Sezatoarea canadiana (114)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Maru-te muti ling acasa mea cu jobul-wow ce bine ar fi
Deci Try si Almo- nu pot veni in weekendul 21-22 la Disney-mai e cineva amator, eu dc nu iau biletele maine.
Khristin-da-mi un telefon te rog cand poti.
Ref. la pierderea de kg- pe linga sport,treb si ceva dieta-eu consider aerobica cea mai buna, pe mine asta m-a ajutat, ca la 3 luni dupa fiecare nastere(si retinetzi ca intre kids sunt 18 luni diferentza)am dat cele 17,respectiv 15 kg jos is celulita de asemenea-dieta mea e cea care nu te infometeaza- bazata pe oua fierte si fructe la greu si ceva carne-ca de ex. peste,pui,cu salate,etc.
Dragaica- vreau si eu o crema buna de fata, please recomanda ceva!
Ada-tzi-am trimsi PM cu datele tipei de la curatenie, ai primit?

Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Denisa, asa-i' aerobicul e bune ptr pierderea kg da' la practica stau prost Pune dieta te rog

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Pai pentru cura mea de slabire eu am pus cap la cap informatii adunate din mai multe surse, dar se bazeaza pe principiul ca trebuie sa stai cu ochii pe numarul de proteine si pe cel de calorii. E putin de lucru in prima saptamana, pentru ca trebuie sa notezi tot ce mananci si ce bei, plus cate calorii si cate proteine contin toate cele, deci trebuie studiate putin etichetele. Dar jurnalul asta merita din plin, pentru ca de abia cand am pus totul pe hartie am vazut cat de dezechilibrat mancam, desi incercam sa mananc cat de cat corect si in general fara excese.
www.ntwrks.com/~mikev/chart1a.htm" target="_blank">Aici gasiti un listoi cu nr. de calorii si proteine din o multime de alimente.
Am vazut ca in general mancam prea multe calorii si prea putine proteine, deci dupa 2-3 zile de notat deja stiam sa imi ajustez singura numerele. Apoi am inceput sa imi umplu frigiderul cu mancaruri care sa imi dea cele necesare, sa am snackuri sanatoase si sarace in calorii, iar apoi numarul de snackuri s-a redus pentru ca deja mancam mai corect.

Proteinele sunt importante pentru ca tin foamea sub control cel mai bine. Cand proteinele sunt absorbite, creierul primeste un semnal sa scada senzatia de foame. Daca nu mancam suficiente proteine, reactia initiala a corpului e sa creasca senzatia de foame. Daca tot nu primeste ceea ce are nevoie, organismul intra in panica si incepe sa depoziteze grasimi si sa arda proteine din muschi si organe pentru a asigura necesarul de energie.
Si asta e explicatia pentru care unele diete dau gres, pentru ca pornesc de la premiza ca trebuie sa ne infometam, sa mancam putin, dar nu tin cont si de necesarul de proteine. Iar rezultatul e ca fie nu slabim deloc, pentru ca organismul vede ca au venit vremuri grele si simte nevoia sa faca rezerve de grasime, in timp ce arde proteinele din muschi si organe pentru supravietuire, ori slabim foarte putin, fata de efortul pe care il facem.
In plus, s-a demonstrat ca dupa o masa care contine proteine, nevoia de gustari scade, pentru ca proteinele controleaza foamea intre 2 si 3 ore, pe cand o masa bogata in carbohidrati (dulciuri, paste, paine, orez, cartofi) suprima foamea pentru aproximativ 1 ora, desi contine calorii mai multe. Si cu cat caloriile sunt mai multe, cu atat riscul de a se depune creste...

Deci eu acum incerc sa mananc proteine la fiecare masa, plus multe legume crude si mai putine cereale, grasimi si dulciuri fata de inainte. Legumele crude au avantajul ca necesita mai multa energie pentru digestie, decat aduc ele in organism, si aici intra conopida, brocoli, celery sticks, castravetii, morcovii... daca vreti sa va faceti o idee, cautati pe net "negative calories".

