HELP - scolar cu ADHD ?!?!

HELP - scolar cu ADHD ?!?! | Autor: carmen1967

Link direct la acest mesaj

Buna ,
sunt mai noua pe acest forum, dar citesc cam tot ce are legatura cu ADHD. Pe acest forum am mai scris la subiectul "Copilul ADHD" de la 'Copii cu nevoi speciale', dar acolo sunt copii mai mici, care merg la gradinita si intampina probleme, altele decat cele de care se loveste un elev la scoala.
Nu abandonez subiectul, dar as vrea sa atrag in discutie mamici cu copii la scoala.Poate mesajul meu postat la aceasta sectiune va fi mai bine primit .
Baietelul meu, Andrei, are 10 ani si este in clasa a IV,diagnosticat cu ADHD, diagnostic in care nu cred 100%...
Ca scolar, desi s-au facut progrese in timp, de la inceputul scolii, inca merge greoi ....Ma gandesc cu groaza la clasa a V-a .
Ca evolutie scolara, a citit mai greu, cu ajutor logopedic, scrie cam uratel, e stangaci la toate cele si a cam ramas in urma la matematica. Adevarul ca am tras tare pe romana in detriemtul matematicii...
Ce remarc pozitiv:
- este cumintel si nu deranjeaza in clasa (mai mult ca ceilalti)
- este comunicativ cu colegii (desi unii il cam resping)
- este prietenos, amabil, politicos.
Negativ:
- scrie cam putin in clasa, nu tine ritmul cu clasa (desi sunt progrese aici)
- nu prea stie tema de a doua zi, rar o noteaza
- demareaza greu temele pentru acasa (am scurtat si aici timpul de "dialog")
- nu scrie dacat cu mine, mai nou si cate ceva singur, dar nu neaparat tema de a doua zi.
Incerc sa-l ajut cat pot de mult la matematica, mi-am comandat o metodologie de predare a matematicii la clasele I - IV si studiez. Vreau sa cred ca ramanerea in urma e cauzata doar de lipsa de exercitiu.Cel mai mult ma bucur ca intelege logic (nu e discalculic)
De la inceputul lunii octombrie sta singur acasa (incuiat ), noroc ca lucrez aproape de acasa si se descurca relativ bine: nu deranjeaza prin casa, nu-mi da multe telefoane, doar ca mai vrea sa iasa mai repede de 16.30, ora de venit a noastra acasa...
Cam atat... astept opiniile voastre.
Cum se descurca copii vostri la scoala ? Ce probleme intampinati?
Ce metode aplicati ? Dar terapii?
Eu sunt in cautare de un homeopat bun, in principal pentru atentie si concentrare,deorece constat ca astea sunt inca deficitare.
Ca tratament luam niste produse naturiste de la Child Life Essential(Pure DHA si Multivitamine & Multiminerale), de vreo 2 luni si zic eu ca sunt benefice.Am citit de bioenergoterapie, aveti informatii in acest sens?
Toate cele bune
Carmen

PS.Singura recomandare primita a fost catre dr. Radu Naghiu, la care eu am fost acum un an. Dar... M-ar interesa daca sunt copii cu rezultate in ADHD (marea majoritate posteaza referitor la autism).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Buna Carmen.
Imi pare rau de baietelul tau. E excelent ca aveti progrese.
Din nefericire, nu stiu sa-ti raspund, Razvan are sindromul Asperger.
Ce vreau sa te intreb, si-mi cer scuze anticipat ca voi fi putin pe langa subiect: cumva ati avut o experienta neplacuta cu dr. Naghiu? Sunt direct interesata, deoarce este medicul curant al lui Razvan.
Multumesc si sper sa gasesti solutiile si raspunsurile la problema voastra. Sanatate multa micutului si succes la scoala.

Cristina, mami de Nicolae-Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

prima mea intrebare, cine a pus diagnosticul de ADHD??
eu, sincer spun, chiar daca voi primi rosii in cap, ca personal nu cred in acest diagnostic, si am motive intemeiate sa cred asta(in urma unor discutii cu niste medici americani si psihologi, tot de acolo).

copii sunt DIFERITI! foarte diferiti....mai ales cand e vorba de lectii, scoala...cunosc subiectul! referitor la teme, inceraca sa nu-l mai ajuti, aici e marea ta gresala!!! ca ii oferi ajutorul iar el nu mai trebuie sa faca nimik singur. cauta sa-i explici inainte si apoi sa il lasi singur....sa invete ca si singur face lectiile. dai un anume timp, in care sa-si rezolve teme la mate de ex, (asa in paranteza...se dau atatea teme pentru acasa, ca mai tare te stresezi tu ca parinte decat el...) la fel si cu celelalte teme, indruma-l putin si lasa-l sa le rezolve singur. si daca nu reuseste sa faca toata teme, poti merge sa vb cu invatatoarea....
baietii sunt in general mai lenesi la scris..mai neatenti...
cauta sa-l stimulezi cumva, stiu si eu...da-i cate 50 de bani pentru fiecare teme efectuata la timp, si aduni banii iar la sfarsit de spatamana cumparati ceva impreuna sau la sfarsitul lunii...

