Dulciuri fel de fel...(3)
Raspunsuri - Pagina 16
Alynutza spune:
Miha tare bine arata cuburile tale.
Eu nu ma laud cu nimic nou, n-am mai prajiturit ca se plange sotzul ca-i creste burta . Asa ca o sa prajituresc pentru Pasti doar.
O rugaminte mare la voi: aveti cumva vreuna din voi notata reteta de cozonac pufos de la roxanaz (cred ca de la ea era)? Stiam ca mi-o notasem pe undeva, dar n-o mai gasesc. Tin minte ca era ceva cu smantana si galbenus de ou (fara albus) si se putea face la robot. As incerca o portie mica acum de Pasti. Multumiri anticipate celei care se va indura de mine .
Spor la bucatarit si smotruit!
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
strumfi2004 spune:
Alina, sper sa fie asta ce cauti tu, parca asa imi amintesc. Va imbratisez asa virtual pe toate si va doresc ca Sfintele Sarbatori de Paste sa va aduca lumina in priviri si in suflet!
mami, "pinsentza" si "diliciosul"
Strumfii spun lucruri trasnite
Rugaciune pentru Emma
Alynutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui strumfi2004 Alina, sper sa fie asta ce cauti tu, parca asa imi amintesc. Va imbratisez asa virtual pe toate si va doresc ca Sfintele Sarbatori de Paste sa va aduca lumina in priviri si in suflet! |
Exact asta e! Iti multumesc din suflet! Am cautat-o gramada, deja aproape renuntzasem la ideea de a mai face cozonac de Pasti. Multumesc .
Pentru cele care sarbatoriti Sfintele Pasti in aceasta duminica, va doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragi voua!
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
mariussimiuc spune:
Briose cu afine si banane
Avem nevoie de:
2 oua
150 ml iaurt
100 g zahar
50 g unt
1 plic zahar vanilat
1 banana
1 lingura bilute de ciocolata
2 linguri de afine (uscate am folosit eu,hidratate in apa cu rom)
1 plic praf de copt
faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite (cca 150 g)
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare.Se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul,banana pasata si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam bilutele de ciocolata si afinele.
Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de grade,aproximativ jumatate de ora.
Alina,ma bucur ca ai gasit reteta si nu ramai fara cozonac in ziua de Paste.
Gratiela,multumesc pentru ajutor! Macar asa mai dai si tu pe aici.
Monule,eu am aparut. Tu pe unde umbli?
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
adi69 spune:
Salutari dragelor!
Am o intrebare.
Fac si eu cozonaci de vre-o trei ani,pana acum nu m-am bagat caci am incercat o data si nu mi-a placut ce mi-a iesit.
Acum imi ies frumusei,insa nu ies asa cum mancam eu in copilarie de la o matusa.
Facea tanti niste cozonaci imensi,care se rupeau fasii fasiute si stateau proaspeti multa vreme,fara sa se usuce chiar daca stateau feliile pe masa.
Nu mai am pe cine intreba reteta..aveti idee de o reteta din care sa-mi iasa cozonaci de care v-am povestit??
alinam spune:
Adi69 eu zic ca framantatul e secretul la cei care se desfac fasii, am vazut si eu la o babuta ca ii framanta normal si dupa ii framanta cumva rasucit , nu stiu sa explic, cu amandoua mainile, alternativ (cum am face morisca cu mainile), tot ea mi-a zis ca aluatul se framanta "pana asuda grinda" , in plus stiu ca nu se pun albusurile in compozitie ca sa nu iasa uscati , ea punea 8 galbenusuri la kg de faina, oare asta o fi secretul?
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
adi69 spune:
Asa e si reteta dupa care fac eu.
Pun 8 galbenusuri la kg de faina,oparesc si faina,am facut si numai cu ulei si numai cu unt,sant frumosi si buni insa nu de rup fasii..hmm
Deci framantat ca o morisca spui?
E cam greu insa am sa incerc.
Pana la urma,toata chestia asta cu framantatul este ptr ca sa intre aer cat mai mult in aluat si sa amestece ingredientele bine bine.
Multumesc pentru raspuns!
mariussimiuc spune:
Cam tarziu si eu pe aici...
Sper ca ati avut un Paste fericit!
Adi,cum au iesit cozonacii?Ai descoperit secretul?
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
adi69 spune:
Hristos a inviat!
N-am descoperit secretul,am facut dupa reteta mea,in plus am "aurit" untul,cica ii da o aroma deosebita...care nu se simte.
Am sa pun pozici acusica.
Ai tai sum au iesit?