Si va dau un exemplu de ce mananc, de obicei micul dejun si pranzul sunt interschimbabile
- mic dejun + pranz +/- gustare pe la 3,30-4 - 2-4 felii de sunca (pui, curcan, porc, cu cat mai slabe cu atat mai bine), 1 ou, 1-2 felii de cascaval, 1-2 rosii, vreo 6-8 felii de castravete, 1/2-1 ardei, 3-4 buchetele de conopida, 3-4 buchetele de broccoli, 1 celery stalk, 4-6 baby carrots, 1-2 ciuperci, 1 felie de paine (de preferinta whole wheat) sau 1/2 cup cheerios cu 1/2 cup lapte 2% sau iaurt 2% (se poate si mai slab, dar noi cam asa ceva avem in casa).
- cina: de regula ceva carne sau peste cu legume in diferite combinatii, poate uneori un strop de paste, cam 1/2 cup. Intr-o zi am mancat pizza, dar cam cu 1/3 mai putin decat de obicei, in schimb am suplimentat cu legume crude, de genul celor insirate mai sus.
Mai mananc ceva seminte, vreo 2-3 fructe zilnic, imi beau cafeaua cu 1,5 lingurite de zahar brun, beau si ceai verde cu lamaie, incerc sa bat catre 2l de lichide zilnic, ma sui si pe eliptica si fac vreo 20-30 de minute cam de 2-3 ori pe saptamana... cam asta e.

Na hai ca scriu de dimineata , dar intre timp m-am si jucat o gramada, la cererea audientei

Asa, sa incerc sa inchei.
Inca 2 lucruri.
Daca vreti sa va apucati trebuie sa va calculati necesarul de proteine, in functie de greutate si inaltime. www.healthcalculators.org/calculators/protein.asp" target="_blank">Aici aveti un calculator care da cantitatea minima de proteine care trebuie consumata zilnic.
Apoi am mai gasit un calculator bun care planifica si un ritm sanatos de scadere in greutate si da necesarul zilnic de calorii care sa duca la slabire, mergeti pe pagina asta in jos si apasati pe BMR calculator.
Pe mijlocul paginii va puteti calcula rata metabolismului bazal, adica numarul de calorii necesare pentru functionarea organismului in repaus.
Pe fond gri, in dreapta, e calculatorul de care ziceam mai sus, care arata cate calorii zilnice sunt necesare pentru a slabi trepat si sanatos.
Si www.worldwidemetric.com/metcal.htm" target="_blank">aici e un calculator pentru conversii din kilograme si cm in pounds si feet.

E interesant sa faceti calculele astea chiar daca nu aveti de gand sa va apucati de cura de slabire. Cum am zis, eu intai am notat cateva zile tot ce mancam, ca apoi sa realizez cat de multe calorii aveam in micul dejun, in pranz si de multe ori in cina. Apoi am vazut care e necesarul meu real si a fost apoi ca un fel de provocare, sa vad cum reusesc sa combin alimentele in asa fel incat sa si mananc din toate grupele, dar sa si scad numarul de calorii.
Provocarea mea urmatoare e sa vad cum pot sa scad numarul de proteine animale si sa il cresc pe cel vegetale, apoi sa vad cum maresc consumul de fibre de grains (desi deja am inceput azi cu 2 lingurite de tarate adaugate la laptele cu cereale), apoi vreau sa urmaresc sa vad cat calciu consum si daca acopar necesarul... si cine stie ce mai urmeaza... pana una, alta, cantarul e incurajator
Sincer, intre timp am mai si pecit , ca sambata am avut musafiri si am bagat si un pireu de cartofi facut cu unt si lapte, plus o felie de tort cu frisca si (macar) multe fructe. In ziua aia n-am mai scris cate calorii am mancat ... dar cred ca ar fi fost interesant, provocator

Cam atat, cum vi se pare?
Poate pare complicat la inceput, dar odata ce incepi sa ai in casa alimentele... corecte, sa zic asa, plus sa refuzi sa mai cumperi tentatii, devine tot mai usor. Oricum, asta nu e o dieta batuta in cuie, mai degraba importante sunt principiile, fiecare isi poate alcatui propriul meniu (atentie insa, trebuie sa mancati cele 3 mese principale de peste zi, iar ideal e ca fiecare sa contina parte din proteinele zilnice). Daca vreti mai discutam. Se mai baga careva?





Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

daca iese treaba, aia mare, adica undeva ceva candva si pentru sos, atunci in primavara vand casa, cumpar casa, ca doar eu numai de-andoaselea le fac!
Ce mai stiti de Ana Stroe si de nelia? sper ca sunt bine sanatoase. De astfel cu aparitiile meteorice ale Simonnei si inca, catorva ladies, ne-am obisnuit, dar aceste doua doamne nu le caracterizeaza abandonul forumist!