acuma sa revin putin si sa spun de ce nu sunt de acord cu acest diagnostic...ADHA. in urma cu ani, baiatul meu era la gradi, una particulara. si acolo, ca toti copii avea momente cand era galagios, nu era atent...si educatoarea a chemat psihologul si la chestionat ...si au ajuns ei la conculzia ca are ADHD..
eu am fost sochata sa aud asta...am mers apoi la un alt medic, care mi-a spus ca trebuie facute teste...nu stiu mai ce....eu ma uitam ca la poarta noua....
am mers acasa, si am chemat un prieten care e psiholog, si am vb cu el, chiar a venit mai mlute zile la rand, ca sa-l observe pe baiat, si mi-a spus concluzia lui....ca are ceva doza de neascultare si are nevoie de mai multa miscare, sport.
apoi, in acea vara ma mers in State si acolo am vb cu mai multi medici, eram doar cu sotul, copii erau acasa, dar am adus cu mine niste casete cu el, l-am filmat fara sa stie...iar acei medici mi-au pus ca pentru a pune un asemenea diagnostic trebuie foarte mult studiu de caz.

cam asat in mare...daca vrei mai revin si iti spun cum am procedat eu.

eu zic sa fii linistita, ca ai un copil normal, care precis are si calitati, si lucruri care ii plac sau i-ar placea sa le faca. incearca sa identifici ce anume ii place sa faca si canalizeaza-l spre acolo.




Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu nu sint doctor si ca atare nu dau sfaturi. Va spun doar ca in calitate de profesor am vazut copii diagnosticati cu ADHD. Cei cu care s-a lucrat si au avut parte de o atentie speciala (in clasa si acasa), de rabdare muuulta si tratament sint bine mersi, au terminat scoala cu rezultate bune, au intrat si la facultate. Cei carora li s-a ignorat diagnosticul, pe principiul "cine sti tu sa-mi spui ca fi-miu are nevoie de tratament numai pentru ca e agitat?" au ajuns ca dupa ani de zile sa nu mai fie capabili, nici macar in scurtele momente in care se straduiau sincer, sa asimileze ceva, sa faca fata unor cerinte minime. Am vazut copii inteligenti care au regresat de la un an la altul pina la nivelul unui copil mic incapabil de a se concentra pe orice tip de activitate (INCLUSIV de cele de care pareau atrasi la inceputul scolii).
Prin urmare, inainte sa va repeziti sa dati sfaturi de genul "lasa-ti copilul in pace, asa e el mai agitat dar nu are nimic" ginditi-va de doua ori, mai ales ca nu cunoasteti copilul respectiv. Se prea poate sa nu aiba nimic, dar daca are nevoie de ajutor si nu-l primeste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Eu nu sint doctor si ca atare nu dau sfaturi. Va spun doar ca in calitate de profesor am vazut copii diagnosticati cu ADHD. Cei cu care s-a lucrat si au avut parte de o atentie speciala (in clasa si acasa), de rabdare muuulta si tratament sint bine mersi, au terminat scoala cu rezultate bune, au intrat si la facultate. Cei carora li s-a ignorat diagnosticul, pe principiul "cine sti tu sa-mi spui ca fi-miu are nevoie de tratament numai pentru ca e agitat?" au ajuns ca dupa ani de zile sa nu mai fie capabili, nici macar in scurtele momente in care se straduiau sincer, sa asimileze ceva, sa faca fata unor cerinte minime. Am vazut copii inteligenti care au regresat de la un an la altul pina la nivelul unui copil mic incapabil de a se concentra pe orice tip de activitate (INCLUSIV de cele de care pareau atrasi la inceputul scolii).
[size=4]Prin urmare, inainte sa va repeziti sa dati sfaturi de genul "lasa-ti copilul in pace, asa e el mai agitat dar nu are nimic" ginditi-va de doua ori, mai ales ca nu cunoasteti copilul respectiv. Se prea poate sa nu aiba nimic, dar daca are nevoie de ajutor si nu-l primeste?


