ca au membrana necomestibila si parti mici necomestibile care pot fi inghitite
"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."