Ministerul..."Egalitatii de Sanse"...

Ministerul..."Egalitatii de Sanse"... | Autor: mihaela_s

Link direct la acest mesaj

Pentru inceput vreau sa spun ca nu intentionez sa jignesc pe nimeni prin postarea mea. Doar sa trag un semnal de alarma asupra acestui Minister care se intituleaza ca in titlul subiectului. Daca cineva lucreaza in acest minister si poate sa ma ajute cu un sfat am sa pentru gestul sau. Pentru ca pana acum nu am gasit nici o persoana binevoitoare sa ne dea un raspuns. Am sa va spun si despre ce e vorba...

Locuim in Suedia de mai bine de un an, mai precis 13 luni. In luna noiembrie a anului trecut, dupa ce am primit numerele personale suedeze, automat am primit acasa hartiile cum ca fetele au drept la alocatia de stat aici in Suedia. Doar ca era o problema. Diana, fata cea mare este din prima casatorie. Iar ca statul suedez sa ne acorde alocatia pentru ea, a cerut statului roman, in speta Ministerului Muncii si Blablabla...o hartie oficiala cum ca tatal fetei mele, care are domiciliul in Ro in judetul Salaj, nu beneficiaza de alocatia de stat din Ro. Am asteptat pana in vara...cand sotul meu a scris un e-mail la adresa cea mai oficiala gasita pe site-ul Ministerului...am asteptat cateva saptamani, nici un raspuns. A scris apoi e-mailuri la toate adresele gasite la pagina mai sus mentionata...nimic...
Saptamanile trecute a incercat in cateva randuri sa vorbeasca cu cineva la telefon din acel Minister...daca nu suna ocupat, atunci suna si nu raspundea nimeni...la 2 numere. In cateva randuri, cateva ore non stop, fara exagerare, a incercat sa ia legatura cu cineva de acolo...n-a reusit.

Mama a venit in seara asta cu o propunere. Fac o paranteza sa spun ca mama locuieste in Ro in orasul in care locuieste tatal Dianei.
Asadar ea e dispusa sa incerce sa obtina o hartie de la autoritatile locale, pe care sa o traduca si sa o putem noi depune aici la dosarul fetei. Insa nu prea stie incotro sa o apuce...la Primarie? La Directia Muncii? Aveti idee cine se ocupa in judet de alocatii?
Diana primea in Ro(noi locuiam in alta localitate decat tatal ei) la scoala, un cec cu care mergeam la Oficiul Postal si scoteam banii. Cum copilul nu mai merge la scoala in Ro, nu mai beneficiaza nimeni de alocatia aceea, normal. Insa nu stiu in ce masura cei din teritoriu vor putea sa dea o asemenea hartie...in fine, mama s-a inarmat cu rabdare ca va fi purtata de la un birou la altul. Dar macar sa stie de unde sa inceapa...

Ok, va multumesc ca m-ati "ascultat" si daca aveti idei, cunostinte despre dilemele mele, va rog sa le scrieti...

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mihaelamie mi se pare ciudat ca suedejii au pus aceasta problema mai ales ca Diana are viza acolo si merge la scoala in Suedia!

Ma rog nu cunosc legile suedeze,in cazul meu in urma alcatuirii dosarului mi-au acordat alocatzia chiar retroactiv!

Eu nu prea vad unde ar putea merge mama ta sa obtzina un act atita timp cit alocatzia est acordata prin scoli!Oare o adeverintza de la scoala unde a fost inscrisa Diana nu ar fi de ajuns?

Imi dau si eu cu parerea(ca tot m-a prins ora asta pe forum)sper sa se rezolve problema ta!(dar nu tzi-au cerut la dosar decizia judecatoreasca din care reiese ca fata tzi-a fost incredintzata?)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Dana te si eu! Multumesc de raspuns...

Ba da, am depus la dosar hotararea de divort. Nu stiu nici eu exact ce hartie au cerut suedezii de la Ministerul romanesc, atat i-au spus sotului meu la tf ca au nevoie de o hartie prin care statul roman sa spuna ca tatal copilului nu primeste alocatia fetei in Ro. Nu stiu de ce ii intereseaza asta, probabil e o convenite intre state...ca se poate acorda alocatia numai intr-una din tari...

Adeverinta de la scoala nu dovedeste ca tatal nu primeste bani din partea statului roman, doar ca fata nu mai frecventeaza scoala...zic eu. De aceea suedezii vor o hartie oficiala de la statul roman, ministerul in acest caz. Eu sunt sceptica si in privinta hartiei pe care ar obtine-o mama...daca ei au cerut ministerului, acesta ar trebui sa raspunda. Dar cand? La Pastele Cailor se pare .

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

alocatia nu se mai acorda prin scoli.

Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...

www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Alocatiile nu se mai primesc prin intermediul acelor cecuri la scoli ci prin directiile teritoriale ale ministerului muncii.

http://www.dgmsssj.salaj.ro/ uite ai situl directiei muncii si ai maluri acolo unde sa te adresezi http://www.dgmsssj.salaj.ro/relatii.html ai mailul direct la relatii cu publicul.

Din cate stiu eu dosarul pentru alocatii se depune la primarie dar baza de date o au directiile de munca unde poti verifica pe baza cnp-ului tau sau a ex sotului daca alocatia se plateste sau nu.
Eventual spunei mamei tale sa mearga in audienta si sa ceara ce doreste cred ca s ar rezolva mai repede sa nu asteptati cele 30 de zile legale.

Succes!

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri. Nu stiam ca alocatiile nu se mai acorda prin scoli, credeam ca a ramas la fel ca si anul trecut.

O sa-i spun mamei sa mearga la Directia Muncii Salaj si sa vada ce poate obtine.

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Miha,pentru informatii despre alocatiile copiilor trebuie sa te interesezi la Directia Muncii...acolo se fac demersurile.
Bafta!

PS.De la scoala am primit o hartie in care trebuia sa specific cum vreau sa primesc alocatia lui Alex:pe card sau prin mandat postal.Aceasta hartiuta,data de scoala,nu se returna completata la scoala,caci scoala s-a derogat de aceasta activitate...asa ca parintii au mers personal cu hartia,la Directia Muncii si au specificat pe ea modalitatea de parvenire a alocatiei...bineinteles ca hartiutei i s-au atasat si celelalte acte doveditoare pentru modalitatea de primire a alocatiei.

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hai ca incer sa te lamures eu!
de la autoritatile din Suedia care se ocupa cu alocatiile pentru copii, trebuie sa primesti un formular european (E osuta ..nu mai stiu exact!) (care in Germania era in limba roamna!!) pe care o trimiti mamei tale, si mama ta merge cu ea la Directia Pentru Protectia Copilului, in orasul unde a mers fata ta la scoala! si cei de acolo stiu ce trebuie facut...
vezi ca mai trebuie tot pentru DPPC copie dupa certificatul de nastere al fetei tale. (cel mai bine o trimiti pe mama ta acolo, sa spuna care e problema si ei ii spun ce acte trebuie !).

deci tu astepti de un an!!!!!!!!!
sistemul romanesc.

si apoi mama ta cu toate aceste acte , va merge la acel minister al solidaritatii..., si ei elibereaza o ADEVERINTA in care se specifica pana cand a primit alocatia fatita ta si ca ei sisteaza plata alocatiei incepand cu data de...
iar mama ta, iti trimite tie actele si le duci tu la autoritatile din Suedia.
asta e cea mai buna cale, crede-ma! ca daca astepti dupa romani sa-ti trimita ei....

sper ca am fost destul de explicita!

daca ceva nu ai inteles, mai intreaba-ma.
am scris pe fuga, caci vreau sa plec !

Succes!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

mihaela, e vorba de formularul E411! pe acela trebuie sa ti-l dea autoritatile din Suedia!! si il trimiti mamei tale ca sa rezolve ea, ca asa poti sa astepti pana la sfantul asteapta....care sfant nici macar nu exista!

scuze de ironie..

Mergi la inceput

Kari mii de multumiri!

Am pus-o in tema pe mama, maine merge la Directia Muncii sa intrebe ce si cum, daca nu cumva au primit aia de acolo formularul completat de suedezi, pentru ca eu cred ca asta au cerut si ei si poate nu la Minister a ajuns hartia ci la judet. Oricum sper ca sunt pe pista cea buna acum si sper ca mama sa poata rezolva.

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Mihaela, voi incerca sa te ajut. Vorbim.E vorba d eformularul E11 si e corect ca treb. sa se adreseze Directiei de munca si protectie sociala Salaj.

Mergi la inceput