Natasa , de acord cu tot ce ai scris!



http://www.floriinro.ro/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Diagnosticul ADHD se da in timp.Copilul trebuie urmarit pe parcursul evolutiei. Daca este un hiperkinetic, daca nu se poate concentra mai mult de 15 minute la varsta scolaritatii, atunci putem vorbi de adhd.Copilului ADHD ii trebuie o multime de stimuli noi.Un copil cu ADHD ar trebui sa aiba o dieta bogata in vitamine, iar "energizantele" trebuie scoase din dieta.Mai putin zahar este de asemenea recomandat.Copilul trebuie invatat ( mai ales ca a ajuns in clasa a IV-a) sa-si faca temele singur si gasiti stimulente pentru care este dispus sa faca acest efort.Un copil cu deficit de atentie poate sa aiba un intelect normal si poate ajunge chiar sa termina o facultate, cu o dieta echilibrata coroborata cu treatamente homeopate si cu pedagogi de mare finete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

pai nici IO nu sunt doctor, dar am crescut doi copii "atomici" si inca mai cresc la ei...si pot sa spun ca fimiu, desi a fost foarte energic si agitat uneori...a fost mereu cel mai bun din clasa, a citi foarte multe carti (are 10 ani si ceva) pe care nici copii de 16 ani nu au pus mana, ii plac stiintele naturii, geografia, istoria...stie atatea date din carti..ca ma da gata si pe mine. si poarta niste discutii cu adultii...de ramn masca!

copii despre care spune Natasa, ca au ajuns mari si au probleme, este din cauza ca nu le-a fost oferita dragoste si atentie! pentruca nimeni nu s-a ocupat de ei la modul serios! nu din cauza ca a fost ignorat diagnosticul, ADHD!

metodologia din ivatamantul romanesc, hai sa fim sinceri, este extrem de handicapata...de aceea copii se plictisesc si prezinta dezinteres la ore...si pare ca au deficit de atentie...dar ei sunt plictisiti pur si simplu, de aceea trebuie gasite metode de a comunica si a se face inteles educatorul de catre copii, pentru a le capta atentia...
repet, copii sunt DIFERITI unii de altii si nu trebuie tratati toti la fel, nu trebuie avute asteptari ca toti sa fie buni matematicieni...

in scolile din Ro, daca un copil e mai slab la mate, de ex, e catalogat ca prost, tampit...dar nu mai conteaza ca acelasi copil e foarte bun la limba franceza, de ex! trebuie sa exceleze oare la toate materiile ca sa fie BUN??! complect fals!

asa ca , eu zic, ca daca li se ofera dragoste, daca petrecem timp de calitate cu copii nostri cei agitati si hiperactivi, ne jucam cu ei, le oferim sprijinul si ajutorul, canalizam energia spre lucruri constructive si folositoare, nu avem cum sa dam gres!
eu am cheltui bani foarte multi pe spoturile diverse pe care le-au incercat copii mei, i-am trimis in tabere, in excursii, le-am cumparat tot felul de jocuri logice, carti si nu regret deloc!




Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:



eu sincer nu inteleg cum poate cineva emite judecati referitoare la toti copiii raportindu-se la unul sau doi copii personali ; or fi tembeli toti specialistii din lumea asta care au studiat ani multi in domeniul respectiv, au studiat evolutia a esantioane de zeci de copii pe intervale de zeci de ani inainte sa indrazneasca se emita vreo concluzie; om fi noi romanii multistiutori in toate cele dar parca uneori ne intrecem pe noi insine

http://www.floriinro.ro/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe



eu sincer nu inteleg cum poate cineva emite judecati referitoare la toti copiii raportindu-se la unul sau doi copii personali ; or fi tembeli toti specialistii din lumea asta care au studiat ani multi in domeniul respectiv, au studiat evolutia a esantioane de zeci de copii pe intervale de zeci de ani inainte sa indrazneasca se emita vreo concluzie; om fi noi romanii multistiutori in toate cele dar parca uneori ne intrecem pe noi insine







nu sunt tembeli ....
numai ca in Ro se pune un diagnostic mult prea repede, de catre medici, care nu au studiat despre ADHD! asta e problema.
medicii din State mi-asu spus, (asta era acu cativa ani) ca un diagnostic ADHD, se pune dupa multe luni de observatie, analiza per caz... nu asa...una, doua vizite la un medic psiholog sau chiar psihiatru. medicii de acolo sunt destul de rezervati in a pune rapid un astfel de diagnostic...chiar si cei care dau diagnosticul, il dau cu rezerva, pentruca despre acest sindrom, inca nu se stiu foarte multe. iar ca sa dai unui copil plin de energie sirop ca sa-l aduci intr-o stare de molesala , vecina cu somnolenta...eu zic ca e imbecilitate! cand sunt atatea metode de al face pe copil sa-si consume energia, sportul, joaca....
dar mi se pare ca e mult mai usor pentru un parinte ca odrasla sa stea cuminte, sa nu-i solicite neuronii, sa nu-i toace nervii, sa fie linistit parintele....eh si nu mai continui...




Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

carmen, tu nu mai spui nimik? ne lasi aici sa vb singure?



Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


si care e legatura intre medicii din romania si usa cu initiatoarea topicului, vroia ea ca userii dc sa confirme sau sa infirme diagnosticul copilului dupa ureche, sau avea nevoie de sfaturi/trucuri in legatura cu temele, etc?

http://www.floriinro.ro/


Mergi la inceput