Diversificarea (4)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

eu tot mar copt i-amdat la inceput, ca e acid cel crud; doar vreo 2 sapt l-am copt, apoi a papat crud inca vreo 2, apoi deloc; crud nu mananca nici acum deloc, vomita sau se ineaca; insa din placinta sau tort de mere papa; variante de fructe mai sunt borcanasele pt sezonul asta;

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Danicris, bb face cumva scaune mai moi???? Marul copt este recomandat pentru scaune moi si diaree, iar marul crud pentru constipatie...adica este putin diareic...poate si asta este un motiv...sau s-a gandit ca e bine sa incepi cu ala copt ca sa se obisnuiasca stomacelul si sa nu faca diaree...

Oana si Cati mica (23.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri.
O sa incep cu marul copt, urmand ca in timp sa incerc sa i-l dau crud daca il tolereaza.
Natynic, eu nu am nimic impotriva bananei dar pediatra mea da. Nu recomanda banana.
Pe de alta parte, aceeasi pediatra recomanda la 7 luni "iaurt Danone Natural" ceea ce nu mi se pare OK. Voi ce spuneti ?

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

si eu la inceput i-am preparat fructele, cam o luna, fie coapte, fie la abur..are o viata intreaga sa pape fructe proaspete fara sa aiba probleme la stomac din cauza acidiotatii...Dar eu nu am inceput diversificarea cu fructe, ci cu cereale(la aproape 6 luni), apoi legume la abur, apoi abia fructe!..distanta de cel putin o saptamana intre ele..

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Eu sunt anti Danone 100%!,,au fost niste probleme cu el, si eu cred ca inca sunt, plus ca mi se pare cel mai 'chimic' d epe piata, numai gust de iaurt nu are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Uite ca m-ati facut sa rascolesc netul cu aciditatea asta
Si am gasit asa, pe site-ul www.cfsan.fda.gov/~comm/lacf-phs.html" target="_blank">acesta:
- ph mar = 3.30 - 4.00
- ph mar copt cu zahar = 3.20 - 3.55
Deci e mai acid marul copt decat cel crud!
Daca va intrebati daca zaharul poate sa scada ph-ul, raspunsul, din ceea ce am citit, e nu. In schimb, cresterea temperaturii da. Cu cat temperatura e mai ridicata, cu atat disocierea moleculara e mai mare, deci se pun in libertate mai multi ioni de hidrogen, ceea ce face ca aciditatea sa creasca.

Danicris, si pe aici se introduce banana mai tarziu, se considera ca are risc alergen mai ridicat.
Eu, ca si luny, am inceput diversificarea cu cereale, caci sunt cel mai usor de digerat de catre tubul digestiv al bebelusilor. Apoi am introdus legume, apoi fructe la borcanel, para, piersica, mar, apoi diferite combinatii. Banana cruda i-am dat pe la vreo 9 luni, parca.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

..si din ciclul 'eu nu voi face...'(am zis ca banana dupa un an), acum cateva zile i-am dat mijlocul unei banane cu iaurt si cereale, ca prea balea cand mancam eu...si a fost un succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galu spune:

Mancam deja de 3 zile cereale Humana mar fara lapte la masa de seara si le preparam cu apa si e f bine, le mananca si ii plac f mult si.. natynic cerealele Humana mar fara lapte se pot prepara cu apa, cu lapte sau ce altceva vrei tu.... Ii dau la inceputul mesei cam 40 g cereale si apoi o alaptez, urmand sa crestem cantitatea de cereale progresiv. Pediatra mi-a spus ca pot sa-i dau si cereale cu lapte inclus si asta o sa ma ajute si atunci cand o sa trecem pe formula, adica pe la 10-12 luni. Acum problema mea e alta.. nu stiu daca e bine sa-i dau cereale asa tarziu, pt ca o alta pediatra mi-a indicat sa le dau la masa de 18. Voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui galu
Acum problema mea e alta.. nu stiu daca e bine sa-i dau cereale asa tarziu, pt ca o alta pediatra mi-a indicat sa le dau la masa de 18. Voi ce parere aveti?

Eu ii dadeam baietelului (de fapt inca ii dau) cerealele tot la masa de seara, care la el e pe la 19,30-20. Dupa ceva timp am inceput sa ii dau si dimineata.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Galu, Catinca mananca cerealele la 20.30 si chiar si mai tarziu uneori....nu este o problema atata vreme cat muti si masa de lapte la o distanta corespunzatoare...adica eu ii mai dau un bibe pe la 12...

Oana si Cati mica (23.08.2007)

Mergi la inceput