Dulciuri fel de fel...(3)
Raspunsuri - Pagina 17
mariussimiuc spune:
Adi,eu n-am facut cozonaci.Doar o pasca cu branza.
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
buli spune:
Miha, am intrat un pic pe blogul tau - moama ce mai retete bune-bune
oare cind ai timp de toate? si sa le mai si scrii ...
eu mai mult cu cititul si admiratul :D
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
mariussimiuc spune:
Anca,adevarul e ca nu intotdeauna imi ajunge timpul si as avea nevoie sa cumpar de undeva.
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
happy33 spune:
Hristos a inviat! Initial, am intrat sa intreb ceva dar mi au cazut ochii pe pasca lui Miha, arata super, mi ai facut o pofta. Ma voi uita si pe blogul tau, nu rezist Intrebarea mea la voi era daca ati mai vazut pe undeva gemuri si dulceturi "bunatati de la bunica", sunt inebunita dupa ele si nu am mai gasit pe nicaieri. Sunt din Bucuresti, daca stie cineva va rog mult sa mi dati de veste. Pupici si toate bune.
mariussimiuc spune:
Adi,ce babani au iesit cozonacii tai! Si cu muuuulta nuca! Felicitari!
Happy,eu habar n-am de gemurile de care spui.E adevarat ca nici nu suntem noi innebuniti dupa ele,dar daca ni se face pofta fac repejor la masina de paine
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
happy33 spune:
Da, draga Miha, am vazut ce bunatati faci tu mi am notat mai multe retete de la tine, sunt puse bine cu pozicile acelea minunate de ti lasa gura apa, merci mult. Vreau sa ti spun ca mai am un borcan de gem de capsuni "de la bunica" si este expirat din 2007 dar cand l am desfacut este la fel de bun, am fost in culmea fericirii. Am mai cumparat si de la alte firme, o porcarie, ca sa nu spun mizerie, fara gust de fructe si dulce artificial Eu tot mai sper sa stie cineva, va pup si la cat mai multe nebunii culinare
mariussimiuc spune:
Helau!
Happy,multumesc!
Te asteptam si pe tine sa intri in clubul de nebunii.
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
flo1980 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui happy33 Da, draga Miha, am vazut ce bunatati faci tu mi am notat mai multe retete de la tine, sunt puse bine cu pozicile acelea minunate de ti lasa gura apa, merci mult. Vreau sa ti spun ca mai am un borcan de gem de capsuni "de la bunica" si este expirat din 2007 dar cand l am desfacut este la fel de bun, am fost in culmea fericirii. Am mai cumparat si de la alte firme, o porcarie, ca sa nu spun mizerie, fara gust de fructe si dulce artificial Eu tot mai sper sa stie cineva, va pup si la cat mai multe nebunii culinare |
hmmm, de la bunica.....era si mustar, ulei? cu bunica aceea pe eticheta?
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
mariussimiuc spune:
Kinder Milch Schnitte - reteta Gabrielei Cara
Pentru blat avem nevoie de:
4 oua
80 g zahar
20 ml lapte
100 ml ulei
2 linguri gris macinat
2 linguri cacao
2 linguri faina
2 linguri de miere
1 lingurita de praf de copt
1 plic zahar vanilat
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc.Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si gris si se adauga la crema de galbenusuri,amestecandu-se usor.
Se adauga laptele,apoi uleiul si mierea.
Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea si se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri.
Se coc doua foi (30x34 cm) in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 170 de grade pentru 12 minute,aproximativ.
Lasam blatul sa se raceasca si mai apoi desprindem hartia.
Pentru crema avem nevoie de:
200 g lapte condensat indulcit
200 ml frisca lichida
100 ml lapte
6 g gelatina
1 lingura cu varf de miere
1 plic zahar vanilat
Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.
Gelatina hidratata in 2 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic
si se adauga in laptele condensat.
Apoi mierea si vanilia.
Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.
Se lasa la frigider si cand se intareste putin,se pune pe primul blat si se acopera cu al doilea.
Se lasa la frigider 2-3 ore,apoi se taie cu multa usurinta.
O prajitura super super delicioasa!
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...