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adaf7 spune:

Multumesc Denisa, citit acum, bine ca mi-ai spus ca nu am primit atentionarea de PM.
La multi ani Victor!
Eu am comandat produse de la Mario Badescu, am incercat numai cele pt ten sensibil/ acne si sunt bune. Nu mi s-au parut mai scumpe ca altele, singura chestie e ca o data nu am platit taxele canadiene (mi l-au marcat gift), iar alta data am platit 70 CAD!!! pt produse in valoare de 65 Cad (asa ca atentie, cereti neaparat sa le marcheze gift). Ultima oara am comandat produsele din Canada de la LaTeDa si am scapat de stressul de vama/brokerage fees. http://www.latedabeautybar.com/brands/10/mariobadescu.aspx
Pt celulita, cel mai misto si cu rezultate reale a fost EMS massage (electro muscle stimulation), combinat cu masaj drenaj limfatic - pretul a variat intre 70-100/ sedinta de 40 minute (2 sedinte/ saptamina 1 luna). Numai ca se depune la loc dupa un timp mai ales daca ai tendinte ca mine de a ma ingrasa foarte usor/ slabit greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mamicile din GTA, nu vreti o intalnire la loc de joaca pe 6 Decembrie? Pica sambata si mai e si Mos Nicolae.
Mergem la locul ala de joaca sugerat e Denisa: http://www.playkidtopia.com/


Noi am fost intamplator la el in weekendul asta la ziua unei fetite si e frumos si f curat. Au zone si de bebelusi mici, deci jucarii adecvate si pt cei de 6 luni (play mattress) pt cine-i interesat. Au si pt mai mari tot felul de jocuri cu fise de la care nu ma mai dadeam eu dusa, ma bateam cu alex pe bile si butoane pe acolo (3 fise la 1 dolar).

Aici aveti o lista cu locuri de joaca in GTA pe care am gasit-o pe internet intamplator: http://www.torontoparentsguide.com/Search/tabid/56/spcat/3/spob/Name+ASC/Default.aspx


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Almo, asta e pt ca ai depasit limita de mesaje din inbox si outbox. Sterge din ele si-ai sa vezi cum apare botonelu' de reply din nou. Daca ai stii cat mi-a luat mie sa pricep de ce nu ma mai lasa sa dau reply la mesaje... Nici nu m-am gandit ca e ceva ce nu faceam eu bine, am crezut ca nu merge DC-ul cum trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Intru rapid ca de obicei

Olga, pai poti sa stii ca tu oricum esti o frumoasa, nu-ti invinovati colegii pe nedrept...cred ca radiezi acum gravidutza . Ma bucur mult ca vei avea fetita, sint sigura ca asa va si ramane, iar Sofia e un nume super. E f. frumos sa ai pereche , iar de kg you must be kidding me

Denisa, promit sa te sun, sper sa reusesc in seara asta...acum fug rapid la niste cumparaturi

Try, locul de joaca respectiv e full-time booked pt. 6 dec....am incercat eu sa-i entamez party lui fiemea acolo si am renuntat

Dragaica, daca esti asa hotarata, sa stii ca banda de alergat face minuni, asta in conditii de ambitie optima Eu imi tot fac curaj sa cobor in basement, sa ma pun in shape

Cristina

le bébé Chris Anthony

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Donia, sarut mana, suna tare bine si pe acelasi principiu, al calculului proteinelor si caloriilor e fitday, daca va mai aduceti aminte de el. Numai ca nu am timp sa scriu tot timpul acolo, si deci e cam fara valoare.Culmea e ca andrei l-a prezentat la scoala in cadrul unui proiect si a fost f apreciat de teachere
La mine lipseste miscarea, si abia astept sa imi treaca noada sa trec la niste wii tenis, sau macar joaca in general. Acu vegetez ca o matza mare si nesuferita, pe toata canapeaua si ma vait de dureri in ...stit voi unde!
a, si eu mai am o problema: sunt cumplit de pofticioasa. Azi a trebuit sa umblu un pic prin downtown, si n-am rezistat sa nu infulec un ditamai sausegiul de la un street vendor. Da ce sa faci, daca mirosea atat de bine!

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

roza-scleroza, bat-o vina!
Olga, sunt convinsa ca arati superb si ca au dreptate colegii tai. Sophia e un nume atat de frumos!

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput