Ministerul..."Egalitatii de Sanse"...
Raspunsuri - Pagina 2
mihaela_s spune:
Trebuie sa va spun surpriza cea mare!!!! Si nu cred ca e intamplatoare, se pare ca forumul chiar face valuri. Trebuie sa multumesc celui/celei care a citit aici si a pus lucrurile in miscare!
Azi sotul meu a fost sunat pe mobil de cineva din Minister, el lasase datele de contact in e-mailurile trimise si se pare ca au cautat in arhiva . In tot cazul, ce i s-a spus sotului...ca la Minister nu a ajuns nici o hartie, e posibil ca suedezii sa o fi trimis la Satu Mare(ultimul nostru domiciliu) la Directia Muncii. Si ca e vorba de formularul E411(agho, cred ca asa ai vrut si tu sa scrii ) care trebuie completat cum spunea Kari. Insa nu in Salaj trebuie trimis, unde domiciliaza tatal fetei ci la SM unde a fost ultimul ei domiciliu. Sper sa le rezlvam acum ca stim cum merg lucrurile, o sa le urmarim indeaproape, o sa ne interesam daca nu cumva a ajuns hartia la SM.
Agho multumesc pentru implicare...daca ai ceva noutati le astept cu drag.
vorbe de copil...
Hobby
agho spune:
despre regulamentul nr. 1408
Da, Mihaela, de fapt e-mailul sotului tau a ajuns exact unde trebuie. Si forumul, la capitolul asta nu cred ca a facut valuri. Ti-am trimis un PM.
flower-power spune:
Ma bag si io in seama sa fac galerie ,sa se rezolve cat mai repede .
Haide Agho !!!
Edit s-ontreb pe Dana ,asa de tare s-a suparat pe noi de nu ne mai viziteaza de loc?
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
agho spune:
Flower, frumoasa galerie! Se rezolva cu siguranta. Nici nu-i mare filosofie. Doar hartogaria intre institutii. Si nervii parintilor si-ai celor care se ocupa cu asta.
mihaela_s spune:
Multumesc din suflet fetelor!
agho, chiar acum ti-am trimis un e-mail.
vorbe de copil...
Hobby
Adela99 spune:
no, daca intra Romania in UE :) inainte ajungea sa semnezi " pe onoare si constiinta" si se rezolva treaba ... da' musai sa adaug ca nici suedejii nu-s de lepadat cand ii vorba de birocratie, is curioasa cat va dura dupa ce ai formularul; citisem de un cuplu danez-suedez mutat in Suedia, care au asteptat doi ani! sa primeasca alocatia pentru fetitza lor nascuta in Danemarca. si cica treburile merg snur intre tarile nordice
mihaela, bafta!
agho,
mihaela_s spune:
Adela, om vedea . Pana acum s-au miscat repede...nu am de ce ma plange. Poate peste un an intru si postez si despre suedeji
Multzam de galerie!
vorbe de copil...
Hobby
mihaela_s spune:
M-am gandit ca poate sunt si alte mamici in situatia mea si nu stiu despre drepturile si obligatiile de a lua alocatiile de stat din tara in care sunt rezidenti.
Sincer eu am citit Regulamentul 1408/71 si n-am inteles mare lucru. Insa m-a "elucidat" o persoana care lucreaza in domeniu si situatia sta in felul urmator:
-copilul rezident are drept la alocatie de stat in noua tara
-insa nu are dreptul decat la o singura alocatie de stat in cadrul tarilor UE. Asadar, parintii trebuie sa renunte la alocatia de stat din Ro daca primesc alocatie de stat dintr-o alta tara UE
Eu am aflat asta intamplator. Daca ambele mele fete ar fi fost ale mele si ale sotului meu, nu as fi stiut. Statul suedez a considerat ca daca eu si sotul suntem aici, fetita cea mica ccc care e a noastra nu mai primeste alocatie de stat din Ro. Insa pentru ca cea mare are tatal in Ro, aici si-au pus problema...ca tatal poate lua banii ei.
Noi acum renuntam la alocatia din Ro a fetitei mici, pe care am primit-o in tot acest timp de cand suntem rezidenti in Suedia(ea intra automat in contul din Ro al sotului meu). Iar statele roman si suedez vor regla automat acesti bani, noi urmand sa primim o suma mai mica la alocatia de aici pana statul roman isi va recupera banii.
Ce vreau eu sa adaug...stiu ca a fost nu de mult o discutie aici pe forum si ca multe mamici primesc alocatie din Ro pentru copiii nascuti in alte tari, pe motivul ca fiecare copil cetatean roman are dreptul la alocatie. Stiind si eu de acest subiect, la intrebarea(pusa de sotul meu mie) daca fetita noastra mica are dreptul in continuare la alocatia din Ro...nu m-am agitat...clar ca avea dreptul. NUMAI CA...peste acea lege se suprapune regulamentul 1408/71 valabil de la intrarea Ro in UE.
Marius, nu stiu daca nu ar fi bine sa aloci la Probleme legislative un spatiu pentru acest subiect, eu am citit acolo la alocatii si nu scrie nimic despre aceasta problema. E parerea mea doar, mie mi se pare un subiect care merita sa fie citit si stiut. Informatia din pacate nu e la indemana tuturor...
vorbe de copil...
Hobby
kariguld spune:
eu stiu asa, ca daca locuiesti, sau esti rezident intr-o tara din Europa, atunci copilul primeste alocatie din tara respectiva, desigur renuntandu-se la alocatia din Ro. asa e procedura!
la fel si pentru parintii care muncesc in Europa, legal, iar copilul locuieste in RO, poate primi alocatie pentru el, dar la fel, trebuie sa renunte la alocatia din Ro.
ar trebui macar aici publicata o parte din lege, ca sa stie si altii...si cei care au nevoie la un momendat!
Kari